• Mali dioničar
    18.4k
    Ja otrcim 7km redovno na terminima od sat vremena :grin:rokikaciga

Na malom terenu?

Pa nogometaši trče na velikom terenu u sat vremena 7 km i to profesionalci.

Daj neki screenshot tog tvog trčanja.
  • sR9ele
    4
    Ovo je moj prvi kometar na forumu pa bih vas prvo htio sve pozdraviti.
    Citam vas preko godinu dana i do sad nisam imao potrebu za komentiranjem.
    Ima jedna stvar koja me muci vec neko vrijeme i odlucio sam nakon utakmice protiv Istre da i vas pitam sto mislite o tome.
    Naime radi se o napadackim prekidima(korneri,slobodni udarci i izvođenje dugog auta).Ako me pamcenje dobro sluzi mi smo zadnji gol iz uigranog kornera zabili u veljaci 2024 (Baturina protiv Gorice)!
    Kako je moguce da nasi igraci i treneri nisu u stanju uigrati bar 2-3 akcije iz tog segmenta jer se i na taj nacin probijaju bunkeri.
  • PetkoDaniOršaGol
    1k
    Nisu tu u pitanju samo napadački prekidi, već i ostali segmenti igre. Gdje su nestali najjednostavniji dupli pasevi, gdje je neki mrtvi trokut, zašto našem igraču koji ima loptu na protivničkoj polovici nitko ne prilazi pa je prisiljen vraćati loptu natrag, zašto po 300-ti put radimo rukometno kruženje na postavljeni bunker bez da itko proba nešto... puno je pitanja... još je najbolje kaj smo sve nabrojano i vidjeli da rade (i to odlično) u prvim kolima, a onda potop...
  • Klenx
    9.3k
    Eto, zazivali smo predsjednikovo javljanje i dočekali ga.
    Izašao je van, i to čak i prije samog članskog dana.

Moram odmah reći, osobno se ne slažem s odlukom da trener ostane.
    Iskreno, ja ga ne bih ni doveo.
    Ali, zato i imamo predsjednika. Zato smo mu dali mandat. Da on odlučuje, i da stoji iza svojih odluka. Svojom odgovornošću, ne našim emocijama.

Mi navijači možemo živjeti na valovima emocija. Možemo pizditi, možemo slaviti, možemo letjeti do neba i padati do dna, jer to je navijaštvo. Naše emocije su naš teritorij.
    Bobanovo, s druge strane, jest da odluke donosi promišljeno, s glavom, i da iza njih stoji.
    Zato je on predsjednik, a mi navijači.
    Krenuli smo putem koji uključuje Kovačevića i stojimo iza njega. Dobro. To je sada naš put.
    Vrlo brzo će doći polusezona, i imat ćemo priliku vidjeti gdje zapravo stojimo. Brojke na tablicama će reći svoje.

Samo bi se htio još nadovezati na ovaj dio iz intervjua u Večernjem:
    U sportskom je cilj, u financijskom Dinamo ne ovisi o jednoj ili dvije godine neosvajanja prvenstva. Ovisi o prodaji igrača, o cijeni koju si postigao, o marketingu i "mercheu", ulaznicama i, normalno, prihodima od igranja Europe. Ovakav Dinamo, članski i narodni Dinamo, poštovan je partner svim financijskim institucijama s kojima surađuje.

Titula je imperativ. I sportski, i financijski.
    S ovim budžetom, s ovakvom konkurencijom, nema alibija.
    Ne možemo se skrivati iza “procesa”. Proces je nešto što može pričati Arsenal, koji već godinama gradi momčad u ligi s pet klubova koji imaju barem jednako, ako ne i više novca. Mi tu mogućnost nemamo.
    Sigur (22), Pukstas (21), Hodak (18), Almena (21), Hrgović (18), Mlačić (18), šta je to nego također proces? Još veći nego ovaj u kojemu smo mi.

Drugo mjesto znači možda Konferencijsku ligu, manje love od ulaznica, manje love od nagrada, niže cijene igračima.
    Zato: titula u ovakvoj konkurenciji i ligi je imperativ!
    To bi trebalo pisati preko cijele istočne tribine, da cijelu utakmicu iz lože gledaju u to i slučajno ne zaborave.

Imperativ. Bez alibija.
  • striko
    2.7k
    Rekao je puno stavri koji ne idu u prilog treneru. Tipa nova momčad, vrijeme i sl. Valjda je zaboravio da je jedan od rijetkih trenera koji je imao slobodne kvalifikacije i umjesto da to iskoristi mi smo svakim danom sve gore i gore izgledali. U trenutku kada nam vrata LP-a stoje širom otvorena on se odlučio kockati. Neka mu je Bog na pomoći!
  • rokikaciga
    6.9k
    Evo ti prosjek mojih termina. S tim da je prosjek 75 minuta za jedan termin, nije 60 kao sto sam rekao.

O3If51U.jpeg
  • znajdatevolimja
    1.7k

Ali ovih 7 minuta i 53 sekunde po kilometru je tvoja prosječna brzina, to jest tvoj tempo, a ne koliko si kilometara pretrčao. Možeš pretrčati i 500 metara, a da ti stoji taj tempo u prosjeku.
  • rokikaciga
    6.9k
    Pa to je prosjek po terminu, da. A termin je cca 75 min. Izracunaj sam koliko je to kilometara. Ali razumijem skepsu.
  • znajdatevolimja
    1.7k

To se ne računa na taj način. Ovo samo znači da si ti u prosjeku trčao brzinom kojom bi u 7 minuta i 53 sekunde pretrčao jedan kilometar, ali to nema veze s tim koliko si pretrčao. Npr. Ja sam prošli tjedan istrčao 3km, a prosječni tempo mi je bio 6 minuta i 20 sekundi po kilometru, ali to je aktivno trčanje, a ne nogomet.

Ako me shvaćaš, ti si na nogometu neki puta morao i stati, usporiti, hodati, itd.
  • DerHerrKool
    153
    Ak imaš prosječnu brzinu-tempo (7:53/km) i trajanje (60 ili 75min) onda se iz toga jako jednostavno izračuna kolko je netko pretrčao (trajanje/tempo=udaljenost) - 3600/473=7.61km
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet