• vlatkomarkovic
    512

Znači, ako se da pravo glasa, koje se ne da radi tehnikalije kako je rekao uvaženi član, s 20 000 eura dobiješ 1000 glasova iz Indije, ovakvi primjeri su se događali u sličnim udrugama diljem svijeta, osobito u Americi. Kako recimo jedna naša stranka je kupovala lajkove na instagramu.

Čak i bez prava glasa, teoretski ja mogu s time drmati unutar prijatelja Dinama i s 1000 indijaca kroz prijatelje Dinama tražiti da se recimo Zajec izjasni što je mislio pod time da bi Štimac bio dobar SD...

Ja podržavam da se dozvoli našim ljudima i pravim navijačima Dinama sudjelovanje u klubu, ali ne na ovaj način. Zaobilazeći zakon i sl.

Da li bi se moglo, teoretski recimo napraviti udruga u Njemačkoj, gdje bi se registrirali naši ljudi koji imaju problem jer Njemačka ne dopušta dvojno državljanstvo. Pa oni kroz tu zasebnu udrugu u Njemačkoj sudjeluju, pa se kroz statut da njima čak kroz posrednika da pravo glasa.

Koliko ja znam puno velikih svjetskih klubova imaju svoje fan klubove u Hrvatskoj koji su zasebne udruge koji su itekako dijelovi communitya tih klubova na ovaj ili onaj način. Eto samo ko prijedlog. Time bi se spriječio masovni ulazak i imali bi registar članova, samo u Njemačkoj koji bi netko mogao kontrolirati i nadgledati. Tako možemo za sve nama interesantne i bitne zemlje.
  • Pacho
    310
    Osobno znam par navijaca Dinama sa zapadne hemisfere koji su vec gledali kako se uclaniti, ali im se nije dalo zajebavati za vadenjem OIB-a.
  • Papastrumf
    14.9k
    Pa ima jer se bavimo glupostima, iskreno volio bi da naši iseljenici mogu sudjelovati u klubu, dapače dao bi im sva prava, ali ne na ovakav način.
    No mislim da bacanje ove teme u ovakvim trenucima za klub je samo prebacivanje očiju javnosti s bitnih tema na nebitne. Tipa što nemamo SD-a i da moramo nešto napraviti da u trenucima kada se lomi sezona ova degeneracija dolje vrši pritisak na suce da nastave svirati za njih.
    vlatkomarkovic

Ja ne znam jesu li pojedinci ovdje bas toliko frustrirani svojim zivotima pa seru cijelo vrijeme samo da bi srali ili su jednostavno preglupi da nesto shvate? Ako je ovo drugo, onda se ispricavam.
    Tko to “mi” se bavimo glupostima? Ne znam je li bas toliko tesko shvatiti da se jedna organizacija ili u ovom slucaju klub sastoji od vise segmenata!?
    Ja se npr. ne bavim sportskom politikom i dovodjenjem SD-a nego se bavim članstvom i moj odjel je zatrazio ove promjene.
    I ne, nije cilj ovoga uclanjivanje 20.000 Azijata ili nepostojecih osoba jer mene prvoga ne zanima bildanje samih brojki, tako da svi vi paranoici mozete biti mirni. Cilj ovoga je ljudima koji nemaju nas OIB, a zele biti dio kluba isto i omoguciti.
    Ja najbolje znam koliko upita dnevno imamo iz BiH, Slovenije, Njemacke, SAD-a i ostalih europskih i svjetskih zemalja po pitanju OIB-a i uclanjenja. Također, vidjeli smo i na terenskom radu po BiH i Njemackoj da postoje ljudi koji nemaju nas OIB, a silno zele biti dio kluba na neki nacin. I ne brinite, nisam vidio jos niti jedan upit od nekog Nepalca ili Indijca.

Ja ne znam hocemo li dobiti 500, 1000 ili 5000 plavih prijatelja, a to nije ni bitno. Najbitnije je da smo kao klub omogucili i tim navijacima da se mogu osjecati dijelom kluba. I do toga nismo dosli “silujuci” zakon nego smo u suradnji s Gradskim uredom dosli do najboljeg rjesenja.

I da, sto se tice potrebnih ruku u Skupstini. U njoj npr. s druge strane sjedi 6 povjerenika koji su i sami inicirali pitanje OIB-a tako da ne vidim razloga da ne podrze nesto za sto su se i sami zalagali.
  • NitkoBitan
    24.1k
    Ne treba zaboravit niti na grupu ljudi koja odbija zbog raznih razloga biti clanom bilo kakvog drustva, stranke ili udruge. Mislim da se u formalno-pravnom smislu i takvima izlazi u susret.

Samo da razjasnimo, ljudi sa OIBom mogu postati Plavi prijatelji ako zele? Jel bas pod mus da ako imas OIB trebas postat clan il ce bit stvar izbora? Pitam bas zbog gornjeg primjera kojeg sam naveo, a neke mozda i ne zanima glasanje na izborima.
  • gaTeDZG
    565
    Ova rasprava oko Nepalaca/Indijaca i svega gdje stoji "sad će se počet učlanjivat" je totalno promašena, kao i sve što je posljedično toj krivoj tezi povuklo razne rasprave koje su nenogometne.

Svi stranci/državljani trećih zemalja koji su u Hrvatskoj ODAVNO već imaju OIB, točnije od samog dolaska i dobivanja rješenja o dozvoli za boravak i rad, tako da su se već godinama unazad mogli učlaniti i ova promjena Statuta uopće ne utječe na njihovu želju i mogućnost za učlanjenjem.
  • BluePhone67
    4.8k
    Život je lijep, osim ako u svemu ne vidimo bijele miševe.
  • Danko
    1.7k

Vjerujem da bi oko ovih glasova iz indije mogo štimac pomoći pošto ima poznanstva tam, kužiš pa bi možda mogli jeftinije proć .
    Majko mila...
  • Crusades
    15k
    Svi stranci/državljani trećih zemalja koji su u Hrvatskoj ODAVNO već imaju OIB, točnije od samog dolaska i dobivanja rješenja o dozvoli za boravak i rad, tako da su se već godinama unazad mogli učlaniti i ova promjena Statuta uopće ne utječe na njihovu želju i mogućnost za učlanjenjem.gaTeDZG

:clap:

Zaboravio sam na ovo skroz.
  • Jos-Optimus
    4.7k
    Mislio sam da su transferi vrhunac šizofrenije, ali ovo je posve ova razina
  • Laugreano
    3.7k
    Svako jutro na poslu najprije otvorim Zonu, ali jos nikad me neki komentari nisu ovako brzo potjerali na wc kao danas.
  • Patak
    3.1k

Jel me netko tražio...?
    Symptoms-of-Mouse-Mites-1024x576.jpg
  • Sajla
    7.7k
    Ali ovo je super. Kakav uvid u hrvatsku psihu i mindset koji u apsolutno svemu pronalazi načine za zajebati sustav ili zlouporabu. A ako i ne postoji, pa izmislit ćemo nešto, zanemariti neku činjenicu, izokrenuti ju... Kao da gledam neki crime dokumentarac i čudim se kriminalnom umu.
  • Mali Zeus
    16.2k
    No mislim da bacanje ove teme u ovakvim trenucima za klub je samo prebacivanje očiju javnosti s bitnih tema na nebitne. Tipa što nemamo SD-a i da moramo nešto napraviti da u trenucima kada se lomi sezona ova degeneracija dolje vrši pritisak na suce da nastave svirati za njih.vlatkomarkovic

Možda ćete ovo iznenaditi al klub može raditi više stvari istovremeno. Ludo zvuči, znam. Kad nađemo SD bi li onda po tebi klub smio baviti se glupostima poput članstva?
  • Neron53
    1.3k
    Kraj ovakvih ranojutarnjih rasprava, kavica ni ne treba za razbudjivanje :)
  • austrijanac
    5.9k
    Jedva čekam Plavu noć 2035 i kriket meč Pakistan Indija.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.