• KtcGoat
    2k
    Kako su se mediji uzjebali, svi do jednog
  • Time
    1.5k
    Kako može netko tko je Hrvat odobravati srpske veceri i sve slično i to pogotovo u studenom.Nije da su ti iz Novog Sada ili sinoc u Zagrebu dosli igrat uzicko kolo i predstaviti Leskovacki ćevap za sta se ne bi nitko u Hrvatskoj previse bunio.Dosli su pjevati o srpskoj krajini,nekakvom povratku nekakvog lazara u Dubrovnik itd.
    U kakvom domu su odrasli ti ljudi koji te pjesme i izložbe odobravaju.Kažu ljevičari,pa i dalje ste hrvatski ljevičari...zamislite Britanske ljevičare 1960 koji odobravaju nacističke pjesme i operaciju Morski lav,visili bi sa Big Bena.
  • Tvrdica McTvrdi
    3.2k
    zamislite Britanske ljevičareTime

Ne govorim sad navedeni primjer, ali zabluda je da to postoji samo kod nas. Njemačka ljevica je antinjemačka, francuska antifrancuska, nastavi niz. Samo se u tim državama to drugačije manifestira, više kroz odnos prema došljacima. Antiwhite je termin kojim možemo opisati svu ljevicu na Zapadu.

Hrvatska ima nažalost od srednjeg vijeka taj fenomen da je dio stanovništva mađaroni, talijanaši, jugoslaveni (srbofili) ili danas europejci.
  • Mathiasovi Chageri
    6.7k
    Na tim istim "kulturnim događajima" u centru glavnog grada RH imaju neizrecivu potrebu napraviti izložbu posvećenu liku koji je doslovno jedan od potpisnika rezolucije SANU! Jel treba nekon objašnjavati što je to?db-izbjeglica

Slažem se, ovo što se radi u studenom je baš cirkus, a radi se namjerno, samo, nažalost adresa za izražavanje nezadovoljstva je potpuno kriva. Vlada RH i nadležna ministarstva su odobrila, financirala i omogućila ovo. Mi, po našem dobrom starom obrascu ćemo otići pred izložbu, zaderati se triput i otići, izložba će se održati, a Plenković će nam se smijati sa idućeg dnevnika u facu. S druge strane, sjest ćemo Srbima na volej, pa će se kmečati o bujajućem ustaštvu, što im samo ide u korist, jer njihov narativ koji je već poprilično providan je taj da se makne fokus sa cirkusa kojeg su radili devedesetih te da se prebaci fokus na to da su bili uplašeni i prisiljeni na pobunu i balvan revolucije, zbog bojazni o novoj NDH. Spin majstori kakvi jesu, uopće me ne čudi da će narativ sa ratnih zločina, silovanja ovih prostora 10 godina i rata kojeg su pokrenuli sa svim susjedima radi ekspanzionističkih mokrih snova, prebaciti na ustaški i islamistički ekstremizam, od kojeg su se branili.

Ono što je meni nejasno i u jednom i u drugom recentnom slučaju (Zagreb i Split), zašto se reakcija nije uputila prema HDZ-u ili Vladi? Zašto se nije otišlo derati pred džamiju ili Markov trg? Zašto se nije dalo do znanja onima koji su isključivi krivci za ovo što se događa, Vladi i Ministarstvu kulture, da ne drže do poginulih i nestalih, do žrtve branitelja, do svake kapi krvi koja se prolila? Torcida je najavila prosvjed (koji je teški fijasko btw) zbog uhićenja njihovih pripadnika, znači opet prosvjed radi prosvjeda, a ne merituma stvari.

Srbi su mi ovdje potpuno nebitni, štoviše iskoristili su što im se dalo. Da je vlada rekla ne može u 11. mjesecu, radite to u devetom, prošlo bi bez ikakve pompe kao što je prolazilo godinama unatrag, jer se ovi dani kulture održavaju godinama.

Oprosti na podužem postu, slažem se s tobom u potpunosti, samo me muči što se kod nas uvijek stvari rade da bi se radile, a ne da bi se adresirao problem.
  • Pacho
    10k
    Jel njemacka nacionalna manjina diljem Europe ima kulturne dogadaje financirane od strane drzave na kojima se promoviraju monstrumi koji su se sastali u Wannseeu da bi dokucili kako dokrajciti Zidove? Nije valjda da se ne cijeni kultura.
  • Mikina lijeva kopačka
    409
    prebaciti na ustaški i islamistički ekstremizam, od kojeg su se branili.Mathiasovi Chageri

To ih već uče godinama po školama, Vukovar je odbranjen od ustaških zločinaca koji su okružili vojarnu, sao krajina je legitimna, Oluja je genocid,...

Edit: pravopis
  • Filip85
    1.2k
    Samo se u tim državama to drugačije manifestira, više kroz odnos prema došljacima. Antiwhite je termin kojim možemo opisati svu ljevicu na Zapadu.Tvrdica McTvrdi

Istina, ali u kontekstu ovog kod nas, da dođe ugroza iz vana dali bi ta njihova ljevica uzela pušku i branila Njemačku, Francusku ? Nekako mislim da bi, jer kod nas ljevica u svojoj jezgri, u svom DNK, ima odbojnost prema bilo kakvoj samostalnoj/neovisnoj/nezavisnoj Hrvatskoj državi.
  • Filip85
    1.2k
    Vukovar je odbranjen od ustaških zločinaca koji su okružili vojarnuMikina lijeva kopačka

To mi je jedno od genijalnih "opravdanja"...čuj to okružili smo vojarne. Kao da se u tim vojarnama slavio rođendan do kasno u noć i treštala glazba, pa je "ustašama" to smetalo, a ne da su tenkovi i vojska kretali u pohod na Sajmište.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.