• veselko tenžera
    4.2k
    Odgovor je kratak, zato jer na to ne pristaju njegovi agenti.Haza

A nisu pristali zato što je glupo uzeti milijun, dva ili tri sada ako vjeruješ da ćeš za par godina imati 40% od nekoliko desetaka milijuna i opet prava na tog igrača kad krene dalje.
  • vjeko1701
    12.4k
    Jedino, opasan je ovo presedan. Bar se meni tako čini. A možda i nije i sa idućim mladim igračem ćemo sasvim drugačije razgovarati.Zagi

Tu se slažem da može biti ovisno kako se odigra ostatak situacije i što je točno dogovoreno.
  • rioda
    7k
    Znaš nešto što mi ne znamo?Sibirski plavac

LB su inicijali za Leona Belcara, ne lijevi bek :grin:
  • marcio amoroso
    39.8k
    Ljudi jednostavno pišu i lupaju o stvarima o kojima nemaju pojma. Kad smo već kod famoznih procenata moj bliži rođak je potpisao ugovor u Njemačkoj. Ima također 17 godina, talent je i u ugovoru mu stoji da 25 posto odštete ide njemu.

Toga ima svugdje i pomirite se sa tim.

Mi smo dobili besplatno igrača koji je svjetski talent. Vi bi najradije da je došao besplatno, da igra za tisuću eura i da 100 posto odštete ide nama? I ja bi, ali to jednostavno nije realno.
  • rokikaciga
    492
    Ovo čuđenje je na razini da igrači dobivaju premiju po nastupu (ovisno kada uđu, koliko igraju, negdje imaš i ako presjediš na klupi i tribini itd itd), golu, asistenciji, clean sheetu i ostalo.
  • Jurki
    15.7k
    nadodal bi da mi ne mozemo dopeljati takvog igraca u klasicnom transferu.. ali u nekom paralelnom svemiru da je to moguce odsteta bi bila sigurno jedno 3-4 milje.. plus placa od 500 keka.. na ugovor od 3 godine.
    Znaci nas trosak bi bio minimalno 5, 5,5 do 6 milja eura (i to je upitno dal bi bilo dosta)
    I ako bi sve bilo "po špagi" prodamo ga za 20 mil eura.. i opet smo dobri 14 milja.. isti kurac ko i s ovim postocima.
    Ovak nam je trosak mozda 200 keka za 3 godine.

Pa onda kaj je bolje?
  • Ludovic IX
    8.1k
    Ljudi neki žive u paralelnom svemiru di svjetski talenti hrle u dinamo igrat za 60k godišnje i obećanje da će.o ih prodat u tip klub. Ovo je posao. Ništa više. Varela neće bit Olmo da zavoli Zagreb i dinamo jer Olmo je jedan. Cilj ovog posla je da Varela bude netko tko će igrati ko olmo i da ćemo ga prodat ko olma i da ćemo zaraditi. A tko zna, kad napuni 18, mislim da mora potpisati ugovor i sa menadžerima , možda odjebe baru i ostane u dinamu do 22-e i donese više radosti neg olmo i orsa zajedno. U ovom trenu je ovo samo posao nadamo se na našu korist. Ujedno i barinu ali za njega me boli kurac
  • rokikaciga
    492
    S tim da je Porto inzistirao prošlo ljeto na produljenju ugovora uz odštetnu klauzulu od 30m eura + 3m eura "kazne" roditeljima ako mali napravi transfer u drugi klub.
  • Jurki
    15.7k
    Ljudi neki žive u paralelnom svemiru di svjetski talenti hrle u dinamo igrat za 60k godišnje i obećanje da će.o ih prodat u tip klub.Ludovic IX

Potpis. Takvih igraca mi nije zao kaj budu u tranzitu kroz Dinamo jer je svima jasno da top igrace moramo prodati i da nebudu ko Petko, Misko igrali s 30 godina u klubu.
    Obrni lovu i vabi sljedeceg nekog Varelu.
    Bolje da mi obrnemo 15 milja nego neki kurcevi Ajax, Brugge itd.
    Kuzim da se ljudima sere od export-import.. ali ovde ljudi koji su zaposlenici kluba nebudu u sukobu interesa i to je velika razlika od ovog sad i prijasnjih rabota.
  • austrijanac
    5.7k
    I zato je danas pustio brižnu poruku o hajdukovcima u ZNS-Mali dioničar

Slažem se sa svime ali ta poruka kola već neko vrijeme. Već sam je spomenuo na sucima

Ali slažem se, da nebi bilo
  • nwankwo646
    456
    Da je ovaj poptisa za Rijeku ili Hajduk pod istim uvjetima ode bi nasta raspad. Možda ovih 40% ispadne točno koliko i u slučaju Tueta. Pricekajmo 4 god. pa ćemo bit pametniji
  • Jurki
    15.7k
    pa upravo to i ja trubim cijelo vrijeme.
    Brkljaca je proglasen za jednog od top talenata svoje generacije.. potpisali ga, ima placu od 300 keka.. a danas bi ga dali i za dzabe samo da vise nije na placi.

Edit: sjecam se jako dobro kakvi su upisi bili na Zoni.. krađa stoljeca, odlican posao bla bla bla.. je odlican posao. Popusili bumo na njemu svjetski.
  • nwankwo646
    456
    plus, čini mi se da je u njegovim godinama Halilović bija još veći avion, nema uopće potrebe ovoliku pozornost davati dici, kakve god šeme bile s postocima, Belinhu također, nikom nije pomoglo, pomalo...
  • scooniepenn
    3.9k

Ne, nije imao izlaznu klauzulu od 30 milijuna eura. Vareli je istekao stipendijski ugovor u visini od 300 eura mjesecno. Porto je malog stiskao da potpise ugovor s klauzulom od 30 milja (dosta bitna razlika). Mali je to odbio i bez ugovora odlucio napustiti Porto. Klasicne portugalske klauzule, koje u ovom slucaju nisu upalile i onda krece drvlje i kamenje na Varelu i familiju. Dakle, placao si ga 300 eura i onda bi da mali sa 16 godina potpisuje ugovor gdje bi mu stavio nebuloznu klauzulu.
  • Jurki
    15.7k
    garancije nema. Mozda mali kad upozna Zagreb.. malo autici, pickice.. jebo nogomet.. ni prvi ni zadnji kojem bi se tak nekaj desilo.

Ne daj Boze da se tak i zvrti sve.. dobil bu neki sitnis i mogel bu iti nekam na pilanu planjke premetati.
    Mi sigurno nebumo nist popusili.. i to je jedino bitno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.