• GeneralNapoleon
    301
    Ovo moze vjerojatno pod nepopularna misljenja. Ali meni je ovo od prilike ono sto smo vidjeli i pod Jakirom na pripremama. U odnosu na Bjelicu je napredak ali Bjelicin nogomet je valjda nesto najgore i bezidejno sto sam ikad vidio. Zato napredak u odnosu na to ne zasluzuje nikakvu pohvalu jer gore ne moze. Pa cu uglavnom uzet Jakira za usporedbu.

Kako god mozda se na pripremama ne moze ni vise ocekivat. Ali me ovo sigurno ne baca u nikakvu euforiju jer mi nit smrdi nit mirise.

Vide se neke ideje, na momente i neki mehanizmi. Ali s druge strane po meni presing ide uglavnom u prazno i nema neke velike koristi od toga za sad.
    Takoder ne izlazimo nista bolje iz protivnickog pritiska nego smo to radili pod Jakirom. Danas se dosta dugih lopti napucalo u prazno.
    Sanse smo stvorili uglavnom iz kontri pa mi i tu ostaje neka sumnja kako ce to izgledat protiv bloka.
    A na kraju krajeva obrana i dalje dosta curi i protivnici prolaze kroz vezu kao da ju nemamo.

Tako da sve u svemu meni ovo ukupno gledano nije neki kvantni skok u odnosu na Jakirove pripreme pa mi nema razloga za euforiju. Vidjet cemo kako ce to izgledat u prvim sluzbenim tekmama.
  • don
    9.5k
    nek nam netko još napiše oćemo li moć na Petka računat :halo:

a koliko traju pripreme i kad završavaju? Polako, do sad je i više nego očekivano dobro.
  • Dinamosaur
    1.8k
    .Nakon ovakve brze igre u napadackoj fazi,.. kad i kak ce se Misic i Petko prilagodit tome
  • Jos-Optimus
    3.8k
    najbolji igrači obično nemaju problem s igranjem
  • austrijanac
    5k
    Meni je ovo sasvim ok izgledalo.

Samo špica, Kule je baš bio van ritma nekako...
  • tp1997
    839
    Činjenica je da su Petković i Mišić navikli na sporiji tempo igre, to stvarno nije kontroverzna primjedba.

U trima tranzicijama u kojima smo zabili gol, da je lopta došla do Petkovića, postojala bi dobra šansa da se kontra ne bi odigrala do kraja jer on ne bi proslijedio loptu u dodir ili dva kao što traži Cannavaro nego bi zaštopao napad ili išao na kakav dribling.

Mišić već dulje vrijeme ne može pratiti jači tempo, a to što ga raubamo svaku utakmicu jer nemamo mlađeg i spremnijeg igrača tog profila mu svakako ne pomaže.
  • Jaro
    8.7k
    Ne letite bezze. Ovakvu utakmicu (kao ni onu orotiv Shaktara) mi necemo odigrati ove sezone. Najblize tome ce biti Milan gdje cemo opet igrati bunker, ali ovako, prilicno ravnopravno kaj se tice pristupa s obje strane - doslovno ni jednu. I Rijeka i Tovari igraju bunker s nama, a ostali jos zatvorenije. Nece biti ni mjesta ni vremena za tranzicije i ponovo ce biti opsade protivnika po 90 nin i sve ce ovisiti o realizaciji i zatvaranjima protovnikove (polu)tranzicije, a tu se i dalje kaslje - nit veza, nit bekovi, nit stoperi tu ne ulijevaju pretjeranu sigurnost...

da je lopta došla do Petkovića, postojala bi dobra šansa da se kontra ne bi odigrala do kraja jer on ne bi proslijedio loptu u dodir ili dva kao što traži Cannavaro nego bi zaštopao napad ili išao na kakav dribling.tp1997

Ovo je 100 puta ponovljena laz. Samo se sjetim razbijanja Tovara pod Cacicem - nema boljeg igraca za tranziciju od Petka...
  • tp1997
    839
    Samo se sjetim razbijanja Tovara pod Cacicem - nema boljeg igraca za tranziciju od Petka...Jaro

Nitko ne kaže da Petković povremeno ne odluči igrati brzo, rezonski i pritom ispunjavajući ulogu centarfora. Pisao sam ovdje već da su Petkovićeve najbolje, one genijalne, utakmice u Dinamu i reprezentaciji bile upravo te kada je svoj pregled igre, tehniku, udarac iz daljine, sve te kvalitete koje ima koristio jednostavno i bez previše talasanja.

Problem je što je izrazit naglasak na riječi povremeno, i nikad ne znaš jesi li dobio dr. Jekyll Petkovića ili mr. Hyde Petkovića.
  • Jos-Optimus
    3.8k
    činjenica je da sereš po Petkoviću nepotrebno, jedinom našem igraču koji dokazano radi razliku na najvišem nivou. On bi danas dao 5 lopti za kontru da ih unakazimo. Misliš da on drži loptu jer voli da ga mlate po nogama? Ili čeka da se priključe suigrači koji su 20 metara udaljeni? Ove rasprave baš umaraju. Po toj logici Ibrahimović nije mogao igrati u nijednoj ekipi koje je bio član
  • CastAway1986
    2.4k
    ajde ohladi s pljuvanjem Petkovica koji nije ni nastupio danas , naporan si
  • rioda
    6.2k
    Petković gotovo uvijek ispoštuje igrača u kontri, ako osjeti da je 'to-to'. Najbolji primjer je dodavanje Oršiću protiv Chelseaja, ali radi to gotovo uvijek
  • Jurki
    14.4k
    tocno je to kaj govoris, ali mi smo imali problema sa bunkerima iz razloga jer se kruzilo s loptom na centru 3/4 utakmice i poneka individualna akcija.
    Osim Gorice 2:2 ja se ne sjecam da smo ubacili 10+ lopti u njihovih 16 metara, a i to protiv Gorice je bilo zadnjih 15 minuta al je i tad bilo premalo nasih igraca unutra.
    O nekim šutevima izvana 20-25 metara da i ne govorim.
    Jbg tak se probije bunker. Kak ces zabiti gol ako igras na silu i ako ti stoperi vode igru na centru?
    Protivnika sabij u njihovih 16 metara pa bu od 10 lopti jedna usla s 20 metara.
    Ne sjecam se u kojoj smo utakmici protiv bunkera uputili 10 korisnih šuteva sa 20 metara i da se na taj nacin zavrsi akcija.
    Kad bi imali 20 centarsuteva u 16 metara i 10+ udaraca izvana da ga jebes probit ces ih.
  • tp1997
    839
    Reagirao sam na kolegu koji do sad valjda niti jednom nije priznao niti jednu slabost u igri koju ovaj ima.

Podsjećam da su takvi stavovi o Petkoviću razlog zašto mi danas nemamo trećeg napadača, i to je sportski direktor jasno iskomunicirao i tijekom ljetnog prijelaznog roka i na članskom danu. Stoga me takvi stavovi o Petkoviću i idolizacija istog u stilu "boga baluna" nerviraju.
  • JMastermind
    258
    nije Bog baluna, ali zato doktor jest. :cheer:
  • CastAway1986
    2.4k
    nitko ne govori da Petkovic nema slabosti ali nam je i dalje jedan od najvažnijih igrača.. Trebamo se pomiriti da zamjenu za njega nemamo i pitanje je kad ćemo ju pronaci
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.