• Bosskovitz
    15.7k

Ja od “naćemo” i “pomenuti” ne vidim tvoju poveznicu s hrvatskim jezikom pa ti ne negiram da si Dinamovac; ne vidim zašto nakon 5 ili 10 godina života u Zagrebu neki Škot, Slovenac ili pak taj jebeni Indijac ne bi razvio privrženost prema najvećem nogometnom klubu u ovom dijelu Europe? Nemojmo biti malograđani, preveliki smo za to.

Gdje je tu rasizam?emilperska

Nije to bilo upućeno tebi nego ovom gore koji je pisao o indijskim probisvjetima koji su se nakotili u Zagrebu.

Ne mislim nastavljati tu raspravu, rekao sam svoje: Do ovog rješenja se došlo jer se primijetilo da postoji nemali broj Dinamovaca željnih učlanjenja u klub kojima je to onemogućeno zakonskom formalnošću. Ende.
  • Mali Zeus
    16.2k
    ne kužim zašto uopće misliš da je cilj učlanjivanje Nepalaca i Indijaca. Uostalom sam si rekao što znači učlaniti se u Dinamo pa čisto sumnjam da bi njima to bilo u interesu ili želja. A sumnjam i da će netko iz kluba ići među njih i nagovarati ih ili nešto u tom stilu. Hoću reći ponovno, otkud uopće ta ideja kad se pričalo o tome da treba omogućiti navijačima u dijaspori da se učlane, a ne da masovno učlanjujemo strane radnike tj probisvijete kak bi ti rekao.
  • vlatkomarkovic
    513

"To je tehnikalija. Kad bi zakonodavac imao razumijevanja, promijenio bi taj članak Zakona u nešto drugo i ovih problema ne bi bilo."

Ta tehnikalija nije tehnikalija nego je OIB kao i svi slični sustavi u drugim zemljama jako bitan za egzistenciju pravnog društva. Možda nekome smeta davati OIB zbog privatnosti, ali reći da je OIB tehnikalija je smiješno. Odi napravi udrugu u npr. Nizozemskoj bez njihovog nekakvog sustava sličnog OIBu, pa vidi kako ćeš moći...

Danas je baš jedan hrvatski poznati poduzetnik, bivši nogometaš i izbornik i Princ od Indije objašnjavao da u nogometu moraš raditi van zakona jer je pun glupih tehnikalija i to baš ko bi rekao na nekom suđenju u Osijeku. Baš lijepo da se slažete da u zakonu treba izbjegavati glupe tehnikalije. Možda po želji našeg predsjednika on i bude novi SD jer vidim da neki članovi djele ista mišljenja o HR zakonima.

Mislim smiješno mi je uopće o ovome raspravljati dok nemamo SDa, ali ovo širenje je meni smiješno. Jedva čekam da vidim 20 000 novih prijatelja kluba i prihod od 400 000 eura od toga... Dok otvaramo rupe u zakonu koji je to radi nečega.
  • Crusades
    15k
    otkud uopće ta ideja kad se pričalo o tome da treba omogućiti navijačima u dijaspori da se učlane, a ne da masovno učlanjujemo strane radnike..Mali Zeus

Pa iz ovog laboratorija:

Ako je ideja ovog širenje navijačke baze na Aziju (kao sto naše kladionice vjerno dobivaju nove korisnike u ovim Azijatima) onda je to trebalo tako i reći.emilperska
  • Mali Zeus
    16.2k
    Eto. Ako je to ideja zašto to jednostavno ne kažu?? :lol:

Baš laboratorij, dobro si rekao.
  • Mali Zeus
    16.2k
    kakve to veze ima sa SD-om, jedno uvjetuje drugo?
    zašto ti je to smiješno, nije mi jasno?
  • emilperska
    9.1k

Ne znam na što vas 2 selektora ove teme aludirate, ali rasprava je započela prije mog dolaska..
  • Tongo Doumbia
    6k
    I dalje se na normalan upit, nekakvu konstrukciju ili predikciju budućnosti koriste već prokušane branilačke metode poput ironije s gay trakom, gay ovog i gay onog, LGBT tamo onog.

Znam da postoje ljudi, Hrvati u BIH, koji imaju obje hrvatske putne isprave (putovnica i osobna) a od BIH samo osobnu, iz nužnosti. Inače, postoji interna fora, da se s BIH putovnicom može samo popeti u autobus Mostar - Zavidovići. Toliko o njenoj važnosti.

S druge strane, ne poznajem niti jednog Hrvata otud da nema Hrvatske “papire”. U biti, poznajem Željka Komšića. A jedino hrvatsko u njemu je metak HVO- a. A i metak je iz Egipta….

No na kraju, ako je ideja da se omogući lakši pristup članatvu našim iseljenicima, onda super. Ako ćemo se kurčiti s Dipak Silwalom iz New Delhija ili Kaktusom Eukaliptićem i “sto iljada, onda je za mene promašeno.

Kako god, nema nikakve potrebe za uvlačenjem homoseksualne i možemovske konotacije u ovu raspravu, dapače.
  • NitkoBitan
    24.1k
    Nasim ljudima se ne da uclanit u Dinamo i dat 20 eura, gdje ce Nepalci i Indijci kojima nogomet nije najpopularniji sport. Uostalom neka daju tih 20 eura i pomognu klubu, samo od vraga ne bi novce primio. To sto su oni ovdje u Hrvatskoj nije problem Dinama nego politike.
  • Mali Zeus
    16.2k
    normalan upit bi bio koji je cilj proširenja članstva.

Insinuacija da je cilj proširenja masovno učlanjivanje Nepalaca i Indijaca nije normalna. I ovdje ne nastupam s pozicije Možemo ili duginih boja.

Ja zapravo nemrem vjerovati da je netko to uopće 'ubacio u eter' i da se sad to primilo. To je jednostavno nadrealno kaj ja ovdje čitam. :lol:
  • deda
    35.9k
    Ne radite stalno neke konstrukcije. Kao netko tko je involviran u pitanje članstva kažem vam. Ovo se radi zbog naših navijača širom svijeta koji nemaju oib i kojima je tlaka ishodovati ga. Mozda su neki dokoni i inertni, moguće. Ali jednostavno im se želi olakšati pristup u plavu zajednicu.
  • Bosskovitz
    15.7k
    Dok otvaramo rupe u zakonu koji je to radi nečega.vlatkomarkovic

Samo radi drugih koji ovo čitaju, a možda nisu upućeni u tvoja sranja - ne otvaraju se nikakve rupe u zakonu. To je obična laž.

Zašto besramno lažeš i time otvaraš prostor da se sere po klubu bez razloga? Ne znam. To je ta neka “ljubav prema klubu” koju ja ne razumijem.
  • vjeko1701
    13.2k
    Znači želi se omogućiti navijačima, primarno iseljenicima bez OIBa i stranima državljanima poput Slovenaca (kojih ima čak i na našem forumu) da se učlane u klub a ovdje se došlo do teorija o azijatima i imigrantima...

Uz neizostavnu dramu o Štimcu i poziciji SD-a.

Forumu bolno fali emotikon koji se križa...čitam i ne vjerujem.

Pa dobro, jeste vi normalni? Al evo ozbiljno. Kakvo stanje uma moraš imati da ti je TO prva pomisao vezana uz ovu priču?
  • Navijač Dinama
    9.4k
    Ja od “naćemo” i “pomenuti” ne vidim tvoju poveznicu s hrvatskim jezikomBosskovitz

Ako ćemo gledat striktnu književnost i gramatiku, onda bi na ovom forumu trebalo pisat valjda pet ljudi. Možemo onda još to zakoprcat, pa da pišu oni fakultetski obrazovani, ali isključivo pet godina, po mogućnosti VERN-a.

Pričam i pišem onako kako se priča kod mene kući i u području gdje sam rođen i odrastao, kao i pretpostavljam svi ovdje, od ovih sa ikavskog do onih sa kajkavskog uključujući i one sa štokavskog govornog područja.

ne vidim zašto nakon 5 ili 10 godina života u Zagrebu neki Škot, Slovenac ili pak taj jebeni Indijac ne bi razvio privrženost prema najvećem nogometnom klubu u ovom dijelu Europe? Nemojmo biti malograđani, preveliki smo za to.Bosskovitz

Ponavljam, postajat ćemo onda klub sa turističkom bazom navijača, kao Barcelona, za siromašnije jelde, pa će za koju godinu kad to postane još izraženije, biti da onaj tko nema naprimjer godišnju ulaznicu, ali ima člansku i to više godina koji tu i tamo ode na utakmicu, izvisi za kartu, odnosno neće moć do ulaznice, jer mu je uzeo xy turist. A druga stvar, opet ponavljam, smijali smo se ne tako davno ovdje na forumu malograđanima jer učlanjuju sve i svašta jer nemaju OIB-a, pa onda ćemo se žalit ovdje ako nam vrate istom mjerom i krenu oni nas po tome ismijavat i slično.
  • Mali Zeus
    16.2k
    Nije dovoljno kaj su Globan i Nauković rekli. Nego eto oni lažu a zapravo se ide potajno za Indijcima i Nepalcima i turistima. Better yet, neki predviđaju i budućnost i uz to brinu što će tovari reći na sve to.
    Trebalo bi uvijek provjeriti prije svake odluke kakva će biti reakcija tovara.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.