• Zvonkec
    305
    Niko nikog ne tjera da voli ikaj, al reć da ti smeta Thompson i moja domovina na maxu za 30 godina oluje i je najblaže rečeno kontroverzna izjava za navijača dinama. Kad bi to izjavio njec kranjec uhapšeni navijač nk zagreb(googlaj ak neznaš ko je) to bi mi bilo normala ovak lagani upitnik ali ok sto ljudi sto ćudi
  • Paggini
    63.6k

Strasan video!
  • đole
    451
    I opet smo došli do najvećeg polarizatora hrvatskog naroda, a to je Thompson. Nemam ništa protiv domoljubnih pjesama, ali stadion treba biti mjesto zajedništva, a ne podjela. Pola građana ne podržava Thompsona, koji je maltene glasnogovornik jedne političke opcije, pa ovakvo puštanje njegovih pjesama u tolikoj mjeri djeluje kao nametanje. Dinamo je zagrebački klub i bilo bi lijepo da se, pogotovo kad ne slavimo nikakve obljetnice, prije utakmice svira više lokalpatriotskih pjesama. Postoji cijeli niz izvođača čije pjesme slave Hrvatsku i Zagreb, a ne izazivaju ideološke ratove od Prljavog kazališta, Ive Robića do Vice Vukova. To je pravi smjer ako želimo da se svi osjećaju dobrodošlo. Umjesto pola koncerta Thompsona (jer pet-šest pjesama prije i za vrijeme utakmice to praktički jest), mogli bismo čuti širi izbor pjesama koje će ujediniti tribine. Uostalom, u članku 9. prijedloga novog statuta jasno stoji: Klub je neutralan po pitanjima politike i vjere.
  • Filip85
    468
    Ako gledamo lokalno, onda da. No, jasno je kako diše Mile Kekin i njemu slični. Moj osobni dojam da je on "dinamovac" iz pragmatičnih razloga, jer živi u Zg, a da je negdje duboko u duši zvezdaš ili grobar. Prije ono prvo...

Klub je neutralan po pitanjima politike i vjere.đole

To se valjda misli na to da u klubu mogu igrati igrači neovisno o svojem (privatnom) političkom i(li) vjerskom opredjeljenju. A thompsonove pjesme, zbog velike obljetnice Oluje, su domoljubne, a ne stranačke.

A što znači dio ljudi "ne podržava thompsona" ? Onda nek oni odu "slaviti" Oluju u Obrovac... možeš ne šmekati njega kao glazbenika jer ti se ne sviđa njegov glas, ali oni koji pričaju kako on promiče "mržnju" , "netrpeljivost" i slično kroz svoje pjesme su upravo ti kaj "slave" Oluju sa Vučkom...

Ja recimo nisam bio fan glazbe i stihova (iako ima nekoliko pjesama koje mi se sviđaju) Olivera, jednostavno previše romantike za moj ukus, ali on kao čovjek je za mene LJUDINA jer je ispunio obećanje da NIKADA neće u Srbiju. I naravno da su mu to "naši" mediji stalno predbacivali.
  • miro
    7.2k
    Sori možda nisam do kraja objasnio, ja čak i ne govorim da je Mile dinamovac, ja govorim o muzici u nekom ZG duhu samo to.

Na jučerasnji datum mi je skroz ok bio repertoar, samo ne bih htio da to postane pravilo
  • Zvonkec
    305
    nikako partizan je kao i hajduk puno bliži tom spektru zvezda su četnici
  • ksapi
    5.5k
    Majki, komunjaro, nek ti smeta i nek ti je nelagodno!
  • SAS1987
    18.1k
    Strasan video!Paggini

Strašan dan i za Belinha na 0.55 :lol:
  • mlinchica
    3.7k

Ti sad spominješ Majkijevu izjavu, a ja se na nju nisam uopće niti osvrtala.
    Jer nije prvi put tako nekaj izjavio, već je nekoliko puta jasno izrazio svoj stav i razmišljanje. Kao i o puno drugih tema. :grin: slobodno se s njim raspravljajte ako želite.

Osvrnula sam se na izjavu u kojoj se preporučuje da onaj tko ne sluša određenog pjevača, neka promjeni klub za koji navija. U toj izjavi se nije odgovaralo Majkiju nego je bila općenita i upućena svima.
    Slažeš se s tom izjavom?

Pa to su krajnosti kojima se nekaj mjeri danas u ovakvim temama, kaj ne?
    Samo sam preduhitrila one koji bi možda poželjeli mi napisati da sigurno slušam Kekina.
  • kadsemasazatalasa
    113
    Lijepa večer. Još sebi dolazim od činjenice da je bilo 12.500 gledatelja. Ne mo gu će.

Što se utakmice tiče, još se tražimo, ali bit će to dobro. Imamo ekipu za prste polizati. Na svim pozicijama smo top. Igrač utakmice po meni Mišić, odigrao je baš kako treba. Drago mi je da je Varela odigrao prve minute da probije led.

Idemo dalje. Dajte tu Rijeku.
  • Salva
    2.9k
    Strasan video!Paggini

Trenutak nakon prvog topovskog. BOLESNO !
  • Zagi
    11.1k
    Ma kužim te Mlinček, sve pet.
    Samo mi je zazvonilo kao nekom tko je odrastao uz HP.
  • đole
    451
    Razumijem tvoje viđenje, ali se ne slažem. U članku 9. prijedloga novog statuta jasno stoji: Klub je neutralan po pitanjima politike i vjere. To se odnosi na cjelokupno djelovanje kluba, pa i na događaje na stadionu.

Nemam stvarno nikaj protiv da se pusti Thompson u ovakvoj prigodi, ali 5-6 pjesama je fakat preveć za bilo kakvu prigodu. Pa nema on monopol na domoljublje u Hrvatskoj. Prljavci, koji su valjda najzagrebačkiji bend uz Nove fosile, imaju divnih domoljubnih pjesama, a od njih smo čuli samo Marinu na kraju tekme.

Činjenica je da je Thompson izrazito polarizirajući izvođač, ne samo zbog glazbenog stila, nego i zbog percepcije da je povezan s jednom političkom opcijom. Stadion bi trebao biti mjesto zajedništva i ponosa, a ne nametanja glazbe koja unaprijed dijeli publiku.
  • Zvonkec
    305
    ma ja sam ti neki čudnovati kljunaš konzervativca i liberala tak da dok god mi ne namećeš svoj pogled na svijet misli radi živi i jebi kaj hoćeš tak da ne ne slažem se sa tu su ti vrata (he he) stavom ali opet smatram da ako nekom smetaju temeljne vrijednosti dinama legitimno je pitat jel si ti ziher za kog navijaš dečko
  • Peškaman
    7.5k
    Ja jesam Hrvat, ali nisam veliki domoljub, niti sam ratno dijete, niti su moji bili u ratu, niti sam katolik. Trenutno u ovoj fazi života nemam poriv pjevati domoljubne pjesme s motivima Hrvatske. :monkey:Majki2111

Ne voliš,okej. Ne podnosiš,okej. Ali jedna stvar mi nije jasna.
    Hrvat si a ne voliš pjevati pjesme koje u sebi imaju motiv ponosa,ljubavi i ostalog prema državi.
    To je kao da kažem kao navijač Dinama da ne volim pjevati pjesme koje u sebi imaju motiv Zagreba,Dinama.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.