• Crni86
    9.5k
    a to je tuzno jer u perkovicu si imao dobitnu formulu kako sa kime treba postupat, upravo to je i bila njegova funkcija zasto je i ostao u stozeru. FC je imao ocito neke svoje metode, dok Sandro zna koje “gumbe” treba pritisnuti kod pojedinih igraca. I nije to neka avangarda, vec su igraci vjv zadovoljni i to prikazuju na terenu.
  • dinon7
    1.5k
    Netko je jučer dobro napisao. Sve sto trebaš za uzeti naslov s ovakvim rosterom je biti dobar psiholog.
    Kako god ov sezona završila, nikom nikada neću priznati da bilo koja ekipa ima bolji roster od naše. Svaki igrač koji je jučer ušao s klupe može igrati u bilo kojem drugom klubu.
  • Kujtim Shalla
    4.6k
    Drugim riječima trener dinama treba biti ,dobar psiholog , kompa sa igračima, po mogućnosti i da puši sa njima ,popije i cugu. Ma dajte najte , za plaću koju primaju ,a mnogi ljudi rade nekoliko godina za ono što jedan prosječan zaradi za mjesec ima da oru po terenu i trenera oslovljavaju sa šefe. Problem danas je što većina igrača zaradjuje puno više od trenera ,razmaženi i svaka im dlaka smeta. Jučer sam vidio da Perković stvarno i da osvoji prvenstvo a to sam sam rekao prije neki dan ,povlačim sad nije on kapacitet za dinamo ,bar ne još uvijek. Dobili smo jedan jadni Osijek ,Šibenik di dečko nisu plaću primili već ko zna. Pa ako smo zbog toga sad pali u euforiju i počeli pisati gluposti onda stvarno ne znam. Daj bože da pobjedimo sve do kraja , ali mjerilo će biti rezultati u derbijima . Dinamu treba trener koji ima jak cv i svoje ja. Čovjek koji zna svoje ideje prebaciti na igrače i sve to na djelo. Koji izvuče od igrača njihov maksimum a ne da se vuku po terenu tipa bolikurcina. Ako se zna da je neko bušio Cannavara koji ih je tjerao da trče taj isti pa da bude i Petko mora napustiti klub. Jer će sutra to isto napraviti drugom treneru čim nešto ne bude po volji.
  • Crni86
    9.5k
    dobar psiholog , kompa sa igračima, po mogućnosti i da puši sa njima ,popije i cugu.Kujtim Shalla

To da si dobar psiholog ne znaci da ces trpit pizdarije, vec da znas svakog ko kako dise. Moras poznavat svoju momcad, poznavat igrace, njihove karaktere, kako njihovi karakteri utjecu na momcad, kako pojedino ponasanje utjece na igrace itd.

To je kao i u poslu, svi smo razliciti i pojedino ponasanje na nas utjece drugacije, a tvoje je da igraci budu sretni, ispunjavaju svoje zadatke i da se to prelije na teren. Naravno da se situacije kada se prijede granica sankcioniraju. Zapitaj se kako bi ti reagirao na poslu i da te netko mrcvari 8-10 sati na dan, sve je striktno ozbiljno, nema zajebancije itd. Zadovoljstvo ljudi utjece jako na njihovu izvedbu i efikasnost, zato se i uvode npr 4 dnevni radni tjedni. Jos uz kad to pribrojis da dinamo moze dobit samo igrace vrhunske klase s nekim manama (nek je to npr ponasanje koje je ko kod djeteta), jos vise do izrazaja mora doc taj psiholoski aspekt kod trenera. I taj kadar ce sam osvojit ligu bez trenera ako treba jer su toliko bolji od ostalih, ali moraju bit sretni. Za nesto vise potreban ti je psiholog/takticar trener kao sto su klopp, ancelotti, neno iz prvog mandata itd.

Ja ne kazem da je tako bilo pod fabiom, ali je ocigledan procvat cjelokupne momcadi njegovim odlaskom. Ne senatora, ne stranaca, ne mladih igraca vec svih skupina u klubu zajedno. Zasto je to tako, znaju samo oni iznutra, a na nama je samo da nagadamo.
  • cibona
    4.8k
    Treba stati na loptu, igrali smo protiv dvije uvjerljivo najgore momčadi ove sezone, jedna od njih je u bankrotu, druga u većoj upravljačkoj krizi od naše. Bio bi debakl da nismo ostvarili maksimalan učinak.

Što se tiče Perkovića, mislim da je nadrealno pričati o njemu kao stalnom treneru. Zašto se pored živog Mikića i dalje forsira Moharrami kojem ugovor ističe za dva mjeseca? Čemu to, koja je korist od Dinama ako pri rezultatu 3-0 ulazi igrač koji je već jednom nogom van kluba... Jednako mislim i za Ristovskog, s tim da se to može opravdati radi "mira u svlačionici". Sada su senatori sretni pretpostavljam pa neće biti orgijanja nad ostalima.

Ako sportski sektor ne može pronaći kvalitetnijeg trenera od Perkovića, onda neka se kolektivno svi raspuste.
  • masacusec
    5.1k
    Doći će novi trener, ali ne treba u ovoj situaciji forsirati izbor novog trenera. Čast Perkoviću, međutim trajno rješenje nebi trebao biti, neovisno o ishodu prvenstva i scenariju "što ako uspijemo".
    Na ishitrenim smo se odlukama opekli....
  • jakov1
    533
    Mario Kovacevic ima moj glas.

Kad god ga je netko predlozio, bilo mi je smijesno jer sam stalno mislio da Dinamo mora imati velikog trenera za velike stvari, ali onda sam vidio mali Bodø/Glimt s malim Kjetilom Knudsenom kojeg vec 7 godina nijedan veliki klub ne zeli uzeti iako radi cuda u Europi i odlucio da i ja Dinamu zelim jednog takvog malog trenera.

Kovacevic nije rob svojih velebnih ideja za razliku od 99% trenera, nije mu bitno da se zna za njega ili da se vidi njegov potpis, bitna je samo igra i pobjede. Dinamo je vec previse prilika dao genijalcima koji su prokuzili nogomet, presinge, pametno trcanje, half-spaceove i cikle i brokule, ali na terenu nijedan igrac nije na 100%. Ako se Sandro Perkovic danas nekima cini kao dobra opcija, to samo govori o nogometnim teroristima koji su nas vodili u zadnje vrijeme.

Godinama imamo vanserijske igrace Petkovica i Misica, a uz njih svake godine barem jedno vanserijsko krilo, desetku i stopera jakog na lopti, a mi nismo na tome izgradili nikakvu prepoznatljivu igru. To ne da je porazavajuce i sramotno, to je nesavjesno raspolaganje kapitalom kojeg Dinamo ima.

S druge strane, Bodø svake godine proda najboljeg igraca za neke sitne novce u usporedbi s nasim transferima, znaci nemaju neke lude talente u ekipi, ali igraju daleko iznad ocekivanja jer maksimiziraju ono sto imaju, bez ikakvih kerefeka.
  • DiddyGuela
    3.2k
    maksimiziraju ono sto imaju, bez ikakvih kerefeka.jakov1

Tipicno Skandinavski u svakom smislu pa i ovom kojeg si ti naveo. Sustav - to je ono sto nama kao klubu fali. Pa mozes cak sada reci i kompletnom nasem nogometu.

Svi nas polako sustizu, liga nam je rasulo a svi polagno postajemo mitomani.Dok tamo neki Bodø iz Norveske priprcine na sjeveru igra polufinale EL sa visestruko manjim buđetom od nas, mi se krvimo sa blitvarima i Rijekom uz rekordan buđet.

Inace Knudsena smo kolega @Kujtim Shalla i ja u vise navrata spomenuli kao zeljenog buduceg trenera Dinama.
  • Krizy
    54.6k
    Knutsen je odbio i bogatije klubove od Dinama, rekao je kako želi ostati u Bodø/Glimtu i nastaviti s rastom kluba.
  • DiddyGuela
    3.2k

Znam, samo kazem da mi/nam je on bio kao nekakva zelja. Nerealno naravno.Inace on je sa njima ispao i u drugu ligu pa se vratio nazad u prvu... i sve do danas gazi dalje. On je sigurno buduci Norveski izbornik.
  • jakov1
    533

Ja znam jedino za Ajax. Ali eto, jos jedna slicnosti s Kovacevicem koji je odbio Saudijce zbog odanosti navijacima i vodstvu Slaven Belupa.
  • Omake
    7.2k
    Možda mu dosadi build a nation save, pa ga zaintrigira academy challenge s Dinamom.
  • Kujtim Shalla
    4.6k
    Slažem se sa kolegama , Knutsena smo spominjali još davno kolega @DiddyGuelai ja , još kad Bødo nije bio ovako jak rezultatski . Ima svoj stil igre, nalazi igrače koji sustavno pašu,čak smo spominjali onog Huga Vetlesena koji bi nam i danas dobro došao . Ali kako @Krizykaže , Knutsen je osebujan lik. Bødo je njegov projekt. On je tamo sve ,i trener i sd ,bog i batina. I jednostavno ga novac ne zanima. Kaže ima sve tamo što želi . Svi se ljudi ponekad mjenjaju , para vrti dje burgija ne može ,nikad se ne zna ali ja mislim da njega mogu samo otjerati iz kluba. Sam za parama neće otići. Ljudi ga zbog svega toga poštuju. Jako dobar trener,psiholog. Volio bi ga vidjeti u Dinamu ali kao što kolega kaže.pn je odbijao klubove iz lige petice ,tako da nema šanse da ode negdje. A volio bi ga zaista vidjeti u nekoj sredini gdje je pritisak puno veći nego u norveškoj
  • nemapredaje
    4.8k

Muslim da je on jedan od onih koji bi teško funkcionirao negdje drugdje.

On je tamo bog i batina te je tamo u komfort zoni i ne želi uopće neš drugo isprobavati.
  • vjeko1701
    13.8k
    Meni on po svemu izgleda ko da je nešto slično kaj je Kek bio u Rijeci ili Vrba u Plzenu. Na papiru trener ali u stvarnosti daleko više od toga i pitanje je kako bi funkcionirao drugdje. Primjer Vrbe koji je Plzen digao od nepoznatog kluba do toga da ruši nedodirljive Slaviju i Spartu i u europi prolazi skupine i ruši velikane. Nigdje drugdje nije uspio napraviti niti dio toga.

Dodatak, svaka slično Vrbe i Keka je slučajna xD
    800px-Pavel_Vrba_04.jpg
    Matja%C5%BE_Kek_2021_%28cropped%29.jpg
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.