• Crni86
    14.8k
    Mene muci vise nesto drugo s takticke strane.

Beljo je vise igrac koji voli uc u meduprostor, igrac koji ce pric po loptu, igrat ledima dok kule to nije. Znaci kulenu pase vise kad uz sebe ima u vezi igraca koji je desetka pa se kule onda moze fokusirat na napadanje dubine i teroriziranje protivnickih stopera.

Ddb i stojke mogu biti kompatibilni, beljo se manje spusta, manje igre ledima i okej. Ddb i villar su isto tako kompatibilni, villar igra malo udaljnije od gola od stojketa i beljo onda vise ulazi u meduprostor, povezuje igru i ima vise igre ledima, ali upravo zbog toga ja mislim da villar i kule nisu kompatibilni. Jednostavno nastane rupa izmedu njih dvojice i ne dolaze do izrazaja niti jedan niti drugi. Po meni cak bolje da je mudrog stavio umjesto villara pa da pruza tu neki support kuletu.

Djelomicno je i sam malo uspavao ekipu. Imas vidovica koji igra slabo vec par utakmica pa ga drzis u prvih 11. Konstantne kasne zamjene. Namirisu i igraci to sve pa se dodatno opuste…
  • hardek
    5.9k
    Uvođenje Kuleta onako rano je bila greška po meni. Nedovoljno brz da pretrči stopere, nedovoljno jak da dobije zračni duel i u najbolju ruku prosječan kao mantinela. Beljo iako nije bio bajan je trebao ostat duže na terenu. Vidović je po meni u prvom poluvremenu bio među boljima i njega ne vidim zašto se vadilo.

Na Kovinom mjestu stavio bi Villara umjesto Stojkovića na poluvremenu a u 60 uveo Vinlofa umjesto Gode. Vidovića i Belju nebi vadio
  • Zagi
    11.4k
    Hitno uvidjeti i ispraviti ogromnu pogrešku sa uvođenjem Stojkovića u prvih 11.
    Ima sada rep stanka i nek se novo rješenje uigra.

Vidović/Villar/Zajc, nek izabere najbolje. Svi su bolji.
  • Goncalo Santos
    637
    Mene brine sta su ocito svi nasi treneri taoci guranja starijih igraca, a mladi moraju raditi 200 posto vise od njih. Da je rile tu ostao uvjeren sam da bi mu igrao prije valincica i bio kapetan.
  • Kermit
    669
    Kovačević je rob sustava s 2 krila i 1 napadačem. Mi krila kakva bi on htio nemamo i zato improviziramo.

Izmjene potpuno nelogične. Vadiš Belju, a ganjaš rezultat. Forsiraš zamjenu krila, lijevo nula bodova, desno klinac kojem je možda ovo preteška utakmica I zbog uvjeta i zbog rezultata.

Zna se da dobar trener taktiku i formaciju slaže prema igračima koje ima, a ne prema svojim fantazijama. Zašto mi ne možemo igrati 4131, Miške na 6, ispred njega 3 vezna. Brate bar veznih imamo na bacanje. Cijela liga forsira igru s 2 krila.

BTW . Mudri danas u poluvremenu jedva izađe na zagrijavanje, što jasno pokazuje da je ljut što ne igra. Ne kužim zakaj tako malo rotacija i sve isti igrači.

Suma sumarum, ako mozemo odigrati jebeno prvo poluvrijeme, onda je trenerova odgovornost da psihološki I taktički pripremi ekipu za drugo poluvrijeme. Tu nešto ne valja, jer loše reagiramo.
  • Crusades
    18.5k
    Danas je na 1-1 mogao probat sa Kuletom i Beljom skupa, a ne mijenjat poziciju za poziciju kao i do sada...
  • rioda
    10.1k
    Meni je oko zamjena najviše upitno zašto dan prije na forumu možemo pročitati da će Varela igrati?
  • Goncalo Santos
    637
    Kovacevic zadnje 3 utakmice protiv 3 razlicita protivnika izlazi s istom ekipom i radi iste zamjene, takvo vodenje utakmice je krimnalno, te pozicija za poziciju sablonske izmjene koje se u pravilu dogadaju i u istoj minuti.

I jos onda reci pobjednicka ekipa se ne mijenja, jos ce uz to ubuduce ici vjerojatno floskule danas svi igraju nogomet, lopta je okrugla, bitno je ne primit gol na pocetku....

Takve luzerske izjave su usadene svim hrvatskim trenerima i to je veliki problem hrvatskog nogometa.

Naravno i igra onaj ko je stariji jer treba imati postovanja, hvala Bogu da je vecina senatora otisla inace bi aki i rile i dalje kolovodje na terenu bili.
  • cibona
    6.1k
    Sve je rečeno. Ne možeš konstantno igrati s istim igračima i pritom uvoditi identične zamjene u identičnoj minuti. Tako se ne vode utakmice i moralo je kad tad puknuti. Dobro da se to dogodilo danas, a ne u europi.

Kovačević se još uči i to je legitimno, pogotovo za HNL koji je nikad slabiji i jadniji. Vidjet ćemo što će nam prirediti protiv fenera 24. rujna, jer ako vidim zamjenu Vidović-Hoxha u 65. minuti, neće završiti dobro.
  • Keyser Soze
    15.9k
    Kovačević za sad aktivno koristi istih 14 igrača. Kad krene Europa i dvije utakmice tjedno događat će nam se još ovakvih utakmica jer jednoj grupi igrača fali utakmica, a druga se nije gasila s igranjem, to može dovesti samo do gubitka bodova u ligi.
  • CastAway1986
    3.9k
    Mene samo zanima zašto nije uveo Mudraziju?
  • Kujtim Shalla
    6.2k
    Od tri losa poluvremena samo je osijek donjeo pozitivne promjene , ostalo uzas. Nestali smo al bas nestali u rijeci, srecom nas rezultat pomazio, jer tamo nije ulazilo i sta je trebalo, one dvije precke u par sekundi , i jucer ovo neznam kako bi to nazvao. Iste promjene, najteze mi je pala promjena Belje dok ganjamo rezultat. Jebiga , znali smo da ce biti oscilacija ali ovo jucer Kova ,i ti si krivac
  • emilperska
    11.5k
    Startnih 11 protiv Istre, Rijeke, fake Varteksa + Hoxha, Villar, Kule. To je tih 14 od Kove.
    Garbage timeove ili malo neznatno vise od toga dobili su Bakrar (2x), Soldo (2x), Mudrazija (2x), Varela (2x), Galešić (1x) + Perez Vinlof koji je nakon utakmice s Vukovarom nestao kao srbi u Oluji.

To bi bilo 11 standardnih igraca, 3 programirane zamjene u razdoblju 60. do 75., 5 sretnika koji su ulovili garbage time i neobjasnjivi slucaj Perez Vinlofa.

Bez ikakve minutaze: Filipović, Zagorac, KTC, RPG,
    Zivkovic, Jakirović, Zajc, Topić
  • prefontaine
    3.5k
    Sad lagano u prvi plan dolaze (ne)kvalitete trenera, a manje se priča o tome kako je on dobar čovjek, divan, mrava ne bi zgazio, a toliko je pozitivno naivan da i s novinarima ne zna diplomatski nego maksimalno otvoreno i iskreno.
  • Noel
    15.4k
    Kako su svi ko hijene skočili na Kovačevića nakon četiri savršene pobjede, samo sam čekao prvi kiks i to najmanje njegovom zaslugom. Čudimo se kaj nas novinari lešinare kako i nebi kad ovdje navijači Dinama lešinare sami nad svojim trenerom koji ima možda i najmanju krivicu jučer. Možda je mogao uletit u teren kad je sudac dozvolio izvođenje faula 5 metara od samog dosuđenog faula. Možda je mogo dobit žuti i spriječit gol. To mu zamjeram jučer. Ne zamjeram mu savršeno prvo poluvrijeme di je momčad Varaždina doma limitirao na nijednu priliku. Drugo poluvrijeme nije on kriv kaj sudac gura HNS režimsku priču i kaj Nevistić ne zna običan ubačaj pokupit u ruke.

Čovjek je pokazao da u HNLu može u nizu pobjeđivat, na Rujevici smo samljeli Rijeku prvo poluvrijeme kao da mi igramo doma na Rujevici.

Ove priče i guranje pod vlak našeg trenera su jadne. Konačni ispit na kojem će pokazat svoje trenerske vještine je Europa liga.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.