• Danko
    2.8k

Kaj je reko?
  • maki
    71
    Ovo je sukus njegovog mišljenja.
    "Može se izgubiti, ali u rasponu od četiri ili pet mjeseci mora se vidjeti određeni napredak, individualni i momčadski. A to u europskom nastupu Dinama ove sezone jednostavno ne prepoznajemo. Štoviše, imam dojam da je nakon dobrog starta u skupini došlo do pada od kojeg se ne vidi izlaz."
  • maki
    71
    Evo još jedan dio:
    "Matteoni smatra kako je kvalitativna razlika u odnosu na suparnike iz jačih liga očita.

- Dinamo jednostavno nije spreman biti na istoj razini kao klubovi iz španjolske, turske ili čak danske lige. Genk tehnički možda nije uvjerljivo bolji, ali je taktički kompaktniji i fizički moćniji. Dinamo to nije kompenzirao trkom ni taktičkom postavkom.

Naglasio je i da se protiv takvih suparnika mora igrati drukčije.

- Dinamo protiv takvih suparnika ne može igrati na isti način kao u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Mora igrati opreznije, ako treba i u defenzivnijem bloku. Suparnici odmah prepoznaju da je najmekše tkivo Dinamove igre u sredini terena."
  • Teofil Kateran
    3.9k
    819
    Mi smo došli do toga da nekome opravdavamo neuspjeh ili neznanje zato što je on dobar čovjek.
    Žan

Tko opravdava neuspjeh tvrdnjom da je Kovačević dobar čovjek? Taj "nadimak" zapravo stalno spominju oni koji ga kritiziraju, nikad nisam vidio da netko opravdava loš rezultat s tom tvrdnjom.

Izgubili smo jučer, pobrao je kritike, neke zasluženo, neke ne, ali nemojmo izmišljati.
  • IstokKa96
    929
    Za jučerasnju tekmu ne postoje nezaslužene kritike prema treneru, samo itekako zaslužene.
  • Mlađi referent
    15.1k
    Kovačević mi sve više izgleda kao neka čudna vrsta privremenog patcha.

Trener “poslušnik”, koji svojim egom neće donijet problem na relaciji s upravom u trenucima kad stvari idu loše - a znalo se da će u ovakvoj sezoni u nekom trenu ići lošije.
    Dovoljno dobar da vrati titulu u Zagreb kraj ovakve konkurencije, a istovremeno će odradit tu prvu sezonu stabilizacije nakon remonta gdje se onda od ozbiljnijeg trenera iduće sezone teoretski mogu očekivati instant rezultati bez izgovora upravo tog remonta. I dodatno, malo ćeš razbit tu gadnu seriju smjeni trenera jer će barem jedan dobit godinu dana, valjda će onda većim imenima bit lakše prezentirat nekakav plan i nudit im kontinuitet.

Najveća mana takvog “plana”, ako bi postojao, mi se čini da nismo temelje dovoljno dobro postavili i ovoj momčadi fali jako puno da bi ona igrački mogla parirat ozbiljnijim ekipama. Znači na ljeto te opet čeka priličan broj transfera u svim smjerovima.
  • vjeko1701
    22.9k
    Ako pričamo čisto o momčadi, ostanak Livija, jedno klasno krilo i neki pitbull ko Šunjić i ja mislim da ova ekipa može napraviti taj korak više. Barem toliko da se ne ponavljaju neke horor utakmice iz ove sezone.

Veće je pitanje koliko nas odlazaka iz prvih 11 čeka.
  • Navijač Dinama
    11.7k
    Veće je pitanje koliko nas odlazaka iz prvih 11 čeka.vjeko1701

Ti odlasci(ako dođe do njih) neće se znatno osjetit, ako se bude adekvatno i na vrijeme postupilo, našlo zamjene, adaptiralo postojeće igrače u prvu postavu, koje imaju potencijal ili približnu kvalitetu ovima koji odu iz kluba.
    Naravno, lako je reć, treba i u praksi to uradit, zato valjda imamo Bobana i ostale koji su tamo, i nas koji smo ovdje tipkaroši.

Po meni, da me se pita, a ne pita me se:

Valinčić ako ode, Noa Mikić se čini kao ok igrač i dobra zamjena, iako mu treba iskustva seniorskog nogometa, zadnji derbi je odigrao vrhunski, bio "ok" protiv Lillea i Varaždina.

Dominguez ako ode, Galešić tu uljeće. Kvalitetom nema neke pretjerane razlike, samo Dominguez je mlađi i samim time i ima jasno veći plafon, te preprodajni potencijal.

Umjesto Livakovića, dovedeš Šempera, Pandura ili koga već, plus imamo mladog Slovenca u razvijanju i u19 golman reprezentacije Antonio Rajić je naš također, ako se ne varam.

Varela naprimjer ak ode, Horvatu minute.

Vjerujem našim juniorima. Vjerujem da tamo ima solidnih igrača za budućnost, kao i što ih je kroz prošlost uvijek bilo. Samo trebaju dobit pravu šansu i skupljat iskustvo seniorskog nogometa.
    Zato je recimo povratak Dinama II pogodak po meni.
  • Sibirski plavac
    8k
    https://www.jutarnji.hr/sportske/nogomet/hnl/klubovi/dinamo/dinamo-kovacevic-europa-pad-rejtinga-boban-promjena-trenera-15681680

Ništa konkretno u tekstu. U stilu "ako ovako nastavi možda ide otkaz, a ako se "nauče pouke" ide sve dalje po starom.
  • ElDorado
    10.1k
    Mislim da nam za 4-3-3 treba puno jača pit bull šestica. Mišić to jednostavno fizički ne može. To je jedna od većih naših zabluda. U EL ili LP igrati i sa dvije šestice. To uopce ne mora biti defenzivnije. Kova ima jednu shemu i forsa je do iznemoglosti. On nema reakciju sitnih promjena u sustavu koje donose prevagu. Drugim rjecima nasa igra je potpuno citljiva.
  • Odani Zgd
    1.1k
    Vidjet ćemo kako ćemo odigrati uzvrat protiv Genka,ako budemo kriminalni,možda Zvone popizdi,pa napokon torpedira Kovu....
  • Droljo
    25.5k
    Nikada Kovačević nije trebao postati prvi trener dinama. Sad kad je tu ak ga misle zamjeniti lekom ili šafarićem bolje nek ostane.
  • Sibirski plavac
    8k

Mislim da niš od smjene do kraja sezone. Osim ako opet ne zaredamo onaj loš niz kao prošle jeseni (ako se ne varam Vukovar, Celta, Istra su bili jedni za drugim). I naravno, ako nam se magarad približi bodovno. Već ovaj vikend će vjerojatno dobit Rijeku "na galamu", tako da moramo biti oprezni i svaku tekmu pokušati dobiti. Sama činjenica da je raspala ajdučija još uvijek na samo -5 i da s jednim našim porazom i svojom pobjedom su ponovno u igri za naslov je žalosna.

Čim je trener preživio Istru, Vukovar, Celtu i Goricu doma, mislim da će preživjeti i ovo potencijalno ispadanje od Genka.
  • vjeko1701
    22.9k
    Pošto je Varelin doprinos slab, njegov odlazak će se definitivno najmanje osjetiti i to je samo plus za proračun. Sergi je dobar ali se slažem da zamjena u Galetu ne bi trebal oslabiti ekipu, još će se Torrente spremiti i trebao bi biti pouzdan treći stoper.

Mikić po meni još nije spreman preuzeti mjesto prvog beka i tu se nadam da Valinčić ostaje barem do zime. MPV također. Vidović pokazuje napredak i vjerujem da može zamjenit Stojkovićevu ulogu koji je također u izlogu. Beljo svakako mora ostati još barem jednu sezonu. Hoxhi je zadnji vlak da uhvati neki transfer i tu ako dobijemo barem 4M, vjerujem da se može za 2-3 dovesti dobro krilo.

Ako buđet možemo zatvoriti sa prodajama Stojkovića, Sergija, Hoxhe i Varele. Dovest nekog ko Šunjić za male novce, dio novca uložiti u kvalitetno krilo i zadržat Livija. Beljo, Valinčić, MPV, Vidović zreliji za jednu godinu, Mikić spreman za D2 i mjesto rezervnog beka. Ima tu mjesta za optimizam i iskorak. Zadnje pitanje na koje struka treba odgovoriti je dal i trener sa stručnim stožerom može bolje ili će se tu tražit nova imena.
  • Noel
    19.5k
    Nikada Kovačević nije trebao postati prvi trener dinama. Sad kad je tu ak ga misle zamjeniti lekom ili šafarićem bolje nek ostane.Droljo

Igor Bišćan je novi trener Dinama onog trenutka kad Kovačeviću odzvoni. To je 1/1.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.