• NitkoBitan
    34.3k
    Vozio sam se dobrih cca 45 minuta po gradu i nisam vidio ni jednu osim gore na Bukovcu. Znaci sve glavne ceste zatrpane.
  • Zagreb1992
    3k
    https://postimg.cc/Z0v9kvKT

Ovo je prije 20 minuta sa Avenije Dubrovnik ..Ralica prošla i jo jedna u dolasku
  • jakov1
    1.4k
    Ti kao da pricamo o smetlarima pa da ih sretnes na svakom koraku. Radi se radi se o mozda stotinjak ralica na 2-3 tisuce kilometara cesta, nista cudno da ih nisi vidio. Ja sam cijeli dan vani po kvartu pa nijednu nisam vidio makar se po cesti vidi da su prolazili.
  • Hnlovac
    4k
    Danas isto potegao prije mraka s lopatom i mini ralicom, kao da nisam. Bit će jako zanimljivo sutra
  • Dino
    5k
    Kolike novce dobiva zimska sluzba za jedan snijeg zimi u graduNitkoBitan

Tata je radio u jednom manjem gradu u Sjevernoj Njemackoj jedan kraci period i veli da oni kad zapada snijeg zatvore skole i prekinu javni prijevoz jer su shvatili da su manji financijski gubici ako nitko ne ode na posao taj jedan dan, nego da moraju kontinuirano cistiti snijeg dok pada. Uglavnom, nije to jeftin posao ocito...
  • jedan u nizu
    16.9k
    Vozio sam se dobrih cca 45 minuta po gradu i nisam vidio ni jednu osim gore na Bukovcu. Znaci sve glavne ceste zatrpane.NitkoBitan

Jedno je voziti se, a jedno je stajati na mjestu.
    Teoretski se mozes voziti i 24h bez da ijednu vidis.

Probaj stat na jedno mjesto, jedno krizanje 45min pa vidi koliko ce ih proci.
    Ja sam setao uz Slavonsku i obliznje ceste i u nekih 45min sam vidio minimalno 5 ralica da je proslo.
    Svejedno izgleda kao da ih prakticki nema, ali jbg, cisti se, ali ne ide to samo tako.
  • Tvrdica McTvrdi
    3.9k
    Ovo kod nas dizanje panike jer snijeg pada jedan dan...jebote tim standardom Norvežani najbolje da se odmah ubiju.
  • Dino
    5k

A mora se srat zbog neceg
  • NerminB
    635
    Narod postao previse razmazen i to je to. I ovdje pada bas jakim tempom danima i ralice prolaze. Pa ne mozes ti ocekivati da ljudi sastrugaju sve do asfalta i da ti je cesta cista dok snijeg pada istim intenzitetom. Druga stvar, zivio sam u centru ovdje, sad zivim u drugom naselju, sjecam se ko dijete moj otac i ostatak komsija dok padne snijeg uhvate se lopata i samo sto ne pojedu onaj snijeg, citav parking ispred zgrade full cist. Danas burazeru moj i tamo i ovdje niko nista, ljudi su jebeno lijeni ocistiti svoje auto, malo mahne soferku prozore i gas, a kamoli sta drugo.. I sjest ce, uzet mob i srat po svemu. Narod je stoka.

Steta sto me gripa zakucala, bilo bi fino po ovome razbaciti fudbala
    :grin:
  • Dr Hofmann
    4.5k
    Ma ljudi, nije stvar u snijegu, jebena prirodna pojava. Ali evo me maloprije sam došao iz vana, Vukovarska, Heinzelova i Branimirova su show. U Zagrebu je drugi dan da pada snijeg, meni je ovo smiješno da te ulice, avenije, bulevari jebeni izgledaju ko neka mala kvartovska uličica.
  • Tvrdica McTvrdi
    3.9k
    Narod postao previse razmazen i to je toNerminB

Ma ali pod tu mislim i na javni prijevoz, aerodrome i trajektne linije. Pada snijeg 10 minuta, budu tri vala i odmah paraliza. Okej, sigurnost je prva pa bolje ne riskirati, ali kažem ovim standardom u Oslu ne bi nikad letio avion
  • NerminB
    635
    Slazem se, glavne saobracajnice moraju biti glavni fokus, a kvartovi u skladu s vremenom kad je vec ovakvo stanje sa padavinama. Sretno svima koji idu sutra na poso, mozda umjesto auta skije na noge? :grin:
  • NitkoBitan
    34.3k
    Oprosti im Miki, ne znaju sto cine...

FB-IMG-1767736354802.jpg

izvor: Uzavreli Poeta (fb)
  • Mihael2305
    998
    [Status aktivnosti čišćenja snijega u Zagrebu]

Snijeg, koji u Zagrebu neprekidno pada skoro 24 sata, u tri smjene čisti 245 ekipa Zagrebačkih cesta te još oko 200 ekipa Čistoće, Zrinjevca, Zagrebparkinga, Tržnica, ZET-a i drugih gradskih službi. Prema prognozi vremena, očekuje se da će snijeg nažalost nastaviti padati i noćas. Ekipe će raditi cijelu noć i cijeli dan sutra kako bi se ceste držale prohodnima i očistile čim je prije moguće. Dodatno su angažirani i kooperanti na razvoženju soli i sipine.

Ralice kontinuirano održavaju 2.500 km cesta u Zagrebu i one su prohodne. Omogućeno je prometovanje vozilima žurnih službi kao i osobnim vozilima koja imaju zimske gume. Budući da snijeg kontinuirano pada, neizbježno je da ga ima na kolniku i tako će biti sve dok ne prestane padati. Noćas će ralice još dva puta očistiti sve ceste u Zagrebu, a građane molimo da izbjegavaju parkirati osobna vozila na mjestima gdje bi mogla omesti prolazak ralica.

Uz ceste, čisti se i 116.000 m2 pješačkih zona, za što su zaduženi radnici Čistoće, kao i tramvajska i autobusna stajališta, okretišta te nogostupi na javnim površinama, koje čiste radnici Zrinjevca i kooperanti Grada, dok parking površine te ulaze i izlaze iz garaža čiste radnici Zagrebparkinga.

Radnici ZET-a ulažu velike napore u funkcioniranje javnog prijevoza. Žičara je danas uspješno prevezla sve posjetitelje Sljemena. Što se tramvaja tiče, sam snijeg manji je problem, dok je veći izazov smrzavanje skretnica i s tim povezano iskakanje tramvaja što se dodatnim naporima nastoji svesti na najmanju moguću mjeru. Autobusa ima dovoljno i voze na svim linijama na kojima to okolnosti dopuštaju.

Zahvaljujemo zaposlenicima svih gradskih službi koji čine sve kako bi grad funkcionirao i u ovim vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima. Postupak čišćenja pokriven je GPS-om, što omogućuje da se on stalno nadgleda i optimizira. Procesom koordinira zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet koji cijelo vrijeme obilazi različite djelove grada, u suradnji s predsjednikom Operativnog stožera zimske službe Androm Pavunom, pročelnikom Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, promet, komunalne poslove, civilnu zastitu i sigurnost.

Sve građane pozivamo na oprez u prometu dok god traju ovakvi uvjeti. Ujedno, molimo ih da nogostupe ispred svojih ulaza očiste prije nego što se temperature dodatno spuste, što se očekuje u sljedećim danima. Starije, teško pokretne sugrađane molimo da izbjegavaju kretanje dok se vremenski uvjeti ne poboljšaju.

Izvor: Grad Zagreb fb
  • prefontaine
    5.9k
    Oće li nam tomek ugradit ralice na bajseve, šteta tolke love na bicikle a da se ne upotrebljavaju.Mihael2305
    Screenshot-20260107-074802-Whats-App.jpg
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.