• Blueshadow86
    2.6k
    Zona postoji godinama i samim time je jasno da ne može sve biti pravocrtno kroz 6, 7 ili 8 godina.
    Administracija je očito s razlogom administracija, treba ih poštovati, a u problem (ban) ne možeš ući ukoliko se držiš pravila foruma. Svi mi imamo favorite, omiljene, s nekima se više slažemo, s nekima manje, pa tako i s adminima. Vjerojatno sam i ja nekome dobar, nekome manje dobar, a nekome i loš.
    Dugo sam ovdje, razni profili i tipovi cirkuliraju forumom... X puta sam znao pročitati gluposti, pa i one teške, ali nastojim ih zaobići i ne osvrtati se na iste, a ako se i osvrnem, trudim se da ostane u donekle normalnom tonu, iako bi često najradije osobu potjerao u 3 lijepe p* materine.
    Cijenio sam kolegu Maksima Maksimirskog, dugo je bio ovdje i smatram da je imao jako dobre postove, konstruktivne i kvalitetne...nerjetko i opsežne (opsežne inače ne volim čitati), a njegov sam pročitao svaki. Žao mi je što je na takav način sebi pobrao trajni ban, vjerujem da nije išao za tim, ali odluka administracije se treba poštovati, nema druge.
  • Droljo
    12.4k
    Po meni nekako većina pokušava uhvatiti nekoga, od kolega, u nebranom grožđu umjesto neke suvisle rasprave. Bilo da je neki krivi podatak, pravopisna greška ili ne poznavanje materije. I onda krene dociranje sa visoka, nerijetko i vrijeđanje pa krene show. Pomozi, objasni, ukaži na grešku a nemoj se naslađivati i pametovati.
    Ne mislim da sam ja zlato i sl. možda sam i najgori ali ovo pišem kako vidim. Subjektiv dojam...
  • Eduardo
    22.5k
    Mislio sam da sam manje-više sve rekao o ovoj temi neki dan u istom ovom topicu, ali očito je prošlo nezapaženo. Stoga ću se, nadam se, po posljednji put javno osvrnuti na ovu problematiku, jer iskreno ne želim dalje razvlačiti ovu raspravu na nekoliko različitih frontova kroz privatne razgovore, bilo s moderaturom ili s drugim članovima. Iscrpljuje...

Želim naglasiti da u ovom sukobu između "vladajućih" i "oporbe", u oba tabora postoje ljudi čiji doprinos, pisanje i stavove izuzetno cijenim i poštujem. No, ono što ne cijenim je način izražavanja kojim se neki služe u raspravama - posezanje za rugalicama, pokušaji diskreditacije drugih na temelju fizičkog izgleda, mana ili drugih osobina... to su napadi na osobnoj razini i to je baš nizak i neprimjeren način komunikacije i ne doprinosi ničemu osim što podiže tenzije, stvara nepotrebne sukobe i povećava napetosti.

@vjeko1701 sam i privatno rekao da razumijem zašto neki smatraju njegov način moderiranja ekstremnim i prestrogim, ali isto tako je činjenica da mu vi nimalo ne olakšavate posao... kako njemu tako ni i ostalim moderatorima. U zadnje vrijeme često se događa da kažnjeni forumaši, odmah po povratku, nastavljaju s istom retorikom i istim tempom, ne pokazujući nikakvu naznaku promjene ili truda da idu na bolje... ni minimum shvaćanja zašto su određene mjere poduzete... u toj činjenici leži vam i dobar dio odgovora zašto vam se određeni postovi nakon isteka kazne uklanjaju i zašto sve češće završavate na ban listi.

Svaki član ima pravo izraziti svoje mišljenje, ali uz minimum poštovanja prema sugovornicima i ljudima koji su predmet rasprave. Kritika, iznesena pristojno i bez vrijeđanja - apsolutno DA. Rasprave svedene na osobnu razinu i vrijeđanje - apsolutno NE.

Zona vam nije poligon za osobne sukobe i provokacije, a ako ne možete sudjelovati bez toga, zapitajte se jeste li uopće na pravom mjestu... nadam se da je ovo moje posljednje obraćanje na ovu temu.

:victory:
  • Noel
    8.7k
    Meni je Zona vrh. Od prvog dana od kad sam samo čitao pa do prije više 2 godine kad sam se odlučio i pisat. Ovi neki slučajevi koji imaju očite probleme prvenstveno sami sa sobom i svojom glavom je nemoguće promjenit. To su umovi koji traže partnera za svađu na svakoj temi. To su jedno te isti ljudi koji pokušavaju trovat druge jer su sami zatrovani (vjerojatno neke privatne stvari i borbe u glavi.) Takvi ljudi su u stvarnom životu u četri oka vrlo plašljivi i slabi. Tu onda izbacuju sve stvari i treba i njih shvatit. Da se vratim na samu Zonu. Zona Dinamo je najbolji mogući odgovor na plaćene medije,lažne konstrukcije,napade na Dinamo i lažne vijesti. Šteta je kaj dosta ljudi Dinamovih navijača ne zna za Zonu Dinamo pa i dalje dosta padaju u razne drame i tragedije čitajući naše portale i novinare. Nadam se da Zona nikad neće prestat sa radom.
  • mali M
    6.8k
    Zona Dinamo je najbolji mogući odgovor na plaćene medije,lažne konstrukcije,napade na Dinamo i lažne vijesti.Noel

slažem se, pa ja sam smrtno ozbiljan kad kažem da od kad sam na Zoni nisam svojevoljno dao klik niti jednom jedinom mediju... Tu dečki jako brzo zaljepe članak i raspišu o čemu se radi.. još dobimo dosta točne info jer ima dosta ljudi bliskih klubu, a i onih koji su u samom klubu, ali ti se što je zapravo i ispravno malo distanciraju da ne iznose svaku situaciju iz kluba. Nema boljeg mjesta za informiranje o Dinamu od Zone.

nadam se da je ovo moje posljednje obraćanje na ovu temu.Eduardo

a i ti koda nas ne poznaješ i prvi put pišeš ovo! :rofl:
  • javolimtebejako
    1.9k
    Meni je Zona vrh.Noel

meni isto. otkad sam naisao slucajno na zonu sam clan kluba vec 2 godine, glasao na izborima, idem na tekme kolko mogu i stignem, kupujem u shopu, podrzavam klub. do tog sveg ne bi doslo ili bi doslo u puno manjoj mjeri da nema zone. živila zona dinamo!
  • Teofil Kateran
    1.8k
    Zona je svakako vrh i mogu se samo složiti. Slažem se da rasprave nekad odu u krivom smjeru, ali ipak mislim da se treba gledati šira slika i da je tu i dalje puno više zanimljivih i konstruktivnih rasprava. Zona mi je definitivno prvi izvor informacija i uvijek nastojim ne propustiti niti jednu temu i niti jedan post. Od ludnice na Transferi - rasprave, još veće ludnice kada gubimo od Bjelovara u kupu pa se naštanca desetke stranica usred utakmice pa još i Omakeove izvrsne analize i prijedlozi na Scout službi i Krizyevi uvodi u utakmice pa sve do legendarnih Majkijevih tekstova na Modrom šanku

Što se tiče baniranja, meni je drago da su se postrožila pravila jer se u nekim trenutcima previše pljuvalo igrače i ljude iz kluba i pisale su se dosta ružne stvari, a sve se to ipak moglo nešto hladnije glave napisati u obliku konstruktivne kritike koju ovdje nitko nikada nije kažnjavao. Ja naprimjer nikada nisam došao u situaciju niti da sam upozoren niti da sam baniran jer smatram da ovo ne smije biti mjesto za izljev nečijih osobnih frustracija, zato hvala Bogu da se to više ne dopušta jer to zapravo doprinosi kvaliteti, a ne popuštanje.
  • Baneki
    795
    Sve te točke koje si naveo nisu uopće točne, kao ni tvoji zaključci o mojem "ponašanju". Uletio si kao loš sudac u raspravu koju je hendlao drugi moderator, u trenutku kad se rasorava već smirila. Pogledaj su još jednom tu raspravu i kad si se ti uključio u nju.
  • Rex Ramae
    2.9k
    Zona mi je uz Youtube definitivno najdraži kutak na internetu i sve pohvale ekipi koja sve to održava i trudi se da bude na visokom nivou, respect. :victory:
  • vjeko1701
    12.4k
    Nema se smisla više natezati oko toga. Meni je osobno žao kaj si taj ban shvatio toliko osobno i kaj te toliko vrijeđao ali ne možeš osporiti da si zazivao da te se banira i da si patnički pisao da će te se banirati i to samo radi tvoj drugačijeg mišljenja.

Samo daj baniraj, nemoj se samo prijetiti, al će to biti isključivo zbog mojeg drugačijeg mišljenja da se zna.Baneki

jedino ti mene prozivaš bez razloga i potrebe, sjeckaš i neutemeljeno kasapiš moje rečenice, pa sad briši i banirajBaneki

Daj mu ispuni želju, onda ćete me se napokon riješitiBaneki

Taman je k tome to naletilo nakon kaj smo unutar kruga moderatora i admina pričali o tome kako reagirati na patničke postove oproštaja s foruma ili prizivanja bana. Također smo se dogovorili da se prestaje s banovima "na vlastiti zahtjev".
  • Baneki
    795
    To je sve u redu, i s ovim se slažem i da sam ja na strani moderature slično bi razmišljao ali ako pažljivo pročitaš ponovo tu raspravu ja sam zaslužio zaštitu moderature jer su tijekom rasprave s Bosketom počeli naskakivati na meni još neki forumaši bez ikakve dodatne vrijednosti u raspravi. Što se tiće "ponašanja" i moje osobne pogođenosti, to je isključivo iz razloga što sam inače pristojan i kulturan kako u RL tako i na forumu, a svoje stavove uvijek nastojim argumentirati, tako i taj puta dok se nisu krenuli nepotrebno naskakivati. Uz isprike svima na ovom postu neću više o tome.
  • vjeko1701
    12.4k
    Evo iskreno, općenito se na toj temi previše toga dopuštalo i u nekim trenucima je bila kao divlji zapad. Ako u bilo kojem trenu smatraš da trebaš zaštitu moderature, samo se javiš nekom od nas u inbox, napišeš kaj je bilo i mi ćemo detaljnije pogledati situaciju. Može biti da u datom trenutku nešto previdimo, ne primjetimo, preskočimo. Tu se dnevno pišu stotine postova a mi ovo radimo u svoje slobodno vrijeme

Evo da ti budem iskren, toliko ima tih stalnih upadanja drugima u rasprave i skakanja na neke postove da je jednostavno teško uopće napraviti neki fer sustav regulacije toga. Većinom tu bude svega ali taman ispod neke granice za ban. Najčešće se reagira tek kad se baš prekši pravilo (direktno vrijeđanje itd...)

U svakom slučaju ako vidiš da nismo reagirali na nešto na kaj bi trebali, prijavi nam.
  • SAS1987
    16.2k
    Zona mi je uz Youtube definitivno najdraži kutak na internetuRex Ramae

To vrijedi i za kutak interneta za koji se otvara incognito tab? :lol:
  • Tongo Doumbia
    5.7k
    Osobno mi nikada nije obrisan komentar niti imam konkretan problem s moderaturom, jer se nekako trudim držati u granicama dobrog ukusa. Čak i kad moje mišljenje dobrano odstupa od mišljenja ostalih, a to se nažalost ili na sreću, kako god, zbilja zna dogoditi.

Jedan moj, što bi se reklo besplatan prijedlog, bio bi brisanje komentara napisanih po onoj dobroj, staroj ovoj “upadam u vagon i vlakić za lajkić” špranci. Konkretnije, one situacije kad netko napiše nekakvo mišljenje, nepopularno, kontraško, možda i neki novi troll profil ponedjeljkom, nevažno. Odgovori mu jedan forumaš i onda za njim kreće lavina istomišljenika i nekakvog “cipelarenja” s komentarima i odtovorima tipa “čobane”, “a nije ti smetalo kad”, “tebe se ne sjećam da si kritizirao dok” i slično. Posebno, posebno dakle kad taj prvi odgovor uključuje moderatora/ admina.

Zaista ne vidim potrebu tolikog broja odgovora na jedan komentar a događalo se. Osim što se kvalitetna rasprava razvodni, onda i oni koji bi i napisali nekad nešto normalno, ali možda odstupa od zadane norme ili ide u blago neslaganje, odustanu ili se autocenzuriraju zbog te “najezde” komentara.

Ne ciljam ni na koga trenutno i ne da mi se tražiti primjere, ali sam viđao to u ove gotovo dvije godine na forumu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.