• Dzoni
    1.9k
    Iskreno, nemam previše toga zamjerit Kovačeviću za ovu utakmicu, moglo je završit i u našu korist ova utakmica vrlo lako, jedini problem je što se baš mora poradit na tome da se ne ponavljaju periodi od 45.-60.min kad vidno padnemo, posebno zadnje dvije utakmice.
    Rotacije će se vjerujem dogoditi, ovo je idealna prilika iduće kolo za osvježiti prvih 11 i 5 zamjena
  • Crni86
    14.8k
    to najmanje njegovom zaslugom.Noel

S ostalim se slazem ali s ovim ne.

Morao je momcad nakon rujevice pripremit na ovakva sudenja.
    Stojke je na poluvremenu trebao biti vani
    Izvadivsi Belju postali smo totalno bezopasni sve do ulaska Bakrara.
    Hoxha kao zamjena je grijeh, bolje da je odmah varela uso.

Ima kova svojih grijeha, realno zamjenama nam je spustio tempo igre i povezanost igre. Drugim zamjenama je onds opet to malo popravio kad smo presli na 442.

Ali se opet pretjeruje sa tim kolko se sere po njemu… kao da smo izgubili a ne odigrali 2:2 protiv solidnog varazdina. Neno je isto kiksao u varazdinu pa je ta generacija bila fenomenalna.

Mi cemo jos dosta varirat dok se ekipa uigra i mnogi to ne shvacaju.
  • emilperska
    11.5k
    Nemam ni ja generalno zamjerki za ovo gostovanje nesto posebno. Tamo je svako gostovanje gadno i tvrdo.

Generalno mislim da je procitan nakon prva 3 kola i da su mu potezi predvidljivi.
    3 iste zamjene u svih 5 utakmica. U istim/slicnim minutama. Zamjene pozicija za poziciju bez da se proba promjeniti taktika ili neki tijek utakmice.

Iako sam laik, prilicno sam siguran da u nedostatku pravih krila je jucer trebalo probati da Beljo i Kule igraju skupa kad lovimo rezultat. Belju nije trebalo vaditi. Imao je i grimasu, gdje mene vadiš čovječe.

Da li će ovo za HNL biti dovoljno, ne znam. Vidit cemo danas na kojoj je razini jogurt zapravo. Ali za Europu generalno ovo je pravac za blamažu.

Kovačević vjv je dobar trener. Trener koji ima ideju. Jer da nema ideju ne bi imali onakva poluvremena na Rujevici, jucer, Pampersu itd.

Ali generalno taj sklop trenera malog kluba, trenera s 13 igraca u kadru je i dalje tu. Makar i to me ne brine. Nakon 10 utakmica shvatit ce da ima i Mudrog i RPG i Vinlofa. To je kao kad prelaziš s Citroena na Passata pa ti treba da se naučiš. I to je rješivo.

Najviše me brine sto mislim da je zasad procitan. Sto tijekom utakmice nema ideje kad početni plan propadne. Sto su zamjene procitane. Sto svi znaju koga mijenja i da se tim zamjenama ne mijenja nista u igri. Jucer sam htio ideju neku nakon izjednacenja. Tipa ubaci Vinlofa da dobijes probojnost. Daj Kuletu i DDBu skupa minute. Ubaci Mudrog koji je odrastao na takvim kaljužama.
  • marcio amoroso
    45.4k
    Iako sam laik, prilicno sam siguran da u nedostatku pravih krila je jucer trebalo probati da Beljo i Kule igraju skupa kad lovimo rezultat. Belju nije trebalo vaditi. Imao je i grimasu, gdje mene vadiš čovječe.emilperska

Slažem se. Nije isto voditi 2-0 i uvoditi drugog napadača da zadrži pritisak gore i da ga držiš u formi i gubiti 2-1 i vaditi najboljeg napadača van. Šablonske, automatizirane zamjene bez obzira na rezultat su nešto što sigurno nije dobro.
  • GeneralNapoleon
    1.9k

Ne treba pretjerivat u oba smijera. Prvo poluvrijeme na Rujevici je bilo dobro ali daleko od toga da smo ih samljeli sa 4 suta prema njihovom golu od cega je jedan penal. Nadam se da to nece bit kriterij za "samljet protivnika".
    Takoder su rezultati u prva cetri kola bila bolja od dojma, sto je na kraju manje bitno. Ali nema potrebe pricat bajke o demoliranjima ak se mene pita. Demolirali smo Istru i Vukovar. Protiv Rijeke i Osijeka je mogao lagano biti i x po prikazanom.

Isto tako ne treba crtat smak svijeta i bacat trenera pod vlak jer je nakon pet kola odigrao nerijeseno na neugodnom gostovanju.

Pokazuje neke mane ali sve u svemu je to sigurno za nekih 8/10 bodova do sada. Bitno je da sada ne padnemo u depru kao prosle sezone nakon prvog kiksa.

Kaj se zamjena tice tu po meni nije kriv on, nego kadroviranje ekipe. To mi je najveca kritika Bobanu da idemo u sezonu sa ovako krnjim krilima. A trener se oslanja na krila. On se drzi formacije i tako mijenja. Ali onda mu se mora omoguciti igracki kadar da tako moze mijenjat.

U 4 2 3 1 imas prakticki 4 pozicije koje mozes izmjenit za ofenzivni impuls. A pola njih su krila. Rezultat toga je da mozes samo bacat igrace koji nisu krila na krila da bi pokusao dobit nesto. Nama bi jednostavno trebala 4 krila barem razine Lisice. A mi imamo jedno posteno krilo i to je to. Tu bi mogli zestoko patit.
  • Kujtim Shalla
    6.2k
    u vecinu stvari se slozim sa tobom ,ali ovdje absolutno ne . Nije Niko ovdje hijena sto kaze kad nesto ne valja,osim hvali kad je dobro . Treba bar ovdje na forumu ukazati kad nesto nije dobro. Zato Forum i je. Da se ovdje mi kibici Malo umisljamo da smo trenercine haha Jucer nije bilo dobro. Nista nije napravio da zadrzi pritisak cak sta vise totalno iste stvari radi. Spominjes prvo poluvrijeme protiv rijeke , toliko je pohvala ovdje dobio. Ali drugo poluvrijeme nas je samo cudo spasilo. Protiv raspale rijeke . Kao da je vrapce istrcalo u drugom na teren a ne Dinamo. Zamjene potpuno iste . Pa i Vukovar nam je mogao zabito komotno par komada. Ne valja mi Beljo nije napravio faul, nije zadovoljan hoxhom. Pa koji ga racku stavljas. Mi nestajemo u drugom poluvremena sa terena. Ja zelim da grizemo 90 min , da se borilo i da igramo na isti nacin. A ne da nas stisne varazdin . Jel veza pala , mjenjaj vezu , jel.miško pao , pa ne pomaze da Belju izvlacis i radis zamjene samo da bi dao šansu i kulenu. Ja Sam ga hvalio , dao mu jako puno kredita . Ali imam pravo i kritizirati kad nije dobro , bez da Sam hijena
  • Noel
    15.4k

Čovjeka kritizirat nakon ovih 5 utakmica je apsolutno bezveze. Igramo solidan nogomet na početku sezone. Imamo 13 od 15 bodova svi bi to odma potpisali kad smo vidjeli raspored na početku sezone. Pričekat barem Europu i kraj prve četvrtine HNLa za neke kritike i velike pohvale. Niti euforiji niti tragediji nema mjesta.

Ja vjerujem uz ovaj ritam 4 pobjede jedna neriješena ćemo sa debelom prednosću bit na kraju prvaci i Kovačević je tu oke, a jedino upitno sa Kovačevićem je Europa. Tu nema iskustva tu su puno jači treneri i ekipe nego u HNLu i tu će se pokazat kolko ima trenerske i taktičke vještine u njemu za nešto više.

Nama bi jednostavno trebala 4 krila barem razine Lisice. A mi imamo jedno posteno krilo i to je to. Tu bi mogli zestoko patit.GeneralNapoleon

Slažem se krila su problem, kao i golman. Tu se nije adekvatan remont napravio, nadam se da će u zimskom roku. Da li je Kovačević kao trener mogao ili morao to vidjet na pripremama i zatražiti od uprave kapitalca na krilu i golu je za raspravu.
  • Kujtim Shalla
    6.2k
    Ma @Noel to su konstruktive kritike , kao sto Sam/smo ga i hvalili za sve ostalo. Receno je da cemo raditi da se drugo poluvrijeme ne desi kao u Rijeci. Jucer to nije bilo to. Mislim da nema jedan covjek ovdje kojemu Kova nije drazi od sva 3 prethodna trenera. On je sve Sam napravio bez ikakvih poguranaca ,pomoci. Svi to znamo. Ali je ok reci kad nesto ne valja. Samo zbog toga jer zelimo to ispraviti. Bodovi kao bodovi, oni su najbitniji ali nisu uvijek jedino mjerilo. Toliko ima primjera u svijetu nogometa. Imali smo i srece sa tim bodovima , vidi se lagano napredak, nova je momcad , Novi trener , ali zelim da se greske ispravljaju i zelim napredak . Jebi ga , nogomet sw igra dva poluvremena a ne jedno. Sad je stanka ,idemo raditi ,nema druge. Postujem tvoje misljenje i zaštitnicki stav za kovu. Nece on nigdje tebra. Nikad do sad ni jedan trener nije imao bolji sredinu i atmosferu oko sebe . Bit ce to dobro
  • miro
    7.4k
    Po meni, sve dok prva postava ima sape, mi smo dve klase jači od ostatka i jedina zamjerka koju imam za Kovu je da ne mijenja ranije i da malo ne "šara" s tim izmjenama. Ako uvijek uvodiš iste, pa nije neki problem za protivničkog trenera tome se prilagoditi
  • Sajla
    12.7k
    Nakon 5 kola mislim da nije dobro koristiti neke apsolutne izraze tipa "uvijek radi ovo" ili "nikad ne radi ono". Imamo novu momčad i trenera, usprkos nikad duljim pripremama ne možemo reći da imamo standardiziranih prvih 11 koji se poznaju u dušu i zatvorenih očiju znaju gdje je tko u kojoj situaciji. I nećemo još dugo. Naprotiv, meni se čini da su uigraniji nego što smo mogli pretpostaviti (naročito obrana) za ovu fazu, a opet posla ima još mnogo.
    Da, papagajski ću ponoviti - tražili su strpljenja, ajmo im ga dati. Isto tako ću ponoviti ono što sam napisao kad je Hoxha zadnji put igrao za Slaven protiv Dinama - nema kaj tražiti kod nas. Zato ne gledam pozitivno na to tko sve igra tj. ulazi, ali razumijem zašto ne pričamo o minutaži pravilno raspoređenoj na 20 igrača.
    Mislim da je Kovačević ovih pet utakmica odradio kao jedan ciklus u kojem će u stvarnim uvjetima vidjeti tko je tko i tko što može od onih za koje misli da trebaju biti udarni dio rostera. Sad će to što je vidio primijeniti u reprezentativnoj pauzi, pa krenuti u novi ciklus od 7 utakmica u rujnu i prvom dijelu listopada. Vjerojatno ni u kupu nećemo gledati potpuno izokrenutu momčad, ali 5 igrača i golman bi mogli biti dečki bez minuta do sada, pa protiv Gorice opet "prvih 11", ali očekujem drugačije izmjene, koliko razvoj utakmice bude dozvolio.

Pravi test će biti u Splitu, pa Fener, nakon toga ćemo imati bolju sliku.
  • Crni86
    14.8k
    Naprotiv, meni se čini da su uigraniji nego što smo mogli pretpostaviti (naročito obrana) za ovu fazu, a opet posla ima još mnogo.Sajla

Sa ovim se sasvim slazem. Obrana djeluje iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje. Sergi i mckenna mi bas djeluju da su kliknuli.

Kaj se tice igre prema naprijed, svakom utakmicom dobivamo sve vise akcija koje nastaju sitnim kombiniranjem, promjenom mjesta. Jucer je bas bilo nekoliko takvih akcija u prvom poluvremenu gdje smo kao barca kroz sredinu ih probili kao na malom nogometu. - i za to ce trebat puno vise vremena jer siguran sam da se to ne gura pod mus jer kad se lopta izgubi 25 puta u takvim pozicijama primit ces sigurno 2,3 gola.

Kad te protivnik stisne i nisi bas u povoljnoj poziciji sigurno neces ici igrat nesto sa cim se jos ne osjecas skroz ugodno, ali doci ce i to s vremenom. I sigurnost i uigranost.
  • Mali dioničar
    17.9k
    Na 5 utakmica od kojih su tri gostovanja osvojio je 13 bodova. I to sa potpuno novom momčadi.

Taj tempo je dovoljan za naslov sa 15-20 bodova prednosti.

Ono što može problem je javno komunicirani stil igranja Dinama famoznih 4-3-3 pa se forsiraju krila, ubacuje Varela i Hoxha, a vadi Beljo, a to ću pripisati univerzalnom problemu koji postoji u nogometu kad onaj djelatnik kluba koji dovodi igrače treneru definira i kadar i still igre.

Konkretno, Villar i Vinlof su vrlo vjerojatno dovedeni kao starteri, a Kovačević im ne daje taj status. Tu dolazimo do problema da će svaki trener kad tad dobiti otkaz pa treneri (ispravno) razmišljaju da, ako će već dobiti otkaz dobit će ga zbog svoje strategije, a ne nametanja izvana.

Isto tako, mi izvana zbilja ne možemo znati kompatibilnosti igrača unutar grupe. To što se nama izvana čini da bi x-y-z igrači skupa super funkcionirali, ne mora biti istina.

I sve ovo raspravljavamo u situaciji kad dok Kovačević ima impresivan uċinak od 87% bodova, znači definitivno ga se počelo prerano kritizirati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.