• ivanzg
    262

Slažem se s tobom da je to nakaradno i vrlo vjerojatno jedino moguće samo u Hrvatskoj ali rade i posluju po onom što im je zakon i država omogućila i sumnjam da će se zakon u bližoj budućnosti mijenjati.
  • barbax
    199

Uz sve navedeno, meni je i dalje neprirodan skok u 3 godine sa nekih 30k članova na 120k. Da ne kažem čudan.

Jel ima neko ime koje radi na njihovom marketingu i članstvu, da probamo nešto naučiti od njih? Rast od skoro 500% u 3 godine. Vrhunski stručnjaci!
  • Jurki
    14.1k
    Jel ima neko ime koje radi na njihovom marketingu i članstvu, da probamo nešto naučiti od njih? Rast od skoro 500% u 3 godine. Vrhunski stručnjaci!barbax

Lako imati rast od 500% kad ti za uclanjenje ne treba OIB. Clanovi njihove sekte mogu biti moj pes, maček ili kokosi.
    Hodaju po Lovrincu i prepisuju imena i prezimena sa nadgrobnih spomenika. Lako tak natuci "milijardu" clanova.
    U Dinamo se uclanilo 50+ tisuca clanova sa OIB-om. znaci ljudi koji postoje.
  • Sven
    77
    Cini mi se da je bivsa direktorica marketinga iz Podravke sada u hajduku. Nemoj me drzati za rijec ali mislim da je ona dosla tamo prije koju g.
  • Derby
    353
    Prije nego krenete u usporedbe pogledajte cega su oni clanovi a cega smo mi clanovi?

Na njihovoj stranici mudro koriste razne nazive ali nigdje ne pise da su oni clanovi Hajduka. Jer nisu.

A mi smo clanovi Dinama.

Neusporedivo.
  • jedan u nizu
    10.5k
    Svi osim njih znaju da nemaju 120k pravih clanova.
    Po meni, njihova realnost je mozda 70k.
    I dalje apsolutno, ali apsolutno vrijedno divljenja i za svaku pohvalu.

Citali smo i ovdje svakakve price oko uclanjenja, da ljudi uclanjuju pola sela bez njihova znanja, djecu od kumova, prijatelja bez da kumovi i prijatelji to znaju ili uopce navijaju za Hajduk, pa sve do vjerovatno par tisuca stranaca koji ljeti zele na utakmicu pa se moraju uclaniti.

Posto vjerujem da su oni na nekih 70k realnih clanova, mi nismo daleko od njih, a nama je ovo prva prava godina. I tek cemo ove godine imati najrealniju brojku jer je 2024 bila prijelazna godina zbog nacina brojanja trajanja samog clanstva.
    Mi smo realno prvu godinu ovdje da clanovi imaju prvokup i to uvelike utjece na brojke.

Njima je skocilo clanstvo kada je skocila gledanost.
    Ali prvo nije skocila svugdje gledanost, nego samo na derbijima, pa ako si htio ici na derbi (jer su konacno drugi na tablici) morao si biti clan, jer inace nebi mogao do karte.
    Pa je to povuklo gledanost malo i na druge utakmice, pa se i tamo trazilo clanstvo, pa je na kraju clanstvo uvijet za svaku utakmicu (za prvokup jelte)
    To je postalo kao Prijovicka, ili Orasar - gledanost se povecava sto je veci hype oko toga, to postaje IN mjesto, place to be, i svi zele na to, makar realno 'ne pripadaju' tamo.
    Isto kao kod nas i kod lige prvaka.
  • Jurki
    14.1k
    xajduk nema clanove, vec njihova sekta.
    Clanarinu placaju sekti, ne klubu.
    To kaj klub radi posao umjesto sekte je drugi par rukava.
    Kod nas se tocno zna. Placas clanarinu Dinamu, clan si Dinama.
    Placas clanarinu BBB, clan si BBB. Placas clanarinu udruzi za zastitu ptica "lufterica" njihov si clan.
  • Derby
    353
    jedan u nizu

Upravo tako. Oni su svoj balon dobrano napuhali i brzo ce se ispuhati jer se temelji na euforiji.

Nas rast tek slijedi. Dugorocno cemo ih pobijediti i po pitanju clanova i po pitanju posjecenosti stadiona.
  • Dr Hofmann
    2k
    Nismo isti...Nije samo isprazni slogan, ja stvarno vjerujem da nemamo previše dodirnih točaka. Čemu učlanjenje bez OIB-a? Ovako svaka osoba ,,stoji" iza svog članstva. Mi možemo ići samo naprijed što se tiče članstva, 1982. je broj članova bio 38 tisuća i slomljen je prošle godine.
  • austrijanac
    4.8k

Napokon netko i to napisao.
  • rioda
    6k
    Samo ja znam za par ljudi, Dinamovaca, koje je netko od njih iz sprdnje učlanio u Hajduk ili u što se već učlanjuju :grin: Mislim da to dovoljno govori o brojci, ima tu svega i svačega
  • Sven
    77
    Sve pet, samo ne znam zasto si meni odgovorio haha
  • Jurki
    14.1k
    jbg krivo sam oznacil. :monkey:
  • Mali dioničar
    16.5k
    Kako ozbiljno shvatiti raspravu na drugim temama od strane ljudi koji ovdje ne mogu priznati egzaktne stvari.

Lamentiranje o bankrotu Hajduka, napuhanom broju članova i rasprava o posjećenosti stadiona ( :gasp: )...

Imaju drugačiju demografiju i bez obzira na način učlanjivanja, imaju veću masovnost što se vidi i na stadionu. Sam njihov spot o učlanjenju za 2025. svjedoči o činjenici da su im na stadionu znatno zastupljenije žene, mala djeca i obitelji općenito nego je to slučaj s Dinamom.

Vezano za demografiju posjetitelja Maksimira, struktura se ni ne može promijeniti dok se ne napravi novi stadion. Trenutni stadion ne dopušta dolazak šarolike populacije na njega, a Kranjčevićeva bi mogla biti premala za to.

Ako primjerice Juventus može biti šesti ili sedmi klub po posjećenosti Serie A i nemaju komplekse zbog toga, ne znam zašto bi se bilo tko od nas ubijao zbog činjenice da je Dinamo trenutno drugi klub po posjećenosti u Hrvatskoj.

Novi stadion je game-changer i njega treba projektirati na način da od te sezone Dinamo bude klub broj 1 po broju domaćih gledatelja u Hrvatskoj. Do tog trena se ima raditi na strukturi članstva i ići u tom smjeru, a ne smišljati glupe izgovore i secirati Hajdukove brojke.
  • Rex Ramae
    2.8k
    Nije bas da su 10 godina ispred nasjedan u nizu

Nisam mislio na rezultate odnosno broj članova nego na samu činjenicu da je Hajduk već 10ak godina članski klub i samim tim su 10ak godina ispred nas tj. toliko su u prednosti za npr. educiranje svojih navijača o važnosti članstva u klubu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.