• IstinaZaDinamo
    2.3k
    Bodo prodje ligaški dio i izbaci Inter sa 4 pobjede u nizu nakon završetka norveške lige. Oni samo LP igraju od kraja 11. mjeseca.
  • don
    18.6k
    Evo iskreno, zbilja?vjeko1701

da.

Svi oni postovi prošle sezone, praktički svakodnevno. Europa je super, ali HNL. Prolaz je nebitan, naslov. HNL je majka. HNL je liga prvaka. Nek i izgubimo ako se fokusiramo na HNL. Dominantan sentiment - HNL je nemjerljivo bitniji od Europe, čak i do razine namjernog ispadanjavjeko1701

znaš li prepoznat razliku?

ja osobno ove sezone spominjem europu zbog potvrde kvalitete trenera da može Dinamo vodit dugoročno kao i samih igrača jer je jel, nova ekipa skupa sa trenerom. HNL je ove godine odron od lige (to dokazuje apsolutno svaka utakmica u ligi) a u europi vidimo šta se dešavadon

nakon kiksa je u situacijama di je svaki kiks rizik za gubitak titule a ja pričam za Bodo u kontekstu novog Dinama, dokaži kvalitetu u europi pa možemo pričat da je gaženje lige do tebe a ne HNL ekipa.don

(i da ne idem dalje) sa prošlogodišnjim riječima di govorim da je HNL bitniji jer I JE. I ove godine mi je bitnije osvajanje HNL-a nego neko četvrtfinale EL. Ali govorim da mi je ove godine zbog nove ekipe, trenera, svega drugog bitna europa zbog dokazivanja KVALITETE, a ne da je rezultatski bitnija od HNL-a jer to apsolutno nikad nisan reka.

razlika je dakle u potpuno novoj ekipi i sa klasam poput Petkovića, Baturine i ostalih.

Ako misliš da uključujem tebe u to, osobno ne. Al priznaj da ima.vjeko1701

I tek sad vidim ovo da ne misliš osobno na mene, isprike. Moguće da ima, manje čitam postove pa ni ne primjećujem tako.
  • Paggini
    76.5k
    Brijem da navijači svakog mid range europskog kluba večeras pizde na upravu svog kluba sto nije kao Bodo :lol: :lol:
  • Pacho
    14.9k
    Vjerujem da nitko normalan ne ocekuje da mi ponovimo ovo sto Bodo radi zadnje dvije sezone, ali za pocetak bi bilo lijepo da trener ne najavljuje skoro svaku europsku utakmicu kao da vodi prasad u Islamabad.
  • Dendle71
    289
    norvazani su uložili u klince na razini države pa im se to vraća. Naših je 50% top talenata ostalo negdje na svom selu vjerojatnoLudovic IX

Ovo, ovo! Jako rijetko se spominje uloga saveza. Boli naš HNS jedna stvar za bilo kakvu razvojnu strategiju. Ja barem nisam cuo niti citao da mi imamo nesto slicno ili da barem radimo na tome. Pa švicarci su imali nesto slicno pa se vidio i vidi se pomak u razvoju mladih talenata. Razni savezi su dolazili da se informiraju kako bi mogli nesto slicno implementirati.
    HNS-u je bitna repka i ono kaj ide s tim. Naslikavanje, razni dresovi za saveze koji slave neku obljetnicu i Family.
  • Crni86
    20.2k
    Ovo sta bodo radi je next level i treba im zapljeskat, kao sto sam napsio vec par postova prije za brugge isto vrijedi i tu. Ja bi volio za pocetak da mi prolazimo tako genkove, betise i slicne.

Mislim da je to dosta realno da se koliko toliko radi u kontinuitetu, a onda ce sigurno zabljesnut neka sezona ovako kao i bodu kad se sve zvijezde poklope.
  • grba
    542
    Pobjedivali smo ekipe poput genka i betisa, padali su i puno veci i nakon toga se dogodio pad
  • vjeko1701
    22.9k
    Ali govorim da mi je ove godine zbog nove ekipe, trenera, svega drugog bitna europa zbog dokazivanja KVALITETEdon

A čime se onda osvaja liga ako ne kvalitetom? Prošlogodišnja ekipa sa 11 bodova u LP ima daleko bolji rezultat i dojam od ovogodišnje u EL. Znači, kvalitetnija po tom kriteriju. Samo kaj onda ta kvalitetnija ekipa završava HNL sa 65 bodova kao druga.

Sezona prije toga. Debelo najlošija predstava u Europi gledajući zadnje tri. Šamari od Sparte, PAOK-a, Viktorije, Balkanija. Balkanija...Balkanija. U HNL-u dupla kruna, 82 boda. Po mjerilu europe, debelo najmanje kvalitetna ekipa.

Ipak Europa nije niti jedino niti najbitnije mjerilo kvalitete. Gleda se ukupno cijela slika. Rezultati i dojam u svim natjecanjima. A fascinanto da neki uvijek biraju isticati ono u kojem ide najlošije dok neki drugi uvijek ono u kojem ide najbolje. I uvijek ista priča.
  • Sajla
    18.3k
    Vidim da sad ovi koji su prosli imaju 2 kluba s kojima mogu igrat iducu rundu, jel se to zdrijeba izmedu ta 2 kluba ili kako? Zasto nije odmah poslozen cijeli kosturgrba

ova runda sad je play-off, a top 8 klubovi čekaju svog protivnika iz play-offa. ždrijeb u petak će odrediti čitavi kostur do finala. nije neka ogromna razlika jer su do početka ove faze top 8 klubovi znali 4 moguća protivnika i mogli ih pratiti, a tek sutra će to pasti na 2, ali je možda malo poštenije tako nego da već nakon zadnje utakmice ligaške faze znaju koja su to dva protivnika. a i UEFA treba povod za još jedan tulum ;)
  • Crni86
    20.2k
    ove sezone ne pobjedujemo vec nas skoluju takve ekipe. Mi imamo jos jako puno zganaca za pojest da uopce sanjamo da budemo kao Bodo to je poanta mog posta.

Ali imamo itekako potencijala da to ostvarimo. Samo treba biti svjestan i realan da do toga nas ceka jako puno vremena i rada te pametnih odluka. Kada budemo krenuli pobjedivat genkove, betise i sl. mozemo krenut raspravljat da li uopce imamo sanse sa velikim ribama kao sto su inter, atletico i ostali te radit usporedbe s ekipama kao sto su bodo trenutacno.
  • jp23
    3.7k
    Samo sam stavio činjenicu, oni ove sezone nisu prvaci. Nisam naveo da je to problem. No, kada spominješ koeficijent, nisu ga sami nabili. Za ligaški su imali i pomoć od Moldea: 1 skupina KL, 2 osmine finala KL (jedan put iz skupine EL, drugi put iz skupine KL). Dakle tri puta od 2021-22 sezone. A ove sezone i SK Brann, koji igra nokaut fazu EL kao i mi.
    Pomaže i što njihovi klubovi češće dolaze do kvalifikacijskog playoffa za europska natjecanja.

Dok klubovi iz Hrvatske (izuzev Dinama) padaju od Kazahstanaca, Gruzijaca, Albanaca, Bugara, Maltežana i sličnih.
  • fakin
    3.3k
    bas to.

Od 2020. do 2025. Pobjeđivali smo mi i Atalantu, Tottenham, Genk, Sevillu, Chelsea, Betis, Milan.

A sad kad vidim kako izgledamo u europskim utakmicama muka mi dode. Genk, Betis, Lille, Midtylland, Celta. Cim izademo svima je jasno da cemo izgubiti, potpuno krivo pripremljena momcad od strane trenera
  • don
    18.6k
    A čime se onda osvaja liga ako ne kvalitetom?vjeko1701

pa naravno, triba ti kvaliteta i za osvojit županijsku ligu, ali bitno je za napomenit o kakvoj razini kvalitete pričamo.

Prošlogodišnja ekipa sa 11 bodova u LP ima daleko bolji rezultat i dojam od ovogodišnje u EL. Znači, kvalitetnija po tom kriteriju. Samo kaj onda ta kvalitetnija ekipa završava HNL sa 65 bodova kao drugavjeko1701

jebi ga, ne bi se smilo često dešavat, ali desi se nekad. Ali ti znaš da imaš osnovnu kvalitetu, znaš da možeš gradit s tim nešto. Tako ja sad tražim tu potvrdu da se sa Kovačevićom i ovom novom ekipom može nešto dugoročno gradit. Za igrače mislim da su kvalitetni, a za trenera ipak ne. Ali tu potvrdu osobno sigurno neću dobit protiv ovogodišnjh hnl ekipa.
  • Zagi
    15.7k
    Ali imamo itekako potencijala da to ostvarimo. Samo treba biti svjestan i realan da do toga nas ceka jako puno vremena i rada te pametnih odluka. Kada budemo krenuli pobjedivat genkove, betise i sl. mozemo krenut raspravljat da li uopce imamo sanse sa velikim ribama kao sto su inter, atletico i ostali.Crni86

I tak je i Bodo.
    Sezone 2023 kada su ispali (naknap) od nas, imali su 4/18 bodova u Europskoj ligi (dobili samo Zurich)
    Sezone 2024 10/18 bodova u Konferencijskoj , ispali odmah od Ajaxa u playoffu
    Sezone 2025 14/24 bodova u Europskoj, prošli playoff (Twente) , osminu (Olyimpiacos) , četvrtinu (Lazio) te ispali u polufinalu (Tottenham)
    Ove su tu gdje jesu u Ligi prvaka.

Treba pregrist gorku pilulu i prihvatiti gdje smo. Na njihovom putu negdje u 2024.
  • vjeko1701
    22.9k
    Više je od same anomalije koja se dogodi. Ima faktora. Al ako tražiš potvrdu onda će se načekati. Preksutra je vrlo vjerojatno zadnja europska utakmica ove sezone. Čak i prolaz teško može toliko utjecati na ukupni dojam koji nije dobar. Po meni postoje razumljivi i relevantni olakšavajući faktori ali isto tako i opravdana sumnja u stručni stožer.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.