• Droljo
    15k

To sam ja ranije spominjao. Obrana se mora uigrati i mora se znati prvi stoperski par te tko ulazi. Mi nismo s od standardizacije imali. Veliki je to blempro.
  • Tongo Doumbia
    6.3k
    “I dalje sam uvjeren da će Dinamo ponovno do naslova. Sjetite se kako su prošle sezone "senatori" bili osporavani i koliko se mene i moj stožer dovodilo u negativne konotacije s njima. A koga se onda zove kad stvari "zaškripe? Naravno, iste te senatore. Pa se onda krenu sipati negativa i laži o Kuletu, pa on dobije prigodu i zabije nekoliko važnih pogodaka. Ma, oni jednostavno moraju voditi momčad i ostale dečke. Znaju što nose grb i dres Dinama, to je ponekad presudno, znaju okrenuti stvari kad ne ide i rušiti europske velikane. Jednostavno sam uvjeren da će i ovog puta, uz huk sjevera i zapada, pokazati zašto su najdominantnija momčad hrvatskog nogometa.”

Sergej Jakirović, 22.4.2025.
  • Crni86
    9.6k
    pise u tekstu od kud im ta “informacija”. Da je tako Zvone razmisljao prije kada su razgovarali i da se uvijek divio Barci….

Logicno je da ides u stvaranje sustava, i nije to nikakva novost da se formacija standardizira u svim ekipama kako bi se mladi igraci onda lakse uklopili. Nije ta formacija onda uklesana u kamen, ali se 95% vremena provodi u njoj.
  • Mali Zeus
    16.5k
    Sad svi sve znaju, svi se sjećaju što je Zvone jednom rekao i što razmišlja i svi se zaletavaju tko će biti prvi s nekim njegovim razmišljanjem i planom.
  • vjeko1701
    14k
    Da se razumijemo. Barem 1-2 puta tjedno će se izlaziti sa člancima o "Bobanovim planovima" za Dinamo. Konstantan šum u kojem će biti teško razabrati legitimnu informaciju od običnog naklapanja. Srećom, vjerujem da Zvone neće sjediti i okretati palcima i da ćemo vjerojatno već od 1.6. imati i službene objave prvih poteza.
  • Mathiasovi Chageri
    4.8k

Ovako na prvi pogled, izgleda da su nam najuspješnije kombinacije bile one u kojima su bili upareni KTC i Bernauer, bilo njih dvojica sami, bilo sa trećim stoperom. Upravo ta kombinacija je i uzela titulu prošle godine. Šteta da smo se Maxa riješili, kad je očito bio dobar par s KTC-om.
  • NORTE
    14.9k
    Preko 1600 ulaznica već otišlo za navijačku tribinu u VG na radni dan u terminu 15:00.

Muku muče da nas spriječe, spriječiti nas nikad neće.
  • vlatkomarkovic
    829
    Ne treba klincima gurati priču da rezultati nisu bitni, već samo razvoj igrača.

Ima nešto i u tome da klinci kroz godine osvajanja svega živoga razvijaju mentalitet pobjednika. To je vrlo važno.
    nemapredaje

Pa nitko ne kaže da nisu bitni, ali činjenično stanje je da uvođenje ovakvog modela, ako je to istina, može imati za posljedicu kratkoročnu rezultatsku krizu u mlađim kategorijama. Mislim to je drawback, ali ono ne postoji bezbolna solucija. Neki drugi modeli imaju neke druge drawbackove.

Ponavljam, ako, je ovo ideja Bobana, to je vrlo legitimna ideja, samo moramo biti svjesni da nosi određene minuse, kao što bi neki drugi model nosio neke druge minuse, jer ne postoji savršeni sustav. Postoji samo najbolji mogući sustav za Dinamo.

Mogao bi Dinamo ići u poboljšanje akademije kroz veći broj kampova diljem svijeta, može biti ideja veliki broj posudbi da se što ranije igra niželigaški nogomet, možemo otvoriti farme igrača na ciljanim područjima, individualizacija kompletna kroz modele "igraca - projekata kluba", modela je diljem svijeta stvarno puno.

Nitko ne može sada reći da je ovo nužno najbolje ili najgore, ali svi moraju priznati kada se ukalkuliraju plusevi i minusi da je ovo jedna legitimna opcija.

Mislim u globali ta ideja uopće nije potekla iz Barcelone, nju je doveo Cruyff. Tako da je izvorno iz Ajaxa, samo ju je Barca najbolje izvela. Rinus Michels ju je tehnički gledano "izumio". I od tuda ta ideja o 4-3-3, ali zapravo se nije temeljila na formaciji nego na principima totalnog nogometa. Samo sto se tada taj totalni nogomet mogao igrati samo 4-3-3. Sve je počelo s planom treninga jer je smatrao da će tako optimizirati intake u prvu momcad. Od tamo je Bayern uzeo postulat gdje kakva god generacija svake godine treba barem 2 igrača promovirati u prvu momcad. Onda je kasnije došlo do novih trendova i globalizacijom nogometa i odnosa u kupovnim mocima među klubovima se to nekako razjebalo.
  • The Undertaker
    7.6k
    Koliko ja pratim Dinamo u mlađim kategorijama, Boban ne treba ništa uvoditi. Zna se koji je stil igre Dinama u svim kategorijama i to se neće mijenjati.
  • E46
    1.3k
    koji je stil igre? Ja nisam siguran da se zna.
  • The Undertaker
    7.6k
    Dinamo, otkad ja pratim (a pratim dugo) u mlađim kategorijama igra "španerski", tehnički dotjeran nogomet sa puno dodira, na posjed, od noge do noge, bez nabijanja i preskakanja igre. Tako će i ostati.
  • E46
    1.3k
    kakav je to "španerski" stil nogometa?
  • The Undertaker
    7.6k
    Španer je, u zagrebačkom žargonu, igrač velikog tehničkog znanja baratanja s loptom (Baturina, Olmo, Boban, Prosinečki, Zajec).
  • Krizy
    54.7k
    Igračići čvrsto odlučili doći do dvoznamenkastog broja poraza u sezoni
  • don
    12.5k
    veliki pozdrav za sve ljude koji su mislili da je Cannavaro najveći problem ove ekipe.
    čovik je bia jedini vid profesionalnosti u ovom tmurnom klubu.

krećen mrzit ove "igrače" Dinama. :vomit:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.