• CastAway1986
    4.7k
    to stoji ali velika je razlika kad dovodis igraca Barcelone B i filipinca iz Vukovara a 3M za Villara isto nije mala stvar..No dobro svi griješe , mene vise muci zasto se on kao šef akademije mješa u dovođenje igraca
  • emilperska
    13k
    Meni iskreno Tabinas sa skoro 24 godine ne izgleda kao bek koji bi mogao dogurati do razine da bude back up Dinama kakvog mi želimo i kakvom stremimo. Tu ne pričamo o igraču koji je pokazivao neki juniorski potencijal pa ga sad vracamo na put. Covjeku je s 23 godine vrh 2.HNL i 2.japanska uz cca 10 nastupa na najvišoj razini gdje isto nije bio konzistentan. Ali ok.. tu se slažem s bećirajem. Mi smo laici, Capellas je profesionalac. Moguce da nešto vidi.

Ali sad malo o Capellasu. Čovjek je evidentno stručnjak za neke poslove i profesionalac. Ono što me brine kod njega je sindrom Romea Jozaka. Zdravko Mamić je na jedan upit o Romeu Jozaku rekao da je očito da je top nogometni kadar, ali da se mora zbrojiti i odlučiti što zapravo želi. Da li želi biti trener, sportski direktor, tehnički direktor, voditelj škole itd. Na kraju vidimo da se čovjek skrasio kao neki voditelj razvoja nogometa u Arabiji.

Ja sam za Capellasa shvatio da je on doveden kao voditelj u Akademiji. Na kraju ga svi mediji povezuju s nekim nasljednikom Kove ako ovaj nedao Bog dobije papire pa vidimo da je imao prste u dovođenju Villara (minus), Domingueza (plus). Sad se taj Filipinac kojeg je on vodio u toj amaterskoj repki povezuje s nama. Kružile su priče i da mu se Kova mora tjedno ispovijedat o stanju prve ekipe pa je ovaj to sterao u kurac u jednom trenutku.
    Mozda nista od tog nije istina, mozda je sve, ali gdje ima dima ima i vatre jel.. ali iskreno ne vidim nikakav smisao da on odlučuje tko ce biti drugi ili treci desni bek dogodine i da dovodi poluamaterske igrače iz prethodnog posla. To nije posao voditelja Akademije. Onda je on de facto SD.

Velim čovjek je očito top djelatnik, ali malo mi mirise na Jozak story 2017. kad je na poziv ZMa promjenio 3 verzije što on zapravo želi biti u Dinamu.
  • mlkaskic
    299
    Siguran sam da su Boban, Dabac i Capellas u dobrim odnosima i da se s poštovanjem poslušaju u vezi jednog potencijalnog transfera. Ne mislim da se tu Capellas nešto mješa, nego da se njega za njegovo mišljenje oko skoro svakog transfera pita.
  • austrijanac
    8.9k
    Od pocetka ove price se zna da u toj sobici sjede Zvone, Capellas, Dabac, Kova i ponekad ostali skauti/Vlaovic.

Svako dovodenje igraca se radi nakon diskusije svih njih interno koje bude detaljno.

Ako i Capellas gura tog malog, onda je sigurno da je interno ta diskusija prošla ok.

Ne vidim potrebu za velikom pričom.
  • Jurki
    21.2k
    ocito je odluka pala da je Tabinas taj koji se trazi za dvojku.
    Sve ostalo nema nikakve logike.

Jer stvarno kad pogledas iduci nas desni bek je dijete od 15 godina.

U tom slucaju je bolje dopeljati igraca koji ima kakvo takvo iskustvo igranja prve lige i koji je lani odigral sezonu u drugoj ligi.
  • Kujtim Shalla
    7.9k
    Ma ne sikirajte se ljudi ,uvijek ima grešaka . Jebiga ove koje smo doveli ,ne možeš reći da su greške. Svi mogu proigrati od Villara do Vidovića, Ljubičić je imao odličnih partija . Sjetimo se šta smo svi govorili za Bakrara ,ja prvi. Sreća pa smo mi samo mlatimudani a imaju stručnjaci koji se brinu za našu ljubav i naš plavi svijet. Mislim da neće biti nikakvih veliki promjena . Pogotovo sad kad i Soldo a i Topić pogotovo su pokazali da vrijede i da mogu biti jako korisni . Livi pod mus i 90 posto rostera je riješeno. Osim nedaj bože ozljeda ili nekih prodaja/odlazaka
  • Fatos Beqiraj
    681
    Realno ko da je Goda ima neku blistaviju karijeru prije dinama, nije ga pola godine bilo na mapi pa je sad solidan backup bek, ne mozes boljeg ni imat u hnl jer bi htio ic ako ne igra.

A mozda Tabinas moze i na krilo, ako se proda Kule, Bakrar ide u spicu, imas ga i tu za neki ne daj Boze slucaj
  • Laugreano
    4.8k
    A mozda Tabinas moze i na krilo, ako se proda Kule, Bakrar ide u spicu, imas ga i tu za neki ne daj Boze slucajFatos Beqiraj

E samo jos to fali.
    Ako dolazi za dvojku ok, pa ako se nametne super. Sve drugo nema smisla.
  • ElDorado
    8.5k
    Zanimljivo Čabraja ga danas nahvalio, da je ekstremno brz. Ne treba odmah panicariti ko zna jel opce ima nekaj u tome, a mozda je za B ekipu pa bu se vidlo. Ko ce ga znati.
  • Efes Pilsen
    14.3k
    Bio je i Kastrati sin vjetra i njega smo uzeli ispred tehnicki boljeg i obrazovanijeg Uzunija.. Tabinas treba odgoj, a za to je pitanje kakav je u glavi.
    Ne znam, da je mladi rekao bi ok. Ovako mi ne mirise..
  • vjeko1701
    21.7k
    Na kraju ga svi mediji povezuju s nekim nasljednikom Kove ako ovaj nedao Bog dobije papireemilperska

Ako se do sad nije naučilo uzimati to kaj mediji pišu sa velikom dozom rezerve, onda ne znam kad će. Čak i ako ima nekih priča o tome, ne vjerujem da je išta više od nekog prijelaznog rješenja na utakmicu-dvije. Al tebi je ovo već ne znam koji post s ovom pričom na temelju nekih nedefiniranih spominjanja u medijima. Mediji po kojima nas je u zadnje dvije godine trebao voditi Čabraja, Sopić, Kek, Vaha, Krznar....nastavi niz.

pa vidimo da je imao prste u dovođenju Villara (minus), Domingueza (plus). Sad se taj Filipinac kojeg je on vodio u toj amaterskoj repki povezuje s nama.emilperska

Znači španjolac imao prste u dovođenju dva španjolca. Po sličnim kriterijima onda možemo i Olma optužiti da ima prste u sportskoj politici. Također, ako je on već vodio tog Tabinasa, ne vidim problem da je potencijalno dao preporuku ili pozitivnu ocijenu da se dovede za Dinamo II i kao moguću zlu ne trebalo opciju u prvoj ekipu. Ne znači da on vodi sportsku politiku.

Mozda nista od tog nije istina, mozda je sve, ali gdje ima dima ima i vatre jel..emilperska

Ne, što se tiče sportskog novinarstva, apsolutno ne možeš to tvrditi jer je već bilo toliko fiktivnih dimova bez vatre da je to smiješno.

S tim da ja apsolutno ne vidim problem da Capellas daje svoje mišljenje o igračima sa španjolskog tržišta ili igračima s kojima ima iskustva kao trener. Mislim da je više manje očito da je u pitanju suradnja Boban, Dabac i Capellas. Dabac kao SD, Boban kao predsjednik i Capellas kao šef akademije.
  • Crusades
    20.7k
    Na kraju ga svi mediji povezuju s nekim nasljednikom Kove ako ovaj nedao Bog dobije papireemilperska

Imaš link na bilo koji članak koji spominje Capellasa kao eventualno prijelazno rješenje ako Kova dobije otkaz? Bar jedan članak?
  • emilperska
    13k
    Al tebi je ovo već ne znam koji post s ovom pričom na temelju nekih nedefiniranih spominjanja u medijima. Mediji po kojima nas je u zadnje dvije godine trebao voditi Čabraja, Sopić, Kek, Vaha, Krznar....nastavi niz.vjeko1701

Od 2022. su mediji s dosta velikom lakoćom dolazili do imena novog trenera dosta prije imenovanja ili čak smjene trenera ranije. Bilo je i pucanja u prazno. Tu mislim na sve moguće uprave Peras/Antolić, Zajec/Marić/Manenica i ovu Boban/Manenica gdje smo mjesec i pol prije imenovanja Kovačevića znali da je Kova novi trener. Netko je vjerovao novinama, netko je imao inside. Ja sam npr. znao preko prijatelja/kontakata iz Koprivnice da se Kova "pozdravlja" 3 kola prije kraja. Imenovan je 4 ili 5 tjedana iza. Tako da te priče da mediji ne znaju ništa i da su fulali sve živo mi nisu baš najtočnije. Naravno da promaše, ali i pogode. A ove priče o Bišćanu i Capellasu kao nasljednicima Kove su se izvrtili iz svih mogućih krugova, tako da ne vjerujem da je to baš teski bullshit Olivarija/Ničote/Tironija/kafanskih priča jel.

S tim da ja apsolutno ne vidim problem da Capellas daje svoje mišljenje o igračima sa španjolskog tržišta ili igračima s kojima ima iskustva kao trener. Mislim da je više manje očito da je u pitanju suradnja Boban, Dabac i Capellas. Dabac kao SD, Boban kao predsjednik i Capellas kao šef akademije.vjeko1701

Problem je i nije problem. Kad sve ide super, onda nije problem. Kad kola idu nizbrdo, onda je problem. Prošle godine se Zajec otvoreno hvalio na media weeku u Rovinju da sudjeluje u svim transferima. Kad je ispalo da su fulali sve šta su mogli fulat, onda se preko klupskog PRa gurala teza da je Marić samostalan u radu.
    Ne znam jel me prcaš sad ili si ozbiljan, ali šta misliš da se do Villara i Domingueza doslo preko Bobana i Dabca samostalno, da su ih iskopali iz Džemine i Šokotine bilježnice ili da ih je Boban uočio dok je komentirao utakmice na Skyu. Logično mi je da je bio Capellasov input. S jednim je pogodio iznad očekivanja, s drugim je fulao ceo fudbal. Ako se Villar da utopit za neke novce, onda je to sve skupa više nego ok priča. Vidit cemo.

Vidit ćemo i kako će ispasti priča s Filipincem. I ponavljam bez zle namjere da se prepucavamo, priča je došla do mene od aktivnih "pratitelja" Vukovara. Poslije sam vidio da ima o tome i par članaka sa sličnim ili nešto užim informacijama.
  • emilperska
    13k
    Imaš link na bilo koji članak koji spominje Capellasa kao eventualno prijelazno rješenje ako Kova dobije otkaz? Bar jedan članak?Crusades

Evo ljubavi..

Izvoli prvi koji sam našao:
    https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/kovacevic-izgubio-povjerenje-opasno-visi-igraci-sat-i-pol-u-svlacionici-bilo-je-i-povisenih-tonova/153210
  • Fan
    1.8k
    Ljudi koji su 40 godina u nogometu na najvrcoj razini veze nemaju, mi strucanjaci sa zone znamoFatos Beqiraj

Na stranu to kaj mi sa Zone veze nemamo s ičim (tu i tamo pogodimo, pričam za opće mišljenje o nečemu), al s obzirom na to da, gledajući globalno, valjda par% transfera godišnje ispadne top, jako velik broj tih koji su i 40+ godina u nogometu zbilja ni nemaju pojma. Al ruku na srce, nisu samo oni krivi, treba se jako puno toga poklopiti da bi neki igrač ispao top jer osim inicijalnog odabira igrača on treba ostat i normalan u glavi, prilagodit se novoj okolini i slično. Naravno, kod odabira treba i na to gledat i imat iskustva i znanja al eto.
    Moja poanta je da je jako mali broj top ljudi u nogometu na najvećoj razini (i ti su u najjačim klubovima ili vrlo brzo dođu do razinu za najveće klubove), a ostali će imat puno promašaja.
    Ja u Capellasa vjerujem da je za par koplja više od bilo koga u HNLu, al svakako ga ne smatram nekim čudotvorcem i imat će puno promašaja. Sreća za nas je da je dovoljno da sa jednom preporukom po sezoni pogodi (Dominguez npr) i mi smo na konju.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.