• Matej Pavlić
    137
    Hvala od srca! ✌️
    Vidimo se✌️
  • Thor
    747
    kuzim ali mislim da bi to jako tesko na taj nacin i za tu kolicinu ljudi netko mogao napraviti pogotovo zato kaj mora imati clanstvo u ovoj i prethodnoj. Na ulaznice hr se logiras preko svog profila sa sifrom a da ga otvoris moras potvrdjivati lozinke itd.. pa da bi netko mogao bas toliku kolicinu laznih profila i podataka skupiti na taj nacin pogotovo da bi mogao utjecati na tijek izbora mislim da je moguce jedino da to radi ne znam...CIA ili takva sluzba :lol:
    A upload u bazu u kojoj se nalaze pohranjenje osobne identifikacije sa svim podacima i fotografijama moze napraviti jedan ili par hakera.
    Tak da mislim da fotkanje osobne nije potrebno a ujedno moze biti i opasno. Al ok. Na klubu je da odluci kako to rijesiti ili zastiti. To bi trebalo i propisati u buducim pravilima.
    Moje osobno misljenje je da bi se to moglo i drukcije rijesiti a ne uploudom fotke osobnog dokumeta sa svim podacima i slikom Ili pak obvezom da nakon izbora i verifikacije rezultata se odmah brisati ta baza.
    Trebao bi klub javno clanovima komunicirati da clanovi znaju sto i kako ce se ti prikupljeni podaci cuvati odnosno sto ce biti s njima.
    Friski smo u tome (mislim na izbore) pa ce se sigurno do iducih izbora to propisima unutar kluba rijesiti a sada bi bilo dobro da se klub o tome oglasi na nacin da ce tu bazu osobnih dokumenata izbrisati nakon verifikacije izbora da se osigura sigurnost tih dokumenata.
  • prefontaine
    3.6k
    Na uputama za glasanje na koraku 4 stoji mi Zadovoljavate uvjete za glasanje. Ali nema tipke "glasanje". Pretpostavljam da će se pojaviti od sutra u 9. Ali kad ću onda uploadati dokument, tj koliko vremena će trebati da se verificiraju svi ti dokumenti? Ili ja jednostavno nešto krivo radim?
    Screenshot-20250911-222709-Brave.jpg
  • Time
    1.4k

I meni je isto, tako da vjerojatno ce se od sutra moci.
  • Sajla
    13.1k
    proučavali su statute i procedure drugih klubova, možda i ovo s osobnim dokumentima dolazi iz prakse drugih. osobnu ili putovnicu mi je poskeniralo već toliko domaćih i stranih državnih, gradskih, općinskih tijela, iznajmljivača apartmana, hotela, banaka, tvrtki i ne znam koga sve ne da to već postaje smiješno pa još jedan upload za Dinamo ne bi bio neki problem. ali idem glasati na stadion pa... :D

mislim da ništa krivo ne radiš, a dokumenti se neće verificirati u stvarnom vremenu na način da netko pogleda fotku osobne pa ti onda dozvoli da kreneš na sljedeći korak online glasanja.
  • skener
    6.3k
    Možda ne bi bilo loše da Fan Shop sutra radi duže obzirom na izbore i ipak veći broj ljudi nego "običnom" subotom
  • Thor
    747
    i ja na stadionu glasam :victory:
  • Papastrumf
    19.2k

Nema tipke glasanje zato sto je glasanje sutra, logicno :grin:
  • prefontaine
    3.6k
    pa da, i napisao sam "Pretpostavljam da će se pojaviti od sutra u 9." Više me zanimalo jer je ona preduvjet za sve daljnje korake, pa i upload dokumenta, ali kolega @Sajla je objasnio da se ne radi verifikacija u pravom smislu
  • Bosskovitz
    19.1k
    S Dinamovog proljeća:

547581462_1169244851893574_4569964622068917693_n.jpg?stp=dst-jpg_s1080x2048_tt6&_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=GFlNfQ7IcEwQ7kNvwFV3GSE&_nc_oc=AdlgTf1njAtVTuUKyIPJaI0W_5AyaFdJsTFot5FY8UI7bgXMhPLY5-1M82_A2XGEya0&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&_nc_gid=L94DeJ7rBFYg658DWW1t3w&oh=00_AfZNMsiTXJxRfH5kLclzObnHDI5jI-fSA4JF4hHHF4kgMQ&oe=68C9CA0D

ZATO ŠTO JE DINAMO DANAS ZAISTA TVOJ KLUB
    Kada si član Dinama, Dinamo pripada i tebi. Njegov si neodvojiv dio. Dinamo nema jednog vlasnika i o njemu više ne odlučuje nitko drugi osim onih kojima on istinski pripada - njegovih članova. Ovu subotu, prvi put u povijesti, upravo će njegovi članovi - i nitko drugi - demokratski izabrati 100 % članova Skupštine našeg Kluba.

ZATO ŠTO SI ODGOVORAN ZA NJEGA
    Sudjelovati na klupskim izborima člansko je pravo, ali i moralna obveza svakog dinamovca. Sada, kada Dinamo zaista pripada svojim članovima, oni su i odgovorni za njega. Ta odgovornost počinje izlaskom na izbore, davanjem podrške Dinamovom proljeću i izborom povjerenika koji će činiti sastav Skupštine Kluba sljedećih pet godina.

ZATO ŠTO ZNAŠ KOLIKO SMO SE ZA OVO BORILI
    Ova subota rezultat je više od 15 godina borbe za naš Klub, svojevrsna proslava onoga što smo u najtežim trenucima represije tek mogli sanjati. Još prije nekoliko godina bilo je posve nezamislivo da članovi Dinama izlaze na izbore i biraju klupsko vodstvo - danas je to naša stvarnost, a Dinamo je uistinu klub svojih članova. Izlazak na izbore zahvala je svima koji su se izborili za to da na izbore možemo izaći.

ZATO ŠTO STVARAMO TRADICIJU ZA GENERACIJE
    Pošalji poruku ekipi u grupu, nazovi starce, pozovi kolegu na cugu, povedi ženu i klince - ispričaj im priču o epskoj borbi za Dinamo i pretvorimo izlazak na klupske izbore novom plavom tradicijom; tihim i ponosnim festivalom našeg identiteta, naših vrijednosti i našeg Dinama: zagrebačkog, hrvatskog, građanskog... kluba od kojeg nema većeg.

ZATO ŠTO JE TOLIKO VAŽNO, A TOLIKO JEDNOSTAVNO
    Za izbore ti ne trebaju nikakve posebne pripreme niti puno vremena: od 9:00 do 19:00 prošeći do biračkog mjesta na stadionu Maksimir ili glasuj online na svojem računalu ili mobitelu. Potrebno je svega par minuta da obaviš svoju dužnost i postaneš dio povijesnih, prvih potpuno demokratskih izbora u Dinamu!
  • Matej Pavlić
    137
    Pozdrav ekipa,
    Imam potrebu zahvaliti se svima na podršci!
    Stvarno nisam očekivao toliko veliki broj podrške i veliko HVALA na svim lijepim porukama koje sam dobio!
    Sutra je za sve nas veliki dan!
    Sva borba svih ovih godina nije bila uzaludna kao i sva muka i patnja velikog djela navijača koji su prolazili kroz razne zabrane, crne liste i sve ostalo kaj nebi trebao prolaziti niti jedan navijač, od kojih su mnogi ostavljali zadnju kunu/cent kako bi mogli bodriti svoj Dinamo na svim gostovanjima...
    Moramo biti ponosni i sutrašnji dan proslaviti na najbolji mogući način a već u nedjelju na tekmi napuniti stadion i ponovo pokazati tko smo i kaj smo.
    Možda dio ljudi neće biti zadovoljan odabirom nekog od petorice povjerenika koji bude ušao u skupštinu. Ali ovim putem molim Vas da nema mjesta razočaranju jer demokracija i pravo glasača bude odlučilo a to je ono za kaj smo se i borili.
    Još jednom hvala puno i neka živi Dinamo i majka Hrvatska ✌️
  • Mikina lijeva kopačka
    249
    Karin ima dobar tekst o izborima.
    Da ne dajete klik indexu, kopiram ga.

SUBOTA je velik dan za Dinamo. Nakon što je prošlog mjeseca Skupština izglasala novi statut, zagrebački klub će imati prve prave demokratske izbore u svojoj povijesti. Njima će se zaokružiti dugotrajna borba Dinamovih navijača da imaju pravo birati i biti birani u tijela maksimirske udruge građana.

Ostaje jedna, iz društvene perspektive, žal - pobjednik izbora već je poznat. Bit će to lista Dinamovog proljeća koja se jedina kandidirala na ove izbore. Jesu li, unatoč izostanku višestranačja, ovi izbori demokratski? Apsolutno i po svakom kriteriju. Problem, ako ga tako želimo nazvati, nije u proljećarima, nego u svima drugima.

Što se točno bira?
    Uživo i online će svi oni koji su punoljetni članovi Dinama barem zadnje dvije godine birati novu klupsku vlast. U odnosu na prošli statut i po njemu provedene izbore, postoji nekoliko važnih razlika.

Skupština se smanjuje sa 60 na 50 mjesta, a Izvršni odbor nestaje. Njegove ovlasti stopit će se s Nadzornim odborom, a to tijelo će imati devet članova što je sedam manje nego su IO i NO imali dosad zajedno. Ukida se i dualna uloga predsjednika, a nakon izbora će novi čelni čovjek kluba postati Zvonimir Boban.

Važno je napomenuti da, za razliku od prošlih izbora, članovi biraju sve članove skupštine. Na prošlim izborima birali su ih tek 25 od 60. Ostatak je u Skupštinu ušao oktroiranim putem, imenovanjem od strane Mirka Barišića. Ipak, bivši predsjednik kluba se preračunao pa mu je nekoliko ljudi s njegove liste okrenulo leđa i donijelo pobjedu Velimiru Zajecu.

Izbori funkcioniraju po principu da u skupštinu, recipročno broju glasova, mogu ući dvije liste. Novi statut predvidio je i takvu situaciju. Tako će svoje mjesto u skupštini naći pet povjerenika koji dobiju najviše glasova. Njih je ukupno 15, svi su kandidirani individualno, a ne kao dio proljećara. Time je pružena kakav-takav zaštitni mehanizam da skupština ne bude u potpunosti monolitno tijelo.

Zašto su ovo po svakom kriteriju demokratski izbori?
    Odgovor na pitanje zašto su ovo demokratski izbori iako na njima sudjeluje samo jedna lista je vrlo jednostavan - zato što nitko nije branio nijednoj drugoj listi da se na nju kandidira. Procedura za kandidaturu je jasno propisana i krajnje liberalna.

Svatko tko se ne slaže s proljećarskom vizijom kluba, mogao je vrlo lagano oko sebe naći 60-ak istomišljenika od otprilike 28 tisuća, koliko ih ima pravo glasati na izborima, napraviti svoj program i prijaviti ga.

Podsjetimo, na prošlim izborima, kada je Dinamovo proljeće pobijedilo u prvom krugu, postojala je još jedna lista. Ljudi okupljeni oko Otte Barića mlađeg pod listom "Dinamo iznad svih" dobila je 11% glasova što sugerira da bi sličan rezultat mogla polučiti druga lista i na ovim izborima te dobiti svoje predstavništvo u skupštini.

Problem nije u proljećarima, nego foteljašima
    I sama Hrvatska je mlado demokratsko društvo u kojem se političke i građanske dužnosti ne shvaćaju ozbiljno niti se o njima artikulirano diskutira u javnom prostoru. Nije stoga ništa neobično da su takvi pojmovi strani većini navijača Dinama u koji je demokracija ušla "jučer".

Trenutna garnitura ima puno oponenata. Umjesto da su se organizirali u parlamentarnu opoziciju i iskoristili mehanizme da korigiraju proljećare i donesu nove ideje kako Dinamo može sutra biti bolji, oni su odabrali put koji ne zahtijeva ni volju ni znanje ni vrijeme ni živce - štancati komentare na internetu i vječno kukati.

Veliki problem hrvatskog društva su baš foteljaši. Za one koji ne vjeruju da se išta može promijeniti i da je građanska aktivnost suvišno trošenje energije, neka se sjete da su prije malo više od godinu dana proljećari imali ravno nula skupštinara, a malo prije toga su, bez ikakve realne funkcije u klubu, spriječili da okupator iz Međugorja opet preuzme Dinamo.

Trebat će proći još puno vremena i edukacije, prije svega od strane kluba, da izborna utrka ne znači "otvaranje vrata nogom" i nasilno preuzimanje vlasti. Svatko tko je mogao i htio pomoći Dinamu imao je šansu, preko proljećarske ili bilo koje druge liste. Imat će i dalje, zahvaljujući upravo ljudima s te liste koji su konačno otvorili klub svojim navijačima i članovima.
  • Fan
    1.4k
    Jedan od rijetkih tekstova sa Indexa koji i zaslužuje klik...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.