Igrao je Man Utd koji je oduvijek mrski i veliki rival Liverpoolu koji je ujedno gradski i "zakleti" protivnik Evertonu, a i otišo je tada tamo iz jednog od razloga to da su i MUFC i Everton "katolički" klubovi a ne protestantski kao što su svi ostali.... — Navijač Dinama
Kao što je netko gore napisao, da je svima svejedno tko sve igra za klub sve dok je dobar igrač, nikada ne bi nastala neka povijesna rivalstva između klubova.
Ako je jedino bitan rezultat, onda ti je tako svejedno za koga navijaš, je li to dinamo, zvezda, psg ili junajted. — Papastrumf
Pitanje brojki.. čini se kao banaliziranje, ali nije baš.
Bi li nekome smetao 1 azilant iz Afganistana? Teško. 10? Ne. 100? Nek nisu svi u jednom selu ili kvartu, ali u redu je. A 1000? Ma raspoređeni po zemlji ne bi smetali. Bi li 10 000 što promijenilo? Bi, neznatno, ali ipak bi utjecalo na malu promjenu identiteta zemlje. Dominantna kultura bi ostala takvom naravno, ali male promjene bi se osjetile. 100 000? E to je već samo retoričko.. mi ni 100k Srba ne znamo integrirat, a ne Afganistance. Identitet zemlje postaje drugačiji. Milijun? Nepotrebno pitanje, a i dalje govorimo "samo" o četvrtini..
Toliko smo stranica ispisali o identitetu kluba i zašto navijamo za njega pa ako je posve nebitno tko za njega igra, onda ispada da se sve svodi samo na rezultat i uspjeh.. onda smo samo navijači nauspješnijeg ili najboljeg kluba s "ovih prostora", a ne kluba koji predstavlja Zagreb, Hrvatsku, građanštinu.. Sutra možemo prijeći na Osijek, Hajduk ili Zvezdu.
I ne, nije ovo usmjereno na 3 i pol Srbina. Jebe mi se za njih, ne smetaju mi posebno. Bar ne više nego 3 i pol Brazilca, Portugalca ili Kineza. Smeta mi da se to pitanje samo po sebi smatra problematičnim, jer je to, eto, crni šovinizam. Možda kod dijela navijača i jest, ali ako cijelu priču svedemo na goli profesionalni pogon, igranje za pare, multikulti skupinu profića, onda ja ne vidim baš nijedan razlog zašto je navijanje za Dinamo posebnije od navijanja za City ili Shandong Luneng.
Naslovni iz ove teme bar je meni 10x crnji lik zbog sjebavanja identiteta kluba, nego novca. — Neki tip sa Zapada
Jel to znači da ne bi nikad radili za srpsku firmu iako dobro i redovito plaća i omogućuje vam napredovanje? — The Undertaker
Meni netko iz Srbije nije ništa više ni manje stranac od nekog iz Portugala. Ako igraju pošteno i bore se za Dinamo, skidam kapu ko i bilo kome drugome. Drugo da izlazi otvoreno van sa velikosrpskim, velikomađarskim, velikotalijanskim ili bilo koji drugim nacionalističkim stavovima koji su u prošlosti gazili suverenitet naše zemlje. Al jbt pa to su ljui i čak klinci koji ni prvu pelenu nisu zasrali tokom rata.
Puno ljudi ovdje spominje povijest a čini se da su zaboravili prvu lekciju iz nje, zašto se ona uči. Uči se da bi se napredovalo i da bi izbjegli tragedije koje su se kroz nju dogodile. Povijest ne ne uči da bi se održavala mržnja nego se uči kako bi se uklonila. — vjeko1701
Zašto bi ja imao sentiment i razumijevanje ko je ovdje došao za 500 eura veću plaću? Zašto bi tolerirao nekoga ko ne pripada nečemu čemu pripadam ja i ne dijeli isto razmišljanje po pitanju Dinama? — Tradicija bunta
Da da, zaustavimo mržnju, nije bitno ko je koje vjere, bitno je ko je čovjek.
Ljudi su počeli refleksno lupat ove fraze kad se potegne tema odnosa sa srbima.
Vjeruj mi, sad ti se ne čini to realno možda, al za godinu ili pet...kad tad, bit će ti normalno i da je velikosrbin zato jer ćeš bit skuhan da ideš linijom manjeg otpora i ne zamaraš se više ničim osim da se zabaviš nekako. — Tradicija bunta
vezano za "ovo"regionalna liga — og1986
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.