• Marc
    261
    to sam i ja zaključio, nažalost kako vrijeme prolazi sve manje sam uvjeren u to da će doći
  • Marc
    261
    Znači kvaliteta pisanja i komentiranja na ovoj temi danas je katastrofa… nije me bilo cijeli dan i očekivao sam neke dobre vijesti o novom napadaču, a ne međusobno svađanje i podbadanje oko nekih imena i ideja koje stvarno imam osjećaj da pišu neka djeca koja misle da smo u nogometnoj simulaciji i FMu.. dajte najte ljudi… :wink:
    Možda sam malo i razočaran jer se ovdje još jučer pričalo o napadačima koja će biti nikad veća pojačanja za Dinamo u rangu Robija, a na kraju ganjamo napadače iz Bugarske, itd.. tak da.. bar vi na forumu nemojte pisat gluposti i neke stvari za koje niste sigurni jer više vjerujem vama na forumu nego tamo nekom Olivariju, Sportskim, Germanijaku itd.. možda sam si i sam kriv.. al s ovakvim nebulozama samo odmažete našem najdražem klubu..
  • jakov1
    351
    Da ne moraliziram previse, slazem se s ovim 1000%.

Najnezahvalniji razred pojačanja su ti igrači u ranim dvadesetima, par milijuna vrijednost, a koji ne odskaču ničime baš previše nego su, eto, uredni i imaju nekakvu statistiku. Mislim da je taj cjenovni razred baš razred u kojem se najlakše zajebat, barem moj osobni dojam.Daliban

Jedno je kockati se s Bernauerom za milijun, a drugo sa Sutalom, Ljubicicem i Bockajem za 3-4 milijuna. Uopce ne znam imamo li koji takav transfer da je bio pogodak. Par takvih promasaja je ozbiljan udarac proracunu, a i njihovi ugovori postaju uteg jer ih ne mozes tek tako dati nekom za sicu.

Igrac za kojeg dajemo par milijuna (rekao bih da je do 5 milijuna nas plafon) mora biti a) strasan potencijal za preprodaju ili b) mora donositi nesto sto trenutno u ekipi nemamo, tj. biti trenutacna razlika na terenu.

Opcija a) nema bas nekog smisla osim ako se radi o igracima iz HNL-a koje snimimo prije stranih klubova jer ne vjerujem da kraj Ajaxa, Benfice, Red Bulla i ekipe mozemo uloviti bisera koji je vec u fazi da ga se mora skupo platiti. Recimo novog Gvardiola ili Sutala nikad necemo kupiti kao seniora.

Opcija b) je moguca i nadam se da cemo to vec u ovom prijelaznom roku dozivjeti, ali Galesic ili Kule iz Bugarske mi ne spadaju u tu kategoriju. Dinamo je jednostavno prejak da bi takvi igraci radili razliku. Ljudi moji, pa Kule je imao niz bolji nego taj iz CSKA, a mi (s pravom) trazimo drugog napadaca, valjda to dovoljno govori koji su kriteriji. Galesic ako zavrsi kao Theophile (solidan stoper s dosta briljantnih izvedbi), to ce biti rubno isplativo, a osobno sumnjam da moze i toliko.

Ono sto se moze rjesavati takvim transferima su pozicije na kojima nemas nikog - kronicno deficitarni lijevi bek ili nakon sto neki kapitalac ode.
  • tp1997
    804
    Ti (kao i Daliban) zanemaruješ ili namjerno ignoriraš da klub više nije samo bankomat već ozbiljna europska momčad koja cilja na ulazak u Ligu prvaka, i ima koeficijent da najvjerojatnije uđe izravno ako osvoji naslov.

Ako Galešić bude kakvim si ga opisao, dakle branič koji načelno ne griješi, a povremeno briljira u ključnoj utakmici, ako time aktivno doprinese tituli i time ulasku u LP, ne da nije "rubno isplativ" nego se isplatio deseterostruko jer će Dinamo inkasirati preko 30 milijuna eura. I nastavit će se dodatno isplaćivati sa svakim bodom kojeg Dinamo uz njegov dobar nastup uzme u LP.
  • Jaki991
    204
    ok, i koja je onda poslovna strategija za dovodenje igraca u Dinamo ?

Ulupat puste milijune u igrace koji ce se pokazat ko pojacanja ? No shit sherlock, pa za svaki milijunski transfer u dinamu sportska uprava misli da ce dobiti pojacanje , i bockaj je po svemu pokazanom u osijeku trebao biti pojacanje za nas, tako da to u datom momentu nije bila glupa kupovina, ljubicic nam je u veznom redu donosio energiju koju nismo imali u nijednom drugom veznom igracu, problem sportskog sektora je u tome sto je bio osuden na lijevi bek,jebiga, ponekad fulas ponekad pogodis… a i na ljubicicu smo zaradili cca polja milje profita pa nezz zasto si ga naveo…

A i mogao si upisati i neke pozitivne primjere ovakvih transfera al nema veze…

da je galesic potpisao za neki augsburg i postao reprezentativac ekipa bi skidala sve zivo i nezivo sto ga nismo doveli, a neki sa foruma imaju moci babe vange pa su eto sigurni da je galesic bez jedne odigrane sekunde jos jedan flop uprave i da je to puno previse para za njega, jer za tih ogromnih tri milje eura mozes rudigera iz reala dofurat i tri wunderkida iz serie b
  • GeneralNapoleon
    181
    Da ne moraliziram previse, slazem se s ovim 1000%.

Najnezahvalniji razred pojačanja su ti igrači u ranim dvadesetima, par milijuna vrijednost, a koji ne odskaču ničime baš previše nego su, eto, uredni i imaju nekakvu statistiku. Mislim da je taj cjenovni razred baš razred u kojem se najlakše zajebat, barem moj osobni dojam.
    — Daliban

Jedno je kockati se s Bernauerom za milijun, a drugo sa Sutalom, Ljubicicem i Bockajem za 3-4 milijuna. Uopce ne znam imamo li koji takav transfer da je bio pogodak. Par takvih promasaja je ozbiljan udarac proracunu, a i njihovi ugovori postaju uteg jer ih ne mozes tek tako dati nekom za sicu.
    jakov1

Ja se slazem da Daliban razumije dobro nogomet i ima puno kvalitetnih i argumentiranih upisa ali kolega malo tendira da pljucka vecinu toga sto nije tocno po njegovom. A onda isto zna provalit stvari gdje se vjerojatno vecina pita tko je tu lud.

Na primjer ovo sa igracima u ranim dvadesetima od par milijuna vrijednosti. Znaci to je nezahvalni razred, ali u isto vrijeme bi doveo rusa od 22 godine koji ima ok brojke u ruskoj ligi i nikad nigdje drugdje nije igrao, i to za 15 milijuna eura? Gdje je tu tocno razlika izmedu takvog igraca i ovih koji vrijede manje ali su jednako stari?

Mozemo naravno rec ovaj je kvalitetniji. Ali to je sasvim logicno jer realno bi svaki igrac kojeg platimo 15 milja razvalio ligu.

Mozemo rec i u preprodajnom potencijalu. Ali ako kupimo nekoga za 15 i prodamo za 45 to je trostruka vrijednost.
    Znaci ako platimo igraca 3 i prodamo za 9 smo postigli takoder trostruku vrijednost. Mozda je dobitak ukupno veci ali dobitak po ulozenome je isti.

Poanta je da je jedina razlika u tome sto bi vise ulozili pa time dobili vecu kvalitetu. Ali ta kvaliteta je u relaciji sa rizikom ulozenog. Mi smo jednostavno klub koji trenutno stoji financijski tako da moze ulazit samo u rizik sa ovima od par milja a ne sa istim razredom igraca koji je pet puta skuplji.

Tako da je meni osobno totalno nelogicno pljuckat po dovodenju primjerice klinca iz lokse a zagovaranje dovodenja istog razreda igraca samo 5 puta skuplji. Jer moj zakljucak je iz toga da kolega jednostavno ima totalno nerealna ocekivanja koliko mi trenutno mozemo ulozit u igraca i koliku kocku si mozemo priustit. Ako se ne isplati kocka sa 3 milja ne znam kako bi se isplatila sa 15m.
  • dd29
    613
    Ljudi valjda misle da se transfer isplati samo ako se igrač proda za veće novce od onih za koje je doveden.
    Daj Bože da galešić nastavi kako je krenuo u rijeci, osvoji s dinamom par naslova i plasira se s klubom u LP, pa nek ode i besplatno za par godina.

Financijski 1 plasman u LP cca = najveći transfer u povijesti dinama
  • Beowulf112
    365
    Dugo bome nismo u ekipi imali ni jednog brazilca ili argentinca...nemogu se vise ni sjetiti koji je bio zadnji brazilac ili argentinac u ekipi?jel to sammir?i callelo?
  • tomi-pds
    84
    Sjećam se Jonasa , Marcosa Guilhermea i Gabriela
  • Dinamo Sarajevo
    57
    Pratim upise redovno ali rijetko sam do sada komentirao. Vjerujem da ćemo se složiti da nam je ovdje, ipak, svima stalo do jakog Dinama. Ako se u svemu i ne slažemo uvijek - valjda je to ok. Nismo za jednoumlje. Sto se tiče transfer politike, mislim da nije problem u novcu. Klub je vjerujem spreman za nekog kapitalca (po referencama) platiti i višemilijunsku odštetu (recimo 5,6,7 mil) ali je problem (neko je to već spomenuo prethodno) što takvi igrači uglavnom neće u HNL. Pri tome, ni sam iznos odštete ni dosadašnje reference nisu nikakva garancija. O tome valjda ima bezbroj primjera širom nogometnog svijeta, da sad ne izvlačimo pojedinačne slučajeve. Nemam problem s tim da Franjić polusezonu odigra na LB bez obzira kad je odigrao zadnju na toj poziciji. S te se pozicije prodao. Na osnovu nogometne inteligencije u HNLu to opet može odigrati puno bolje od Ogiware npr. Slažem se s onima koji smatraju da nam treba napadač i to takav koji je u stanju ugroziti poziciju i Petku (uz dužno poštovanje i respekt respekt koji osjećam prema njemu) jer mi nije jasno zašto u startu mora biti osuđen na ulogu Petkove zamjene. Kao što mi nije jasno zašto ne možemo, barem HNL, igrati s dva klasična špica (ako i Petkovića ubrajamo u takve). Svakako pozdrav svima i s optimizmom čekamo proljeće.
  • Jos-Optimus
    3.6k
    callelo je po nacionalnosti bio drvo
  • Jurki
    14.2k
    bilo ih je jos .. Carlos (valjda jedini Brazilac na svijetu koji ne zna štopati loptu), Anderson - (e taj ima povijesni znacaj za Dinamo - kod dovođenja njega je nastal termin perverznog pojacanja) ostalo za zaborav.. Osmar, Dodo (ta panjina je dopeljana ko zamjena Mandzukicu :rofl: ) Cleyton, Jonas..

Bilo je i dobrih pojacanja Dudu, Etto.. te igrac koji bil jedan od najtalentiranijih igraca u povijesti kluba iz M128, ali je imal teski propuh u glavi - Sammir.
  • Jos-Optimus
    3.6k
    Sammir nikad nije bio problem, nego ljudi okolo njega koji ga nisu usmjeravali. Sjeti se kakav je bio kod Vahe, sam Vaha je rekao da nije nikakvih problema imao s njim. Mamic ga je drzao kao Filha i svi podobnici su se bojali ista reci, šteta, mogao je biti još puno bolji
  • Jurki
    14.2k
    pa najvise je sam kriv za karijeru kakvu je imal - znaci da ima propuh u glavi.
    Nije malo dijete, pa da mu treba govoriti kad treba piskiti, kakiti, jesti i ici spavati.

Šteta jer je mogel napraviti odlicnu karijeru... al jbg space shuttle volio potegnut malo prevec.
  • Jos-Optimus
    3.6k
    a čuj, dođeš kao balavac bez roditelja u klub gdje te mafijozo uzme pod svoje, da ti sve pare svijeta i ne da nikome da te dira - to te definira u nekim stvarima. Dok je Etto bio neka figura starijeg brata je bio super, što je mogao od Mamića naučiti? Ja ga svejedbo obožavam, neke njegove utakmice u Europi su legendarne
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions