• Borovljanin
    342
    Mislim da je taj podatak već svima poznat, ali naša su dva stopera imali više točnih dodavanja od cijele ekipe Malmoa:

Malmo - 228
    McKenna i Dominguez - 124 i 119 = 243
  • Zagi
    12.6k
    Prije koji tjedan smo se rugali s tovarima jer su pricali o ulascima u zadnju trecinu, pa i macabiju ciji su igraci slicno govorili.Crni86

Pa nije li upravo ova tekma dodatan dokaz nebitnosti te statistike...
  • Mali dioničar
    18.2k
    Treba nam jedna dobra, jaka sezona da se taj gorak okus i ptsp pobrisu.Crni86

Tako je. Ali moramo svi skupa uzeti u obzir da je ove sezone došla cijela jedna nova momčad, a da je odigrano 14 službenih utakmica.

Sve skupa će Dinamo odigrati najmanje 45 utakmica, a vjerojatno preko 50.

Jednostavno ne mogu biti toliko strog prema treneru koji je odigrao tek četvrtinu utakmica. Ljudima je recimo to dovoljno za zaključak da se momčad neće redizajnirati u hodu odnosno da će svih tih 50 utakmica igrati 13-14 igrača.

U odnosu na prošlu sezonu kad si već u ovo doba imao drugog trenera, situaciju u LP koja je bila vrlo dobra i situaciju u HNL-u koja je bila lošija nego danas, u odnosu na sezonu 2024/25 ja vidim napredak.

Stabiliziran jako dobar stoperski par.

Stabilan desni bok i to sa Valinčićem koji realno kuca na vrata reprezentacije.

Veznom redu definitvno treba balansa i činjenica je da kombinacije Mišića, Ljubičića, Bennacera, Villara i Zajca bez Stojkovića ili Vidovića u postavi izgledaju sterilno i da takav vezni red nije dovoljno okomit. Sinoć se ulaskom Stojkovića i Vidovića dobilo na okomitosti, ali treba uzeti u obzir i da se radi o završnoj fazi utakmice kad je i protivnik najranjiviji i najumorniji.

Vezano za napad tu je Dinamo također u plusu jer je Beljo solidno nadomjestio Petkovića, a Kule igra ulogu kakvu je i igrao.

Sama momčad je puno potentnija nego lanjska kad si imao Ademija, Petkovića i Ristovskog koje si realno morao trpiti. Umjesto njih sad imaš Valinčića i Belju koji su relativno mladi i perspektivni igrači.

Umjesto lani nezamjenjivog KTC-a danas imaš Domingueza koji je 2005. i produkt La Masie.

Po meni apsolutni palac gore i za prijelazni rok i za način na koji se sezona odvija.
  • Blueshadow86
    4.3k
    Jalovo. To je ovima i bio cilj. Da se naši stoperi dodavaju na 70 metara od gola. + da nadodam Godu koji sinoć nije imao ama baš nikakvu funkciju. Igrač manje.
    Od 50 lopti koje je dobio, on je njih 48 vratio iza do McKenna-e. A ovaj ga cijedi da svaku tekmu igra 100 minuta.
  • Georg Koch
    6.8k
    I prosle sezone sam pisao, opet cu.
    Volio bi vidjeti vise nego ne znam sta, formaciju sa 2 napadaca. Mi smo jucer gol tako dali. Stvorili neke prilike.
    Realno, protiv duplog bloka sa 8icama ili 6icom i dvije osmice, tesko je nesto konkretno ocekivati.
    Ok, i protiv Belupa nedavno smo igrali isto, pa je bila rapsodija od akcija i golova i svega. Ali Belupo nije mjerilo.
    Konstantno se mucimo sa duplim blokom, sa defanzivno orijentiranim ekipama, jer protiv nas skoro svi igraju tako u HNL-u, a evo i u europskim natjecanjima bude ista pojava.
    Nista nije alarmantno, nista nije kaoticno, ali protiv ekipe koja ce se samo i samo braniti, kakd vec imamo opcije (Beljo, Kule, Bakrar), opteretiti njihov sesnaesterac sa dvije spice, dvije dobre spice mislim da bi bilo itekako efikasno.
  • Crni86
    16.3k
    pa upravo je to i moja poanta jer se mi sad vadimo na upravo tu “dominaciju” kao i oni tada

Ali moramo svi skupa uzeti u obzir da je ove sezone došla cijela jedna nova momčad, a da je odigrano 14 službenih utakmica.Mali dioničar

Apsolutno. Meni se cini da sam na pocetku pisao da ja od europe ne ocekujem nista previse jer eto novi smo. Kako ocekivati nesto od ekipe od koje ne znas kako izgleda? I da mi je samo bitno da igramo, ne dopustimo da nas razbe i da smo konkurentni pa broj bodova kaj donese donese za tu prvu uvodu sezonu ove ekipe.

Slazem se za vrijeme i strpljenje. Samo sta su apetiti potasli svima. Prvih par kola je to izgledalo jako dobro za jednu novu momcad i mislim da su svi (ukljucujuci i mene) imali na umu da okej desit ce se koja tekma di cemo nesto probavat pa nece biti nas dan i sl i kiksat cemo.

Ali opet ocekujes da kako prolazi vrijeme mi dijelujemo sve bolje i bolje. Da postajemo sve raznovrsniji, uigraniji. Da kad vidimo kak nas je netko nadmudrio iz toga naucimo i nademo rjesenje za to. A moj dojam je da mi kako se odmicemo od pocetka prvenstva ofenzivno dijelujemo sve gore i gore.

Kolege su rekle imao si 3 slicne tekme di su tr na slicnu foru limitirali. Valjda su se te tekme analizirale i donijeli neki zaključci. Vjerojatno se to sve momcadi prenijelo i pokusavalo uigrat. Ako je, zasto vec na poluvremenu kova nije reagirao? Adaptirao se i ispravio te greske protiv gorice, lokse i osijeka. Zasto to vec nije protiv osijeka izgledalo bolje nego protiv lokomotive i gorice? Nije problem grijesiti, grijesimo apsolutno svi. Pa grijesit ce kova jos 50 puta sigurno, ali iz gresaka se mora pocet ucit i adaptirat se na njih.

Trener dinama nakon prva dva puta kad vidi ds je to greska, mora to ispravit. Mi smo sad dosli do 4. tekme di gledamo istu pricu. Ja se nadam da je to bilo dovoljno kovi da se razbudi, progleda i krene rjesavat taj problem. Meni je drag kao covjek i mislim da ima trenerskog znanja sto je pokazao protiv fenera i macabija, ali to znanje mora pokazivati iz kola u kolo, a ne zivjeti na dlavi od prije 2,3,4 tekme.
  • Mr Anderson
    14.5k
    Pa jebote, možeš li igrati nekad s 2 napadača?Blueshadow86

Pa igrali smo zadnjih 10 minuta s dva napadača, Bakrarom i Kuleom. Jedina zamjerka je da je to trebao prije napraviti. Da počnemo s dva napadača mi baš i nije neka opcija.
  • Blueshadow86
    4.3k
    Mislio sam s 2 napadača od početka. Neka proba. Imamo 3 kvalitetna napadača, tj. 3 napadača u relativno dobroj formi. Zašto ne pokušati? Zašto ne pokušati s tandemom Beljo - Kule ili Beljo - Bakrar?
  • DiddyGuela
    4.7k
    Neodoljivo podsjeca na Dalica. Bljutav nogomet, tvrdoglavo se drzi nekih ideja u igri koje ocito nisu dobre, samokritika nepostojeca, puno opravdanja i floskula, "trenira se dobro, bit ce bolje, znam ja ovo ono...".

Vrijeme je za buđenje dok situacije ne eskalira i dok ga drzi rezultat i sreca junacka. Ne igramo dobro, napredak u odnosu na pocetak sezone je zanemariv... gdje je onaj trener sa predstavljanja koji igra napadacki nogomet, na gol vise, 300 na sat?
  • Tvrdica McTvrdi
    2.9k
    Neodoljivo podsjeca na DalicaDiddyGuela

Samo što nema poput Dalića taj power of friendship s kojim će uzimati medalje
  • Fan
    1.6k
    Da sad ne ponavljam razloge od jučer, bilo je očekivano da Malmo neće napasti i da će se postaviti u bunker, ne znam zašto se tvrdi suprotno.
    Problem je što Kovačević (još) ne zna igrati protiv takvog protivnika i igra ono što zna, što je cijeli život igrao i u Slavenu i u Varaždinu i prije toga, što mu je i odlično išlo btw, ali što neće proći kad smo objektivno superiorniji i kad moramo napadat. Jel zbog toga bio pogrešan izbor za trenera? Apsolutno, totalna je glupost da se on na Dinamu mora učit ofenzivnoj igri.
    Unatoč tome, još nisam protiv njega jer ipak mislim da bi eventualno (nadam se ne prekasno) mogao posložit kockice i kreirat igru kakvu želimo, ali polako dolazi vrijeme kad neće samo navijači propitkivati njegove odluke.

Jer onaj koji misli da ovo nije pozitivan rezultat ima problema sa percepcijom i nogometa kao igre i pozicije Dinama na europskoj nogometnoj mapi.

Taj bahatluk i obijest neslavljenja pobjede protiv Osijeka i nezadovoljstva jučerašnjim raspletom je za tešku psihijatriju.
    Mali dioničar

Ako prevladava ovakvo mišljenje, onda smo napravili veliki korak unatrag i u HNLu i u Europi u odnosu na zadnjih par godina.
    Ja nisam jedan od onih koji misle da ulazimo u top 8, da ćemo igrat polufinale, finale EL, ali očekujem dobre izvedbe i pobjede protiv daleko slabijih protivnika od nas (uzmi u obzir koliko su osakaćeni bili). Fener je ugodno i neočekivano iznenađenje za mene, ali ovo jučer je bilo, nažalost, negledljivo i slabo. Jalova dominacija 90% vremena sa 2 šanse prije horuka na kraju.
    Ovo jučer nikako nije pozitivan rezultat za klub kao Dinamo. Za Rijeku i Hajduk bi to bilo vrhunski, ali reći da bi mi trebali biti zadovoljni bodom protiv jednog Malmoa....
  • antecacic
    189
    Ono jučer izgledalo je kao besplatno taktičko školovanje koje Kovačević već četvrti ili peti put ove sezone uredno pohađa, a da pritom ništa ne nauči. Iskreno, bilo je jasno da će prijelaz u Dinamo biti izazov, ali očekivalo se da će se čovjek brzo prilagodit jer mu je to u prijašnjim klubovima bila jedna od glavnih vrlina. Ipak, gledano očima trenera laika, ovdje se ne vidi nikakav napredak ni pokušaj da se prilagodi trendovima i kontekstu novog kluba.

Ovo dosta podsjeća na onog Gattusovog Hajduka od lani. Dok rezultat još nekako ide, iako igre nema ni za lijek, uvijek ima taj dio navijača koji su klubu vjerni do bezrezervno i koji će Kovačevića i njegove odluke branit do zadnjeg daha, sve dok se ne pojavi onaj jakirov crno bijeli dim iz Maksimira koji znači smjenu.

Kova je već dobio par ozbiljnih packi u HNL-u, a sad i jučer od Malmöa, koji je realno ekipa slabija od ovogodišnje Rijeke. I dalje ne pokazuje da je išta naučio, dapače, izgleda to sve skupa još gore nego početkom osmog mjeseca.

Ne snalazi se u Dinamu, ne zna iskoristit igrački kadar koji ima, a atmosfera u svlačioni je očito načeta. Previše igrača je izvan ozbiljne rotacije bez ikakvog smisla. Pierre Gabriel je praktički nestao, a Valinčić je očito novi Mišić, igra sve minute, ne izlazi iz terena i vjerojatno će igrat dok ne padne s nogu.

Situacija s Nevistićem dodatno kvari stvar, pogotovo za ostatak ekipe, a najviše za preostala tri golmana koji su de facto otpisani i to se itekako osjeti!

Zapratite reakcije i face igrača s klupe jučer!
  • Zvonkec
    379
    Neke stvari se uigravaju za probijanje bunkera. Npr. korneri imamo 3 tornja, solidne izvođače u zajcu i stojkeu a opasni smo jednom u 100x. Kova pogledaj kako liverpool izvodi kornere. Virgil i konate su uvijek iza svog igrača i stoje daleko izvan 5erca pa zajedno idu prema unutra. Prekidi su top oružje za probijanje bunkera ali to se treba uigrat. Vinlofa i Nevu više nema smisla ni komentirati. Kaj se tu događa da je jedan cement klupa a drugi cement u kopačkama na crti i da se niš ne mijenja ne kužim. Valjda Vinlof treba baru uzet za menagera pa bu igral. Trener vratara bi mi letio odavno, na vidim neku korist ni od kelave osim da peče ćevape (za to su i mene mogli uzet jeftiniji bi bio)
  • Olmic
    5.3k
    Kriterij za uzet kovu od strane bobana je bio okomit, brz, atraktivan nogomet. 0/3 ima krajem 10mj
  • Zg123
    2.7k
    Dali gol s 2 spice protiv Gorice, dali gol s 2 spice jucer, dali gol s 2 spice protiv Lokse...pametnom dosta, steta sto ocito to nije dovoljan uzorak utakmica nasem treneru da shvati kako treba igrati protiv bunkera
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.