• Krizy
    49.4k
    Meni baš i ne fale južnoamerikanci, najbolje rezultate smo ubilježili bez njih.
  • Jurki
    14.2k
    istina, svi su oni jako vudreni u glavu.. dojdu iz teskog siromastva, favela, zarade neku lovu i onda puknu ko petarda.
    Nije to samo kod nas slucaj, vec ih ima po cijeloj Europi.
    Skupi su igraci, tesko dogovoriti transfer jer moras pregovarati s 3 kluba i 20 posrednika.
    I sva kvaliteta je vec davno bukirana od bogatijih klubova.
  • Izet Hajrović
    3.1k
    rekao bih da s Argentincima imamo dobra iskustva, a ovo ostalo meh. Ajde, i Fernandes iz Čilea je bio dobar.
  • BluePhone67
    4.4k
    Treba kupit nekog Rusa za 15 milja slijepci, sve ostalo je luk i voda.
  • Kujtim Shalla
    3.6k
    FernandesIzet Hajrović

Meni i Henriques bio dobar
  • Kujtim Shalla
    3.6k
    Pa čak bi rekao i Morales do zemljotresa
  • Jos-Optimus
    3.7k
    da, Morales nije bio dobro iskorišten...on je baš jednostavno i pametno igrao, imao je i pljucu
  • jakov1
    351
    Ako Galešić bude kakvim si ga opisao, dakle branič koji načelno ne griješi, a povremeno briljira u ključnoj utakmici, ako time aktivno doprinese tituli i time ulasku u LPtp1997

Theophile nije igrac koji donosi titulu i LP, to su Baturina, Petkovic, Sutalo, Olmo, Majer i da ne nabrajam sad nositelje igre.

Rekao sam dosta jasno, ako nam na poziciji fali igrac, onda je ok dovesti jednog Theophilea, ali trenutno nama ne fale stoperi te klase jer uz Thea imamo jos barem trojicu takvih.

ljubicic nam je u veznom redu donosio energiju koju nismo imali u nijednom drugom veznom igracu, problem sportskog sektora je u tome sto je bio osuden na lijevi bekJaki991

U pravu si s ovim, ja ga i dalje gledam samo kao beka.

A i mogao si upisati i neke pozitivne primjere ovakvih transfera al nema veze…Jaki991

Napisao sam da ih ne znam, mozes mi ti pomoci ako se sjecas. Misic za dva milijuna je najblize tome (ali bolje se dokazao prije transfera i bio je jeftiniji), Junior Fernandes za 2.5 u ono vrijeme definitivno, ali kupljen je nakon sto je na posudbi dokazao da radi razliku pa se ne broji.

doveo rusa od 22 godine koji ima ok brojke u ruskoj ligi i nikad nigdje drugdje nije igrao, i to za 15 milijuna eura? Gdje je tu tocno razlika izmedu takvog igraca i ovih koji vrijede manje ali su jednako stari?GeneralNapoleon

Pa u tome sto Daliban kaze da ih je "skautirao" i da je Rus klasa, a ovaj iz Bugarske nije. Ja ne znam, nisam nikad cuo ni za jednog, a kamo li ih gledao, ali nisu niti ljudi koji mu kontriraju jer se ne komentira njihove igracke kvalitete nego cijenu. Omake je rekao nesto za defanzivni skok i to je fer komentar.
  • mali M
    6.2k
    Opet vi za referencu uzimate lika koji je Mamić s Temua i tako bi i vodio klub... Uz to što su dečki već odgovorili da ne lifraš igrače kako se tebi sprdne nego se nešto pita i drugi klub, zanemaruje činjenicu da tebi treba i taj igrač kojeg ćeš zlifrati pristati na transfer.. čuj lika, on bi Mohu dao kao nadoplatu u Rusiju, kao da bi Moha pristao na to bez pitanja.. lik je u najbolju ruku neki kvartovski wanabe menađer sa par igrača u ergeli (moguće i Košćevića). Davat mu na važnosti i komentirati je pogrešno jer se time hrani, a uzimat ga za ozbiljno za procjenu igrača pokraj jednog Omakea je van svake pameti...
  • E46
    985
    Meni je najneprežaljenija opcija Martin Ojeda.
  • Daliban
    3.9k
    Pisao sam više puta da rusku ligu ispratim relativno redovito još od vremena prije rata kada su prijenosi bili na YouTubeu. Gledam Tyukavina godinama, jako oplemenjen napadač. Od naših recentnih igrača, najbliže brodićevskom profilu (između Kuleta i Petkovića). Napada, ali i veže igru. Napadač od klase i poteza. Mnogo jeftinija (i lošija) verzija toga je onaj Strelec iz Slovana koji nam je dao gol u LP.

Jedini razlog zašto već odavno nije pri vrhu liga petice ili u nekoj Benfici, Ajaxu i sličnim klubovima je rat u Ukrajini. Nije da klubovi ne povlače okidač na ruske igrače, ali treba im osjetno više nego prije. Klubovi iz određenih liga pak više ne povlače okidač uopće. Jedan od rijetkih igrača oko kojih nemam apsolutno nikakvih dvojbi pa bih zato osobno povukao okidač u tom hipotetskom scenariju u kojem ja odlučujem o svemu. Ne govorim da očekujem od kluba da to naprave niti bih ikome zamjerio neulaženje u takav rizik. Razumijem da je suludo, ali meni bi u tom hipotetskom scenariju, na vlastitu ruku, suludo bilo okej i prihvatljivo.
  • mokoxax468
    916
    Zar ti sam nisi pisao da ne bi dovodio skupe igrače u ranim dvadesetim? I onda udariš 20 milijuna za 22-godišnjaka.
    Ti koristiš neke postulate kada idu u korist tvojoj priči, a onda odmah na sljedećem koraku ih totalno gurneš u drugu stvarnost
  • Jos-Optimus
    3.7k
    Daliban kuzi nogomet, ali navijač Dinama nije, a ovdje jednostavno gura priču koja je uvijek kontra one od struke koja vodi klub ili kontra od većine, razlog ne znam, ali je tako. Zna biti super, ali ga zna prenijeti kao jučer pa onda sve nazove klaunima. Da se u jednon klubu rijesis 10 igrača i dovedeš 10 novih - dobivaš kupus i borbu za opstanak, a ne borbu za titulu
  • Daliban
    3.9k
    Zar ti sam nisi pisao da ne bi dovodio skupe igrače u ranim dvadesetim? I onda udariš 20 milijuna za 22-godišnjaka.mokoxax468

Pisao sam o prosječnom igraču od par milijuna eura. To je vrijednost koju u ranim dvadesetima igrač postigne na konto jedne brojčano dobre polusezone, neovisno o kvaliteti samih igrara, talentu i potencijalu za daljnji razvoj. Zato mnogo investicija u tom prozoru propadne. Više se isplati preskočiti taj prozor (s određenim iznimkama) i dovoditi mlade igrače prije nego što se afirmiraju u seniorskom nogometu s takvim učinkom ili nakon što su dokazali da tu ima nešto više, ali ovo drugo je za Dinamo, nažalost, u pravilu preskupa opcija.

Da imamo kvalitetnu skautsku službu (old school, vrhunski talent ID i zapravo gledanje igrača) sve bi to bilo manje bitno, ali bez takve službe nemaš niti sposobnost razaznati između pogodaka i ćoraka. Zato je ovakav pristup za naš klub posebno opasan. Omake ima dobre upise na Scout temi, ali njegov pristup je kvantitativan i analitički, a većina tih igrača (90%) nema što raditi u Dinamu. Svi redom koštaju po par milijuna.
  • Krizy
    49.4k
    Prebacite se na temu Scout, brišem sve ako nastavite ovdje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions