• Paggini
    73.6k
    a opasni smo jednom u 100x.Zvonkec

Zabili oba gola Osijeku nakon kornera, Gorici nakon kornera, Vukovaru nakon kornera, jučer prečka nakon kornera i vjerojatno ih ima još, ali ovog sam se prvog sjetio.
  • Zvonkec
    379
    je u pravu si jebeni su nam korneri kaj ja pričam bezveze
  • Mlađi referent
    14.6k

5 golova ove sezone nakon prekida, Dominguez je već imao stative, McKenna je bio blizu, ali ista stvar kao s presingom. Ekipi se to odokativno čini loše pa je onda loše.
  • hardek
    6.9k
    Kriterij za uzet kovu od strane bobana je bio okomit, brz, atraktivan nogomet. 0/3 ima krajem 10mjOlmic

Pa mi igramo okomito, brzo i atraktivno kada se protivnik hoće nadigravat. Naš problem je igra na postavljenu obranu, a tada ti ne možeš igrati okomito i atraktivno jer nema prostora za to.

Kova je uspio u tome da implementira svoje ideje, problem je što te ideje ne funkcioniraju protiv svake ekipe a za sada nije pokazao sposobnost adaptacije.
  • Paggini
    73.6k
    pravu si jebeni su nam korneri kaj ja pričam bezvezeZvonkec

Pa pričaš bezveze, da. Zabili smo golove, imali precke, stative. A isto tako, korneri i prekidi suparnika su bezopasni, za razliku od prijasnje dvije sezone.

Ne kuzim sta točno želiš, da zabijamo svaki drugi korner? Reci mi molim te koliko taj Liverpool ima postotak zabijenih golova iz kornera ove sezone? Mislim, znam da nećeš jer trabunjaš iz guzice
  • Crni86
    16.3k
    Ja sam nezadovoljan dijelovima nase ofenzivne igre ali korneri su nam puno puno bolji u odnosu na proslu sezonu.

Jedino me nazivciralo ono pimplanje kad smo iz naseg kornera skoro popusili kontru. Na kraju je malmo izvuko korner.
  • Kermit
    775
    5 golova ove sezone nakon prekida, Dominguez je već imao stative, McKenna je bio blizu, ali ista stvar kao s presingom. Ekipi se to odokativno čini loše pa je onda loše.Mlađi referent

Golove i šanse iz prekida smo popravili u odnosu na prošlu i pretprošlu sezonu, ali ozbiljnog i sustavnog presinga i dalje nema. Ne možemo gledati presing u kontekstu jučerašnje utakmice jer je Malmo limitirana momčad. Nama prva linija od napadača i 2 krila lagano ispada kada krene u presing, a vezni red ako izađe za njima otvara ogroman prostor za run and gun nogomet protivnika. No to se sigurno može i mora popraviti.

Bezidejni smo protiv bunkera kao i prošlih sezona. Nije to ništa novo niti neočekivano. Ali mi je žao za jučer jer smo za 2 do 3 klase kvalitetnija i bolja momčad od Malmo-a. Dobro su jučer na TV Strupar i Rukavina secirali igru, pogotovo mi se Strupar svidio kad je rekao da je momčad do sada morala biti uigrana jer si imao duge pripreme i odigrao si 10-ak utakmica. I da nogometaš ako je pravi neovisno o poziciji mora dati ono što trener od njega traži. Naravno ne sada da staviš veznog na gol, ali ovo vezano za krilo je nije, desetka, je nije..... Jebiga mi na forumu smo možda većinom tutleki, ali očigledno vidimo isto.

Tak da te floskule "mi smo momčad u stvaranju" i "treba nam vremena", "2 sezone" lagano pod tepih. Navijač Dinama ne želi čekati 2 sezone pa da tada možda nešto bude. Za sada nas jednim dijelom rezultat "mazi", a da li za to ima pokrića vidjet ćemo kroz mjesec dana. Ne zaboravite da nas u Europi čekaju teške utakmice, jaki protivnici.

Kova probudi se, honeymoon je prošao
  • antecacic
    186
    Ono što zabrinjava je pomalo i obrambeni narativ koji se sad stvara oko Kovačevića.

Naglašavam da sam mu bio velika brana od kritike, što se jasno vidi iz mojih komentara, ali ovo nije dobro već neko vrijeme. Posebno nije dobro kad se stvori kritična masa s opravdanjem da “nije bio spreman za bunker”. U redu, ali tko treba biti spreman za bilo kakve događaje na terenu? Tko je s ovom momčadi četiri mjeseca, svaki dan i kroz kontinuirani trenažni proces? Ako vidiš da smo prvo poluvrijeme jalovi, promjene radiš u 45-oj. Izvodiš Godu za Vinlofa, uvodiš Vidovića, ostavljaš Belju i u napadu mu pridružiš Bakrara ili Kulea. Čovjek valjda 15-u utakmicu nema muda isprobati zajedno dva napadača u jednom poluvremenu, a sinoć još i lovimo rezultat. Pa Malmo je energičnije od nas ušao u drugo poluvrijeme i imali su onog sjajnog zicera kojeg je Nevistić za divno čudo skinuo.

Ovo nije Kova iz Međimurja, Varaždina i Belupa, ali ni oni nisu ni po čemu rang kluba kakav smo mi i dugoročno ovaj obrazac neće ići. Nemojmo se praviti ludi da ovo klapa.

Kolike se rotacije očekuju protiv Vukovara? Vjerojatno si je prvu postavu rezervirao Bakrar, Varela će isto ući zbog skuhanog gola, Goda zbog ofenzivno slabih partija seli na klupu i sigurno još upada Bennacer. Koga još očekivati. Vidović u zamrzivaču 5-6 tekmi i sinoć s dva poteza odradi više posla od svih koji su bili u prvih 11.
  • Paggini
    73.6k
    Čovjek valjda 15-u utakmicu nema muda isprobati zajedno dva napadača u jednom poluvremenuantecacic

Dobar komentar, ali ovo se moram nadovezati da dvije naše uvjerljivo najgore utakmice je ubacio Kuleta uz Belju - protiv Gorice kad smo ekspresno zabili gol, pa Beljo morao ići van jer just Stojković things, a protiv Lokse također s obojicom, također pao gol, a vjerujem da bi to i okrenuli da se nije dogodio Nevistić. Pa i jučer zadnjih 15ak minuta je Bakrara prekomandirao.

Ima mjesta za kritiku svakako, ali nije da nije baš s dvojicom igrao kad smo stizali, brat bratu. Možda je trebao to sve ranije jučer odraditi, da, slažem se.
  • nemapredaje
    6.4k
    Meni jedna stvar kod njega nije jasna.

Na početko sezone je od Villara i Binlofa odustao nakon samo dvije utakmice i promjenio stvari.

A sada ne odustaje od nekih stvari koje svi živi vide, evo samo par primjera:

Nevistić na golu
    Goda protiv bunkera
    Neubacivanje desetki pritiv bunkera

Jel on misli da je prvih par utakmica bilo testiranje dok ne nađe udarnu postavu i sada kad ju je našao se drži iste kao pojan plota?
  • IceMan
    3.6k
    Realno, Vidović i Stojković su korisnija krila (makar to nisu) na neki bunker od Lisice i Hoxhe koji su odlični krilni igrači za tranziciju.

Lisičin kao i kod Hoxhe glavni forte bi trebao biti udarac izvana na tak postavljenu obranu, koji na žalost i ne koristi.

Svi smo se obrušavali na Vidovića u početku, al bili smo kudikamo kreativniji u zadnjoj trećini, pogotovo s Stojketom u paru.
  • Crni86
    16.3k
    Na početko sezone je od Villara i Binlofa odustao nakon samo dvije utakmice i promjenio stvari.

A sada ne odustaje od nekih stvari koje svi živi vide
    nemapredaje

Ja sam najvise skeptican zbog ovoga i to me najvise muci. I onda kad kazemo naucit ce. Pa on je vec znao adaptirati se i to smo vidli na pocetku sezone.

Nema kaj vise naucit vec pocet primjenjivat kao na pocetku sezone.

Fenomenalan primjer je prva tekma s osiijekom. Ofenzivno tesko nesto kreiramo, mucimo se u 433 i onda kova pokazuje zasto je trener dinama. Uvodi kuleta i stojketa prelazi na 4231 i uzima 3 boda i razbili smo osijek zadnjih 25 minuta. Mi trebamo tog kovu nazad.
  • Dzoni
    2.4k

Statistički svaki 30. korner rezultira golom, stoga rekao bih da smo poprilično dobri što se kornera tiče
  • Blueshadow86
    4.3k
    Postoji li netko od naših vrlih novinara pa da postavi direktno i konkretno pitanje našem treneru u vezi Nevistića i Filipovića?
    S obzirom na loše i tragične pružene partije Nevistića, nije li vrijeme za Filipovića?
    Zašto je Nevistić i dalje nezamjenjiv?
    Šta on to vidi u njemu, a da to nema Filipović?
  • Crni86
    16.3k
    Imamo ogroman kadar, nova smo ekipa i uigravamo se.

Ali zasto onda u pauzama ne odigramo koju prijateljsku tekmu? Pa eto daj onda minute u ne natjecateljskoj tekmi galesicu, mikicu, mudraziji, soldi itd. Kak ce oni pokazat da vrijede? Kak ce oni uc u formu?

Pa probaj na tim tekmama jos neke stvari ak vec nemremo u natjecateljskim.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.