• San Lorenzo
    19.9k
    Vidovića vidim kao 10ku, Stojkovića kao lijevo krilo.
  • Doktor Kunić
    5.1k
    nema u ovoj proceduri majčinskih osjećaja. Samo deri, neki potezi su trebali i prije
  • Imamo Dinamo
    4.1k
    Sro god da Boban napravi je itekako opravdano, remont u punom smislu je prijeko potreban. Pa za Boga miloga, izgubili smo naslov, a osvojila ga je Rijeka sa trenerom koji niti nema sve zavrsene licence i jos je pola sezone igrala bez devetke.
  • Mr Anderson
    12.9k
    Degutantno je čitati pljuvanje po Pjaci samo zato jer ga je navodno Boban prekrižio. U sezoni gdje smo uglavnom izgledali kilavo uz pokoji bljesak u Europi, Pjaca je bio jedan naših boljih igrača, ili ako baš hoćete, manje loš od ostatka. A trpanje njega u isti koš s tarabama ko Mbuku, Cordoba ili Kanga je još jadnije. Ako se ne uklapa u priču, OK, ali zaslužuje više poštovanja.
  • Niko1986
    2.4k
    Potezi su nužni i to smo svi znali. Vidjet ćemo u rujnu, listopadu jesu bili dobri ili ne, do tada su sve nagađanja.
  • DiddyGuela
    3.8k

Gledaj to sa pozitivnije strane.

Da nemamo toliko prioritetnih rupa u kadru, Nevistic bi bio jedan od prvih ciji bi se status propitkivao. A posto imamo previse posla na ostalim pozicijama, golman ovoga puta ne stigne doci na red. :blush:
  • Laugreano
    4.5k
    Brzi nogomet se odnosi prije svega na brzu tranziciju u oba smjera, pa reakcija i presing po izgubljenoj lopti. Ocito Boban ima viziju kakve točno igrače zeli, pa nek to i napravi.
  • Jos-Optimus
    6.5k
    ja ga, osobno, obozavam i naravno da ne spada u tu kategoriju. Volio bih da nađe zajednički jezik s Bobanom, ali da razumijem Bobana - razumijem
  • Niko1986
    2.4k
    Real ostaje na vrhu stalno upravo jer čim neki igrač opadne dođe mlađi, brži i jači, ipak smo mi hrvatski Real…
  • GeneralNapoleon
    1.8k
    Mislim da se mozda malo podcjenjuje doprinos Pjace ali se slazem da je doprinos s obzirom na placu ipak pre malen.

Pjaca u 44 utakmica ima 9 golova i 9 asistencija. U HNLu ima u 34 utakmica 6 golova i 6 asistencija. To nisu neke pre impresivne brojke ali kao sto je kolega vec napisao, on ni u najboljim danima nije mlatio statistiku.

Nadalje se treba pogledat gdje je taj doprinos donesen. Mislim da se moze za 9 utakmica ove sezone rec da ih je rijesio ili barem sudjelovao u rijesavanju i s time bio prevaga. Te utakmice su sljedece:

hajduk 1-3 Dinamo: asistencija za 2:1
    Dinamo 1-0 Rijeka: gol za 1:0
    Dinamo 2-0 Osijek: asistencija za 1:0
    Dinamo 3-1 Gorica: asistencija za 1:1 i gol za 2:1
    Dinamo 2-1 Milan: gol za 2:1
    Dinamo 3-2 Varazdin: gol za 3:2
    Slovan 1-4 Dinamo: asistencije upisane za 2:1 i 4:1 ali ubiti je bila i za 3:1
    Qarabag 0-2 Dinamo: gol za 1:0
    Dinamo 3-0 Qarabag: gol za 1:0

Treba uzet u obzir da su vecina tih utakmica bile jace. Takoder pola scorera u HNLu ima u derbijima. Isto tako kao sto je vec bilo pisano je cijela ekipa bila losa ove sezone. I ako se ne varam nije pucao nijedan penal da si podigne statistiku.

Bio je grubo receno prevaga u 20% utakmica sto nije na razini livaje ali tko je to od njega ocekivao stvarno ne znam.

Naravno i meni se cini pre spor za krilo i ne vise toliko eksplozivan. Ali on je i ovakav nase najbolje krilo koje je i u ovakvoj bljutavoj sezoni donijelo ipak malo vise od samog prolaska protiv Qarabaga. Tako da meni njegovo rijesavanje i nema pre vise smisla, makar se i sam slazem da je dao pre malo. Ali dali su prakticki svi.

Ali eto procijenite sami.
  • keppi
    422
    Bekovi s naglašenom mogućnošću ponavljanja (Valinčić), visoki čvrsti stoperi (Medić), odgovorni srednjaci, jaki u duelu, velikim pluća (Ljubičić, Soldo, Mudražija), brza krila koja igraju obranu (Lisica), visoki centarfor (Matanović)....rekao bi da ćemo u budućnosti imati više poveznica s Talijanskim poimanjem shvaćanja nogometa.
  • don
    14.2k
    ne možeš gledati na nogomet tako, ovo je prije svega biznis. Nema tu drag, ne drag, ili jesi ili nisi
  • mali M
    8k
    Iskreno mislim da se tu debelo podcjenjuje Pjacu.. Lik je u 44 utakmice ove katastrofalne sezone ugradio 18 G+A (9+9)... Luka Stojkojvić za kojeg ljudima ispadaju bomboni iz usta kad ga spominju je ugradio 10 u 35 utakmica.. A i Stojke nas je pošteno naživcirao sa svojim gubljenjima lopti.. šta bi više od njega? Iskreno, mislim da je Dinamo imao sezonu gdje gazi ligu opet bi od Pjace imali 15-ak (G+A)..

s druge strane, ja ne znam što bi vi točno htjeli od jednog krila? 25 golova i 17 asistencija po sezoni? čemu nam onda služe napadači? Jedan Bati kojeg se hvali na sva zvona je ove sezone ugradi isto 18 G+A u 45 utakmica..

Jednostavno su svi bili koma ove godine... Bruno je ugradio svega 10G+A.. Kulenu ponavljam svaka čast na STATISTICI, ali davno sam pričao o tome, lik je 3/4 sezone zabijao samo Istra/Gorica/Šibenik. tek je na kraju sezone ugradio jedan u Hajduk.. Jednostavno se pokazao da ne može protiv jačih protivnika.. barem ove sezone.. a da ne spominjem Hoxhu, Cordobu, Mbukua sa njihovim dopinosom...

Uglavnom.. baš smo bili koma ove godine i nepotrebno je izvlačiti ikome statistiku jer je sezona bila najgora što smo je mogli zamisliti po ozljedama, trenerima, transferima, lošoj formi, ozljedama golmana i užasnim međuljudskim odnosima sa igračima, jako lošim reakcijama obrambenih igrača... doslovno sve što se moglo loše poklopiti nama se poklopilo..

i izgubili smo prvenstvo na gol razliku.. to je nešto što više treba brinuti sve potencijalne naše suparnike u HNL-u.. mogu se samo nadati da će se nama dogoditi gore od najgoreg, jer sve ostalo im je nedostižan ideal..
  • Paggini
    59.3k
    Ah da, Zonin trademark - kenjanje po igračima Dinama da bi se branilo drugog igrača Dinama.
  • Dragon1Warrior123
    4.5k
    Nije problem statistika, problem je što Pjace ima jednu utakmicu, pa ga onda PET nema nigdje na terenu. Ne sudjeluje se u utakmici samo golovima i asistencijama...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.