• Frizura Robija M
    1.1k
    Valjda se zna koliko stoji stadion i koliko sredstava ima. Sredstva su iz proračuna koji pune građani, kako za gradnju tako i za održavanje. — MarK

To što se zna ne znači da se svaki prijavljeni projekt može provesti u djelo unutar zadanog financijskog okvira. Zamisli narod odluči pa dođe političar kao zločesti roditelj kaže ne može taj nam je van budžeta pa rulja ko razmaženo derište opet uđe u svoj tantrum i moraš populistički potrošit više od predviđenog samo da derište ne bi urlalo (čitaj krenulo rušit vlast).

Ako pod ne razmišljanjem van okvira misliš da ovu zelenu woke propagandu onda da — MarK

Ne mislim i ovdje završava svaki suvisli razgovor jer izvlačenje nekakvog wokea, komunizma i ostalih imaginarnog vragova je van zdravog razuma.

stadion se ne uklapa u grad Zagreb u kojem ima puno raskošne povijesne gradnje — MarK

Grad se pretvorio u favelu i ne liči više ni na što. Napravi krafnu od stadiona nećeš znat jel još jedan arena centar ili West gate. Ovo bar ima upečatljiv identitet i odstupanje od svega što se privatno gradi (i istinski nagrđuje grad).
  • markoli
    2.4k
    Nikakav pleksiglas se neće stavljati između tribina, to zaboravite, jer bi to pobilo pola ptica u radijusu 3 km oko stadiona.
  • Archangel
    413
    Neki od vas idu na sjever na utakmice, što je mišljenje BBB s sjevera o ovome?
  • dinamofan
    125
    mene isto zanima sta je s BBB oce li se oglasiti
  • Nine9
    495
    to je kao da se netko prijavi na natječaj za most i samo postavi cestu iznad rijeke, stupove ćemo kasnije nekako dodati — db-izbjeglica

Ne netko nego arhitekti iza projekta novog Maksimira :lol:

https://www.bergmeister.eu/de/project/adlerbruecke_964

Njihov rad. Posao naravno nisu dobili.
  • NitkoBitan
    39.5k
    Svi koje znam i s kojima idem su razocarani, ne znam koji je stav vodstva.

Ce vidimo i cujemo sutra na tribini.
  • CISCO
    1.2k
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/naslov-a-toma-plejic-odgovor-kriticarima-15750096?cx_linkref=jl_home_g2_g3

Evo da se ne ohladite od bijesa.

Čovjek jaše dalje.

Pobjednički projekt ne pokušava imitirati Turinu, ali prepoznaje njegov DNK: apstraktne levitirajuće plohe, autonomnost tribina, monumentalnu konstrukciju i, možda najvažnije, dramatičnu prazninu između njih

ZNAČI...SVE ONO ŠTO MI NE ŽELIMO!!

Ovo je doslovce za uzet čekić i ne prestati.
  • fakin
    6.6k
    pazi ovaj dio posebno vrijeđa:

Novi Maksimir ne pokušava biti još jedan europski stadion. Ne želi biti zatvorena arena, niti arhitektonski objekt kojem možete promijeniti grb i boju rasvjete pa ga preseliti iz jednog grada u drugi. Ambicija je mnogo veća: napraviti stadion koji može postojati samo ovdje. U Zagrebu.

a ovakav stadion kakav on želi ima hrpetina u europi. samo što su većina građeni prije 30-40 godina.
  • NitkoBitan
    39.5k
    Njima je stvarno bitniji vlastiti ego i ideje koje je pojelo vrijeme nego sport i navijaci. Ovo mora bit zaustavljeno.
  • CISCO
    1.2k
    Krenulo se sa prvim korakom.

Najavom da to tako neće ići.
  • Maki85
    277
    Ima li javnost prava propitkivati struku ikad ili nikad? — crophantom
    Ne znam koliko si dugo bio na sportnetu, vidio sam da si se sad deaktivirao, ali ovaj s kojim vodiš raspravu je žustro drukao za tu struku dok je bila korona, a od ostalih eskapada ga pamtim kad nas je uvjeravao da Moubandje mora igrati jer je doslovno reinkarnacija Cafua. Sam izvuci zaključke.
  • fakin
    6.6k
    Pravilnik Hrvatske komore arhitekata propisuje tri slučaja u kojima naručitelj mora poništiti natječaj: ako naknadno postanu poznate okolnosti zbog kojih natječaj ne bi bio ni pokrenut da su ranije bile poznate, ako žiri utvrdi da nijedan rad ne zadovoljava uvjete ili zbog zaštite javnog interesa. Formalna mogućnost, dakle, postoji. Međutim, peticija, anketa ili činjenica da se velikom dijelu javnosti projekt estetski ne sviđa nisu sami po sebi propisani razlog za automatsko poništenje. Ako bi se naručitelj pozvao na zaštitu javnog interesa, takvu bi odluku morao formalno donijeti i obrazložiti.

Postoji i druga ruta: žalba sudionika natječaja Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. Rok je deset dana od objave rezultata projektnog natječaja. Pravo na žalbu nema bilo koji građanin, nego gospodarski subjekt koji je imao pravni interes za dobivanje natječaja i tvrdi da mu je mogućom povredom pravila nastala ili mogla nastati šteta. DKOM pritom nema samo dvije opcije, potvrditi sve ili srušiti sve. Može poništiti odluku, cijeli postupak ili pojedinu radnju zahvaćenu nezakonitošću i naložiti naručitelju daljnje postupanje. Teoretski je, dakle, moguć i povratak na određenu fazu ocjenjivanja, a ne nužno raspisivanje potpuno novog natječaja.

Ok, znači može se ovo bez puno muke, ako ima volje, poništiti. Samo treba obrazložiti da se štiti javni interes i to je to.
  • Masto
    2.5k
    tamnije staklo
  • Facke
    9k
    Ja sam se jednostavne spraznil. Nazalost je klub tvrdoglav kaj se tice Kovacevica i tvrdoglav kaj se tice ovuga novuga stadiona. Necu se vise niti zivcerati nit nis. Ak se nimi fucka onda se fucka i mene ko navijacu.
    Nek ziviju vu sjomem paralelnem svetu. Da je do toga dosle da navijaci fuckaju Bobanu se govori. Jebene sme si razocarani. Niste takuv stadion nije stel.
  • Keyser Soze
    21.2k
    Očito je ideja bila da novi, moderan stadion oda priznanje starom Maksimiru i ovaj je stadion najbliži tome. Problem je što nitko nije htio takav stadion nego da se odmaknemo od Maksimira najdalje moguće.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet