• fakin
    2.8k
    Fcsb je očajan, u prvenstvu su losi, u Europi takodjer, svi ih kantaju tako da danasnja pobjeda mora biti ocekivana, a ne neki veliki uspjeh.
    Dinamo je danas veliki favorit i sve osim nase pobjede bit ce veliki debakl.
    Fcsb je trenutno 9. momcad rumunjskog prvenstva
  • Noel
    18.5k
    Ona stara KL je čak i zahtjevala neki effort da prezimiš.emilperska

Ispadanje Bišćana u zadnjim sekundama od Aeka je sramota i za momentalni otkaz, a jedva izboreno proljeće u smiješnoj konferencijskoj ligi u skupini sa Plzenom,Balkanijem,Astanom je uspjeh i za to je trebao kak veliš "neki effort".

Di je tu ona priča o snižavanju kriterija i ciljeva o kojoj trubite ovdje po forumu odkad je dinamovo proljeće pobjedilo na izborima? Ili to ne vrijedi kad se glorificiraju Jakirovićeve europske sramote i ponižavajuće predstave kao trenera Dinama?

Koja prozirna spika, nemreš vjerovat...
  • emilperska
    13.8k
    Di je tu ona priča o snižavanju kriterija i ciljeva o kojoj trubite ovdje po forumu odkad je dinamovo proljeće pobjedilo na izborima? Ili to ne vrijedi kad se glorificiraju Jakirovićeve europske sramote i ponižavajuće predstave kao trenera Dinama?

Koja prozirna spika, nemreš vjerovat...
    Noel

O čem trkeljaš ti?
    Ja sam bio ovdje valjda i najveći kritičar Jakira.
    Da ne govorim da smo ga vrijeđali po svim osnovama.
    Napisao sam da je ondašnja KL zahtijevala da budeš barem 2. u grupi od 4. A današnja zahtjeva 24/36 što olakšava tzv. prezimljavanja u odnosu na 2024. Iako je valjda iz posta vidljivo da ne glorificiram to natjecanje.

S druge strane, covjek je sluzbeno prezimio Europi. Upisano je u knjigama kluba. Treci rang natjecanja, ali proljece je tu kakvo je da je. 4. i zadnji trener kojem to uspjelo, nadam se da je Kova 5.

A sad odi u tu rupu iz koje si izašao s ovim vrijeđanjem bez ikakve osnove..
  • Droljo
    24.4k
    Jbte prezimljavanje u Europi mi upisujemo zlatnim slovima u knjige kluba. Osjećam se kao navijač banik ostrave.
  • emilperska
    13.8k
    30 godina se plakalo o famoznim proljećima u Europi. Sad ganjamo 5. u 8 godina.
    Pošto je nerealno da ćemo se skoro dovuć do nekog euro trofeja. Ona nam trenutno jesu neko mjerilo relevantno uz odmak da nije isto to napravit u LP/EL/KL tim redom. Nešto što ograničeni kolega gore ne shvaća nego odmah vidi napad na DP i prikrivenu mamićevštinu.
    U LP recimo nismo još uspjeli, to bi trebalo biti sljedeće.
  • fakin
    2.8k
    Dobro, o proljeću u Europi glorificiralo se nekada kad je bio potpuno drugačiji sustav natjecanja i bilo je puno teže to proći nego danas.
    Jebote mi danas igramo protiv 9. momcadi rumunjskog prvenstva. O cemu mi pricamo?
  • emilperska
    13.8k
    Igras s prvakom Rumunjske. Kao što smo igrali s prvakom Švedske, drugom momčadi Turske itd. Koncept ulaska u EL je sličan vec 20 godina.

Prosirio se broj klubova s 32 na 36, ali je veci udio ekipa iz prvih 15 liga.
    Nekad je u EL igralo 48 klubova pa ni s Pjacom i Soudanijem nismo blizu dolazili.
  • cibona
    7.5k
    A što je krivo rekao? Čovjek je doslovce napisao da je bio potreban minimalan effort što je i činjenica, naspram današnje verzije u kojoj je čak i jedna Rijeka uspjela prezimiti?

Vidite imaginarne neprijatelje i/ili duhove, a zaboravljate koliko smo kritizirali jakira u tom periodu, s razlogom. Ako itko smanjuje kriterije, onda su to oni koji nisu vidjeli problem u tome da nam momčad vodi osoba kojoj je vrhunac karijere bilo peto mjesto sa Slaven Belupom, a između ostalog ne zna se sporazumijeti s vlastitim igračima. Mi smo moderen europski klub i najmanje što očekujem jest da nam trener zna osnove engleskog jezika.
  • fakin
    2.8k
    Pogledaj kvalitetu momcadi protiv koje smo ove sezone uzeli bodove.
    Ne igramo protiv fscb lani u 5. mjesecu, nego igramo sad kad su 9. u prvenstvu.

Lani smo u istom sustavu natjecanja osvojili u ligi prvaka 11 bodova, a sad ako u europskoj ligi osvojimo 10 to cemo smatrati uspjehom?
  • Crni86
    19.3k
    Lani smo u istom sustavu natjecanja osvojili u ligi prvaka 11 bodova, a sad ako u europskoj ligi osvojimo 10 to cemo smatrati uspjehom?fakin

Nece bit uspjeh, ali zbog samog konteksta sta smo prosli kroz ljeto bi trebali rec da je to solidan rezultat s nase strane.

Kao sto za mene ne bi bio neuspjeh niti da ne prodemo dalje, ali da pokazemo da smo kompetitivni, da mozemo sa svima igrat i nadmetat se (to sigurno ne podrazumijeva 3 poraza i 1:10 gol razliku protiv drugog esalona klubova iz lige 5).

Jednostavno nismo znali kaj ocekivat od ove ekipe.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.1k
    Ne treba se bahatit i svaki prolaz grupe pišemo jer nije nešto što se događa svaki dan. Nismo baš Benfica da je prolaz u LP običan dan u uredu, razina ispod smo. Isto tako format danas je proširen i lakši i što pokazuje Qarabag, Bodø, Rijeka koja je sad prošla skupinu, pa i Celje, Borac, Djurgardens koji su u ECL ulazili među 8 i 4. EL je puno jača od ECL, ali you get the point, skaliramo samo. U kontekstu da smo mi preskočili kvalifikacije, imamo prvi pot i da sad završimo 23i ili 24i sa 10 bodova ne može bit uspjeh - to bi bilo ispadanje 2018 ili 2021. Tako da treba negdje na sredini bit, zabilježit definitivno, ali otvarat sad neke šampanjce i snimit dokumentarac o generaciji koji je ostvarila takav nebeski podvig isto ne. To mjesto je rezervirano za 2018 i za Tottenham 2021
  • emilperska
    13.8k

Ne volim to glorificiranje nekih pobjeda kao i ismijavanje nekih uspjeha koji to jesu po svim parametrima. Tovarska mitomanija je išla 2018. "Nikad slabiji Fener" pa 2020. "Nikad slabiji CSKA i Feyenoord". Uvijek je netko slab i to kad igra s nama po mogućnosti. 2013. smo ispali od Ludogoreca i Črnog mora.

Od 2004. igrali smo EL 13. puta. Prezimili smo iz 10og pokušaja. I ti sad meni veliš da prezimljavanje nije uspjeh?

Ok broj klubova i nacin natjecanja se mijenjao. Nekad je prezimljavanje znacilo da si sigurno među 56 klubova te sezone (32 LP + 24 EL), danas znaci da si među 60 (36 EL i 24 EL). Ali to je neki unificirani parametar da si nešto napravio u Europi, nešto što prije nije prolazilo..
  • Sava Krpa
    756
    Kova poseri se po nama molim te veceras!
  • emilperska
    13.8k
    Isto tako format danas je proširen i lakši i što pokazuje Qarabag, Bodø, Rijeka koja je sad prošla skupinu, pa i Celje, Borac, Djurgardens koji su u ECL ulazili među 8 i 4. EL je puno jača od ECL, ali you get the point, skaliramo samo. U kontekstu da smo mi preskočili kvalifikacije, imamo prvi potTvrdica McTvrdi

A gle..

Proširen je radi sudionika u KL. Mi ove godine igramo EL. Broj ekipa u LP i EL je ove godine 36+36=72

Ranije je bilo 32+48=80 (do 2021.)

Dakle, sada imamo u 72 kluba u 2 elitna ranga, nekad su bila 80.

Nositeljstvo ne igra vise nikakvu ulogu. Iste bismo protivnike imali da smo i 4.pot . Nekad to nije bio slučaj.

Prezimljavanje kroz EL će za Dinamo uvijek bit uspjeh po meni. Nekad cemo ga prestat brojat. Ali ce bit bitno i dalje.

Pošto dosad imamo 4 prezimljavanja, a od ceg je 1 Jakirovo u KL koje tzv. demokrati poput Noela baš i ne priznaju, prezimljavanje danas je svakako uspjeh.
  • tp1997
    2.4k
    Ne igramo protiv fscb lani u 5. mjesecu, nego igramo sad kad su 9. u prvenstvu.fakin

Logika ti ne stoji jer klubovi igraju više od jednog natjecanja, različitih formata, s različitim brojem utakmica, različitom razinom motivacije.

Rijeka je 3. u prvenstvu s dvoznamenkastim zaostatkom ali je u KL upisala samo jedan poraz, pobijedila Spartu Prag koja je respektabilna europska ekipa, torpedirala famozno Celje i Rieru i igrala ravnopravno sa Šahtarom.

Tottenham i Man Utd su igrali finale EL kao prva dva kluba iznad zone ispadanja.

Uostalom, i mi smo uzeli 11 bodova u LP i rušili Milan pod istim trenerom koji nas je kasnije masakrirao u prvenstvu, i u sezoni gdje je malo falilo da završimo i iza Rijeke i iza užasnih tovara.

Slažem se da Dinamu proljeće u Europi mora biti realan cilj, pogotovo ako se igra EL ili KL, ali ne podcjenjujmo zato taj uspjeh.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.