• Eduardo
    21.3k
    U petak nam u goste stiže Slaven Belupo - momčad koja je trenutni hit prvenstva i momčad koja leti na krilima nepobjedive serije, predvođena Mariom Kovačevićem.

Kovačevićeva ekipa igra s jasnom idejom, hrabrošću i svježinom kakvu dinamo trenutno nažalost može samo sanjati. S tvrdnjom da SB trenutno igra možda i najljepši nogomet u ligi vjerojatno bi se složili mnogi.

Mario Kovačević bio je vjerojatno i najperspektivniji trener lige kad ga je karcinom pluća udaljio s klupe Varaždina. Sad vidimo da to nije bila slučajnost jer u trenutku kad je preuzeo Slaven klub je bio bez pobjede u službenim natjecanjima još od svibnja ove kalendarske godine što nas datira još u prošlu sezonu. Kovačević je Slaven preuzeo na posljednjem mjestu HNL poretka u situaciji kad su u prvih pet kola imali na kontu samo jedan bod.

U posljednjih šest HNL utakmica naši momci uspjeli su ostvariti tek jednu pobjedu, Slaven ih u istom razdoblju ima tri. Igrači Slavena ne boje se nadigravanja, što dokazuju i rezultati, ali i pobjede nad dinamom i Osijekom te remi s Rijekom. Hajduk je jedini od "velike četvorke" koji je uspio poraziti SB pod vodstvom Kovačevića, ako izuzmemo prvi njihov sudar s Osijekom kad je tek sjeo na klupu.

S druge strane - dinamu ostaje imperativ pobjede. S obzirom na posljednja izdanja za dinamo je ovo više od obične utakmice - to je test karaktera... ozljede, izostanci, vremenske (ne)prilike i alibiji kako trener nije slagao niti s ovom momčadi odradio pripreme više ne prolaze... sve su to razlozi koje slušamo i gledamo već tjednima... međutim, devet bodova iz preostale tri prvenstvene utakmice ove kalendarske godine više nisu ambicija, već nužnost. Umoran sam od brojnih opravdanja koja već počinju zvučati poput ispraznih priča. Slaven, Lokomotiva i Varaždin moraju pasti, a Slaven je prvi na redu.

Svjesni smo - ozljede su problem i imamo ih više nego golova u posljednjih nekoliko utakmica i to je jasno, ali Bjelici su povjerena uzda stabilizacije i krajnje je vrijeme da bez obzira na sve isporuči nešto pozitivno u HNL-u...Bjelica je u osam prvenstvenih utakmica na klupi dinama osvojio 12 od mogućih 24 boda, što znači prosjek od 1,5 boda po utakmici - to su poražavajući rezultati.

Upitno je hoće li Ademi i Mišić biti spremni za petak, Petković i Sučić već su stara priča, Baturina je upitan, dodajmo na to i suspenziju Marka Roga te Ristovskog zbog kartona, jasno je da su kreativni motor i energija momčadi ozbiljno osakaćeni, no bez obzira na sve vrijeme je za igru koja neće biti opravdana isključivo vremenskim uvjetima, nedostatkom igrača i nesretnim okolnostima.

S pozitivne strane Nevistić i Cordoba treniraju normalno...

Što se tiče stanja na tablici, nakon odigranih 15. kola na prvom mjestu je Hajduk s 32 boda. Druga je Rijeka s 29, Dinamo je treći s 25, dok je na četvrtom mjestu Varaždin s 24 boda, peti Osijek ima 21 a šesti Slaven Belupo 16 bodova, ali i niz od šest službenih utakmica bez poraza.

Hoćemo pobjedu - alibiji više ne prolaze.

DINAMO vs. Slaven Belupo - petak, 6. prosinca 2024. godine, od 18 sati, na maksimirskom stadionu.
    1. Kakav rezultat očekujete? (141 votes)
        Pobjeda Dinama
        85%
        Neriješeno
        9%
        Pobjeda Slaven Belupa
          6%
    2. Idete li na utakmicu? (141 votes)
        Da
        62%
        Ne
        38%
    3. Hoće li Dinamo uspjeti ostvariti cilj i osvojiti devet bodova do kraja kalendarske godine? (141 votes)
        Da, bez problema
        18%
        Da, ali uz puno muke
        52%
        Ne, previše problema u momčadi
        20%
        Ne znam, nije mi jasno imaju li uopće kakav plan
        11%
  • chago13
    30
    Slučajno ili ne utakmicu sudi deklarirani hajdukovac Mateo Erceg
  • DrawTube
    5.5k
    Bilo kakva pobjeda bi bila dobra
  • Peškaman
    5.2k
    Da je glavni sudac Ivan Bilić a pomoćnici Rakitić i Livaja,ne zanima me.
    U petak moraju dobiti,kako god znaju i mogu.
    Dosta je opravdanja od vremenskih neprilika,sudačkog kriterija,komentatora utakmice...
  • IceMan
    2.3k
    Konačno neka tekma u HNL-u za Bjelka, di se može zatvoriti i čekat na kontru :blush:
  • Blueshadow86
    2k
    Baš zbog toga što smo ranjeni lav, mislim da ćemo ih dobiti s hendikepom :smile:
  • NKDZ86
    2.2k
    s obzirom na stanje kakva zbunjujuća anketa ko na ispitu, mogući su svi odgovori haha, ali ipak vjerujem u pobjede bez problema, naprijed plavi lavovi!
  • NitkoBitan
    19.7k
    Ovaj petak zapocinje blagdanski niz Dinama, zao mi Kovacevica...
  • Plava stijena
    272
    Da mi je samo znat na temelju čega imaš ovakav stav? Belupo igra najbolji nogomet u ligi. Nemaju neka igračka imena, ali su kao dobro podmazana mašina sa jasnim planom igre i idejom dolaska u završnicu akcija. S druge strane mi smo devastirani! Ovako loše nismo izgledali niti protiv Paoka u Solunu niti Lokse nakon zimske pauze. Jako teško ćemo ih pobijediti.
  • San Lorenzo
    17.1k
    Kakva će to erupcija oduševljenja biti kad povedemo!!!
    Što nas više tuku, to sam nabrijaniji na naše utakmice! :strong:
  • Facke
    4.1k
    Nek bar jemput zagrmi "Maxime Bernauer" s tribine :love:
  • Benito
    991
    Jedva čekam odlazak na tekmu a ide pobjeda hendikepom i kreće niz pobjeda
  • masacusec
    4.1k
    Kakva će to erupcija oduševljenja biti kad povedemo!!!
    Što nas više tuku, to sam nabrijaniji na naše utakmice! :strong:
    1hReplyOptions
    San Lorenzo

Naravno da nije usporedivo, al one sezone 2004./05. (drugi dio sezone) kad smo bili jebena banana, svaka naša izdanja tribine (tada na istoku) su bila jebena zajebancija. Kad smo dali kamenu gol, ko da smo dali gol barceloni!
  • Efes Pilsen
    8.8k
    Baturina u svakom slucaju mora odmorit. Stojkovic i Kacavenda moraju pokazat zasto su dovedeni, ako ne mogu protiv sredine HNLa, a di mogu?
    Zelim i da Pjaca krene s klupe, da po potrebi bude taj drugi napadac, a ne da se ubacuje Perica.
    Daj Mbuku nek pocne jednu
  • Praskaton
    2.6k
    Ovo s ozljedama ima samo kod nas.Misic je svoju zadnju utakmicu odigrao prije 2 tjedna skoro.Za Borussiju i za Hajduk je bio upitan,mozda da, vjerovatnije ne.
    I od toga da je upitan dolazimo do toga da sigurno nece nastupit u petak.
    Danas je utorak,znaci jos 3 dana do utakmice.
    Kakva je ozljeda u pitanju kad ide samo na lošije?

Što se događa s Petkovicem? Kad ce on bit aktivan.Ili je to to od njega ove kalendarske godine.
    Kakvo je stanje s Perkovicem vec duži period trenira kada ce bit natjecateljski spreman.
    Koliko traje oporavak Cordobe od ozljede ničega.

Jel stvarno potreban toliki oprez s nekim igračima dok se druge cijedi do iznemoglosti
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.