• Brusa
    3.6k
    Znači po svim upisima on nogomet profesionalno neće igrati. Dakle, odraditi će ugovor do kraja i neće pristati na cent manje. I najnormalnija stvar na svijetu je da će to napraviti. Raskid znači da će mu se trebati isplatiti sve plaće do kraja . Tako da je svejedno.
    A moraliziranja što bi trebao on napraviti ili ne ostavite za druge prilike. Jer bi se trebali naći u točno toj situaciji pa bi vidjeli kako bi vi reagirali.
  • Dinamo-SB
    497
    Ti očito ne znas sto znaci sporazumni raskid. Zasto ljudi u tvrtkama pristaju cesto na sporazumne raskide(daju ti određenu cifru novca koja je manja nego da ti oni daju otkaz) iako po kolektivnim ugovorima i zakonu o radu imaju razno razna prava zajamceno veca? Pa postoje razne poluge da tebe poslodavac isto tako maksimalno zgazi ako si bezobrazan da ne zelis se sporazumno razici od mijenjanja radne pozicije,lokacije mjesta rada pa do toga da maksimalno odradis otkazni rok i jos 101 mikrositnica. Znam za slucaj u skandinavskim nizim ligama gdje se isto tako neki nas igrac pravio pametan i nije pristo na sporazumni raskid pa ga je posteno odradio - ustajo se svako jutro obilazit vrtiće,skole, peko kobasice na zabavama kluba itd. Ipak je nakon nekog vremena pristo na sporazumni. Ja ne bi bio sretan da Dinamo to radi,ali s druge strane ne moze ni pustit da ga netko pravi ludim. Nije pericev ugovor 100k i nije da vec godinu jednu nije bacio u vjetar. Ovo sad je pretjerivanje.
    Zato se i potpisuju sporazumni raskidi gdje se obje strane nađu na pola puta i korektno zavrse priču. Iskreno se nadam da ce to i ovdje biti slucaj. Mozda je neki dogovor i postignut,ko zna. S obzirom na Bobanov karakter,sumnjam da ce on to tek tako pustit.
  • rioda
    9.4k

Mislim da je stvar u tome što se Perić pozdravio s ozbiljnim nogometom. Da on negdje može dobiti ugovor na 250-300 tisuća eura godišnje, vjerujem da bi pristao na sporazumni raskid kod nas. No, on će nakon isteka tog ugovora najvjerojatnije prestati igrati nogomet (a nije ni da ga sad igra)
  • Brusa
    3.6k

1. Molim te nemoj me učiti što je sporazumni raskid.
    Nikad nisam volio takve sintagme, a i ne treba govoriti u apsolutima, ali 90% je vjerojatnost da sam ja o sporazumnom raskidu više zaboravio nego što ćeš ti ikada znati
    2.
    Zasto ljudi u tvrtkama pristaju cesto na sporazumne raskide(daju ti određenu cifru novca koja je manja nego da ti oni daju otkaz) iako po kolektivnim ugovorima i zakonu o radu imaju razno razna prava zajamceno veca?Dinamo-SB

Svaka situacija je specifična i individualna, pa ne postoje pravila neka. Ali neki od razloga su: ljudima to odgovara u tom trenutku; boje se; ne znaju svoja prava; ne žele dobiti otkaz jer misle da im je to loše u cv-ju itd...
    3.
    Pa postoje razne poluge da tebe poslodavac isto tako maksimalno zgazi ako si bezobrazan da ne zelis se sporazumno razici od mijenjanja radne pozicije,lokacije mjesta rada pa do toga da maksimalno odradis otkazni rok i jos 101 mikrositnica.Dinamo-SB

Naravno da postoje. Međutim, kod svih poslova, radna pozicija ti je definirana ugovorom o radu, pa ti je poslodavac ne može samo tako promijeniti (da ne idem dalje u dubinu), lokacija je također definirana ugovorom (doduše vrlo često ima ona općenita odredba pa je to lakše izvesti), maksimalno određivanje otkaznog roka-stvarno ne vidim u čemu je problem. Naravno, ostaju mikrositnice, kako ih ti zoveš, ali danas ljudi koje poslodavac tako želi natjerati da daju otkaz, koji se odluče tužiti poslodavca, vrlo često budu uspješni u tome
    4.
    Znam za slucaj u skandinavskim nizim ligama gdje se isto tako neki nas igrac pravio pametan i nije pristo na sporazumni raskid pa ga je posteno odradio - ustajo se svako jutro obilazit vrtiće,skole, peko kobasice na zabavama kluba itd. Ipak je nakon nekog vremena pristo na sporazumni.Dinamo-SB

Dino Perić sigurno u svom ugovoru s klubom ima jasno definirano što on treba raditi (treninzi, utakmice , marketinške aktivnosti) I siguran sam da u to ne ulazi pečenje kobasica. A primjer sa ranim obilaženjem vrtića, škola i slične, ti isto ne drži vodu, jer je Periću primarno da dođe na trening spreman, a to naravno ne može ako je cijelo jutro obilazio vrtiće. Nastavno, ako bi klub to tražio samo od njega, a od drugih ne, on bi imao ajmo reći najjednostavnije čist slučaj da se njega maltretira i doskriminira u odnosu na druge igrače, pa onda bi on od suda recimo mogao tražiti raskid na štetu kluba (gdje bi mu se moralo sve isplatiti do kraja)

5.
    Nije pericev ugovor 100k i nije da vec godinu jednu nije bacio u vjetar. Ovo sad je pretjerivanje.Dinamo-SB

To se Dinu Perića uopće ne tiče.

6.
    Zato se i potpisuju sporazumni raskidi gdje se obje strane nađu na pola puta i korektno zavrse priču.Dinamo-SB

Da, to potpisuju igrači kada ajmo reć računaju ovako:
    Ok imam još dve godine ugovora I trebam dobiti 1 milijun eura. Ovi ne računaju na mene. Dobiti ću milijun eura, ali će mi propasti 2 godine.Ok mi je uzeti 600k za raskid s ovima , pa ću s nekim potpisati na dva godine za 800k. (Samo balalan primjer).
    A bit mog posta je bila : od Dine Perića je to to. Zadnja lova koju uzima u karijeri, neće s nikim potpisivati poslije, jer je toliko zdravstveno sjeban. (Bar sam ja to tako skužio prema upisima na Zoni)
  • Dinamo-SB
    497
    Molim te nemoj me učiti što je sporazumni raskid.Brusa

ali 90% je vjerojatnost da sam ja o sporazumnom raskidu više zaboravio nego što ćeš ti ikada znatiBrusa

Vidim da ti je ego povrijeđen pa moras naglasiti da znas puno vise o necem od mene iako btw. tesko da znas,ali ja to necu dokazivati jer ovaj forum ne sluzi da ja se s nekim raspravljam na osobnoj razini i pisem sto ja znam vise ili manje od nekog nego sam tu da pisem,raspravljam i brinem iskljucivo u smjeru interesa Dinama.

I siguran sam da u to ne ulazi pečenje kobasicaBrusa

Da,sigurno sam mislio da lik peče kobasice. Kao i ostalo napisano.Točno to je bila poanta napisanog...A poanta nije bila da se bilo koga tko zeli odraditi ugovor do kraja stisne maksimalno sukladno postojecem ugovoru,klauzulama i postujuci sve zakone i propise.
    Nije sve crno-bijelo i samo u Pericevu korist.
    Kao sto pises "To se Dinu Perića uopće ne tiče." - ni Dinamo se ne tiče sto on zavrsava karijeru. Nije jednostrano da se samo njega ne tiče.
    O njegovom zdravstvenom stanju - otom-potom. Ja nisam cuo da je tako lose zdravstveno nego da je lik jednostavno odustao od nogometa i odlucio spremit 1.2mil € u dzep na najlaksi moguci nacin.
    Good guy kao. Nadam se da su to birtijske priče.Isto kao i birtijska priča da se to sve skupa ne sviđa Bobanu i da je tu zapelo oko produzenja ugovora Misicu koji ima istog agenta. Birtijske priče,nagađanja...pitanje sto je istina,vrijeme ce pokazat.
  • Brusa
    3.6k
    nije mi ego povrijeđena, ali doslovno si napisao:
    Ti očito ne znas sto znaci sporazumni raskid.Dinamo-SB
    Pa reko, da ti odgovorim.

iako btw. tesko da znasDinamo-SB

Eto vidiš da sam mudro ostavio onih 10% :wink:

O njegovom zdravstvenom stanju - otom,potom. Ja nisam cuo da je tako lose zdravstveno nego da je lik jednostavno odustao od nogometa i odlucio spremit 1.2mil e u dzep na najlaksi moguci nacin.Dinamo-SB
    Možda je i tako. Naglasio sam da je o po onom što znam čitajući Zonu (da je to moje shvaćanje toga)

Nadam se da su to birtijske priče.Isto kao i birtijska priča da se to sve skupa ne sviđa Bobanu i da je tu zapelo oko produzenja ugovora Misicu koji ima istog agenta. Birtijske priče,nagađanja...pitanje sto je istina,vrijeme ce pokazat.Dinamo-SB

To je svakako točno, i svakako nadam najboljem mogućem razrješenju u dinamovu korist. Svih navedenih priča
  • Dinamo-SB
    497
    i svakako nadam najboljem mogućem razrješenju u dinamovu korist.Brusa

Apsolutno se slazem.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.