• Odani Zgd
    443
    Dečki gradonačelnik naveliko dela...."kad se ne krade ima novaca za sve".Ta parola im je hit!
  • Kermit
    402
    Veselim se novom GUPu i nadam se da ce promijeniti dosta togajedan u nizu

Ovo si dobro napisao. Novi GUP će donijeti promjene na bolje jer neće dopustiti gradnju kakvu sada imamo. Pogotovo vezano za razmak između dvije zgrade, visinu, itd....

Ono što sada imamo je nasljeđe MB-a i njegovih jataka, a floskule po kojima su svi jednako krivi ne drže vodu. Nažalost, još ćemo nekoliko godina biti svjedoci divlje gradnje u gradu jer sve dok je stari GUP na snazi, gradnja ide dalje. Odnosno sve dok ima gotovih projekata i izdanih građevinskih dozvola, a to je za još bar 2,3 godine gradnje.

Koliko su građevinci domišljati govori i činjenica da u zoni M2 koja je mješovita (pretežno poslovna i stambena gradnja) ljudima pod apartmane prodaju stanove, jer ne mogu graditi samo stanove. Primjera imate koliko hoćete, od Selske na dalje. Nije to ništa novo nego čista pohlepa.

A ekipa iz HDZ-a i Ministarstva graditeljstva namjerno podmeću klipove sve u nadi da će njihov kandidat bolje proći na izborima. Još jedan dokaz da je samo bitno doći na vlast, pod svaku cijenu i bez obzira na posljedice. pljuc....
  • Patak
    3.4k
    Joj kaj nemate negdje drugdje tu predizbornu kampanju za nemožemo pisati?
  • Hnlovac
    2.1k
    Ne znam ima li forumaša koji žive na višim katovima stambenih nebodera da potvrde kakva je kvaliteta života

Ali stambene nebodere treba vratiti. Napraviti neke zone grada gdje se može stambeno graditi više od P+8 bez svakakvih iznimaka i dozvola. Roknut 3 kata podzemne garaže i evo ga

Koliko može biti ljudi u jednom neboderu braće domany - 1000-1200?. Mislim da svaki ima oko 300 stanova. Stane još stambenih nebodera u NZG, mogu se povezati i tramvajem prek sarajevske, i evo veće ponude nekretnina za regulaciju tržišta cijena
  • Aggro
    715
    Ta socijalistička ideja izgradnje košnica za ljude je po meni potpuno promašena iako postoji nekoliko finih primjera kako to dobro napraviti (npr. Split 3, Dugave, Mertojak itd...). Živiš i gledaš nekome u tanjur. Živio sam na više lokacija u neboderima i to nije suživot koji preferiram. Da zgradama i da neboderima, ali s "ljudskim licem". Ne POSove zgrade i neboderi s tisućama stanova.

Regulaciju cijena grad vrlo jednostavno napravi. Ima malo more nekretnina zapuštenih pogona u centru i širem centru grada. Naprave se kvalitetne zgrade ili neboderi, planski kvartovi i da ih se mladim ljudima i mladim obiteljima bez nekretnina, naravno i po drugim kriterijima i nešto skupljem najmu (s mogućnosti otkupa nakon proteka pet godina recimo) da se ne događaju malverzacije. Na taj način, u samom gradu rušiš cijenu i interveniraš u tržište. I to bi bila najbolja pronatalitetna i socijalna politika, ali bi grad koštala najboljih pozicija.
  • Hnlovac
    2.1k
    možda sam krivo shvatio al kak u neboderu gledaš nekom u tanjur? Rekao bih da između svakog uvijek ima dobrih 50-100 metara

Prije bih rekao da gledaš nekom u tanjur u kvartovima poput Blata, Klare ili novog Spanskog

Al opet, nisam živio pa ne mogu sa sigurnoscu rec

Drugi dio komentara u potpunosti potpisujem. Ne treba se širit na periferijiu, u širi centar grada bez bwda stane još koja tisuća ljudi kad se uredi napušteno
  • Aggro
    715
    Ma karikiram. Čuješ svaku žlicu i svađu, voziš se u popišanom liftu, svaka baba zna tko ti je došao doma i kad. Jel tad bila cura u stanu ili ne. Pa pronalaziš šprice po haustoru, pa moraš skrivat pesa jer te kućni savjet prati i sere da je pes prevelik za život u stanu i tak...
  • Hnlovac
    2.1k
    Ha bojim se da bus na to naisao živio u zgradi od 5 katova ili 25, opceniti je to problem zgrada, tu je život u kući po meni bolji
  • NitkoBitan
    26.2k
    Zivim u zgradi i nemam takvih problema, svatko gleda svoja posla :smile:

Dobra zvucna izolacija u zgradi cuda radi.

Mene uhvatila depresija kad sam isao do prijatelja u Dugave. Labirinti od hodnika, krletke od stanova, zakuha u stanu ako je prozor prema suncu, sve se cuje...
  • Aggro
    715
    A evo sad živim u zgradi od 5 katova. Život mi je potpuno drugačiji. Zgrada ima tri stana po katu umjesto trinaest. Mislim da je tu kvantiteta bitna koliko i kvaliteta. Možeš imat najboljeg susjeda na svijetu, a opet ti dopizdi ako te svaki dan cima. E sad vjerojatnost da nekog sretneš ili da s nekim imaš posla u neboderu od 13 katova i 13 stanova po katu usporediš sa zgradom s 5 katova i 3 stana po katu...
  • rokikaciga
    1.2k
    Evo i u mom kvartu vijesnik izbora. 9 mjeseci razrovana cesta, doslovno prasina jer su posipali soder na cestu nakon kaj su zamjenili vodovodne cijevi iz Habsburske monarhije. Tjedan dana pred izbore i pokosena trava i danas vidim bagere i ostalu masineriju za asfaltiranje
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.