• Li d1986
    210
    cini mi se zbog bodova koje klubovi zarade za koeficijent jer je slabija konkurencija
  • Infinity
    19.2k
    Vrlo moguce da su bodovi u pitanju, te da je to razlog manjeg broj utakmica. UEFA je ucinila sve da u teoriji bude nemoguce da osvajac KL ima veci koeficijent od osvajaca LP na kraju. Tako je PSG iako 15. dalje prosao za samo dva boda uzeo na kraju vise bodova za koeficijent nego Chelsea koji je bio prvi u ligaskom dijelu sa svim pobjedama. Da su imali jos 2 kola i 2 pobjede uzeli bi veci koeficijent nego PSG.

Kad se tek saznalo za ovaj sistem takmicenja, sva tri takmicenja su trebala imati po 10 kola. Ne znam zasto se odustalo i nadam se da ce LP uskoro dobiti dodatna dva kola, ne bih se bunio ni protiv cetiri.

Sto se samog koeficijenta tice. Mislim da ce UEFA kad tad mijenjati bodovanje pobjeda, jer PSG jeste osvojio neka 3 boda vise nego Chelsea, ali to nije realno, PSG je prvak Europe, Chelsea cipiripi kupa. Sami bonus ne donosi dovoljnu razliku. Ostavio bih ovo bodovanje koje sad imamo u KL, a u EL bih dao 2.5 boda za pobjedu, u LP bih dao 3. Pobjeda u Ligi prvaka mora nositi 50% vise bodova od pobjede u KL, te svi bonusi trebaju ostati takvi kakvi jesu. Ne moze mi klub koji malo odskace u EL i nikad ne igra LP biti tu negdje s klubom koji igra LP.
  • PetkoDaniOršaGol
    518
    Hvala svima na odgovorima. Ima logike, da. Definitivno se slažem sa Infinityem za razliku u bodovima kod pobjede.
  • NORTE
    18k
    Tovare kad sere onda ih opako sere!
    Umjesto u Elbasanu igraju u Tirani na novom stadionu.
  • hardek
    5.6k
    Ma ne treba se ni nadati ničemu protiv ovih, otresti će ih u hendikepu obje tekme realno. Ono bitno u ovom kolu je da Jagielonija dobije Silkeborg jer će s njima puno teže izaći na kraj u zadnjoj rundi.
  • Ijayi Atiemwen
    3.5k
    Ljudi govore kako je Hajduk pogodio najlakši žrdijeb, vjerujem da tako misle i Poljaci kad su izvukli tovare.
  • NORTE
    18k
    Ma ne treba se ni nadati ničemu protiv ovih, otresti će ih u hendikepu obje tekme realnohardek

Nisam na to mislio, nego to što će umjesto u Elbasanu igrati na fantastičnom novom stadionu u Tirani.
  • Keyser Soze
    15.2k
    Stvarno ne razumijem ovu histeriju oko Hajduka i KL. Da, ja bi isto volio da ispadnu, al sad strahovat od njihovog ulaska u grupe je smiješno. Pa zar mislite da nikad neće ući u KL? Ušli bi i prošle sezone da nisu promašili 10 šansi protiv Slovaka. Mi smo ti o kojima sve ovisi i ako mi s našim budžetom strahujemo od kluba koji bi mogao ući u Europu nakon 15 godina onda se možemo slobodno ugasiti.
  • Jurki
    18.7k
    naravno da im zelim samo poraze i sramocenja, a nakon toga da ih se sprda.. ali jedne skupine konf lige nikoga nisu napravile uspjesnim.
    Samo se trebamo sjetiti koliko smo mi milijuna eura zaradili pretprosle sezone i svakome ce sve biti jasno.
    Konf liga je dobra za nabijanje koeficijenta.. ali i za nabijanje koeficijenta u konf ligi treba imati kvalitetu i sirinu u rosteru koje oni sigurno nemaju.
    5-6 mil eura je smijesna lova za nogomet.. malo pokrpas proracun, malo ovce uvjeris da je model konacno profunkcioniral i to bi u globalu bilo to.
    Eventualnim ulaskom u konf ligu svaki hnl klub osim nas ispada iz utrke za naslov prvaka najkasnije do Bozica... a tih nekoliko utakmica u Europi vise i par milijina eura ne mijenja na stvari apsolutno nista.
    To bi trebali ponavljati iz godine u godinu.. da kompletni klub raste.. pa mozda za xy godina bi mogli paralelno igrati Europu i boriti se za naslov prvaka u Hrvatskoj.
    Koliko je to realno i koliko oni imaju strpljenja za tezi, ali ispravniji put... nek svatko procijeni za sebe.
  • Pacho
    3.5k

Pa ne strahujemo, ali ne zelimo da dobiju financijsku injekciju jer su trenutno financijski skroz pod vodom i disu kroz papirnatu slamku.
  • vjeko1701
    17.2k
    tih nekoliko utakmica u Europi vise i par milijina eura ne mijenja na stvari apsolutno nista.
    To bi trebali ponavljati iz godine u godinu.. da kompletni klub raste.. pa mozda za xy godina bi mogli paralelno igrati Europu i boriti se za naslov prvaka u Hrvatskoj
    Jurki

Kaj je najgore, ja apsolutno mogu vidjeti da oni sad uđu dvije godine zaredom, skupe koeficijenta da budu nositelji do playoffa i onda kad su konačno nositelji opet im šamar opali neka nova Gzira.

Mislim, Rijeka je imala nešto slično. Dvije sezone zaredom su prošli u skupine kao nenositelji u playoffu (Stuttgart i Sheriff) da bi onda treću sezonu kada su konačno bili nositelji pokupili šamarčinu od Aberdeena doma i ispali. Sezonu iza su pak izvukli najgoreg nenositelja u 3. pretkolu - Basahsehir i sa te dvije sezone im sve palo u vodu.
  • Jurki
    18.7k
    uvijek bilo i bude.. izbacis 2 favorita pa se sljedece sezone useres na nekim ribarima.. i sve pada u vodu.
    Onda se desi da sklepas dobru ekipu i naletis na najtezeg moguceg protivnika kojeg i puno bogatiji klubovi nebi prosli.

Mi smo imali srece da se tokom nase dominacije zadnjih 20ak godina mijenjal sustav kvalifikacija i da smo uvijek igrali Europu do Bozica. Pogotovo sada sa padobranima. I trebamo minimalno odrzavati postojeci koeficijent.. naravno da bi bilo bolje da se prosjek osvojenih bodova podigne barem na 12.000 po sezoni.
  • vjeko1701
    17.2k
    Pa evo, sada pobjednik kupa/doprvak ima slične (malo teže) uvjete kao i Dinamo svih tih godina. Jedan padobran. Tu će drugim klubovima biti veći problem paralelno biti najmanje drugi ili pobjednik kupa i igrati ligašku fazu.

Jbg, svi su tu gdje jesu, samo je nekako dojam kod mene da je svima veći prioritet barem jedne sezone skinuti Dinamo nego da naprave strategiju za neki kontinuitet u Europi.

Evo, da 5 sezona zaredom i Rijeka i Dinamo igraju ligašku fazu, mogli bi se nadati nekom proboju u top 15 a onda bi došli i do nekih garantiranih skupina za neprvake.

Evo, 15. pozicija donosi 2. pretkolo LP za prvaka - garantirano barem PO KL. Pobjedniku kupa donosi 3. pretkolo EL, znači isto barem garantirani playoff KL. Doprvak ulazi u 2. pretkolo LP za neprvake, isto garantirani playoff KL.

Tri kluba iz lige moraju proći samo jednog protivnika da bi ušli u ligašku fazu.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.4k
    Našli bi koju korekciju, ali sustav je relativno dobar da te nagradi ako si dobar i kazni ako si loš. U jednoj utakmici može svašta biti, no kroz 5godišnje svatko više ili manje se nalazi na mjestu koje zaslužuje.
  • Jurki
    18.7k
    samo je nekako dojam kod mene da je svima veći prioritet barem jedne sezone skinuti Dinamovjeko1701

Mislim da tak razmislja vecina ljudi.
    I tovarima i Rijecanima je bitnije skinuti Dinamo s trona nego odigrati nekog vraga u Europi.
    Tovari se nimalo ne stresiraju ako dobe šamar od ribara i poštara.. ali ih zato jako ždere svake godine biti iza nas.
    Njima je SF razmisljanje o uspjehu u kvalifikacijama. To im dojde kao nuzno zlo u kojem ce usicariti pokoji euro i dobro.. ak se ispadne cim prije nije bitno i koncentracija na hnl.
    Pogledajmo samo Ciprane, Slovence, sve momcadi slicnih liga pokusavaju nekaj napraviti za sebe, svoj koeficijent pa i ligaski.

Uzasan je postotak bodova koje donose.. ali o tome se ne pise pa nije ni bitno.
    Dinamo nosi 70-75% bodova.. ostalima bi trebalo zabraniti povratak u drzavu nakon šamara od klubova za koje znaju samo okorjeli kladioničari.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.