• NitkoBitan
    26.2k
    "U sklopu obilježavanja međunarodnog Dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije 17. svibnja, koji brojni gradovi diljem Europe i svijeta obilježavaju već 20 godina, na pojedinim lokacijama u gradu Zagrebu od danas do subote bit će postavljene zastave duginih boja, kakve Grad Zagreb na gradske jarbole postavlja još od 2016. godine."

Od danas do subote, samo 3-4 dana? Kaj se micu taman prije izbora?

Prosle godine zastave vijorile skoro punih mjesec dana, nakon "bure" ih maknuli na jutro dana kad je Dinamo slavio naslov prvaka na Trgu i vratili ih odmah sutradan.
  • db-izbjeglica
    17.5k
    Pa to je i rekao čovjek. Cijene kvadrata paraju nebo, kvaliteta života u kvartovima Zagreba je znatno spuštena za vrijeme Bandićeve vladavine. Do sad niti ova gradska vlast nije po tom pitanju napravila ništa. Država standardno ne radi ništa, odnosno kad napravi nešto, ustvari zasere dodatno situaciju. Nitko nije odgovoran. Dovoljno je pogledati tko živi, odnosno ne živi u tim novim betonskim ljepoticama, na koje načine kupuju stanove i kako žive.Aggro

ja ne vidim apsolutno nikakvu kvalitetu života u stanovima općenito, niti bi ikada živio u produktima projekata koje radim (iako su svi izgrađeni kako treba i po svim mjerodavnim uvjetima), ali ljudi očito žele, jer se doslovno jagme za tim, spremni su platitii i očito vide nekakvu kvalitetu u tome.

da budem najiskreniji, sitno brojim do toga da uopće više ne živim u granicama grada zagreba i jako sam sretan zbog toga.
  • Crta
    72
    Megapljačke, nepotizmi i muljanje financijama u doba Bandića su mala beba naspram ovoga kaj se događa trenutno u našem Zagrebu, a tek su se zagrijali...
    Troše se NAŠI milijuni eura na ideološke pizdarije, zapošljavanja podobnih aktivista na sve važne pozicije, deseci raznih udruga putem kojih financiraju sebi plače, razne zgubidanske projekte i sl...
    Okanite se vi, finjak Možemovci ovdje na zoni, a ima vas, te propagandne mantre o bivšim vragovima...
    Zagreb je u zagrljaju nepotizma, čak i više nego prije.
    Tomašević je pokupio sve predizborne manire Bandića, ali baš sve...od obleke smetlara, vozača, dijeli grah, svaka lopata prolazi kroz njegove ruke, odjedanput se grad glanca dva tjedna prije izbora, vozi se smeće....
    Najte kaj zamerit, al ko vas mozemovce ne zna skupo bi vas platio...
    O sposobnosti istih u upravljanju gradom, usporedio bi ih sa hajdukom.....
    Nemam bolji primjer.
  • Mali Zeus
    17.1k
    Što se tiče poplave zgrada i stanova (ne i kvartova) jako puno ekipe kupuje ne da bi živjeli nego da bi iznajmljivali. Teška stihija, a nekako ne vjerujem ni da će to novi, vrli GUP zaustaviti i urediti.
  • NORTE
    15.6k
    to što netko želi živjeti u centru grada i imati pogodnosti života u predgrađu nije realan kriterij.db-izbjeglica

Mislim da to nitko i ne traži, i u pravu si što se toga tiče, iako ne pričamo o centru grada kao takvom.

Nije bivša vlast kriva za kompletnu preizgradnju u nekim "divljim" kvartovima, ali se dozvolilo to još nagrditi s još malo betona i uopće se nije vodilo računa o kreiranju prostora javne namjene i bar nešto preostalog zelenila, izgradnji novih dječjih igrališta, ograđenima prostorima za pse i sl.

U pravu si kad kažeš da je sve po zakonu. U tome i je problem, jer GUP mora biti u skladu s nekim pravilima struke urbanizma, a ne da se donosi GUP koji ide na ruku isključivo građevinskom lobiju kojem se pogodovalo.

Ne pričamo o izgradnji projekata poput Varšavske koja je oplemenila centar umjesto oronulih zgrada, nego o dozvolama za projekte koji su kao šaka u oko.
    Ne mora kompletan grad biti betonska favela.

Takav loš način upravljanja gradom je na vlast i doveo lubeničare s agendom.
  • Miro Vugrinec
    8.3k
    Ma oni su itekako obučeni, ali samo u tome kako kreirati javnu sliku da su eto oni jedini pošteni i jedini protivnici kriminala. Na tom su dobili i prošle izbore u Zagrebu, iako je Bandić umro i prije izbora. Taj Tomasevic je srao po Bandicu 2017 kad ne bi dolazio na sučeljavanja da ne poštuje građane, a sada kad je on gradonačelnik ne dolazi na nitijedno sučeljavanje, prodavajući mantru, prljava je kampanja, nitko ne priča o programima samo mene pljuju.
    A njegov fond rijeci 2017 i 2021 je bio otprilike: Milan, Bandić, korupcija, Bandić, Milan, lopov, kriminal, Bandić,lopov, Milan, Bandić.

Plenkovic je lopina, fejk domoljub, imam katastrofalni mišljenje o njemu, ali i on i Primorac su izlazili redovno na sučeljavanja, a svih 6-7 kandidata bi samo njih napadalo, tu imaju od mene jedini respekt. Isti takav bi respekt imao i Tomasevic, da izađeš javno, izraziš svoje stavove, kažeš svim kandidatima da su u krivu i ne mucaš. Ali on je takav grbavi, tetkasti, feminizirani gradonačelnik da nema nikakva muda i skriva se.

I da, kao sto je netko već rekao, da je i najpošteniji, on je ideološki gradonačelnik i sve sto i "ušpara" kakti nekim mjerama, on da raznim lgbt, queer udrugama i ostalim sranjima poput udruge status M, poput one ženske Friedrich sto se valja po podu po trgu. Takve udruge svaki mjesec dobivaju po stotinjak tisuća eura, ali to eto nije korupcija. Takve udruge bi trebale u normalnom društvu viti zabranjene, a novcima grada Zagreba se financiraju i osim sto se time prazni proračun, time se i nameće jedna bolesna i nenormalna protuprirodna ideologija.
  • NORTE
    15.6k
    Taj Tomasevic je srao po Bandicu 2017 kad ne bi dolazio na sučeljavanja da ne poštuje građane, a sada kad je on gradonačelnik ne dolazi na nitijedno sučeljavanje, prodavajući mantru, prljava je kampanja, nitko ne priča o programima samo mene pljuju.
    A njegov fond rijeci 2017 i 2021 je bio otprilike: Milan, Bandić, korupcija, Bandić, Milan, lopov, kriminal, Bandić,lopov, Milan, Bandić.
    Miro Vugrinec

Ovo je istina, izbjegavanje sučeljavanja pokazuje strah od prozivki, doduše oni su osim prozivanja bivše vlasti imali i program za promjene na temelju čega su dobili toliko glasova Zagrepčana.

Imaju program i drugi pa da vidimo njihov rezultat na izborima.

Za udruge također vjerujem da guraju svoje, ali nisam siguran da sličnog financiranja nije bilo i prije.
  • NitkoBitan
    26.2k
    doduše oni su osim prozivanja bivše vlasti imali i program za promjene na temelju čega su dobili toliko glasova Zagrepčana.NORTE

Nemoj me nasmijavat. Imali su program i 2017. pa im je bio teski debakl.

Razlika tada i sada je to sto imaju medijsku masineriju iza sebe. Kakav jbni program... Da zaustavis 100 ljudi na ulici mozda bi ih 5 znalo za programe stranaka.
  • Aggro
    711
    Opet se vraćamo na ideološke stvari. Izabrani su kao takvi. Dakle, ne treba čuditi što svojom nakaradnom ideologijom rade što rade. Daju se novci i drugim udrugama i zaposlenicima u kulturi. Bandić je to isto radio. Bandić koji nije bio dio te i takve ideologije. Al je stavljao gay zastave na trg. Žao mi je što stalno spominjemo Bandića, ali on je vladao 20 godina. Koga spominjati? Ideja da se peru pare preko udruga nije nikakva novotarija, ali je jedina slamka za koju se opozicija može konkretno uhvatiti. Činjenica je da grad dijeli novce razno raznim ideološkim podobnicima. Međutim, ti isti su i prije bili udruge i prije su dobivali novce. Jednostavno to je ekipa koja je naučila napisati dobar projekt, znaju šta prolazi i gdje se vrte novci na nadnacionalnom nivou, uključivosti, ljudska prava itd. itd... da ovaj ima ikakvih para od toga, već bi davno bio u zatvoru.
  • Miro Vugrinec
    8.3k
    Izabrani su kao takvi.Aggro

Nisu izabrani kao takvi, izabrani su kao ekipa kojoj je nebitna ideologija, koja će se baviti komunalnim temama. A grad nikad prljaviji nije bio, vozači zeta otpušteni, pa kasne busevi i tramvaji redovno, gužve u gradu nikad veće, glavni projekt koji su najavili zatvaranje Jakusevca, niti u primisli. Dok su s druge strane lgbt udruge dobile nikad vise novca za svoja nakaradna sranja

Ja sam znao da su takvi kao sto su se pokazali, ali nažalost 50 posto ljudi koje im je dalo glas nisu znali, kao sto i sada bar 30 posto njihovih glasača nije svjesno kojoj skupini ljudi daje glas i podrsku
  • db-izbjeglica
    17.5k
    Mislim da to nitko i ne traži, i u pravu si što se toga tiče, iako ne pričamo o centru grada kao takvom.

Nije bivša vlast kriva za kompletnu preizgradnju u nekim "divljim" kvartovima, ali se dozvolilo to još nagrditi s još malo betona i uopće se nije vodilo računa o kreiranju prostora javne namjene i bar nešto preostalog zelenila, izgradnji novih dječjih igrališta, ograđenima prostorima za pse i sl.

U pravu si kad kažeš da je sve po zakonu. U tome i je problem, jer GUP mora biti u skladu s nekim pravilima struke urbanizma, a ne da se donosi GUP koji ide na ruku isključivo građevinskom lobiju kojem se pogodovalo.

Ne pričamo o izgradnji projekata poput Varšavske koja je oplemenila centar umjesto oronulih zgrada, nego o dozvolama za projekte koji su kao šaka u oko.
    Ne mora kompletan grad biti betonska favela.

Takav loš način upravljanja gradom je na vlast i doveo lubeničare s agendom.
    NORTE

GUP je u skladu s pravilima urbanizma jer ga izrađuju ovlašeni izrađivači, to su ljudi sa potrebnim obrazovanjem, iskustvom rada u struci, itd... tamo je sve propisano. nije problem ono što je izgrađeno po GUP-u, da je tako, problema ne bi bilo.

problem je što je ogromna količina naselja pa čak i infrastrukture izgrađena nelegalno, protivno svim odredbama GUP-a, protivno svim zakonima, protivno svim pravilima struke i onda se to smatra odgovornošću GUP-a- što je apsurdno. povijest takve gradnje u zagrebu je puno starija od ove, ali i bivše vlasti.

već sam rekao, neće novi GUP koji planiraju iz možemo donijeti ništa drastično, to su većinom kozmetičke promjene koje koriste u predizborne svrhe (s obje strane).

također, opet ponavljam... ne izgrađuje građevinska mafija, građevinski lobij ili što već sadržaje javne namjene, to je dužnost grada. vjeruj da svaki kvart ima površine namijenjene toj funkciju prema GUP-u i na njima se ne može graditi ništa drugo. za svaku zgradu se uredno naplati komunalni doprinos i komunalna naknada i nitko gradu (bilo kojoj vlasti) ne brani da izgradi park, zelenilo, dječje igralište i ograđene prostore za pse...zapravo, ovo zadnje je po modernom važnije od ovog sa djecom, prioriteti se moraju znati.
  • Tvrdica McTvrdi
    71
    Svi su imali priliku saznat, ta ekipa je bila u Skupštini mandat prije, u Saboru skoro godinu dana do lokalnih izbora, a da ne pričamo što su sve Bujanec i DP izvukli mjesecima prije.
  • The Undertaker
    7.8k
    Izgleda da niste čitali program Možemo. Sve ovo što rade (ne ulazim u to kako rade) su i napisali u programu tako da je "narod" kriv što su izabrani. Meni je to fer. Najbolji su mi ovi poraženi i neshvaćeni koji optuže narod da nije prepoznao njihove kvalitete.
  • Aggro
    711
    Nemoj me krivo shvatiti, ali po tvom upisu ispada di si jedini ti svjestan svega.
  • Miro Vugrinec
    8.3k
    ↪Miro Vugrinec Nemoj me krivo shvatiti, ali po tvom upisu ispada di si jedini ti svjestan svega.Aggro

Ne znam u kojem to svemiru je moguće da 40 posto ljudi u Zagrebu podrzava nekog ko promovira rodnu ideologiju, lgbt udruge, trnjanske kresove Itd.

Sam znam 10 ljudi koji su mu prosli put dali glas jer su mislili da je on tu zbog komunalnih pitanja, a da nisu ni znali ni blizu njegov svjezonazor
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.