• rioda
    15.3k
    Inace slazem se s tobom, zero mi je odvratna i sva pica koja su zasladena umjetnim zasladivacima mi jednostavno nemaju dobar okus.jedan u nizu

Meni više ni ova pića s 'pravim' zaslađivačima nisu dobra. Cola još nekako, Fanta je loša, a Sprite nikakav.

Barem kod nas, u nekim drugim državama sam naletio na originalan okus :grin:
  • DerHerrKool
    514
    Kako odvesti raspravu off topic sa jednom slikom - 101
    :rofl:
  • prefontaine
    8.1k
    Ja se ispričavam jer sam ja taj koji je krenuo s offom, nisam ni skužio da je ovo Livijeva tema.

Da ti ne napisa, bio bih uvjeren da samo za šankom.
  • Sajla
    19.6k
    cola i zaslađivači prebačeni na Šank :)

btw. ima i ona teorija o zaslađivačima - pojedeš/popiješ nešto sa zaslađivačem, mozak dobije signal da si unio šećer. nazove gušteraču i naredi joj da pusti inzulin koji će pokupiti šećer po krvi i spremiti ga u stanice. inzulin ode, traži šećer, ne nađe ga. gušterača gleda kak se inzulin besposleno šeće po krvotoku. pa tak jednom, dva put, sto puta. i svaki put kad mozak nazove gušteraču da pusti inzulin, a nema šećera u krvi, gušterača si misli - kaj me ovaj mozak zajebava? pa pušta sve manje i manje inzulina dok ne ode skroz u štrajk. i eto dijabetesa...
    tak da, može jedna cola zero i kremšnita? :cool:
  • Dino
    5.3k

Sad me ova teorija sjetila na nedavni razgovor s frendom.

Znate kako nam većini nakon konkretnog obroka paše pojesti desert odnosno šećer na kraju. Prijatelj se drži ko pijan plota teorije koju je jedan profesor na faksu predstavio, a to je da inzulin koji se luči zbog glavnog jela povuče sav šećer iz krvi na što mozak traži slatko. Međutim, koncentracija šećera u krvi je visoka unatoč želji za slatkim odmah nakon obroka pa je moja teorija više psihološke prirode i navike.

E sad, ovo kaj veliš za umjetne zaslađivače mi daje ideju. Ako uz obrok bogat ugljikohidratima i proteinima popiješ ili pojedeš nešto slatkog okusa, potakneš gušteraču na malo jaču dozu inzulina, pospremiš sve ono kaj je ostalo od obroka da se što kraće zadržava u krvi i još uz to dobiješ osjećaj da si pojeo nekaj slatko. Mislim da je to win za sve strane, osim jadnu gušteraču koja mora raditi malo više. :grin:
  • Tvrdica McTvrdi
    5k
    Realno taj mozak nas više zajebava nego kaj koristi
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.