• Miro Vugrinec
    8.1k
    Ima problem s karakterno jakim igračima poput Ilije sad, no da sve što priča je smisleno te da je dobar taktički, da ne forsira glupe automatizme i da zna gradit igru te pustit igrače da sami guraju igru jer imaju samopouzdanja.austrijanac

Pa to sam doslovno i rekao, samo si ti drukčije preformulirao. Nema automatizama i pusti igrače da sami igraju jer imaju samopouzdanja. To sam doslovno i rekao da daje igračima slobodu i da nema taktičkih zahtjeva.
  • Droljo
    15.3k
    Ako će nama pojačanja bit iz lokomotive (nisu to više ivanušeci, majeri itd) a trenere bumo krali Slaven Belupu ne sviđa mi se smjer kretanja.
  • Paggini
    47.6k
    Ovo sto sam ja rekao i za Kovu i za Perkovica može se provjerit kod gotovo svih ljudi sto ih poznaju i koji su radili s njima.Miro Vugrinec

Ali ono što ti ja želim reći jest da mene zaboli ona stvar šta neki rendom tipovi kažu o obojici. Sjebao sam i sam sebe kad sam slušao i prenosio ovdje mišljenja tih stručnjaka o Polovanecu, pa veliki pimpek je ispao. Mene zanima rezultat, a Kovacevic ima jako dobre rezultate s jako ogranicenim ekipama i resursima.

Sad ideš na drugu stranu, relativiziranje trenerove uloge kod Banjola, Gorice i Belupa. Jedino mu ne bih Banjole prigovorio, ali Belupo je izašao sa 4-1-4-1 formacijom koja je bila stravična i nikad, ali nikad Dinamo nije igrao u njoj (barem se ja ne sjećam). Dobili smo 4 gola i potpuno su nas nadigrali, velikim dijelom jer nismo imali vezni red upravo zbog te formacije. Protiv Gorice mi lovimo rezultat, on uvodi igrača za igrača, pa to je nevjerojatno za trenera koji vodi Dinamo. Kažem, priznat ću mu jučerašnju pobjedu s promjenom na dva naprijed, ali i tu je donosio grozne odluke u trenutku utakmice - Hoxha na wingbacka/beka, Rog i Kacavenda unutra tek u 87. minuti nakon što nas tovari već 15 minuta nadtrčavaju recimo.

To se jako lako moglo obiti o glavu, jako lako i nekom sportskom srećom i briljantnim individualnim momentima nije. Da Galešić nije izbio ono, da je završilo 2:2, jel bi pisao ovdje da Perković treba biti trener?

Neka on bude pomoćni, neka dobije svoj pljesak, ali kreiranje ovog nekog narativa da je "zaslužio" da vodi klub će se početi širiti i van Zone, među normalnim navijačima i jako je jebeno opasna ideja da klub s budzetom od 70 milijuna eura vodi pomoćni trener koji svaku utakmicu donese par krivih odluka jer, eto, zaslužio je.

Već sam rekao i reći ću - najveći krivci za ovo gdje smo se našli su igrači. Isto tako, ako se i iscupamo, oni će biti najzaslužniji.
  • Droljo
    15.3k
    zaslužio jePaggini

Promjenio se narativ. Do sad se izlazilo u susret onima koji su zadužili klub :lol:
  • Davieboy86
    498
    Dovoljno je sto kazes kako “ trener nema taktickih zahtjeva” . Da oprostis ali to je najvece sranje sto sam u zivotu cuo. Da vodis profi nogometnu momcad , a nemas taktickih zahtjeva. Sta protiv Dinama im je rekao:”Decki evo vam lopta i budite kreativni te ih razvalite i oni tako i napravise”. Kolega molim te uozbilji se! Zapravo cak i da je to, nekim cudom i istina,onda je Mario K. najveci genijalac u danasnjem nogometu i bas ga zato moramo imati u klubu.
  • Jurki
    17k
    Ako se razmislja o Perkovicu kao stalnom treneru nakon pobjede protiv raspalih tovara.. onda mi imamo jeben problem.
    Pobjedi se ne gleda u zube i proslavilo se, ali opet smo igrali ruzan nogomet, nogomet zbog kojeg neces natjerati ljude da kupe kartu.
    Dobili smo na glupost Lucica i Galesica koji je ocistil loptu koja je samo trebala uci u gol.. i to protiv ekipe koja je u totalnom kurcu i to sam jos ublazil.
    Ako bum iskren.. Istra je izgledala bolje na terenu prije 10 dana nego mi jucer protiv istog protivnika.
  • tp1997
    1.3k
    nikad, ali nikad Dinamo nije igrao u njojPaggini

Irelevantno za raspravu Perković-Kovačević, ali nije li Bjelica na jesen u onoj sezoni 18/19 znao to igrati u EL, s Ademijem ispred zadnje linije?
  • Paggini
    47.6k

Bravo, jest - ali to je koliko se sjećam bilo ponešto drugačije jer je Gojak bio neka leteća osmica u defanzivnijoj roli. Uz Ademija je tu bio i Šunjić neke tekme. Bila je ta formacija na papiru, ali koliko se sjecam više je to bilo 4-2-3-1 u praksi.
  • Izet Hajrović
    4.9k
    a trenere bumo krali Slaven BelupuDroljo

Nećemo krasti, pošteno ćemo platiti odštetu. :joke:

ali Belupo je izašao sa 4-1-4-1 formacijom koja je bila stravična i nikad, ali nikad Dinamo nije igrao u njoj (barem se ja ne sjećam).Paggini

4-1-4-1 = 4-3-3 što smo igrali kod Cannavara, uigravali na pripremama i razbili Istru, Šibenik i Goricu na početku polusezone. Ne vidim potrebu za problematiziranjem odabira formacije protiv Slavena tada. Ta utakmica je stvar glave i tu nije bilo pomoći.
  • Sajla
    8.4k
    Ta utakmica je stvar glaveIzet Hajrović

glava je najbitnija! (hint: Kule i Gale jučer ;))
  • Neznam
    22
    Tako zvani "glupi automatizmi" su dinamu trenutno potrebni ko žednom vode.
    Da trenutni roster ima i malo taktičke discipline prošli bi kroz hnl vrlo glatko. Na žalost mi to nemamo već 3 godine i to se vidi...
  • OsamŠest
    4.9k
    Onda je nevjerojatno zadovoljstvo i čast imati i Kovačevića i Perkovića na klupi iduće sezone..

Šalu na stranu.. Iz nekih drugih razloga smatram da Kovačević nije trener za Dinamo. Ali ako je sve nabrojeno istina kada pričamo o ljudima koji tako dobro poznaju samog Kovačevića, pa zar ne bi onda i Boban rekao da ipak to nije opcija za Dinamo?

Na kraju krajeva, tko garantira da će on biti izabran?
  • Neznam
    22
    ja sam za Kovačevića da se ne shvatimo krivo, ja uopće ne mislim da on nema svoj stil i automatizme.
    Po igri Varaždina i slavena dok ih je on vodio/vodi se vidi jednak stil igre. Ne znam čovjeka osobno niti ljude bliske njemu, al mislim da su to sve sami tračevi. Ako se potrefilo u oba kluba da ga je posralo onda ima više sreće nego pameti...
  • Enco
    235

Sve točno osim da je došao Biscanu za pomoćnog.
    Biscanu je pomocnik bio Pilipović, a Perkovica je Jakir povukao iz pionira kada je došao.
  • Droljo
    15.3k
    Kovačević je sa Varaždinom bio 2 puta šesti (ako se ne varam) sa negativnom gol razlikom. Sad je peti iza istog tog varaždina. Meni je to labavo...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.