• Salva
    3.1k
    Daleko od toga da sam najveći fan Thompsona.

Ali ovo što sam danas doživio - nadrealno i vjerovatno najbolje iskustvo u životu što se koncerata i zabave tiče.

A ako ćemo mu zamjerit neotpjevane 2-3 stare pjesme, ajmo svi kolektivno u pm.
  • masacusec
    8.3k
    Kak znaš da je sve prošlo u redu?!
    Kada žurnali pišu o "ostavljenom smeću nakon rulje".
  • skener
    9.7k
    Nadam se da ste svi sretno stigli svojim domovima

Tjednima se stvarala histerija, prijetilo se kolapsom, huškalo se na sve moguće načine. Dojam je bio da u Zagreb dolazi krvoločna horda pred kojom treba zatvarati prozore.

A onda stvarnost potpuno drugačija. Grad funkcionirao normalno, gotovo da nije bilo ni najmanjeg incidenta.
    Policija privela 12 ljudi zbog narušavanja javnog reda i mira. 12 od pola milijuna

Hrvatski narod je još jednom, na najbolji mogući način, odgovorio svim tim dušobrižnicima i moralnim vertikalama.
  • Tvrdica McTvrdi
    5.1k
    Očekivao sam puno veće probleme s protokom ljudi i općenito organizacijom, a sve je prošlo besprijekorno. Proletilo. Najtužnije od svega su deseci tisuća koji se nakon koncerta vraćaju doma u Austriju, Njemačku itd. Kada osjetiš tu energiju bude ti žao da nismo puno više s našom zemljom napravili u ovih 35 godina
  • gledatelj
    1.5k
    Uff sad kad se prespavalo noć pa da se nešto napiše. I dalje ne vjerujem kakav je ono spektakl bio. Znači organizacija je brutalna bila. Produkcija, video, audio, vatromet, dronovi strasno nešto koliko je sve to bolesno dobro izgledalo. On i bend isto bilo na razini. Šteta jedino zbog Anice i još ponekih starijih stvari, al dobro.
    Al nevjerojatno je bilo kako je piće brzo islo, ulazak izlazak, net je radio. Ma čudo sve u svemu. Noć za pamćenje.
    Ipak moram dodat jednu stvar koju ne podnosim. Kad vidim ljude da zastavu stavljaju na onaj pod i onda sjede na njoj. Pa jebemu sve ako već toliko voliš svoju domovinu onda se ponašaju prema toj zastavi kao prema svetinji, a ne kao nekoj krpu di ćeš stavit guzicu sa se ne zaprljas.
  • Mathiasovi Chageri
    9.7k
    Tjednima se stvarala histerija, prijetilo se kolapsom, huškalo se na sve moguće načine. Dojam je bio da u Zagreb dolazi krvoločna horda pred kojom treba zatvarati prozore. — skener

Vidiš ja imam potpuno drugi dojam, smatram da se radilo ono što se treba raditi kad imaš 500.000 ljudi na koncertu. Upozoravalo ljude na ogromne gužve, moguće kolapse u gradu, molilo da se uđe što ranije na Hipodrom, da se ulazi u zadnji tren, ne stvaraju kolone pa onda krene nervoza.

Zapravo je to što se kako ti kažeš “stvarala histerija” bilo jako korisno i produktivno jer si imao dosta ljudi koji su odustali od odlaska s autom, išli su busom/vlakom i smanjili pritisak na grad. Nije bilo nigdje gužve, nije došlo do čepova na ulazu i sve je prošlo perfektno.

Zamisli da se nije konstantno upozoravalo na ogroman broj ljudi, na moguće gužve, čepove, kolapse i da se ekipa nabila autima u grad, da se dolazilo u zadnji tren i da se nabijalo oko Hipodroma, imao bi upravo ono na što se upozoravalo.
  • Probirštift
    1.6k
    Ipak moram dodat jednu stvar koju ne podnosim. Kad vidim ljude da zastavu stavljaju na onaj pod i onda sjede na njoj. Pa jebemu sve ako već toliko voliš svoju domovinu onda se ponašaju prema toj zastavi kao prema svetinji, a ne kao nekoj krpu di ćeš stavit guzicu sa se ne zaprljas. — gledatelj

To je doslovno prva stvar kaj sam jučer spomenuo curi kad smo došli na bundek
    "Nije to obična tkanina" i onda ljudi sjede na zastavi kao da je deka za piknik
  • Boycie
    4.4k
    Evo jedan moj koji docarava sve.

https://streamable.com/5n8ger

I ako ne slusas Thompsona, smatram da je bilo XY vise drugih motiva da se dozivi ovo, a jako malo razloga da ne, osim naravno nekakvog straha od mase i te kolicine ljudi.

Sve u svemu dostojanstveno, na taj enorman broj ljudi savrseno ispalo sve na kraju.
  • Klenx
    12.2k
    Jutros nakon koncerta probudio me cijuk i kmeket.
    Cijuk i kmeketanje svih onih koji su navijali za apokalipsu.
    Tražim po portalima dehidrirane, pregažene u stampedu, timove hitne pomoći koji padaju s nogu, policajce s punim rukama posla.
    Gdje su te apokaliptične vizije?
    Gdje je to “neodgovorno okupljanje” koje je trebalo završiti u tragediji? Znate gdje? Samo u njihovim glavama koje će se ugušiti od muke.

Koncertni spektakl.
    Produkcijskog savršenstva.
    Besprijekorne organizacije.
    Nevjerojatne atmosfere.
    Ponosa na svakom koraku.
    Dostojanstveni narod koji voli svoje, pjeva, ponaša se i diše kao jedno.

Dežurni dušebrižnici neka broje bačene boce po podu, peseke kojima je bila glasna muzika i bakice koje su zaboravile čepiće pa nisu mogle zaspati. Komentiraju cijene pive i sendviča (mogu ih usporediti recimo s Ultrom u Splitu).
    Jučerašnja šamarčina će dugo boljeti.
    Ne one koji ne znaju šta je bilo.
    Već one koji jako dobro znaju šta je bilo.
  • gledatelj
    1.5k
    Dobro daj uživajte u svemu što je bilo sinoć. Ne mora svaki drugi pust bit kmecanje na portale šta su pisali. Koga briga za njih. Budimo svi sretni da je sve prošlo super i bez problema
  • Mali dioničar
    21k
    Klenx doktore.

Samo bih se osvrnuo i na ideološke packe.

Naravno određeni dio Hrvata se boji biti proglašen ustašama i slino se trudi ograditi od svakog čina i riječi čim bi mogao uvrijediti svitu koja je naučena vladati Hrvatima i tlačiti ih.

Jebi ga ljudi, njima su i prosinačke žrtve 1918 i Stjepan Radić i masa ljudi s Križnog puta i bake iz Dalja 1991 i ljudi s Ovčare 1991 i Vesna Bosanac i ljudi iz Škabnje svi ustaše.

U novo vrijeme smo saznali da je i Tonino Picula ortodoksni ustaša.

Sebe pozdravljaju pozdravom u kojem se otvoreno zaziva smrt proglašujući fašistom svakog tko ne misli isto kao oni, a nama zabranjuju biti spremni braniti svoj dom.

Ko ih jebe, maleni su.
  • The Undertaker
    10.3k
    Slažem se ali izbacivati statistike koliko mrtvih očekuju, da je mogućnost stampeda ili nekog incidenta velika itd.. je baš degutantno. Čisti jal.
  • vjeko1701
    30.3k
    Očekivano je bilo da će lijevo nastrojeni mediji i javne osobe koristiti ovo za svoje agende. Meni je samo drago da se vidjelo da postoji određena protuteža raznoraznim autotune pevaljkama i ultrama koliko god dio publike punio sva navedena događanja.
  • cibona
    8.5k
    Probudio sam se, a dočekalo me trovanje, liječenje frustracija i izbacivanje žuči od strane medija zato što ne mogu doći k sebi od spektakla kojeg su bili prisiljeni gledati :love: Ima li boljeg osjećaja! Dodajmo još k tome da nije bilo niti jednog, jedinog incidenta, što izaziva dodatan bijes i ljutnju kod prikrivenih imbexovaca njihovih sljedbenika.

Nikad nisam bio ponosnoji na to što sam Hrvat. Organizacija je bila na zavidnoj razini, a ovakva atmosfera se više neće ponoviti nikada u životu. Drago mi je da sam svjedočio veličanstvenom danu koji mi je vratio nadu i vjerovanje da su promjene u hrvatskoj moguće. Možda ipak budućnost nije tako crna?
  • seljak86
    3.2k
    Meni je drago koliko sam ekipe vidio u BBB/Dinamo obilježjima. Ipak smo očuvali mentalitet grada :grin:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet