• Salva
    2.8k
    Daleko od toga da sam najveći fan Thompsona.

Ali ovo što sam danas doživio - nadrealno i vjerovatno najbolje iskustvo u životu što se koncerata i zabave tiče.

A ako ćemo mu zamjerit neotpjevane 2-3 stare pjesme, ajmo svi kolektivno u pm.
  • masacusec
    5.7k
    Kak znaš da je sve prošlo u redu?!
    Kada žurnali pišu o "ostavljenom smeću nakon rulje".
  • skener
    4.7k
    Nadam se da ste svi sretno stigli svojim domovima

Tjednima se stvarala histerija, prijetilo se kolapsom, huškalo se na sve moguće načine. Dojam je bio da u Zagreb dolazi krvoločna horda pred kojom treba zatvarati prozore.

A onda stvarnost potpuno drugačija. Grad funkcionirao normalno, gotovo da nije bilo ni najmanjeg incidenta.
    Policija privela 12 ljudi zbog narušavanja javnog reda i mira. 12 od pola milijuna

Hrvatski narod je još jednom, na najbolji mogući način, odgovorio svim tim dušobrižnicima i moralnim vertikalama.
  • Tvrdica McTvrdi
    1k
    Očekivao sam puno veće probleme s protokom ljudi i općenito organizacijom, a sve je prošlo besprijekorno. Proletilo. Najtužnije od svega su deseci tisuća koji se nakon koncerta vraćaju doma u Austriju, Njemačku itd. Kada osjetiš tu energiju bude ti žao da nismo puno više s našom zemljom napravili u ovih 35 godina
  • gledatelj
    973
    Uff sad kad se prespavalo noć pa da se nešto napiše. I dalje ne vjerujem kakav je ono spektakl bio. Znači organizacija je brutalna bila. Produkcija, video, audio, vatromet, dronovi strasno nešto koliko je sve to bolesno dobro izgledalo. On i bend isto bilo na razini. Šteta jedino zbog Anice i još ponekih starijih stvari, al dobro.
    Al nevjerojatno je bilo kako je piće brzo islo, ulazak izlazak, net je radio. Ma čudo sve u svemu. Noć za pamćenje.
    Ipak moram dodat jednu stvar koju ne podnosim. Kad vidim ljude da zastavu stavljaju na onaj pod i onda sjede na njoj. Pa jebemu sve ako već toliko voliš svoju domovinu onda se ponašaju prema toj zastavi kao prema svetinji, a ne kao nekoj krpu di ćeš stavit guzicu sa se ne zaprljas.
  • Mathiasovi Chageri
    5.7k
    Tjednima se stvarala histerija, prijetilo se kolapsom, huškalo se na sve moguće načine. Dojam je bio da u Zagreb dolazi krvoločna horda pred kojom treba zatvarati prozore.skener

Vidiš ja imam potpuno drugi dojam, smatram da se radilo ono što se treba raditi kad imaš 500.000 ljudi na koncertu. Upozoravalo ljude na ogromne gužve, moguće kolapse u gradu, molilo da se uđe što ranije na Hipodrom, da se ulazi u zadnji tren, ne stvaraju kolone pa onda krene nervoza.

Zapravo je to što se kako ti kažeš “stvarala histerija” bilo jako korisno i produktivno jer si imao dosta ljudi koji su odustali od odlaska s autom, išli su busom/vlakom i smanjili pritisak na grad. Nije bilo nigdje gužve, nije došlo do čepova na ulazu i sve je prošlo perfektno.

Zamisli da se nije konstantno upozoravalo na ogroman broj ljudi, na moguće gužve, čepove, kolapse i da se ekipa nabila autima u grad, da se dolazilo u zadnji tren i da se nabijalo oko Hipodroma, imao bi upravo ono na što se upozoravalo.
  • Probirštift
    942
    Ipak moram dodat jednu stvar koju ne podnosim. Kad vidim ljude da zastavu stavljaju na onaj pod i onda sjede na njoj. Pa jebemu sve ako već toliko voliš svoju domovinu onda se ponašaju prema toj zastavi kao prema svetinji, a ne kao nekoj krpu di ćeš stavit guzicu sa se ne zaprljas.gledatelj

To je doslovno prva stvar kaj sam jučer spomenuo curi kad smo došli na bundek
    "Nije to obična tkanina" i onda ljudi sjede na zastavi kao da je deka za piknik
  • Boycie
    3k
    Evo jedan moj koji docarava sve.

https://streamable.com/5n8ger

I ako ne slusas Thompsona, smatram da je bilo XY vise drugih motiva da se dozivi ovo, a jako malo razloga da ne, osim naravno nekakvog straha od mase i te kolicine ljudi.

Sve u svemu dostojanstveno, na taj enorman broj ljudi savrseno ispalo sve na kraju.
  • Klenx
    7.9k
    Jutros nakon koncerta probudio me cijuk i kmeket.
    Cijuk i kmeketanje svih onih koji su navijali za apokalipsu.
    Tražim po portalima dehidrirane, pregažene u stampedu, timove hitne pomoći koji padaju s nogu, policajce s punim rukama posla.
    Gdje su te apokaliptične vizije?
    Gdje je to “neodgovorno okupljanje” koje je trebalo završiti u tragediji? Znate gdje? Samo u njihovim glavama koje će se ugušiti od muke.

Koncertni spektakl.
    Produkcijskog savršenstva.
    Besprijekorne organizacije.
    Nevjerojatne atmosfere.
    Ponosa na svakom koraku.
    Dostojanstveni narod koji voli svoje, pjeva, ponaša se i diše kao jedno.

Dežurni dušebrižnici neka broje bačene boce po podu, peseke kojima je bila glasna muzika i bakice koje su zaboravile čepiće pa nisu mogle zaspati. Komentiraju cijene pive i sendviča (mogu ih usporediti recimo s Ultrom u Splitu).
    Jučerašnja šamarčina će dugo boljeti.
    Ne one koji ne znaju šta je bilo.
    Već one koji jako dobro znaju šta je bilo.
  • gledatelj
    973
    Dobro daj uživajte u svemu što je bilo sinoć. Ne mora svaki drugi pust bit kmecanje na portale šta su pisali. Koga briga za njih. Budimo svi sretni da je sve prošlo super i bez problema
  • Mali dioničar
    17.7k
    Klenx doktore.

Samo bih se osvrnuo i na ideološke packe.

Naravno određeni dio Hrvata se boji biti proglašen ustašama i slino se trudi ograditi od svakog čina i riječi čim bi mogao uvrijediti svitu koja je naučena vladati Hrvatima i tlačiti ih.

Jebi ga ljudi, njima su i prosinačke žrtve 1918 i Stjepan Radić i masa ljudi s Križnog puta i bake iz Dalja 1991 i ljudi s Ovčare 1991 i Vesna Bosanac i ljudi iz Škabnje svi ustaše.

U novo vrijeme smo saznali da je i Tonino Picula ortodoksni ustaša.

Sebe pozdravljaju pozdravom u kojem se otvoreno zaziva smrt proglašujući fašistom svakog tko ne misli isto kao oni, a nama zabranjuju biti spremni braniti svoj dom.

Ko ih jebe, maleni su.
  • The Undertaker
    8.4k
    Slažem se ali izbacivati statistike koliko mrtvih očekuju, da je mogućnost stampeda ili nekog incidenta velika itd.. je baš degutantno. Čisti jal.
  • vjeko1701
    16.4k
    Očekivano je bilo da će lijevo nastrojeni mediji i javne osobe koristiti ovo za svoje agende. Meni je samo drago da se vidjelo da postoji određena protuteža raznoraznim autotune pevaljkama i ultrama koliko god dio publike punio sva navedena događanja.
  • cibona
    5.7k
    Probudio sam se, a dočekalo me trovanje, liječenje frustracija i izbacivanje žuči od strane medija zato što ne mogu doći k sebi od spektakla kojeg su bili prisiljeni gledati :love: Ima li boljeg osjećaja! Dodajmo još k tome da nije bilo niti jednog, jedinog incidenta, što izaziva dodatan bijes i ljutnju kod prikrivenih imbexovaca njihovih sljedbenika.

Nikad nisam bio ponosnoji na to što sam Hrvat. Organizacija je bila na zavidnoj razini, a ovakva atmosfera se više neće ponoviti nikada u životu. Drago mi je da sam svjedočio veličanstvenom danu koji mi je vratio nadu i vjerovanje da su promjene u hrvatskoj moguće. Možda ipak budućnost nije tako crna?
  • seljak86
    2.9k
    Meni je drago koliko sam ekipe vidio u BBB/Dinamo obilježjima. Ipak smo očuvali mentalitet grada :grin:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.