• Sajla
    16.3k
    Brat i ja ko dva klipana na sanjkama s dvajs i nekaj godina deremo vrhove brdaDino

kad se sjetim '80ih u starom kvartu... sve ulice na bregima pokrivene snijegom i dobro utabane, pretvorene u sanjkaške staze. a pošto još nije bilo ni kanalizacije, bilo je par divljaka koji su prljavu vodu od veš-mašina, tuševa i kada imali spojeno da curi na ulicu (jbg, pražnjenje septičke se plaća), tamo je led bio debeo pola metra. neki zavoji su bili opasni po život :rofl: i svima je to bilo normalno. puno se toga promijeni u 40ak godina....
  • jedan u nizu
    16.9k
    tamo je led bio debeo pola metra. neki zavoji su bili opasni po život :rofl: i svima je to bilo normalno. puno se toga promijeni u 40ak godina....Sajla

imam osjecaj da ljudi danas ocekuju od zimske sluzbe da naprave da su ceste ciste skroz do asfalta, i da kad jednom prode ralica, da ostane tako cijeli dan.
    A zapravo je temp dovoljno niska da se novi snijeg odmah zadrazava, a i pada solidno jako da to nista ne znaci.

Snijeg je na cesti, nisu zanosi, nitko nece biti zatrpan, prezivjet ce ljudi 2-3cm snijega na cestama.

Nekako mislim da smo se previse razmazili s tim jer imamo posten snijeg jednom u 10 godina izgleda,
    Sada jednom godisnje padne 3cm u zagrebu, a ceste prakticki ne moramo ni cistiti vec se odmah topi.
    Evo jednom u deset godina situacija malo drugacija i odmah panika :chin:
  • Dino
    5k
    sve ulice na bregima pokrivene snijegom i dobro utabaneSajla

Ove godine sam se prvi put spustio po cesti po kojoj se moja mama sanjkala prije 40-ak godina i pricala mi kao da je to bilo neko neponovljivo cudo. Zapravo sam mislio i da fakat je posto snijega u Zagrebu nije bilo od 2012/2013 da se ozbiljno zadrzao.

Uglavnom, bas mi je nakon dosta godina trebalo ovak nekaj :grin:
  • T90d
    2.5k

Nije to samo u Zagrebu. I u drugim krajevima, a i državama, je tako.

Nikad neću zaboraviti komentar jedne osobe: užasno su očistili ceste, imam nove zimske gume i ne mogu voziti po ograničenju; a snijeg je padao slično kao i sada. Izjava dovoljno govori o glavi i mentalitetu ljudi, koji ne mogu dvije normalne i logične stvari spojiti.
  • Marley
    5.4k
    Ja mu se veselim ko malo dijete.
    Cijeli dan lopatamo i uzivamo oko kuce, sanjkanje s klincima, snjegovic, divljanje sa psom po sumi.
    A vecernja misa je bila preeeedivna, sve bijelo i osvijetljeno, upravo sam dosla doma kao snjegovic :smile:
  • shameless86
    1.3k
    neka ga je..ekipa u parkicu..staro,mlado..kuhano vino..a sutra na posao vec nekak budemo
  • Mr Anderson
    16.3k
    Dugo nije bilo ovoliko snijega. Nalopatao sam se ko sivonja, dok sam došao do kraja dvorišta, tamo gdje sam počeo već je bilo barem 5 cm. Pa onda još i nogostup. Sjetio sam se onog vica o Muji kad doseli u Kanadu.
    Sreća da do kraja tjedna radim od doma.
  • Mihael2305
    998
    Mi 2 put izlopatali cestu al i dalje krš, busevi ne mogu proć, pa krene pa ima nekih tikvana s ljetnim gumama ispred busa pa rikne. Pa gledam na fejsu od kvarta da ne mogu neki na posao sutra kako ralica ne ide 2 dana ovo ono. Pa zahvalite se tomeku, kad je Bandić bio, nije bilo ovog.

Baš me zanima sutrašnji dan.
  • über alles
    2.3k
    Teske miline vani.
  • pešća
    864
    Fališ :broken:

64e0cfa93dc807cf43fb.jpg

Kad grad nije bio u kolapsu zbog 15 centi snijega...
  • Josip Frank
    90
    kada smo već kod pokojnih objavljeno je kako je nažalost preminula Jovanka Jolić... počivala u miru Perunovu
  • KtcGoat
    2.5k
    U Egiptu je sporovd ako se ne varam, ljudi su mi na fejsbuku rekli
  • Sajla
    16.3k
    najjači snijeg kojeg se sjećam bio je u zimi 2001/02 ako se ne varam, možda godinu iza. iz prolaza nebodera na Trgu se kroz snijeg nije vidjelo do hotela Dubrovnik, toliko je gusto padalo. tramvaji nisu vozili, hrpa autobusnih linija također. pješačio sam od Črnomerca do centra i natrag kroz snijeg. bilo je veselo. ovo danas je sasvim prihvatljivo. dok pada nema čišćenja, samo privremenog raščišćavanja, a kad stane onda će se riješiti.
  • Dzoni
    3.4k

Lijes će joj nosit ljudi reptili i Cezar i Kleopatra
  • jedan u nizu
    16.9k
    Kad grad nije bio u kolapsu zbog 15 centi snijega...pešća

Mislim da od 2013 nije bilo 15cm snijega. I tada kada je bio, bio je teski kaos, gore od ovoga. Naravno bilo ga je i vise, ali do jutra, tko zna.

Dobro je T90d opisao, to je mentalitet ljudi. Kao sto sam i ja gore naveo, ljudi ocekuju da kad prode ralica da se idi asfalt i da voze po ogranicenju.

Upravo hodao uz Slavonsku, prode ralica pored mene. Ocigledna je razlika u odnosu na traku pored, ali da je nisam vidio da je prosla upravo tada, rekao bih da nije ni prosla.
    Snijeg se ne topi, hladno je, utaban je na cesti. Live with it.
    Uostalom, ovo je jednom u 10 godina, pa ljudi kukaju. Da je ovaj scenarij 5 puta godisnje, siguran sam da nitko nebi kukao.
    Kao u Lici i Gorskom kotaru, svaku osobu tamo koju na cesti tv reporteri pitaju, kazu najnormalnije stvari ''ovdje je kod nas to normalno, nema problema, snaci cemo se'' ....
    Fkt smo mimoze ...

p.s. susjed je koncacno odustao od ciscenja, vidio i on da je vrag odnio salu :sweat:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.