• Facke
    4.6k

Update na Transfermarktu bude uskoro.
    Tijekom prosinca.
  • ZrnTSCHeZ
    611
    kako je neko rekao nek ga stave u karatanu nek prodaje karteNKDZ86

Još i tužbu za mobbing popušimo :grimace:
  • DrawTube
    5.8k
    Istok Kranjče će biti veliki test za održavanje koreografija i samu Tribinu jer ima čak 7 ulaza koji rade "rupe" u cjelokupnom izgledu tribine
  • NORTE
    13.1k
    I zbog kompletne odvratne medijske scene kojom dominiraju nadam se isključivo pobjedi.

Ako smo mogli pobijedit u Salzburgu i Bratislavi možemo i u Splitu.

Kulenović je počeo u prvih 11 u obje europske pobjede.
    Imali smo Sučića i Mišića, ali sve ostalo je isto.

Ne bi me iznenadilo da Mišić započne na Poljudu.
  • Crni86
    7k
    Kaze Neno. Odmarali su se od srijede i neki su jos uvijek i jucer bili umorni od tekme s BvB. To je samo odgovor koliko lose fizicki stoji nasa momcad jer su kao prvo fizicki izgledali u odnosu na BvB inferiorno, a sada im treba valjda 4 dana za oporavak. (BvB igra danas tekmu protiv bayerna i bas me zanima da li ce se na njima primjetiti neki umor, a na terenu su nas po fizikalijama pojeli)

I sve je to ogledalo zasto se mi mucimo ove sezone u hnlu gdje nas i manje momcadi od bvb ili bayerna znaju fizicki pojest. Ocito su fizicki kapaciteti nasih igraca stvarno mali ili je kondicijska priprema lose odradena. Uz to kad dodamo sve ozlijede koje su nas poharale u zadnjih godinu dana to je stvarno nesto s cime ce se trebat pozabavit u klubu. I naravno obnova terena na hitrecu koji je prema rijecima u dosta dosta losem stanju (a trenutno smo bez clana uprave za stadion, ne znam da li se radi na novim imenovanjima i da li su opce potrebna).
  • Nousername
    740
    Ocito je da je fizicka sprema momcadi upitna.Pitanje je samo jel to do Jakira i njegovog stozera ili je do ovog ludog ritma.Kad pogledas Real Madrid muku muci sa ozljedama ove sezone koji imaju jednog od najboljih kondicijskih trenera na svijetu.Jednostavno prelud ritam utakmica nas je dosta kostao.
  • Crni86
    7k
    sa ovim ritmom utakmica smo se uvijek susretali. Svake godine do sada smo igrali 6 utakmicu do kraja godine u skupini. Tako da ritam utakmica za mene nije opravdanje. Jedan od indikatora je i dob igraca. Ne znam iskreno da li smo ikad imali u zadnjih 7-10 godina toliki broj igraca koji su u 30.tima a da su kljucni (oni su ugl i povrijedeni petko, misko, aki i sad rile i ako mi se dobro cini svi sa misicima imaju problema). Mozda je za njihove godine i normalno da se dogadaju ozlijede ili da ne mogu izdrzat ovaj ritam i to je onda pitanje kadra za sportskog direktora.

To sta se tamo to dogada ne znaci da je normalno. Pa i oni bi se to trebali zapitati. Jer kondicijska priprema i ljecnici jesu ovdje kako bi se smanjile ozlijede i cuvali igraci koji su na kraju i imovina s najvecom vrijednoscu kluba. Naveo sam primjer i BvB- koji vec danas igraju, zanima me bas da li ce se na njima primjetiti umor.
  • Jaro
    8.6k
    pa to, prvih 11 svako kolo skida rekord po prosjecnoj dobi, do BvB nije bilo gotovo nikakvih rotacija, ovi kaj su igrali protiv BvB nisu bili u ritmu - da su pripreme i najbolje odradjene - sad bi bio u problemu, ovi stariji su iscjedjeni jer su igralo stalno, mladi su mrtvi jer su nakon 2 mjeseca sjedenja na klupi odigrali utakmicu LP protiv finalista od prije par mjeseci. Ostaju ti jos ovi koji uopce nisu igrali... Realno - uzasno odradjena rasporeda workload minuta nakon priprema...
  • Droljo
    10.6k
    toliki broj igraca koji su u 30.tima a da su kljucniCrni86

Napokon. Zamisli čemu bi nam služili igrači u tridesetima a da nisu ključni? Da imamo rotaciju penzionera :lol:
  • Crni86
    7k
    pa vazan je omjer. Nama od 7 kljucnih igraca, njih 5 imaju preko trideset godina (petko 30, aki 33, rile 32, misko 30, ktc 35) te su 2 tek na pocetku (bati 21 i pero 20). Trenutacno golman koji nam brani ima 37 godina.

To su godine u kojima se tek formiras i tek izgradujes do kraja svoje fizicke kaoacitete za seniorsko nogomet ili ti kapaciteti postaju sve gori i gori. Mi nemamo medu kljucnim igracima, igrace koji su u najboljim godinama (24-28) i u ponom napomu snaga pa da im nije problem izdrzat ovaj ritam (jedini mi pada na pamet rpg (26 godina) i on je jedini koji fizicki toliko ne pada i izgleda zato svima nama ko tenk). Mi u najboljim godinama imamo samo 6 igraca i oni su ugl igraci rotacije, svi osim kuleta i rpg-a (kule, spikic, max, rpg, hoxha, ogi).

Usporedbe radi u zadnjem bjelicinom mandatu imali smo 11 igraca izmedu 24-28 godina od cega su njih polovica bili u kljucni igraci. Imali smo jos akija i dilavera sa 29 te ktca sa 30 (teofil kak trenira tad kao da je imao 24 :lol:). Najstariji igrac je tada isto tako bio Danijel zagorac sa 33 godine. Preko 30 su isli jos (gavra, leovac te moubandje i pinto na koje se nije racunalo). Mladih od 21 godine a da su ozbiljnije sudjelovali u minutazi nismo imali. Znaci nama je tada oslonac ekipe bio u svojim najboljim godinama i fizicki najmocniji.
  • Droljo
    10.6k
    Mi u najboljim godinama imamo samo 6 igraca i oni su ugl igraci rotacijeCrni86

Možda nisu trebali bit tek igrači rotacije.. ali to je pitanje za struku i njih 6 sa uefa pro diplomama.
  • ElDorado
    1.2k
    Mislim da nije daleko od istine da su se na tim pripremama ti senatori uglavnom zajebavali i da je Jakir bio vrlo popustljiv prema njima. Jedino se o KTCu pisalo kako ide punom snagom sto se i vidi. Sjetite se da je Petko izašao iz igre samoinicijativno. Opcenito nije cudno da se puno klubova zahvaljuje svojim igracima u odredjenim godinama. Bojim se da smo mi s nekolicinom presli tu granicu ne samo zbog fizickog stanja vec i zbog utjecaja na svlacionicu. Prije svih Ademi i Rile.
  • Crni86
    7k
    svejedno je to za ovaj ritam puno pre mali broj igraca koji su u svojim najboljim godinama. Uz to onda nadodas kako imas dosta igraca koji su imali teze ozlijede pa ili tek hvataju ritam nakon ozlijede ili jos nisu odigrali ozbiljnije sezone po minutazi nakon ozlijede (torrente, kaca, stojke, rog, pjaca). Ne znam kada se slagao roster od koga se ocekivalo da ce iznijet oko 50-60 utakmica u sezoni.

A sta se tice kvalitete ogija, maxa, spike i hoxhe svi znaju da je ovo njihov plafon i da su nazalost ograniceni. Nama fali kvalitetnih igraca koji su u najboljim godinama kako bi cinili kostur ekipe, a ne prosjecnih igraca.

Kada slozimo da imamo u prvih 11, 5 igraca koji zasluzuju kvalitetom igrati u prvih 11 a da imaju od 24 do 28 godina. Bit ce nam mnogo lakse. Pa ces onda moc lakse i uklopit i ove starije i one mlade.
  • ElDorado
    1.2k
    Dosli smo do situacije u kojoj je bio Čačko da na klupi nemas zamjena. I to sve od najduzeg kadra u povijesti. Velika je istina u lose balansiranom kadru po godinama apsolutno. I lose upravljanje kadrom jos i vise. Kač i Stojko prije svega koji su vec trebali biti nosioci. Sad smo u dreku.
    Mozda vam se cini da je Bjelica samouvjeren ali on je zapravo u kurcu i uvijek kad je nadrks ovak kratko i cinično odgovara na glupa pitanja.
  • Keyser Soze
    11.5k
    Ja isto mislim da je Bjelica naživciran jer nikako ne stigne (ne može) od ovog kadra izvuci maksimum. Prvo nema vremena, a sad mu je 5 nositelja ozljeđeno + neke opcije s klupe.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.