• fakin
    2.8k
    Fcsb je očajan, u prvenstvu su losi, u Europi takodjer, svi ih kantaju tako da danasnja pobjeda mora biti ocekivana, a ne neki veliki uspjeh.
    Dinamo je danas veliki favorit i sve osim nase pobjede bit ce veliki debakl.
    Fcsb je trenutno 9. momcad rumunjskog prvenstva
  • Noel
    18.5k
    Ona stara KL je čak i zahtjevala neki effort da prezimiš.emilperska

Ispadanje Bišćana u zadnjim sekundama od Aeka je sramota i za momentalni otkaz, a jedva izboreno proljeće u smiješnoj konferencijskoj ligi u skupini sa Plzenom,Balkanijem,Astanom je uspjeh i za to je trebao kak veliš "neki effort".

Di je tu ona priča o snižavanju kriterija i ciljeva o kojoj trubite ovdje po forumu odkad je dinamovo proljeće pobjedilo na izborima? Ili to ne vrijedi kad se glorificiraju Jakirovićeve europske sramote i ponižavajuće predstave kao trenera Dinama?

Koja prozirna spika, nemreš vjerovat...
  • emilperska
    13.8k
    Di je tu ona priča o snižavanju kriterija i ciljeva o kojoj trubite ovdje po forumu odkad je dinamovo proljeće pobjedilo na izborima? Ili to ne vrijedi kad se glorificiraju Jakirovićeve europske sramote i ponižavajuće predstave kao trenera Dinama?

Koja prozirna spika, nemreš vjerovat...
    Noel

O čem trkeljaš ti?
    Ja sam bio ovdje valjda i najveći kritičar Jakira.
    Da ne govorim da smo ga vrijeđali po svim osnovama.
    Napisao sam da je ondašnja KL zahtijevala da budeš barem 2. u grupi od 4. A današnja zahtjeva 24/36 što olakšava tzv. prezimljavanja u odnosu na 2024. Iako je valjda iz posta vidljivo da ne glorificiram to natjecanje.

S druge strane, covjek je sluzbeno prezimio Europi. Upisano je u knjigama kluba. Treci rang natjecanja, ali proljece je tu kakvo je da je. 4. i zadnji trener kojem to uspjelo, nadam se da je Kova 5.

A sad odi u tu rupu iz koje si izašao s ovim vrijeđanjem bez ikakve osnove..
  • Droljo
    24.4k
    Jbte prezimljavanje u Europi mi upisujemo zlatnim slovima u knjige kluba. Osjećam se kao navijač banik ostrave.
  • emilperska
    13.8k
    30 godina se plakalo o famoznim proljećima u Europi. Sad ganjamo 5. u 8 godina.
    Pošto je nerealno da ćemo se skoro dovuć do nekog euro trofeja. Ona nam trenutno jesu neko mjerilo relevantno uz odmak da nije isto to napravit u LP/EL/KL tim redom. Nešto što ograničeni kolega gore ne shvaća nego odmah vidi napad na DP i prikrivenu mamićevštinu.
    U LP recimo nismo još uspjeli, to bi trebalo biti sljedeće.
  • fakin
    2.8k
    Dobro, o proljeću u Europi glorificiralo se nekada kad je bio potpuno drugačiji sustav natjecanja i bilo je puno teže to proći nego danas.
    Jebote mi danas igramo protiv 9. momcadi rumunjskog prvenstva. O cemu mi pricamo?
  • emilperska
    13.8k
    Igras s prvakom Rumunjske. Kao što smo igrali s prvakom Švedske, drugom momčadi Turske itd. Koncept ulaska u EL je sličan vec 20 godina.

Prosirio se broj klubova s 32 na 36, ali je veci udio ekipa iz prvih 15 liga.
    Nekad je u EL igralo 48 klubova pa ni s Pjacom i Soudanijem nismo blizu dolazili.
  • cibona
    7.5k
    A što je krivo rekao? Čovjek je doslovce napisao da je bio potreban minimalan effort što je i činjenica, naspram današnje verzije u kojoj je čak i jedna Rijeka uspjela prezimiti?

Vidite imaginarne neprijatelje i/ili duhove, a zaboravljate koliko smo kritizirali jakira u tom periodu, s razlogom. Ako itko smanjuje kriterije, onda su to oni koji nisu vidjeli problem u tome da nam momčad vodi osoba kojoj je vrhunac karijere bilo peto mjesto sa Slaven Belupom, a između ostalog ne zna se sporazumijeti s vlastitim igračima. Mi smo moderen europski klub i najmanje što očekujem jest da nam trener zna osnove engleskog jezika.
  • fakin
    2.8k
    Pogledaj kvalitetu momcadi protiv koje smo ove sezone uzeli bodove.
    Ne igramo protiv fscb lani u 5. mjesecu, nego igramo sad kad su 9. u prvenstvu.

Lani smo u istom sustavu natjecanja osvojili u ligi prvaka 11 bodova, a sad ako u europskoj ligi osvojimo 10 to cemo smatrati uspjehom?
  • Crni86
    19.3k
    Lani smo u istom sustavu natjecanja osvojili u ligi prvaka 11 bodova, a sad ako u europskoj ligi osvojimo 10 to cemo smatrati uspjehom?fakin

Nece bit uspjeh, ali zbog samog konteksta sta smo prosli kroz ljeto bi trebali rec da je to solidan rezultat s nase strane.

Kao sto za mene ne bi bio neuspjeh niti da ne prodemo dalje, ali da pokazemo da smo kompetitivni, da mozemo sa svima igrat i nadmetat se (to sigurno ne podrazumijeva 3 poraza i 1:10 gol razliku protiv drugog esalona klubova iz lige 5).

Jednostavno nismo znali kaj ocekivat od ove ekipe.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.1k
    Ne treba se bahatit i svaki prolaz grupe pišemo jer nije nešto što se događa svaki dan. Nismo baš Benfica da je prolaz u LP običan dan u uredu, razina ispod smo. Isto tako format danas je proširen i lakši i što pokazuje Qarabag, Bodø, Rijeka koja je sad prošla skupinu, pa i Celje, Borac, Djurgardens koji su u ECL ulazili među 8 i 4. EL je puno jača od ECL, ali you get the point, skaliramo samo. U kontekstu da smo mi preskočili kvalifikacije, imamo prvi pot i da sad završimo 23i ili 24i sa 10 bodova ne može bit uspjeh - to bi bilo ispadanje 2018 ili 2021. Tako da treba negdje na sredini bit, zabilježit definitivno, ali otvarat sad neke šampanjce i snimit dokumentarac o generaciji koji je ostvarila takav nebeski podvig isto ne. To mjesto je rezervirano za 2018 i za Tottenham 2021
  • emilperska
    13.8k

Ne volim to glorificiranje nekih pobjeda kao i ismijavanje nekih uspjeha koji to jesu po svim parametrima. Tovarska mitomanija je išla 2018. "Nikad slabiji Fener" pa 2020. "Nikad slabiji CSKA i Feyenoord". Uvijek je netko slab i to kad igra s nama po mogućnosti. 2013. smo ispali od Ludogoreca i Črnog mora.

Od 2004. igrali smo EL 13. puta. Prezimili smo iz 10og pokušaja. I ti sad meni veliš da prezimljavanje nije uspjeh?

Ok broj klubova i nacin natjecanja se mijenjao. Nekad je prezimljavanje znacilo da si sigurno među 56 klubova te sezone (32 LP + 24 EL), danas znaci da si među 60 (36 EL i 24 EL). Ali to je neki unificirani parametar da si nešto napravio u Europi, nešto što prije nije prolazilo..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.