• Efes Pilsen
    15.1k
    Je, igraju za saku rize. Da su se vratili nama igraci svaki puta u pravim godinama nakon flopa vani bilo bi nam jeftinije? Ne bi rekao.. Velika razlika je u mindsetu nasih i njihovih igraca. Kovacic izrauban ozljedama, Modric sa 39, Kramaric 35, Corluka 35 doslovno svi se gledaju vratit samo u PENZIJI.
    Igraci naseg sustava...
  • Droljo
    25.6k

To meni nikako nije jasno. U klubove našeg ranga se znaju vratiti igrači u najboljim godinama (iz svakakvih razloga) a kod nas ne žele niti sa 35... Radije biraju neke bologne, anderlechte, grke i sl. A nije da ne plaćamo. Čudno.
  • austrijanac
    10.2k
    Mozda ima nekaj u tih 4-3-3…
  • db-izbjeglica
    20k
    Osim samog Bodøa razlika je što su oni kao Savez i liga puno uređeniji i zato je i ovaj rezultat na zdravijim temeljima, ne izlet poput SheriffaTvrdica McTvrdi

kad im savez toliko super radi i kad je sve na zdravim temeljima, jel isto super i što im reprezentacija nije bila na SP-u od 1998, a na EP su se doslovno kvalificirali - jednom. u tom periodu su se na ta natjecanja kvalificirali svi živi, makedonija, albanija, latvija, island je prolazio skupine na euru i izbacivao engleze, čak je i totalno disfunkcionalna država i savez poput BiH omastila brk jednim SP, a grčka je čak i osvojila euro!

ovaj izlet bodo-glimta u 1/8 finala nije nikakvo čudo, slična stvar se dogodi svako malo. ogroman uspjeh svakako jest, ali nije "čudo neviđeno".
    prošle sezone tu je bio club brugge, priije toga kopenhagen, salzburg, basel, gentk(t)...pa ciparski APOEL je ne tako davno igrao 1/4 finale LP-a.

čudo bi bilo da iz sezone u sezonu završavaju u tom društvu.
    mogao je i dinamo prošle sezone završiti u sličnoj poziciji, samo da su se stvari malo drugačije posložile...jer relano, odigran je bolji ligaški dio. kako bi to onda izgledalo? kakav brutalno organiziran savez, sve na zdravim temeljima, uzeli 2 medalje na zadnja 2 SP, finale lige nacija, a prvak im prolazi dalje u LP-a.
  • Crni86
    20.2k
    slazem se.

Potencijal imamo, vjerujem cak i veci od Boda. Samo da vidimo naznake napredka na tom putu i dobro bu.
  • Zagi
    15.7k
    Bumo vidli. Start je obećavajuć.
    Zamka bi bila "evo kak BOdo moze, ajmo SVE kao BOdo". Već se vidim slaze lista povratnika.
    Nismo Bodo niti trebamo sve kao oni. Bodo ne proizvodi Gvardiole, Olme, Majere i Modriće , a mi da.
    Da oni mogu/znaju , gurali bi ih i oni u momčad.

Trka , zajedništvo , onaj dril marinac ako ga još uvijek imaju. To bi prekopirao.
    Kada se već Knudsenu ne ide nikam.

Prvenstveno trka i duel. TO nam fali.
  • Crni86
    20.2k
    bodo je primjer da se moze, nije sigurno da ih treba u totalu prekopirat.

Prvenstveno trka i duel.Zagi

Fale nam muda i energije. To djelomicno dolazi s vremenom kako ekipa se povezuje, djelomicno dolazi od samog karaktera igraca, a djelomicno od energije koju ima trener.

Bodo je jucer istrco ko da igra s istrom. Dobro je reko komentator u jednom trenu da se vidi da inter respektira bodo. Kak je Bjelkan govorio ti moras uvjerit igrace da oni vjeruju da to mogu i to je 50% posla.
  • Zagi
    15.7k
    Ma da. Inter ih respektira jer su ima zabili 5 golova iz kontre. Ne zbog neke magije.
    A i neš ti respekta. Stiso ih je Inter ali nisu mogli zabiti. Više ih stisnuti nisu mogli jer su ovi uvijek spremni na kontru.
    Jučer sam baš gledao, Bodo nikada ne gubi formaciju. Četiri iza je (samo) četiri iza. Nekada 6ica udje među stopere ALi nikada se ne brane ko mi zadnjih 5 sezona.
    Tak da krila prate bekove pa igramo 6-3-1.
    Kak buš kontrirao ako je Hoxha u gol autu?

Sami si otupimo zube i bunker non stop. NOrmalno da Celta skuzi , pa ovi doma ne planiraju napast.
    Ajmo stopere duboko u teren, bekove na krilne pozicije.
    Veza nam ionak duela nemre dobit i samo se čeka greška.

Kakvi generali. Bjelica, Sopić , sve je to prodavanje magle. Di je bio u drugom mandatu, nije mogao uvjerit ih protiv Istre?
    Samo trening, maksimalna forma, trka i duel.
    Odmah naraste energija, muda , a i ono između. Ma i kosa počne Mišiću rast.
  • DiddyGuela
    5.6k
    Vise puta sam spominjao Knutsena i Bodo Glimt u raznim situacijama i kontekstima kao primjer kako se moze raditi kvalitetno sa relativno malim buđetom, malim stadionom, igrajuci realtivno slabo domace prvenstvo i biti u kontinuitetu overachiever u europskim natjecanjima. Posto sam zivio neko vrijeme gore moram reci da sam nastavio pratiti njihovo prvenstvo i danas pa mi je jako dobro poznata situacija u njihovom nogometu opcenito. Tu bi spomenio i kolegu @Kujtim Shalla kao izvrsnog poznavatelja skandinavskog nogometa i nekoga tko je također davno spominjao Knutsena i Bodo u pozitivnom kontekstu.

Uglavnom, nadam se da je komentator Sky Italia Zvonimir Boban jucer cvrsto drzao okice otvorenima i upijao kako izgleda kada momcad ide "300 na sat". Znaci moze se, pa cak i kada dolazis iz slabijeg nacionalnog prvenstva i igras protiv momcadi koja po transfermarktu vrijedi nekoliko puta vise od tebe (57m € vs 666m €). Kjetil Knutsen je tip koji je trener, alfa i omega kluba. On ne razgovara svakodnevno sa predsjednikom vec samostalno donosi odluke u svalcionici i na terenu. Rezultati Glimta nisu senzacija, plod jedne generacije, sreca, muletina... to je konkretan primjer kvalitetnog rada struke i onoga cega u danasnjem nogometu ima sve manje a to je povjerenja u donosenje odluka u svalcionici i na terenu a ne negdje gore u uredima.
  • Jurki
    23.4k
    Bili su čuda u Ligi prvaka i Rosenborg, Bate Borisov, Ciprani, Brugge.. sve je to normalno.
    Netko je dobro napisal.. da mi je vidjeti koji bi to trener prezivio gubitak naslova u Dinamu.

Nas je najveci problem - mentalitet igraca i trenera.
    Igraj svaku tekmu kao da gubis 2:0 u startu.. i stisci protivnika u ligi do besvjesti dok doslovno ne izdahnu.. a ne kaj zabijes gol, dva pa ajmo laganini.
  • Crni86
    20.2k
    Ma i kosa počne Mišiću rast.Zagi

:lol:

Samo trening, maksimalna forma, trka i duel.Zagi
    Ak nemas glavu i stav, dzabe ti je ovo sve jer u tim utakmicama ti moras dat 150% sebe.

A u drugom mandatu je bjelkan neke druge stvari kiksao, ali je tom energijom stvorio zlatnu generaciju u prvom mandatu i na kraju kostur momcadi koji nas je vuko zadnjih 5,6 godina.

Psiha moze bit zajebana stvar, a moze bit i tajno oruzje. Mozes pruzit duplo vise nego sta si ikad mislio da mozes, a mozemo izgledat kao protiv genka prvih 25 minuta. Sve je pitanje kakvom te se energijom napuni.

Najbolji primjer je nasa tekma sa totenhamom di smo prosli. Pa i to razbijanje atalante ili pobejda nad benficom doma. Da se ne lazemo to su sve bolje momcadi od nas, ali mi smo bili spremni poginut, vjerovali smo i vise smo zeljeli.

Bodo je jucer izgledao toliko rutinski, nema panike. Likovi ko da igraju za real, a ne barcu. To ti je glava.
  • fakin
    3.3k
    Staviti na Kranjcu identičan travnjak koji ima Bodo. Očigledno je da to ne pase europskim protivnicima
  • Zagi
    15.7k
    Ak nemas glavu i stav, dzabe ti je ovo sveCrni86
    Ak nemaš trku i duel , dzabe ti glava i prodavac zmijskog ulja.
  • Crusades
    22.4k
    Zvonin komentar o utakmici:

"Zabrinjava da nije bilo potrebne ludosti za prolazak, te natjecateljske agresivnosti koju smo posljednjih godina viđali kod Intera u Europi.

Bodo je znatno slabiji od Intera, ali igrači Intera nisu imali ono nešto više. To se jasno vidjelo", nastavio je i dodao:

Previše školski, nedostajalo ono nešto što, ako nemaš, ne prolaziš ovakve utakmice protiv suparnika koji je znatno slabiji. Vidim više krivnje Intera nego zasluge Bodoa. Koliko puta Zielinski mora dotaknuti loptu prije nego što je doda? Kad je ušao Sučić, sve je ubrzao. Ovo nije najbolji Inter koji smo trebali vidjeti. Premalo kvalitete, hrabrosti i brzine. Iskreno, očekivao sam više."
  • Crni86
    20.2k
    ma krivo sam se izrazio. Glava dolazi i od treninga, ali nije to nekad dovoljno. Potreban je eksterni input za dodatnu motivaciju, uvjeravanje, pogotovo u pocetku kad nisi svjestan koja ti je granica.

Za ovakav rezultat moras bit spreman ko spartanac i nabrijan ko spartanac.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.