• Crni86
    5k
    Kač i Stojko prije svega koji su vec trebali biti nosiociElDorado

Ovo je nerealno ocekivat. Jedan je odradio drugu operaciju prednjeg kriznog i vratio se nogometu na ljeto. Drugi se vratio sad na jesen i imao stalno neke ozljedice sto je i normalno. Njihovu eksploziju ocekujem iduce sezone.

Pa di ne bi bio. Imao je kompletan kadar doslovce na 2 utakmice. Uvjeti za treninge ocito nisu vise tako dobri. U najtezem periodu sezone, ti si ostao bez pola prvih 11. Plus moras dadiljat i sredivat disciplinu u svlacioni kao da radis sa malom djecom jer su neki karakterom ocito zalutali ovdje.
  • Haza
    6.1k
    Ono što mene brine nisu toliko ozljede naših igrača, nego njihov oporavak. Potpuno mi je nejasna zdravstvena situacija s Nevistićem, kojeg od ljeta bole leđa, pa mi dovedemo Filipovića? Ako nekog bole leđa pola godine, onda je to jebeno nezgodna zdravstvena situacija, a mi smo Nevi s tim problemom dali novi ugovor.
    Petko, koji par godina ima upalne procese u isto vrijeme (i za koje nikad ne znamo kad će završiti), pa prodamo sve napadače, a sad bi čak i Emreli dobro došao:), isto Petku dali novi ugovor.
    Perić nije imao niti puknuće ligamenta, njega nema skoro godinu dana, ako je stvarno invalid, šta radi s prvom ekipom na treningu?
    Ima takvih situacija podosta unazad godinu dana, ozljeda neka, rekao bi na prvu ništa posebno, pa to traje ekstremno dugo.
    Sportski sektor bi barem po meni trebao krojiti i sportsku politiku temeljem zdravstvenog kartona igrača, a dojma sam da to baš i nismo radili ovo ljeto, jer da jesmo, ne bi nam ključne tekme polusezone igrali Kule, Zagorac, Bernauer i dr.
    E sad, to je pitanje za nekoga, da li su ove ozljede vezane uz travnjak, metode treniranja, umor, volio bi samo da je netko ovo detektirao u klubu, jer se i Jakir prošle godine u ovo vrijeme žalio na ozljede, koje su bile isto misteriozne, i da ćemo na zimu biti pametniji.
  • Izet Hajrović
    2.4k
    slažem se sa svime, ali ugovori Nevistiću i Petkoviću ne smiju biti upitni. Ta dva igrača su bila najzaslužnija za naslov prvaka prošle polusezone i novi ugovori su sasvim logičan slijed događaja, pogotovo za Petkovića koji je naš najbolji igrač.
  • Haza
    6.1k
    novi ugovori su sasvim logičan slijedIzet Hajrović

Jesu ako su zdravi, ako nisu, onda mi to nema logike, nama je situacija s Petkom, koja se ponavlja iz godine u godinu počela biti uteg, igrači ne žele doći kod nas zbog njegovog statusa, on je uredno ozljeđen pola godine, a najplaćeniji je igrač kluba, cijenim sve što nam je dao, ali očito je on sve dalje od ozbiljnog nogometa (ovi upalni procesi mu se iznova ponavljaju) mi toga moramo biti svjesni, i dovesti zato top napadača na zimu.
  • Izet Hajrović
    2.4k
    trebali smo mi dovesti top napadača na ljeto, siguran sam da se to moglo bez obzira na produžetak ugovora Petkoviću. Zapravo, nije problem to što nam je sada Petković ozlijeđen, problem nam je što nemamo 3. napadača koji može trenutno odmoriti Kulenovića. Dovođenje pravog napadača koji je dostojna zamjena za Petkovića bi koštalo barem 4 mil. Je li ova Uprava bila spremna izdvojiti toliko na ljeto za jednog igrača? Nisam baš siguran. Uostalom, da su i doveli igrača npr. Miereza, bi li on imao bolji učinak od Kulenovića? Nekako sumnjam u to. Tako da problem s napadačima leži u tome što nemamo 3. opciju. Isto tako, kakva bi bila reakcija navijača na ovu Upravu, vlast, SD, da se riješilo Petkovića i Nevistića? Otišli bi u debeli minus s "kreditima". Također, da smo se riješili Nevistića, danas bi u ekipi bio Čavlina s kojim bi se baš usrećili.

Shvaćam tvoju poantu i politiku i s tim se slažem. Produžavanje ugovora nema smisla npr. Emreliju, Periću i slično, ali ovo za Petkovića i Nevistića može vrijediti tek od sljedeće sezone ako ove osvojimo naslov prvaka i budemo stabilni i financijski jaki pa možemo u svojevrsni remont. Isto tako, trebamo biti oprezniji i kod dovođenja igrača, već sad imamo u klubu previše igrača koji imaju povijest teških ozljeda. Ali u ovome trenutku imamo daleko većih problema na drugim pozicijama, prvo trebamo riješiti ono što se nije riješilo na ljeto. Lijevi bek, zadnji vezni, napadač, a po novome i stoper. Samo to je puno previše za jedan zimski prijelazni rok, a tek kada i ako se to riješi možemo razmišljati o statusu Nevistića i Petkovića zbog njihovih ozljeda, iako je lako moguće da ćemo i na ljeto opet morati krpati druge pozicije. Pitanje je hoće li se netko od trenutnih desnih krila ustaliti kao dobra prva opcija ili ćemo na ljeto opet morati po desno krilo. Lako moguće je da neki Španjolci dođu po Torrentea pa onda opet moramo tražiti lijevog stopera. Trebat će na ljeto vidjeti što ćemo s KTC-om, što ako se opet fula s kritičnim pozicijama na zimu? Što ćemo kada se prodaju Baturina i Sučić, trebat će nam sigurno jedna osmica. Iako, u slučaju tih prodaja, barem će biti financijski lakše provoditi sportsku politiku.
  • Maxova dijagonala
    1.8k

"Igrači ne žele doći kod nas zbog njegovog statusa"
    Beljo koji bi nam top došao nas je odbio baš zbog toga.
    Sad bi ubili za jednog Belju u napadu...
  • Efes Pilsen
    8.7k
    Ja za Belju ne bi ubio. Ja sam i dalje dosta skeptican oko njega i njegovih krajnjih dometa. Volio bi ga vidjet u rotaciji, ali kmecalo koje zahtjeva igrat bez obzira na sve nam nije prijeko potrebno.
  • Haza
    6.1k
    Isto tako, kakva bi bila reakcija navijača na ovu Upravu, vlast, SD, da se riješilo Petkovića i Nevistića?Izet Hajrović

Nisam ja napisao da bi ih se riješio, već da im ne bi produljio ugovore. Imali su obojica važeće ugovore do kraja ove sezone. Ali ne bi htio da se sve svede na njih dvojicu (oni su mi najmanji problem), nama je ekipa sama po sebi puna igrača koji su pretrpjeli teške ozljede (Pjaca, Rog, Kačavenda, Stojković), starih dotrajalih (Ademi), sklonih upalnim ili kroničnim tegobama (Ogiwara, Perić, Petko i Nevistić), onda kad se dogode i neke normalne ozljede kao kod Sučića, Cordobe i Perkovića, mi imamo bolnicu.
    Nisam siguran da ovaj kadar koji imamo neće imati ponovno zdravstvene probleme, jer gore spomenuti igrači su unazad 3 godine ozljeđeni bili u prosjeku 2 godine.
  • Jurki
    12.9k
    previse je to igraca koji su vise/manje van stroja.
    Kolko je problem u terenima, tolko je problem i u trenerima.

Meni jednostavno nejde u glavu kak je moguce da tak skup kadar igra tak spor nogomet.

I da mogu prvo kaj bi napravil.. bi resetiral kompletni sportski sektor.

Dopelal bi za sd-a, trenere, kondicijske trenere, skaute (koji imaju veze sa ekipama od Zagica do seniora) sve strance.. i nebi šparal novaca.
    Time bi ujedno eliminiral problem "igranja zlatarevih sinova" koji je do nedavno jako bil aktualan... sad dal je rijesen.. otom potom.
  • vjeko1701
    9.7k
    Jer igdje ikad u realnom životu možeš u tako nekom kompleksnom sustavu napraviti totalnu promjenu cijelih radnih timova pa da ona prođe bez ikakvih problema i pada.

Ili se pak takve stvari riješavaju malo po malo, postepenim nadogradnjama?
  • Jurki
    12.9k
    naravno da nemres to napraviti prek koljena.. ali u nekih 2-3 godine siguran sam da se moze to izvesti.
    Covjek koji zna kaj radi.. a tu mislim na sportskog direktora, moze kroz godinu dve napraviti zaokret za 180 stupnjeva.
    Ali jbg tu onda nema zaposljavanja po babi i po stricu.. vec po strucnosti u pravom smislu rijeci.
  • vjeko1701
    9.7k
    Ok, al to pričamo o procesu 4-5 godina. Malo po malo, osoba po osoba nadogradnja. To nije totalni reset.
  • Haza
    6.1k
    napraviti totalnu promjenuvjeko1701

Sjećam se jedne takve, 2018 godine, dolazak 10 igrača i trenera Bjelice.
  • vjeko1701
    9.7k
    Za razliku od tad standarnih 8-9 igrača i trenera godišnje. Nije isto kad pričamo igračkom kadru i ljudima u uredu. Nigdje nikad nisam vidio totalnu promjenu cijelog sektora u roku kraćem od 2-3 godine a da je završila dobro.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.