• Mali Zeus
    17.1k
    Plenkovic je lopina, fejk domoljub, imam katastrofalni mišljenje o njemu, ali i on i Primorac su izlazili redovno na sučeljavanja, a svih 6-7 kandidata bi samo njih napadalo, tu imaju od mene jedini respekt. Isti takav bi respekt imao i Tomasevic, da izađeš javno, izraziš svoje stavove, kažeš svim kandidatima da su u krivu i ne mucaš. Ali on je takav grbavi, tetkasti, feminizirani gradonačelnik da nema nikakva muda i skriva se.Miro Vugrinec

Isto i sa Milanovićem. Ne mogu podnijeti lika nikako, odvratan mi je i opasan, ali lik je uredno došao na sučeljavanje iako je svima bilo jasno da pobjeđuje na izborima. Lik zna dati uvredu, napasti, podbosti, ali i primiti. Tomica pak bi se igrao politike, ali ne bi da se ružno priča o njemu, ne ne.
  • Aggro
    715

Mnogi biraju s obzirom na to što si naveo. To ne mora značiti da ljudi ne znaju koja je njihova agenda. To može značiti da ih to jednostavno ne zanima kod izbora na lokalnoj razini. Možda ih to ne zanima niti kod drugih izbora.
    Meni sve ovo što tebi smeta, ne smeta niti približno koliko tebi smeta. Meni je bitno pitanje priuštivo stanovanje, funkcionalan gradski i prigradski prijevoz, komunalije itd... Možda sam u krivu, ali ja kad biram uvijek (bez obzira koju opciju biram) biram po tome jesu li koruptivni, postoji li tendencija i postojeći sustav koji im to može omogućiti, jesu li sposobni i čime se misle baviti (program).
    Ideološke teme me ne zanimaju jer su ionako propisane na nadnacionalnoj razini. Jednostavno su to postulati Zapadnih demokracija. Imaju gomilu manjkavosti, ali ja sad ne pričam o svojoj političkoj poziciji, nego o postojećem stanju kojem tendira cijela zemlja.
  • NORTE
    15.6k
    problem je što je ogromna količina naselja pa čak i infrastrukture izgrađena nelegalno, protivno svim odredbama GUP-a, protivno svim zakonima, protivno svim pravilima struke i onda se to smatra odgovornošću GUP-a- što je apsurdno. povijest takve gradnje u zagrebu je puno stariji od ove, ali i bivše vlasti.db-izbjeglica

Ovo je 100% točno, zato sam i napisao da bivša vlast nije isključivi krivac za preizgradnju nekih kvartova. Jer i ljudi su takvi, nakaradni i dan danas se tome čudim.

Mene zapravo ne bi trebalo niti biti previše briga jer sam "odavno" iz relativnog normalnog kvarta preselio u predgrađe i ne bih se vratio u sve goru gradsku betonsku džunglu neprirodnu za život.

Nisu izabrani kao takvi, izabrani su kao ekipa kojoj je nebitna ideologija, koja će se baviti komunalnim temama.Miro Vugrinec

Tako je.
    I u tome nisu bili nešto uspješni, dapače.
    Oni su morali sanirati financijske dubioze, ali izabrani su da u jednom mandatu očigledno poboljšaju kvalitetu života, što nisu napravili.
    Puno priče, malo rezultata.

Što se izgradnje tiče u pravilu je riječ o nasljeđenim projektima.

S druge strane, što se dinama i infrastrukture tiče tu ima tektonskih promjena, bez obzira kako je do njih došlo.
  • Mathiasovi Chageri
    5.1k
    problem je što je ogromna količina naselja pa čak i infrastrukture izgrađena nelegalno, protivno svim odredbama GUP-a, protivno svim zakonima, protivno svim pravilima struke i onda se to smatra odgovornošću GUP-a- što je apsurdno. povijest takve gradnje u zagrebu je puno starija od ove, ali i bivše vlasti.db-izbjeglica

Apsolutno se slažem, baš u sridu. Doduše ja stavljam krimen i prošloj vlasti jer nije imala volje ni želje da se pozabavi time. Ono što mene zanima je što ti, kao netko usko povezan s temom, misliš da je najbolje bilo napraviti da se riješi taj problem?

Što smatraš najboljim rješenjem? Jel se trebalo ići u smjeru uklanjanja bespravne gradnje bez kompromisa, pa makar izazvalo "društveni otpor"?
  • jakov1
    608
    Dok su s druge strane lgbt udruge dobile nikad vise novcaMiro Vugrinec

Kako znaš koliko su dobivale prije? Dobivao si "insajderske" informacije od Bandića ili što?

Ima puno glupih argumenata, ali to da Možemo izvlači novac iz Grada kroz LGBT udruge je daleko najgluplji jer je platforma za praćenje gradskih troškova koju su sami uveli jedini razlog zašto znamo koliko se troši na udruge. Kakav bi to kriminalni mastermind svima dao uvid u svoju kriminalnu mrežu?

Da parafraziram Rojsa, treba biti muško i priznati da ti smetaju pederi, a ne skrivati se iza zaštite proračuna ili ne znam već čega.
  • rokikaciga
    1.2k
    Kakav bi to kriminalni mastermind svima dao uvid u svoju kriminalnu mrežu?jakov1

Jer nije mastermind već nečija lutka.

Ovo je recimo samo nacional prenio koliko sam uspio vidjet

https://www.nacional.hr/nadopuna-budzeta-tomasevic-je-kostanjevicu-osobno-odobrio-21-milijuna-eura-zbog-porasta-troskova-ciscenja-i-zastitara/
  • jakov1
    608
    Od ovog raditi clanak može samo ocajnik. Tolike krade na sve strane, a na kraju se pise o 700 eura na racun Grada.

Hod za život u Zagrebu 2024. snosio je troškove postavljanja privremene prometne signalizacije, za što je udruga U ime obitelji morala ishoditi odobrenje MUP-a. Trošak postavljanja signalizacije iznosio je 687 eura, i tako svake godine.

Jer nije mastermind već nečija lutka.rokikaciga

Ok, jos gore, onda je njegov handler teski debil kad mu je dopustio da javno objavi podatke o izvlacenju novca.
  • Nolifer
    11.1k

Očajnici su oni jer su na gradskoj pipi. Nek se sami financiraju.
  • Odani Zgd
    442
    Zanimljive su ankete....koga god pitaš,svi kontra Senfa,nitko neće glasat za njega,a po tzv anketama vodeći...mašinerija radi na max
  • dumitrumitu
    1.4k
    Nisu svi kontra Senfa, samo oni koji jesu su i najglasniji.
  • tigric
    654
    Fenomen glasne manjine, isto kako u državi nitko ne glasa za HDZ.
  • Odani Zgd
    442
    Naravno da nisu,nisam se izjasnio dobro,u krugu u kojem se krećem i na poslu također pošto radim s ljudima,sami se izjašnjavaju kontra njega.Naravno da i on ima svoju publiku.
  • jedan u nizu
    13.1k
    enomen glasne manjine, isto kako u državi nitko ne glasa za HDZ.tigric

Isto kako su na FB svi za Mamica u dinamu, a u realnosti, na stadionu na tekmi bude 15k ljudi protiv mamica, dok su njegovi odvjetnici doma.

Isto tako na izborima preko 90% ljudi glasa protiv kriminalaca.

Ali ako ides gledati po FB komentarima, svi su za Mamica.
  • jedan u nizu
    13.1k
    Ono sto me zulja sad recimo je gradnja ove nove zgrade za priustivi najam u Podbrezju.
    Nisam protiv zgrade, smatram da bi ih se trebalo napraviti jos 20 da se uvede red u najam stanova u ZGu, ali mi je nejasno kako opet ne rade dovoljno parkinga.

Sve zgrade koje se grade po kvartovima, obiteljskim, gdje su prevladavale kuce, grade se sa premalo parkinga, tj sa onim zakonski pripasnim minimumom, a okolne ulice nemaju dovoljno parkinga za ostatak.

I onda grad, odluci napraviti veliku zgradu sa 288 stanova, na poprilicno cistom dijelu grada, di nisu nakrcane ulice, obiteljske kuce i ne znam sta, i za tu zgradu napravi garazu od 208 mjesta, te jos 125 vanjskih.

Ok, ima parkinga vise nego stanova, ali danas je minimum 2 auta po kucanstvu, a ovdje ce biti 1,15 parkirnog mjesta po stambenoj jedinici.

Jedino opravdanje koje mogu prihvatiti je da su to zgrade za priustivi najam gdje ce stanari biti obitelji koji imaju primanja od 30% prosjecne place po clanu obitelji, pa kao ako imaju takva primanja vjerovatnije da ce imati samo jedan automobil.
    Makar mi je i to glupo jer mozes imati i dva auta koja vrijede 1000e, pa zapravo ni to opravdanje ne prihvacam.

Veselim se novom GUPu i nadam se da ce promijeniti dosta toga (makar ovdje pisete da nije tako drasticno), ali isto tako zelim da kada neki grad ili drzava gradi stambene zgrade, da onda budu primjer i rade parkirna mjesta u vecem broju od minimalno propisanog.
    Jer razumijem (ne odobravam) da ce privatnik napraviti onaj minimum kako bi imao veci profit, ali da grad to radi, to ne razumijem.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.