• Noel
    10.7k

Godinama kad je brat držao brata na klupi Dinama stvarni trener Dinama je bio Krznar. I u prvom i drugom mandatu. To znaju svi.
  • Dinamovapriča
    169
    Fabio je bivši, danas, sutra ili kroz koji dan!
  • Maximo
    763

Imamo neku insajdersku?
  • Eduardo
    23.5k
    Sad ću napisati nešto u vezi Cannavara što smatram od samog početka, ali sam iz nekog razloga prešutio - i da, vjerojatno ću ispasti pametnjaković i general nakon bitke koji prosipa naknadnu pamet. I to je sasvim u redu, prihvaćam…. međutim, vrijeme je pokazalo svoje, a ono što sam tada mislio sada se čini još očiglednijim - Fabio Cannavaro je prilikom odabira za klupu dinama bio čisti produkt pokazivanja mišića i marketinški odgovor na dovođenje tovarskog luđaka u Hajduk.

Cannavaro je, bez ikakve sumnje, nogometna legenda. Kapetan Italije koja je osvojila SP, dobitnik Zlatne lopte, igrač koji je obilježio jednu eru talijanskog i europskog nogometa… no taj Fabio iz igračkih dana nema nikakve veze s ovim koji danas sjedi na klupi dinama ili koji se općenito n(esn)alazi u ulozi trenera. Uvjeren sam da njegov izbor nije temeljen na stručnosti, rezultatima, filozofiji igre ili dugoročnom planiranju - to je bila odluka vođena nekim drugim motivima.

Gattuso, iako je i on prilično limitiran, ima iza sebe neusporedivo ozbiljniji trenerski CV… nasuprot tome, Fabio u dinamo s 95% trenerskog iskustva dolazi iz - Kine. Ne iz Španjolske, ne iz Francuske, ne iz Njemačke, ne iz nekog talijanskog kluba srednjeg ranga - nego iz je*ene Kine.

I onda nam se servira priča o nekakvom “skautiranju trenera”… ajd da se ne lažemo - Fabio Cannavaro nije nikakav "skautirani" trener… on je poznato ime, frajer na klupi i legenda koja je top marketinški potencijal. Kaže "pratili su ga", “skautirali” ili što već, pitam se - što točno? Njegove epizode u Evergrandeu i Quanjinanju (ili kako već)? Neuspjeli pokušaj u Saudijskoj Arabiji? Kratki boravak na klupi Udinesea?

U cca deset godina trenerske karijere nije uspio pronaći ozbiljniji angažman od Kine i nekoliko epizoda koje su u najboljem slučaju - prolazne. Da je u njemu iole trenerskog potencijala, valjda bi ga do sada već netko ozbiljan prepoznao. Pa makar i taj Udinese, koji očito nije u njemu vidio ništa više od kratkoročne nužde jer da su vidjeli nešto, ostao bi. U svom dosadašnjem radu jednostavno nije pokazao ništa što bi ga činilo vrijednim pažnje. Udinese ga je lako napustio, a Kina i Bliski istok su mu bili jedine opcije - što nam dovoljno govori o njegovoj trenerskoj "atraktivnosti".

Imaš milijun i jednog trenera na europskom tlu, na kontinentu gdje se igra najbolji nogomet, gdje su najjače lige, najbolji uvjeti, najbolji treneri - i ti ideš "skautirati" trenera iz Kine? Na osnovu čega, molim te? Na osnovu kojih rezultata osim toga što se zove Fabio Cannavaro i što je nekad bio veliki igrač? Kažem, njegov dolazak bio je smiješan od samog starta, a još smješnijima su bile priče o "skautiranju" njega kao trenera.

Cannavaro, u trenerskom smislu, nije ništa više od HNL prosjeka... i to sam velikodušan. Sustav - nema, prepoznatljiv stil igre - nema, rezultat - nema, kontinuitet - nema, nema ničeg što bi sugeriralo da je riječ o iole ozbiljnom stručnjaku.

Sad smo već tri mjeseca u njegovom mandatu, i što smo vidjeli? Apsolutno ništa. Nula. Nema ni traga pomaku u igri, ni ideji, ni energiji, ni organizaciji… dapače - dinamo pod njegovim vodstvom ide prema dolje, a krivulja iz vikenda u vikend pada i ne pokazuje znakove usporavanja, kamoli zaustavljanja. Momčad izgleda izgubljeno, bez glave i repa, bez osnovnog plana…

I sad pogledaj samo domaće primjere - Gonzalo Garcia I Mario Kovačević. U svom drugom mandatu u Istri Garcia radi još bolji posao nego u prvom, kada je već bio hit-trener HNL-a. Ima rezultat, ali još važnije - ima igru kojom dolazi do tog rezultata. Razvija mlade igrače, diše s ekipom, ima autoritet i jasnu viziju. Ili Mario Kovačević, koji je preporodio Slaven Belupo, nastavivši sjajan rad iz ere u Varaždinu… obrazac sličan kao kod Garcije - dolazak, stabilizacija, napredak i progres koji se vidi gotovo instant.

A Don Fabio? Ne da nije preporodio Dinamo - nije ga ni ustabilio… nema gotovo ni jedne utakmice koja bi nam dala nadu da se “možda nešto kuha“. Spomenuti dvojac možda isto nije materijal za klupu dinama, ali bez sumnje pokazuju trenerski potencijal za više domete dok je Cannavaro netko tko živi od starog sjaja iz igračkih dana.

Iskreno se nadam da je FC zadnji primjer kratkovidosti i površnosti u donošenju odluka našeg sportskog sektora.

Grazie e arrivederci!
  • NitkoBitan
    25.3k
    Fabio je bivši, danas, sutra ili kroz koji dan!Dinamovapriča

Influenseru opleti po igracima prvenstveno senatorima!
  • masacusec
    5.1k
    Pa sumnjam da je Fabio doveden u kontekstu nogometnog profesora i taktičara
    koji će usaditi svoje ekstra teoretsko znanje u igrače. Doveden je u svojstvu "velikog imena", autoriteta okićenog zlatnom loptom, naročito nakon tobožnjeg raskola u svlačionici i provođenja samovolje par senatora...
    I ne, ne mislim da je to bio "hladan rat" s tovarima natjecanjem u dovođenju velikih talijanskih imena, jer i prije Bjelice, a za vrijeme jakirovića, stvarao se pritisak na sportski sektor svezi dovođenja velikog imena, i to prije nego li su tovari dovukli gattusa.

E sad, je li se Fabio uspio iskazati kao čvrsta ruka u našoj svlačionici, sami procijenite.
  • Niko1986
    1.2k
    Fabio smijenjen.
  • Dino
    3.5k
    Odlicno! Sad zasigurno osvajamo titulu kad smo maknuli ovog ciklojeda!
  • Danko
    1.9k
    Odlično!
    Perkoviću povedi nas!!
  • Dinamo-SB
    242
    Iako je tema za FC dotaknit cu se i Bjelice u ovoj temi i pokusat dočarati što mene iznimno smeta ove godine kod njih dvojice koji su obilježili ovu sezonu i očito da je to problem na razini Dinama u svim strukturama,a ne samo trenera. Jakirovica ne spominjem jer se ne sjecam nekih njegovih izjava pocetkom sezone,ali i on komotno bi vrlo vjerojatno mogao uci u istu recenicu.

I Bjelica i Cannavaro - od prvog dana otkad su na klupi - nema trunke samokritike. Realne. Kazu oni stosta na presicama reda radi,ali kad tekma prođe.. sjecam se dva bisera koja su mi ostala bas jako upamcena:
    Bjelica nakon Hajduka - puhao je vjetar na našoj strani
    Cannavaro nakon Rijeke - sudac je usmjerio utakmicu s crvenim Kangi

Naricanje i jednog i drugog vezano za ozljede,prilagodbu,Bjelica alibi trazio u Maricu i njegovim potezima u klubu, okej relativno je i bio u pravu,ali ti si tu trener. Radi s cim imas i ne kukaj.
    I sad u izjavi Cannavara nakon Istre ja nemam dojam da on bas sebe full krivi za ovu situaciju i da je on podbacio.
    Moje misljenje je da je to zato jer ocito postoji nesređena situacija u klubu i naravno da onda ego radi kod svakog i imaju nesvjesno alibi za sebe. Kao i Bjelica,lakse je uhvatit se Marica i njegovih poteza krivih nego stisnuti i raditi. Dosao si u sredinu kakvu si dosao i treneru treba biti zadatak izvuci maksimum iz zadanog kadra.

Gatusso kakav god bio i vodi onu sektu dole,ali je svjestan gdje je dosao i izvlači maksimum iz limitirane ekipe.Lucic grijesi i prima gol on govori da je on kriv jer trazi igru nogom. Gatusso je torpediro Perisica ne zbog kvalitete nego radi ega jer je vjeorjatno narušavao atmosferu ekipe. I to se pokazalo kao ispravnim.Alo Perišića. Kod nas Mmae vracen u ekipu. Ma nije bitan Mmae kao Mmae da me netko ne shvati krivo,ali s vracanjem i teranjem igraca iz ekipe ti narusavas psiholoski ekipu. Kao i s mijenjanjem trenera. Ona njegova predstava prema Jelicicu nije zbog njega nego zbog igrača. I naravno da onda ima autoritet prema njima i kakav god bio ima specificnu igru koja je smiješna kao Grci 2004. ali nešto ima. Nesto je uspostavio sviđalo se to nekome ili ne.
    Nemojte me krivo shvatit,ne branim ja niti se zelim ugledat na tu smijuriju od kluba s juga,ali stanje na tablici je full realno trenutno.
    Jedan Mario Kovacevic ima izjavu da je poraz od Hajduka za vikend iskljucivo njegova krivica jer nije mentalno priredio momcad,a pokusao je. Nakon prolaska u kupu nakon penala i izgubio si iz sumnjivog penala jedva 1-0 izmoren i desetkovan,od vodece momcadi lige. Covjek realno preuzimu kritiku na sebe. Ne rada radi bacat floskule "not good,we need to improve,we must work".

I Bjelica i Cannavaro su za mene podbacili kao treneri prije svega.
    I ne, ne smatram da FC treba letjeti. Jos u teoriji smo u igri i nikad se ne zna. Mozda i on analizira i shvaca neke stvari tek sada. Ne čini mi se kao toliko veliki egoist,ali mora si priznati da je neke stvari pogrijesio i tek ako i kad to shvati moze nesto postici. Ima jos vrlo malo vremena.
    Kiks protiv Osijeka u Maksimiru bi znacio i kraj nadanja bilo kakvog teoretskog i onda nema smisla ostaviti ga i očito da onda ne može probuditi momčad u ovako teskim kriznim situacijama i da on ni po čemu nije trener za Dinamo.
  • Marley
    3.7k
    Bome... moram priznati da unatoc svim najavama, nisam ocekivala.
    Bojim se da je pogresna glava pala, ili barem u pogresno vrijeme.

Dojma sam da se sad povlace bilo kakvi panicni potezi, samo da izgleda kao da se nesto radi i pokusava, a pojma se nema sta i zasto.

Ah, zivi bili pa vidjeli...
  • Paggini
    44.8k
    Ne znam jel istina ovo za Fabia, ali ako je, situacija je da nemamo SDa, kupujemo igrače, smjenjujemo trenere.

Sve što baš odaje dojam planskog i strateškog usmjerenja kluba. Prva pomisao bi mi bila da ako su smijenili Fabia, imaju ideju i plan zasto, ali nakon ove sezone, fakat sumnjam u to.

Nek se narod napije krvi!
  • Enco
    200
    Kud plovi ovaj brod?
    :pray:
  • Ijayi Atiemwen
    2.4k
    Perkoviću povedi nas!!Danko

Gdje? Na 4. Mjesto?
  • Tongo Doumbia
    6.3k
    Captain America i Tongo, vratite mu mobitel!!!!!!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.