• Haza
    7.9k
    Potpisujem razmišljanja emilperska i Captain America.
    Kad se sjetim laprdanja Podnara prošle sezone, kao i ako ne budemo prvaci imamo financijsku konstrukciju za ovu sezonu.
    Stari moj, da nismo bili prvaci, da nemamo osiguran play off lige prvaka, nama bi pojačanja bili Postonjski i Alen Grgić na desnom krilu. Pjacu bi sanjali...
    Nije ovo neki napad na ovu novu Upravu, dočekali su očito financijsko opterećenje neko, na kraju dana, i Mamić je urlao da ćemo propasti kroz godinu dana, dobro je on znao zašto to govori, i znao je koliko kostura iz ormara viri.
    Međutim, odbijam vjerovati da smo u financijskoj banani, jer i prijašnje Uprave su imale hrpu skupih igrača i velikih ugovora, pa su znali u jednom prijelaznom roku ladno platiti Šutala 4 milje eura, Ljubičića 3 milje eura i još dovesti Drmića s plaćom od 1.2 mil eura.
    Dugoročno će nas politika radikalne štednje doći glave, štednja da, racionalizacija da, ali postepeno, a ne naglo i ne pod svaku cijenu.
  • GOAT
    1.8k
    Stvarno ne razumijem to s plaćanjem odšteta jer znam da klub nemre bit toliko u kurcu da nemre platit odštetuemilperska

h9ww62s9xf861.jpg
  • Mali Zeus
    15.2k
    Mamić je urlao da ćemo propasti kroz godinu dana, dobro je on znao zašto to govori, i znao je koliko kostura iz ormara viri.Haza

Ovo mi je dosta dobar dio.
  • NKDZ86
    2.7k
    Ja ne kužim samo od kud prije love, kralo se i uzimali se igrači: tonel, migliore, soudani, fernandes, henriquez, cufre, sigali, morales, lauritsen, tavarel, koch, machado, eduardo (gk).

Neki od njih su još oho ho platili više nego mi sad za neke i sumnjam da su igrali za kikiriki. I nije bilo fan shop prihoda niti od ulaznica, najskuplja karta je bila tada 150kn zapad, a godišnje je bilo i za 200kn. Također, dresovi su se prodavali na akciji za 200kn (puma).

I kak sad najedanput kad se ne krade, imamo veće prihode, nedamo za kapitalca i šibicarimo na plaćama.

Evo nije mi to jasno. Sad gledamo ko je besplatan i ko trazi plaću 400e od juniora i 10k od mlađih, pa nejde se tak u lp.
  • Mali Zeus
    15.2k
    Evo nije mi to jasno. Sad gledamo ko je besplatan i ko trazi plaću 400e od juniora i 10k od mlađih, pa nejde se tak u lp.NKDZ86

Ne kužim ovo baš, ne ide se ni u LP tak da daješ basnoslovne plaće i da ti tata Šotiček diktira koliko bi mu sin trebao imati plaću. Naravno da gledaš i plaću kad nekog kupuješ, a da pumpaš plaće i onda poslije imaš problema kako nekog prodati s previsokom plaćom ili kad kupuješ da ti taj gleda e ovaj ima toliko i toliko ja ne idem ispod toga.

Nije šibicarenje nego racionalno poslovanje. Naravno da ne treba ići ni u drugu krajnost di se gleda svaki cent, al ovo nije to.

Nije mi jasna ova panika koja je sad nastala na zoni baš.
  • Jos-Optimus
    4k
    Baš zato pitam, zar ne možemo dovesti nekog iskusnog, teško mi je vjerovati da ne možemo preko Vahe uzeti nekog Alžirca/Marokanca za to krilo...mislim, ne možemo na svakom igraču zaraditi, trebamo iskopati i ljude kojima smo mi granični plafon, kao što je bio slučaj sa Soudanijem, ili sada s Petkom. Netko tko je kod nas zvijezda, ima već neko iskustvo i ne nije mu sila trčati u klub koji je 7. u Španjolskoj
  • miro
    5.2k
    I ja bih volio da se dovedu Kramarić i Kova, da se uzme LB za 5 milja i RW za 7. Ali na duge staze, klubu kao Dinamo samo financijska disciplina može donijeti stabilnost i napredak. Glava je vozio u crvenom iz godine u godinu i sa strane gomilao plijen za sebe i svoju kliku, mi se ne možemo dalje tako ponašat.

Ako pogledate sadašnju ekipu, ona ima glavu i rep. Da, trebaju nam još LB i RW, te napadac ako Petko ode, ali naš svakodnevni HNL posao mogu odradit i Ogi/Mauro i Špika/Kača i Brodić/Kule.

Malo vjere i puna podrška našim dečkima koji vode klub
  • Jos-Optimus
    4k
    Zato sam i napomenuo, zaista kod mene nije panika, ja bih volio da njima dole dođe i Džeko, tek onda bi to bilo rasulo epskih razmjera. Pitam zbog nas, zbog toga što mislim da možemo biti jači i ako želimo stepenicu više ipak je potrebno zavući ruku u džep. Hajduk mi nije ni u primisli. Duboko vjerujem da ćemo hladno biti prvaci, a Osijek lagano drugi.
  • Infinity
    17.2k
    teško mi je vjerovati da ne možemo preko Vahe uzeti nekog Alžirca/Marokanca za to krilo.Jos-Optimus

Moze li egipcanin s posljednjom godinom ugovora?

PS. Nije Salah :rofl:
  • Jos-Optimus
    4k
    Ako je dobar....uvijek
  • Paggini
    34.8k
    recimo Mierez, Matković, MatanovićJos-Optimus

A imamo očito različitu definiciju "imena". Roga na stranu, kojeg jesmo doveli i kojeg ćemo možda i zadržati ako se sve odvije kako spada, ali ovdje se s "imenima" vrtimo na opet lokalnoj razini koju ćemo trebati debelo pretplatiti da dovedemo.

Kao, vjerojatno nisam u pravu, ali možda se u Kolumbiji Cordobu npr. gleda kao Matkovića, ali nama je neka taraba kolumbijska.

Mislim, što želim reći - ne želim "imena". Želim nekog RPG-a na desnom krilu. Želim nekog Mmaeea na lijevom beku, hoću Gnezdu Čerina u vezi jbg. Jebe mi se za "imena", jel, a nadam se da i Marić tako razmišlja. Vjerojatno će Mmaee ispasti puno veće ime od Rakitića iduće sezone, pa će oni nama zaviditi kako dovodimo takve kapitalce a oni islužene likove.
  • Dinamosaur
    1.8k
    Hoce li se ubrat koji euro za Saranica ili ga poklanjamo siromakima iz emirata?
  • Mali Zeus
    15.2k
    ↪Mali Zeus Zato sam i napomenuo, zaista kod mene nije panika, ja bih volio da njima dole dođe i Džeko, tek onda bi to bilo rasulo epskih razmjera. Pitam zbog nas, zbog toga što mislim da možemo biti jači i ako želimo stepenicu više ipak je potrebno zavući ruku u džep. Hajduk mi nije ni u primisli. Duboko vjerujem da ćemo hladno biti prvaci, a Osijek lagano drugi.Jos-Optimus

Ma gle, evo ti kažeš netko kome je dinamo plafon trenutno i ne žuri u 7. momčad Španjolske. Nije to baš tako lako naći. Tj. nije lako naći kapitalca koji onda ne bi išao dalje i na kome ne možemo zaraditi ili vrlo malo. Niti mislim da se traže igrači s prvom primisli na zaradu nego se pojačava momčad. Nisam ni mislio da ti paničariš nego je ovo općenito neka panika pomalo nastala da šibiciramo ili kaj god i šktarimo jer smo 2 igrača doveli koji su slobodni igrači. A nekima su hajdukovi transferi definitivno u primisli zato jer trenutno nemamo desno krilo i eto Marić traži igrače bez ugovora, a u igri je Cordoba za kojeg će se ako se sve dogovori platiti odšteta...

Ili kaže NKDZ ne krade se pa imamo para. Nije sve to tak jednostavno. Plaće i ugovori se moraju racionalizirati, financijska slika da bude dugoročno stabilna, a ne sad imamo pa ajmo trošiti dok ima. Misli, malo karikiram al tako nešto.
  • Paggini
    34.8k
    Hoce li se ubrat koji euro za Saranica ili ga poklanjamo siromakima iz emirata?Dinamosaur

Ni jedno ni drugo, nego se rješavamo trogodišnjeg visokog ugovora za igrača koji nije razina druge HNL.
  • Jos-Optimus
    4k
    Kažem, navodim primjere. Ali želim vidjeti da, ako ne iskopamo besplatan transfer, kupimo rang igrača RPG-a ili Mmae-a na krilu, to govorim. Čerina smo popušili jer smo šibicarili, to je činjenica.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions