• Paggini
    73.8k
    A sad je dobro pitanje - tko Bobanu naređuje da naređuje Kovačeviću tko će igrati?
  • austrijanac
    8.1k
    Špikić, iz Portugala, uživa na suncu.
  • crophantom
    2.2k
    pa Senf, ko bi drugi
  • mrgud
    565
    Znači nedaš mu da igra zbog nekog razloga,ali ga istodobno držiš u klubu,zašto?Tko koga tu
  • Filip85
    1.1k
    Ali tko su "oni" sad kad nema više senatora ? :chin:
  • NKDZ86
    6.1k
    vladari iz sjene

crveni kmeri cetinić
  • Paggini
    73.8k
    pa Senf, ko bi drugicrophantom

Zato je nazvao sina Rafael, da ne posumnjamo!!!!!
  • Kujtim Shalla
    6.9k
    Samo budala može vjerovati da će ovo izaći na dobro. E sad jel nam treba titula i nema veze kako doći do nje , da su svi izgubili respekt prema nama , ili način da igramo kako svi želimo , da nas vodi trener koji ima muda ,zna svoj posao, zna kako igrati presing , i po tome i selektirati i birati igrače a ne rotirati da mu niko ne zamjeri . Svako novo kolo sa istim trenerom je sakrivanje prljavštine pod tepih. Mislim da na cijeloj zoni nema realan i objektivan brat koji će reći da ima razlike i napredak u odnosu na prošlu sezonu. Ni mrvicu nismo bolji ,pripreme duge , lagano bez stresa i kvalifikacija , već 11 mjesec za par dana ,maltene pola prvenstva prošlo a mi goli racku. Kako smo kritizirali bivši upravu da nisu uzimali odgovornost na sebe ,povlačili prave poteze ,tako isto i sad ja očekujem da neko preuzme odgovornost. Momčad uopće ne izgleda dobro . Najiskrenije mislim da bi i rijeka pregazila onakav Malmø a mi od boda jednog j dva izvučenog se pretvaramo kao da smo ga osvojili protiv reala. A mi smo u biti izgubili 2 jako važna boda. Ako za ovoliko vremena mi još ništa nismo naučili ,nikad niti nećemo. Bojim se da će i kad dodje do raskida biti ono , sad je kasno , svi smo vidjeli da je to trebalo davno uraditi.
    Ne želim ničiju glavu ,pogotovo ne gospodina Kovačevića ,ali kako izgledam sve gode i høre da je to sramota. Onoliko novaca je uloženo,odradjeno na vrijeme da bi se jedan Vukovar šprdao sa nama . Nema ali, preuzmite odgovornost već danas
  • ivanlivno
    66
    Samo budala može vjerovati da će ovo izaći na dobro.Kujtim Shalla

Sukus svega. Nema scenarija u kojem Kova izvuće ovo. I da osvoji prvenstvno, sve ce to bit jalova igra sa prekvalitetnim igračima.
  • Jos-Optimus
    7.6k
    Ja, kao netko tko uvijek pokušava biti pozitivan, sam odustao od Kovačevića protiv Malmoa, iako sam već imao loš osjećaj i ranije, ali ono, negiraš sam sebe i vjeruješ. Bio sam razočaran jer želim da naš trener izvadi trojicu u 30. minuti ako protiv neke Gorice spašavamo živu glavu. Želim da bude ljut i nakon 2-1 ili 2-0 bez da je bila opsada gola. Mi smo Dinamo, najveći i najbogatiji klub HNL-a.

Ne sjećam se kad smo u serijama gazili, doslovce se ne sjećam. Ne želim da nas je strah staviti naše klince. Pa čovječe Božji, igraš protiv Lokomotive, Teo je mrtav umoran, Dominguez ozlijeđen, ako tu Jakirović ne može igrati uz Mckennu - onda ni ne treba biti u seniorima, ne želim papka za trenera, a on se živ usrao, to je jedina istina. Mislio sam da ima ono nešto, ali nema, nemamo nikakvu igru, nemamo pressing, nemamo ni viziju. Ova momčad mora dominirati HNL.

Ako nema boljih rješenja onda nam dovedite nekog glasnog i s karakterom pa barem da HNL ide glatko. Ovo mora prestati, želim dominaciju.
  • Klenx
    9k
    Često se po forumu može pročitati kako „nema Dinamo igrače za 4-3-3“, kako je Boban Kovačeviću nametnuo tu formaciju, i kako zbog tog ograničenja naša igra sada pati.
    Iskreno, meni je to potpuno pogrešan pristup.
    Formacija, odnosno brojevi koji se vide na grafici prije početka utakmice, samo su osnovna crta na papiru. Neka polazna točka, a ne stvarna slika onoga što se događa na terenu.
    Formacija za potrebe točno toga, te početne grafike na ekranu.
    Nogomet nije statičan, i brojke same po sebi ne znače gotovo ništa.

Recimo, je li 4-3-3 ako imaš dva defanzivna beka, Godu lijevo i nakon ozljede Valinčića Teofila desno u Europi?
    Je.
    Je li 4-3-3 i kada su ti Vinlof lijevo i Valinčić desno, koji se konstantno dižu visoko prema naprijed?
    Je.
    Je li 4-3-3 kada igraš s dvije osmice i jednom šesticom?
    Je.
    A je li 4-3-3 ako su ti na terenu desetka i dvije šestice?
    Također je.
    Isto vrijedi i za napad je li 4-3-3 ako je Hoxha lijevo krilo?
    Je.
    A ako je Vidović lijevo, ali se stalno uvlači u sredinu?
    Opet je.

Dakle, na papiru su to sve iste formacije.
    Ali na terenu, to su potpuno različite igre. Netko će reći: „Ma nije to 4-3-3, to je 4-2-3-1.“, ali realno sve je to isti kurac na papiru.
    Ako nema nekog plana i načina igre, te brojke ne znače ništa.
    Primjer: Hajduk je razvalio Goricu s Hoxhom u špici, a u vezi su im igrali Mišić, Ljubičić i Zajc (ili čak Villar po profilu). Ne ulazim sad u to tko je bolji, a tko lošiji od naših, to nije bit.

Formacija se tijekom utakmice promijeni deset puta u fazi napada, u fazi obrane, u prijelazima.
    Da naša momčad funkcionira, da su igrači u ritmu, da postoji kemija i jasno razumijevanje tko što radi u kojoj situaciji, bilo bi potpuno nebitno igramo li s Vidovićem ili Hoxhom na krilu, s Mišićem i Villarom u sredini, ili s Bennacerom i Zajcem.
    Bitno bi bilo da postoji plan kako ćeš napasti protivnika. Ako imaš plan lako ćeš si odabrati tko je u sredini, tko je desno, a tko u špici.

U HNL-u i Europi imamo dovoljno raznolik kadar da na svaku postavku protivnika možemo izvući drugačiju ideju igre.
    Jednom bi upalilo, drugi put možda ne, ali bi se vidjelo da postoji smjer i ideja.

Trenutno, nakon nikad dužih priprema, mirnog ljeta i dvije reprezentativne pauze jedino što je kod nas konstanta je stihija.
    Hoxha zabije gol protiv otvorenog protivnika i odmah ima pet startova zaredom, neovisno o profilu idućih suparnika.
    Vinlof jednom podbaci protiv otvorenog protivnika i onda ga nema pet utakmica protiv zatvorenih.
    Mudražija koji možda nema svoju neku fiksnu poziciju, ali ti je zlata vrijedan u napucavanju kad već gubiš protiv Vukovara ili Gorice, njega ti nema nigdje.
    Osim utakmica protiv Hajduka, Fenera i donekle Maccabija, ja u ovoj sezoni nisam vidio nikakav plan igre ovisno o protivniku.
    Sve ostalo je bilo u stilu ajmo na horuk, pa ako upali dobro je probat ćemo opet, ako ne, probat ćemo nešto novo. A to je premalo, pogotovo kada uzmeš u obzir koliko smo vremena imali da se momčad uigra i izgrade neke osnovne crte sustava.

Stvorio se neki mit da se mi evo mučimo protiv zatvorenih protivnika jer nemamo klasična krila, ili desetku bliže golu ili možda ubojice u 16-ercu.
    Da smo mi uigrani za stati visoko gore, znači ne mislim na visoki pritisak kojim osvajamo lopte na 20 metara već samo da smo sposobni izaći visoko i natjeravati buraniju iz HNL-a da napucava lopte naprijed i da smo uigrani i sposobni imati 3-4 igrača u kretnji i mogućnosti odigrati brza dodavanja (nešto kao kod gola Bakrara protiv Slaven Belupa) tako svejedno bi bilo jel u špici Kule ili Beljo, jel na krilu Lisica ili Bakrar, a tko od 5-6 naših igrača je u sredini.
    Tu je tolika kvaliteta na raspolaganju da nam nitko od HNL buranije ne bi bio problem.
    A nama je postao svatko.

I još sa našim postavkama jedan Bennacer izgleda kao seoski igrač.
  • Xpert1992
    80
    Vidim da se cesto spominje to da ne igramo dobar presing. Ali ispravite me ako grijesim, Kovine ekipe nikad nisu ni bile ekipe sa dobrim presingom. Ono kaj sam ja gledao prosle sezone kad je bio u slavenu presinga nije bilo. Vecinom se njegova igra svodila na siroka krila koja bi ulazila u zavrsnicu i napadi po bokovima, i to se nastavilo sad i u dinamu. Samo je problem kaj mu sad dupliraju konstantno krila gdje Hoxha nekad ide sam na trojicu i to ne funkcionira, pa se lopta vraca iza, i onda opet na krilo dok se ne otvori rupa. Ja cisto sumnjam da ce on sad to promjeniti i igrati drugacije od onoga kaj igra cijelo vrijeme. Da zgusnemo sredinu i igramo dosta kratkih dodavanja sa duplim pasevima i guranjem lopte kroz sredinu na Belju ili Ljubicica iz drugog plana.
  • rioda
    11k
    Meni je najžalosniji dio iz jučerašnje utakmice od početka drugog poluvremena do gola u 53. minuti. Doslovno se vidjelo da od prve sekunde drugog poluvremena gol visi u zraku, ušli smo nikakvi, mlitavi. Ne razumijem da to ne osjetiš na klupi pa probaš presjeći s nekom izmjenom ili nečim, ne znam, evo taman da golman odglumi ozljedu na minutu da ekipa malo dođe k sebi.
  • Masto
    323
    trebo je dinamo stat u niski blok od početka i igrat na kontru
  • Jaki991
    485
    slažem se, ak se vec sezonama mucimo sa tim niskim blokom onda prepusti loptu njima i napadaj ih iz kontre
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.