• Dino
    5.3k

Ni meni studij vani nije smislen, osim ako planiraš studirati nešto da nema ovdje ili se misliš baviti nekim poslom koji je ovdje potpuno nezastupljen, a pogotovo ako uz sve ne stvaraš veze s domaćim ljudima. Navodno se domaći nit ne žele družiti sa strancima što isto razumijem u neku ruku. Kod mene na faksu je velik broj stranih studenata iz cijelog svijeta (Rusija, Slovenija, Izrael, UK,...) i jedino s kim se tu i tam pozdravim su Slovenci. Uglavnom, smatram to nepotrebnim, ali ako se netko planira vratiti u Hrvatsku podržavam to da na račun neke druge države odradi školovanje :lol:
  • The Undertaker
    9.7k
    Vani se studira da se upoznaju drugačiji ljudi, običaji, okolina, jezik, da se izađe iz svog balona i dobije širi pogled na svijet.
    Po meni, tko može, obavezno barem jednu ili dvije godine.
  • Mr Anderson
    18.7k
    Meni je kćer otišla van studirati (Švedska) u prvom redu zato jer to što je željela studirati nije mogla u Zagrebu. Uz to upoznaje ljude maltene iz cijelog svijeta (najbolje frendice su joj Talijanka, Argentinka i Španjolka), ali i Šveđane iako su oni dosta drugačiji mentalitet. Već sad razmišlja da ostane tamo nakon faksa, mladi ljudi nisu glupi, vide kako se kod nas možeš probiti i kako nam je država posložena, a kako je to vani u uređenim društvima. I ne mogu joj zamjeriti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.