• Jurki
    19.4k
    a cime je to tocno Layec zasluzio da i dana ostane duze na celu sudacke organizacije?
    Koji su njegovi potezi u smjeru poboljsanja suđenja u Hrvatskoj?
    Kolko vidimo situacija je iz tjedna u tjedan sve gora i gora.
  • vlatkomarkovic
    1.9k
    Imam dva.

Dinamo bi trebao u jednom trenutku ograničiti članstvo. Recimo na 86 000? Ili puno restriktivnije uvjete. Sada dok smo još u “procesu” treba biti otvoreno za sve da se ljudi učlanjuju, ali jednog dana bi trebali postati puno restriktivniji. Dosta klubova u svijetu imaju takav princip. Prvi razlog je taj da biti član Dinama bi trebala biti privilegija, a ne da ko oni dolje smatramo to izvorom prihoda. Kao drugo imamo sada princip da moraš biti član dvije godine kako bi glasao sto u je ovom trenutku ok za ograničavanje manipulacijom glasanja, ali u budućnosti bi to moglo biti premalo. Kao treće samim time dižemo kriterije za biti član Dinama i moći će se lakše djeliti razne vrste viših ili nižih benfita za članove, sada imamo moment da se ljudi učlanjuju u klub samo kako bi dobili popust….

Mislim da sektor za sponzorstva ne šljaka kak spada. Prošle godine u prihodima sponzora cijela razlika je de facto prelazak na Castore. Imamo dosta jakih firmi koje nas sponzoriraju, ali za to plaćaju premalo i imamo dosta sektora (bankarstvo, IT, energija…) odakle nemamo sponzore, bar koliko ja znam, a to su firme koje mogu dati dosta novaca za sponzorstvo. Mislim da bi nam tu dobrodošao nekakav upgrade….
  • miro
    7.5k
    Za prvo kužim poantu, ali sam protiv, jer smo predugo bili zatvoreni klub i sad opet ulazit u neko ograničavanje, nisam za to. A što se manipuliranja glasanjem tiče, iskreno sumnjam da netko može skupit toliku masu ljudi - a ako ju skupi, to više i nije manipulacija, nego demokracija.

Što se tiče sponzorstava, jel mi uopće znamo koliko točno koja firma love daje godišnje?
  • Tvrdica McTvrdi
    2k
    ali jednog dana bi trebali postati puno restriktivniji. Dosta klubova u svijetu imaju takav princip.vlatkomarkovic

Ovi poput Real Barca (ako si to mislio) to mogu/moraju jer imaju potencijalnih valjda 100 milja članova. Da se ne znam što dogodi obzirom na veličinu našeg naroda mislim da je nekih 150k hrvatski maksimum.
  • GeneralNapoleon
    2k
    Treba i nadodat da recimo Real, makar imao po statutu ogranicen broj sociosa, na nesto manje od 100 tisuca, istovremeno ima preko 15 milijuna registriranih Madridista clanova. Znaci nije da ne registriraju nikako navijace i da briju na neku ekskluzivu.
  • vlatkomarkovic
    1.9k
    Za prvo kužim poantu, ali sam protiv, jer smo predugo bili zatvoreni klub i sad opet ulazit u neko ograničavanje, nisam za to. A što se manipuliranja glasanjem tiče, iskreno sumnjam da netko može skupit toliku masu ljudi - a ako ju skupi, to više i nije manipulacija, nego demokracija.miro

Kažem u budućnosti, ne odmah iz točno tog razloga… Možemo imati tiere, i recim nakon sto si 5 godina tier 1 ideš u tier 2, ne mora biti točno brojčano ograničen, samo s vremenom podizati norme….

Što se tiče sponzorstava, jel mi uopće znamo koliko točno koja firma love daje godišnje?miro

Ne, ali temeljem informacija dostupnih, kada se usporede prihodi iz 2023 i 2024, razlika u takvim prihodima je vise manje onoliko koliko je Castore podebljao ponudu i nešto kladionica… A nije da je ove godine bilo brdo predstavljanja novih sponzora. Iz moje perspektive stvarno sam demokratizacijom i većim brojem članova očekivao dosta vise novih sponzora ili podebljanih sponzorstava….. Ako se dobro sjećam Kaufland je imao neku plavu promociju, a nisu sponzori, ne znam kako je to uopće moguće….
  • vlatkomarkovic
    1.9k
    Ovi poput Real Barca (ako si to mislio) to mogu/moraju jer imaju potencijalnih valjda 100 milja članova.Tvrdica McTvrdi

To je valjan argument, ali imaš i manje klubove koji rade to + ne mora biti točan broj samo svako malo stroži kriteriji za punopravno članstvo.
  • Paggini
    67.9k
    Dinamo bi trebao u jednom trenutku ograničiti članstvo. Recimo na 86 000? Ili puno restriktivnije uvjetevlatkomarkovic

Na koji način bi to napravili, odnosno koji bi bili uvjeti za bivanje članom?
  • rokikaciga
    5.3k
    Nek se broj ogranici na 1.986.000 ljudi hehe
  • vlatkomarkovic
    1.9k

A neki klubovi su uveli da član možeš biti nakon sto si prijatelj kluba ili tak nešto XY godina, negdje se prijaviš na listu čekanja, negdje možeš ući samo na preporuku nekoliko članova ili obiteljski, negdje skupljaš bodove, negdje moraš kao polog stavljati određene cifre kroz godine…..

Ima hrpu opcija….
  • Ljubo
    50
    @vlatkomarkovic kako glupo razmišljanje. Znaci rodi se mali nekome i on ga onda ne može učlaniti jer kao mali nije bio prijatelj kluba ili na listi čekanja xy godina. I zašto ograničavati članove? Od svih koje klub trenutno ima ako se nađe njih 500 koji su to radi pogodnosti i popusta puno sam rekao. Građanski i Hrvatski smo klub i trebamo biti otvoreni svim našim ljudima koji ga vole. Nakon toliko godina borbe opet neke restrikcije bi samo bile kontra produktivne, pa nismo neka sekta da ograničavamo i dijelimo ljude na ove i one.
  • vlatkomarkovic
    1.9k

Pa kažem ti s vremenom, ne sada.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention