• Brusa
    2.5k
    tako bi se isto moglo reći i za navijače Dinama bez OIB-a, kojima je sad primjerice otežana kupnja ulaznica, kao i konzumiranje ostalih članskih prava.rioda

Doslovno svatko si može izvaditi oib u poreznoj za max 30 minuta. Ako kupuje ulaznice, znači da ide na utakmice, a to znači da je u Hrvatskoj, a to znači da sigurno može i do porezne otići.

Sve ok. Samo ja ne bi zakonodavstvo nazvao aljkavim u ovom slučaju. Imaš oblik udruživanja građana, koji je uređen zakonom i koji ima svojstvo pravne osobe (dakle sa svim pravima i obvezama koje mu po tom statusu pripadaju) i imanje tog oib-a mi je najnormalnija stvar za članstvo u udruzi. Više bi "aljkavo" bilo da to nije propisano, pa da se na taj način potencijalno otvara mogućnosti manipulacija i lažiranja članova iz ovih ili onih razloga.
  • Bosskovitz
    15.7k

Ne dezavuira. Svi koji mogu biti članovi prema Zakonu o udrugama bit će i dalje jednako punopravni članovi, a oni koji zbog neimanja OIB-a (stranci, dijaspora i sl.) sada ne mogu biti članovi - moći će biti nešto poput “pridruženog člana” koji će imati sva ista prava kao i obični članovi, osim aktivnog i pasivnog biračkog prava koje Zakon ograničava.

Ovo što sam napisao nije nužno ono što bi trebalo ući u statut, samo informativno navodim jednu varijantu koja omogućava da se klubu pridruže i svi oni Dinamovci koji to žele i zaslužuju, ali zbog aljkavog zakonodavstva RH trenutno ne mogu.
  • Marc
    356
    mislim da bi München, Stuttgart ili Frankfurt bili puno logičniji izbor ali ajde i Berlin je okej.. treba iskoristiti potencijal dijaspore
  • Rama86
    309
    Frankfurt je već bio, München je za 20ak dana.
  • Marc
    356
    koji sam ja onda neinformirani jazavac …mea culpa.. :grin:
  • Toni90d
    1.4k
    Doslovno svatko si može izvaditi oib u poreznoj za max 30 minuta. Ako kupuje ulaznice, znači da ide na utakmice, a to znači da je u Hrvatskoj, a to znači da sigurno može i do porezne otići.Brusa

Ima ljudi koji nisu u mogućnosti često doći na utakmicu, ali svejedno bi željeli biti član kluba, ima jako puno ljudi kojima se diže kosa na glavi od spomena porezne uprave i traženja nečega od iste. Pogotovo jer Hrvatska nije na dobrom glasu što se tiče birokracije, nekih čudnih odluka, poreznih riješenja itd.
  • Navijač Dinama
    9.4k
    Ovo u globalu nije loša ideja. Dobra je jer se masu Hrvata van HR može učlanit, pomoć će im radi ulaznica i radi indetificiranja sa najvećim hrvatskim klubom.

Međutim, ako je jedan od ciljeva ove promjene statuta proširit clanstvo na Indijce, Nepalce i slične probisvijetove nakotite u Zagrebu.., e onda neka hvala, ostavite radije samo OIB.

I nadam se samo da ovaj "Prijatelj kluba" neće biti nikakav paravan famoznome "Društvu prijatelja".
  • rob ljubavi
    966

je da, indijci i nepalci eto hrle da se učlane u klub i ljudi iz kluba baš u njima vide veliku ciljanu skupinu.
  • blubach
    854
    Neka imaju ista prava kao i članovi, podržavam. Ali iskreno se nadam da ih NEĆEMO brojati kao članove Dinama, to moramo prepustiti ovima dolje koji svoje frižidere i mačke učlanjuju u klub.
  • Navijač Dinama
    9.4k
    nisam u nikakvim strukturama kluba pa i ne mogu reć što ljudi vide u toj akciji ili što ne.

Isto tako, nije strano da na nekim utakmicama na Maksimiru budu te pridoslice i došlje iz trećeg svijeta.

A drugo, proširenje baze članova gdje bi se oni uclanili može biti jako dobar trik radi pumpanja brojki, recimo, ne tako davno smo se drugima smijali i rugali, jer učlanjuju preminule, nerođene, neidentificirane, babe žabe i sl..

odnosno imali su ogroman broj lažnih članova koji i ne znaju da su članovi ili još gore, znaju a po ničem se ne identificiraju sa samim klubom, a to je ono po čemu je barem meni glavna biti članstva(identificiranje sa samim klubom).
  • emilperska
    9.1k
    Radi krive (neki bi rekli prave) pripadnosti 45', prije svega nedužnosti u tim razdobljima i bježanja da spase živu glavu od "osloboditelja", imam dosta rodbine na više kontinenata. Svi potomci tih prebjega imaju naše papire i samim time OIB. Isto tako svi ljudi koje znam da su trbuhom za kruhom bježali u Njemacku i Irsku i njihova djeca imaju OIB.
    Svi Hrvati u HRHB imaju OIB jer im je to najlakši izlaz iz te umjetne države te naša djeca iz Hercegovine i Bosne u praksi prije dobiju HR papire nego one sarajevske.

Ne znam iskreno na što se tu ciljalo i tko su ti ljudi koji nemaju OIB, a bili bi članovi GNKa. Valjda praunuci doseljenika u Argentinu iz 19.stoljeća.

Ako je ideja ovog širenje navijačke baze na Aziju (kao sto naše kladionice vjerno dobivaju nove korisnike u ovim Azijatima) onda je to trebalo tako i reći.
    I zanimljivo kako sad imamo ruke od Barišića za ovo, a novi Statut ćemo možda dobiti prije izbora, a možda poslije ovisno o tim istim rukama koje imamo odnosno nemamo..
  • Dinamo Sarajevo
    78
    Nemaju bas svi OIB. A po nekim komentarima, neki bi da Dinamo bude europski klub ali u nekim njihovim uskim shvacanjima. I ne razumijem zasto komentari s politickim konotacijama, cemu to?
  • Crusades
    15k
    Ako je ideja ovog širenje navijačke baze na Azijuemilperska

Kako li si samo pogodio :clap:

Mislim da je sljedeći cilj zamjena postojećih korner zastavica sa onima u duginim bojama.
  • rioda
    7.6k
    Ne znam iskreno na što se tu ciljalo i tko su ti ljudi koji nemaju OIB, a bili bi članovi GNKa. Valjda praunuci doseljenika u Argentinu iz 19.stoljeća.emilperska

Fascinantno je ovo što si ti sad i još netko prije tebe napisao. Vi se čudite za koga se ovo radi, a tu se mjesecima, ako ne i godinama trubi da bi to trebalo napraviti jer ima puno Hrvata ili porijeklom-Hrvata koji bi se učlanili u klub, ali ne mogu jer nemaju OIB.

Kakvi Indijci i Azijati... Ionako svi strani radnici prijavljuju boravište ovdje, a samim time im se dodjeljuje i OIB.
  • Dzgšb
    1.4k

Ima dosta ljudi u Hercegovini da nemaju Hrvatske papire , a htjeli bi se učlaniti u naš klub a Hrvati su ,jednostavno su lijeni ,jer imaju sva prava za domovnicu i OIB a nemaju papira, znam ih ja ponešto. Mislim da je bio podatak da je se u Čapljini 80-tak se htjelo učlaniti a nisu imali OiB.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.