• ivanzg
    262
    Tko je radio onu projekciju i tablicu članova prošlu godinu sa datumima u lovu na naš rekord ?

Volio bih to vidjeti i u ovoj godini.
  • jedan u nizu
    10.5k
    Kako ozbiljno shvatiti raspravu na drugim temama od strane ljudi koji ovdje ne mogu priznati egzaktne stvari.Mali dioničar

Ne znam na koga mislis, ali ja i vise nego priznajem cinjenice a to je da su i dalje miljama ispred nas.

Brojke koje sam izvadio su samo za defamaciju narativa da su oduvijek krcati clanovima i da uvijek pune stadione, a to nije istina.
    Istina je da su u tome bili ispred nas i prije 15 godina, samo sto je to bilo daleko od punih stadiona.

Ovo medijsko svrsavanje po njima ide stvarno na k svima. Danas mi se 'nudilo' valjda 15 clanaka o rekrdnim ulascima u clanstvo Hajduka, a nigdje ni jednog slova o nasih 5-6k na pocetku nove godine.

Nisam mislio na rezultate odnosno broj članova nego na samu činjenicu da je Hajduk već 10ak godina članski klub i samim tim su 10ak godina ispred nas tj. toliko su u prednosti za npr. educiranje svojih navijača o važnosti članstva u klubu.Rex Ramae

Mi smo clanski klub desetljecima. Nisam nasao brojke, ali mi smo i prije 10 godina imali par desetaka tisuca clanova. Volio bih vidjeti te brojke nasih clasntva kroz pvoijest.

Oni su se poceli bazirati na clanstvo odkako je Nas Hajduk preuzeo uzde upravljanja toga, prije toga nisu nista posebno radili na clanstvu, kao niti Dinamo. Najvise im je pomoglo jer je to bio uvjet za kupnju karata, a kasnije jer su htjeli sruiti rekord za rekordom (jer ocito samo to mogu he-he-he).
    Isto kao sto je nama prosle godine najveci skok zbog prvokupa za ligu prvaka i derbi (necemo se lagati).
    Zato i kazem, nisu 10 godine ispred, ali jesu par godina ispred nas. Tko kaze da za 2 godine mi necemo preci 100 iljada?
  • Rex Ramae
    2.8k
    Pogrešno sam se izrazio ali sam mislio kod njih na "Naš Hajduk" a kod nas na razdoblje od dolaska nove uprave jer će se tek početi raditi na osvještavanju važnosti članstva kod navijača.

Nitko nije rekao da uz kvalitetan rad nećemo prijeći 100k i prestići njih, samo kažem da su imali više vremena za već navedene aktivnosti i da se ne trebamo uspoređivati s njima.
  • Mali dioničar
    16.5k
    ko je radio onu projekciju i tablicu članova prošlu godinu sa datumima u lovu na naš rekord ?

Volio bih to vidjeti i u ovoj godini.
    ivanzg

A komplicirane li projekcije. Znamo koji su okidači za učlanjenja, na Zoni 90% ljudi zbog pripadnosti klubu, a 6% zbog pogodnosti oko ulaznica, a kod regularnih navijača sigurno je značajno veći broj onih koji se učlanjuju kad im se uvjetuje kupnja ulaznica.

https://www.zonadinamo.com/discussion/1269/anketa-%C4%8Clanstvo-u-2025-godini

Naravno da će i ove godine biti genijalaca koji će se učlanjivati u srpnju zbog HNL-a i u kolovozu zbog Europe, ali će se većina učlaniti o prvom kvartalu. Naravno da ni Dinamo ne može pratiti divljačku dinamiku od 5.600 koliko je skupio danas niti Hajduk 17.000 koliko su oni skupili.

Brojke koje sam izvadio su samo za defamaciju narativa da su oduvijek krcati clanovima i da uvijek pune stadione, a to nije istina.
    Istina je da su u tome bili ispred nas i prije 15 godina, samo sto je to bilo daleko od punih stadiona.
    jedan u nizu

Slažem se.

Ovo medijsko svrsavanje po njima ide stvarno na k svima. Danas mi se 'nudilo' valjda 15 clanaka o rekrdnim ulascima u clanstvo Hajduka, a nigdje ni jednog slova o nasih 5-6k na pocetku nove godine.jedan u nizu

Osobno zbilja nemam problema s time, ali ako neki medij danas krene raditi ljestvicu broja članova, ne znam što Dinamo time može dobiti.
  • NVKOD
    1.7k
    Tko je radio onu projekciju i tablicu članova prošlu godinu sa datumima u lovu na naš rekord ?ivanzg

Radio sam na ovoj projekciji od trenutka kada smo prešli 30k članova, negdje sredinom svibnja. Morao sam svoju predikciju tri ili četiri puta korigirati zbog toga što se učlanilo iznimno puno ljudi (prvenstveno radi Lige prvaka – nižih cijena i mogućnosti prvokupa ulaznica). Na kraju smo taj rekord iz 1982. srušili puno prije nego što je prvotno bilo zamišljeno!

Mogli bismo napraviti isto i ove godine (ako će biti dobrih duša koje će redovito ažurirati forumaše s brojkama), ali s nešto većim ciljem, recimo 55k članova. Bilo bi pomalo naivno očekivati da ćemo svake godine povećavati broj članova za više od 10k, pogotovo s obzirom na to da su navijači godinama bili zapostavljeni, a i Maksimir je takav kakav jest – to također igra veliku ulogu, htjeli mi to priznati ili ne.

Siguran sam da se mnogi ljudi učlanjuju kako bi imali jeftinije karte, mogućnost prvokupa za derbije i utakmice Lige prvaka, kao i popuste u fan shopovima. Tek nakon toga dolazi navijačka pripadnost i mogućnost glasanja na izborima. Vjerujem da će se s vremenom taj trend preokrenuti, ali to uvelike ovisi i o financijskim mogućnostima ljudi.
  • Carrasco
    4.6k
    5.600 koliko je skupio danasMali dioničar

Misliš u 15 dana?
  • Mali dioničar
    16.5k
    Misliš u 15 dana?Carrasco

Da, u 15 dana, ali danas kreće članstvo.
  • jedan u nizu
    10.5k
    Mogli bismo napraviti isto i ove godine (ako će biti dobrih duša koje će redovito ažurirati forumaše s brojkama)NVKOD

Ako netko ima volje, moze prelistati temu i staviti brojke samo za usporedbu prosle i ove godine.
    Nekakve milestone koje smo presli i na koji dan.

Popis milestone sa datumima iz prosle godine, i onda samo na taj popis dopunjavamo datume iz ove godine kada ih predemo.

Mozda se i ja bacim na prelistavanje teme ovih dana cisto da imamo ekstra zanimaciju kroz godinu :sweat:
  • Papastrumf
    13.3k

Samo što ova brojka nije realna. Ovih 5600 su samo web učlanjenja i produljenja. U ovoj brojci ne vidiš one koji su produljili putem uplatnice koja im je došla na adresu. Tih je sigurno jos par tisuca, a tocan broj cemo znati sutra/prekosutra.
  • Carrasco
    4.6k
    Prije nego krenete u usporedbe pogledajte cega su oni clanovi a cega smo mi clanovi?

Na njihovoj stranici mudro koriste razne nazive ali nigdje ne pise da su oni clanovi Hajduka. Jer nisu.
    Derby

Koliko sam ja shvatio kad se učlaniš u udrugu NH, automatski si i član Hadjuka. Novac od članarina ide Hadjuku kao pozajmica, a udruga NH će dobiti dionice u zamjenu u trenutku buduće dokapitalizacije.
  • Derby
    353
    Koliko sam ja shvatio kad se učlaniš u udrugu NH, automatski si i član Hadjuka.Carrasco

Netočno. Gdje to piše?
  • JMastermind
    238
    Sportsko Dioničko Društvo HNK Hajduk po svom pravnom ustrojstvu nije u mogućnosti imati članove. Već dioničare. Učlanjenjem u NH postaješ član udruge koja drži nešto preko 30% dionica istog.
  • Carrasco
    4.6k
    službena stranica NH

"Ugovorom između Hajduka i NH definirano je da su svi članovi NH ujedno i članovi Hajduka, odnosno Hajdukovog loyalty programa, a što se temelji na Statutu Hajduka."
  • miro
    5.1k
    "članovi Hajduka, odnosno Hajdukovog loyalty programa"

Nema tu "odnosno", ili si član kluba ili nisi, a oni vrlo rado stavljaju znak jednakosti, iako pravno gledano to nije istina
  • Derby
    353
    "Ugovorom između Hajduka i NH definirano je da su svi članovi NH ujednoCarrasco

i članovi Hajduka,Carrasco

Laž.

odnosno Hajdukovog loyalty programa, a što se temelji na Statutu Hajduka."Carrasco

Točno.

kao što sam ja član DM, Konzum, INA, Lidl i sličnih loyalty programa. :)

Gospoda sa juga. su vrlo kreativna u nazivima, a ovdje im se čak i potkrala jedna laž :)
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.