• dinamo u srcu
    2.1k
    Trener je zaslužan za dobru igru zadnjih par utakmica. Sviďa mi se da gura igrači koji u tom trenutku mogu pomoć. Htio bih da se gura više domaće dečke nego strance jer i sa takvim pristupom afirmiramo ih za seniroski nogomet, za mlađje generacije reprezentacije, dižemo im cijenu i prodajemo za veće novce. Od stranaca bih trenutno ostavio Theophila, Torrentea, Pierre Gabriella jer kvalitetom mogu pomoć i rade razliku na terenu(Pierre Gabriel). Ostalim bih se zahvalio i stavio naše dečke nek grizu i rade i napreduju.

Cordoba,Mbuku,Kanga,Moharrami svima raskinut ugovore ako ih ne uspijemo prodat.
  • ElDorado
    3.6k
    ma nije on mislio drito na trenera odobno nego da imaju bolje organiziranu igru prije svega build up.
  • Droljo
    15.6k
    Super im je build up i organizirana igra kad su dobili 5 komada a mogli su još toliko...
  • Jurki
    17.1k
    slazem se za ove strance ... osim za Cordobu. Jbg ipak smo dali velike novce pa da ga se idemo rjesavati.
    Cordoba je mlad i ja bi ga poslal nekam na posudbu de bu igral.
    Ko zna mozda decku samo treba kontinuitet igara i da dobije na samopouzdanju.

Edit: iskreno nisam siguran kaj bi o njemu rekel.. em smo ga malo vidli na terenu, em i kad je i to malo igral.. nam je kompletna momcad izgledala zakurac.
    Tesko mi je neki generalni zakljucak donesti.
  • Nogo
    6.2k
    24 sata - plaćeni članak (dio)

24 sata

Mario Kovačević, unatoč svemu, ostaje prvi pick za novoga trenera Dinama. Sandro Perković ove sezone u Dinamu u prvenstvu prosječno osvaja 2,14 bodova. Više je osvajao samo Sergej Jakirović

Sandro Perković (41) dvaput je ove sezone u Dinamu vadio kestenje iz vatre. Prvi put još krajem rujna, kad je njegov "šef" Sergej Jakirović (48) dobio otkaz nakon 9-2 poraza kod Bayerna u ligaškoj fazi Lige prvaka.

Vatrogasac' Sandro

Dinamo je u tom sedmom kolu doživio debakl, Slaven ga je u Koprivnici razbio 4-1. Ostao je još jednu utakmicu i u Kupu izbacio Banjole 3-1. Potom je stoički pristao vratiti se u sjenu, ponovno biti pomoćni trener.

Ferrari, kako vole nazivati Dinamovu momčad, u ruke je potom dobio Nenad Bjelica (53). On se u svom drugom mandatu na klupi Dinama, najblaže rečeno, nije proslavio (barem što se prvenstva tiče). Imao je i velike probleme s ozljedama ključnih igrača. U prvenstvu je odradio 11 utakmica uz po četiri pobjede i remija te tri poraza.

Krajem godine u zakulisnim igrama "modrog" dvora dobio je otkaz, a na užareni tron sjeo je Fabio Cannavaro (51). Legendarni Talijan u HNL-u je odradio 10 utakmica uz pet pobjeda, dva remija i tri poraza. Na scenu potom ponovno stupa Perković i u šest susreta "knjiži" pet pobjeda i poraz. Jedini je Dinamov trener koji je ove sezone u prvenstvu pobijedio tri u nizu.

Kad klubovi valoriziraju i traže trenere, često gledaju prosjek osvojenih bodova po utakmici. Od Dinamovih trenera ove sezone, najslabiji učinak u prvenstvu ima Bjelica, imao je 1,45 bodova po susretu. Cannavaro je na 1,70. Između Cannavara i Jakirovića smjestio se Perković, koji je ove sezone osvajao 2,14 bodova. Jakirović je na 2,17 (četiri pobjede te po jedan remi i poraz).

Do kraja prvenstva ostala su dva kola, a Perković je na korak do čuda. Kad je preuzeo momčad, "modri" su zaostajali sedam bodova za tad prvoplasiranim Hajdukom. U klubu cijene njegovu studioznost, a javnost je oduševio i konciznim rezoniranjem nakon utakmica. Međutim, čak i da osvoji naslov, neće povesti Dinamo u novu sezonu. Barem ne kao glavni trener.

Kovačevićev problem - jezik
    Kako smo i pisali, Mario Kovačević (49) velika je želja Zvonimira Bobana, uskoro i službeno predsjednika uprave kluba iz Maksimirske 128. Uvjeravaju nas ljudi bliski Dinamu da Kovačeviću dionice nisu pale ni nakon četiri uzastopne utakmice u prvenstvu bez pobjede (tri poraza).

Neki su išli toliko daleko pa pisali i da je sve već dogovoreno, da će Slaven dobiti 180.000 eura odštete za svog trenera. Koliko znamo, veći je problem Dinamovim čelnicima što Kovačević (kao ni nitko iz njegovog stožera) baš i ne govori engleski, a svlačionica je puna stranaca. To, međutim, nije nepremostiva prepreka, pogotovo ne za klub s mogućnostima poput Dinama.
  • Zg123
    1.8k
    Djurec je 8 godina igrao u Austriji i Njemackoj, Delic 3-4 sezone isto u inozemstvu i da ne znaju beknuti engleski?
  • Jos-Optimus
    5.5k
    Mislim...ne znam je li Kovacevic novi trener Dinama, ali što vi očekujete da on radi s njima točno? Pa frajeri su ušli u finale kupa. To je nama kao da uđemo u polufinale Europa lige, pa naravno da je kaos i da su apsolutno sve podredili tome. Ne, nije usporedivo s Dinamom na način da bi izgubio uzde..Dinamo ima drugačije postavljene ciljeve i treba imati karakterno takve igrače. Za Kovu znamo da zna postaviti igru, Dinamova zadnja 3-4 nisu znali, sve ostalo ćemo vidjeti
  • ZrnTSCHeZ
    1.1k
    Pa frajeri su ušli u finale kupa. To je nama kao da uđemo u polufinale Europa lige, pa naravno da je kaos i da su apsolutno sve podredili tomeJos-Optimus

Apsolutno razumljivo

Primjerice ManUtd je pred nekoliko tjedana javno iskomuniciral da Premiership više "ne igraju" ove sramotne sezone već je sav fokus na EL...pa stavljaju klince na teren koji djeluju kak da su se prvi put sreli u svlačionici pred tekmu...a imaju mrvicu širi kadar od naših klubova
  • Jos-Optimus
    5.5k
    Baš tako, pazi Man Utd, malo veći klub...mislim da je čovjek izvukao maksimum, njima je pobjeda nad Osijekom bila emotivno pražnjenje kakvo ti igrači nisu osjetili možda nikada u svojoj profesionalnoj karijeri
  • Olmic
    4.5k
    Ako je istina da ne zna engleski to je pokazatelj manjka pa usudim se reci i inteligencije
  • Jos-Optimus
    5.5k
    Evo, Cannavaro ti zna engleski pa ga je super iskoristio
  • Mali dioničar
    17.2k
    Perković je kao Dalić u reprezentaciji, prepustio je igračima da vode kolo, automatski je bolja atmosfera... Ne vidim tu prostora za nešto više od privremenog rješenjarioda

Privremeni Dalić od 2017 jaše 8 godina sa dvije medalje sa SP i finalem LN.

Može.

Svatko ima svoje metode, a Dinamo bi sa prosječnim učinkom Perkovića od 5-0-2 prošetao ligom sa 77 bodova s time da je u ovih 7 utakmica bilo dosta zajebanih.
  • Captain America
    20k
    U 2025. godini kandidat za trenera ne zna engleski jezik. Trener golmana bi morao biti B2, a ne glavni trener.

Hoće li u europskim utakmicama prevoditelj biti s Kovačevićem za vrijeme pressica kako bi preveo ''Lopta je okrugla'.' i '' Danas svi igraju nogomet'.' ili prevoditi Kovačevićeva dobacivanja sucu za vrijeme utakmice (pregleda VAR snimke)?
  • Mali Zeus
    17k
    Meni to više ukazuje na nedostatak ambicije i na lijenost, a ne na manjak inteligencije.
  • Noel
    11.2k
    Ne znam jel taj info provjeren ali ako Kovačević ne zna engleski to je apsolutno veliki minus za klupu Dinama. Koliki god bio zagovornik Kovačevića i volim njegov rad mislim da od njega ništa u Dinamu. Mislim da nikad nije bio Bobanova prva/ozbiljna opcija nego su mediji zbog nekih drugih interesa gurali/guraju tu priču u eter.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.