• Sajla
    7.7k

Čemu tolika halabuka oko toga da se nekome tko nema OIB omogući status koji ima petogodišnje dijete koje je tata učlanio u klub? To je usporedivo s imanjem konzum kartice za bodove, imat će popuste u fan shopu i pravo na kupovinu karata, koja je tu šteta?
  • NORTE
    14.3k
    Ne mogu vjerovat da se (protekle večeri i noći) ispisalo pet stranica o stranim radnicima i Azijatima s dalekog istoka kao "članovima" kluba.

Evo absolutne sam šokeran ovom ludošću.

Razumijem argumentiranu raspravu s normalnim pitanjima, ali ne i ovoliku razinu ludosti.
    Na kraju svega cilj ovoga je dobrobit kluba.
  • Crle
    843
    Žalosno je jedino što je Zona znala imati dobre rasprave pa makar bili "suprotnih" mišljenja. Ovo što je ovdje počelo u zadnje vrijeme nema veze sa mozgom i Zona lagano ide prema dnu. Dosta ljudi koji su znali imati zanimljive upise više ni ne pišu ovdje.

Ovo što se piše zadnjih par stranica o dovlačenju članova iz Indije i Nepala je novi nivo retardacije. Čestitam.
  • Mali Zeus
    16.3k
    Ovo što se piše zadnjih par stranica o dovlačenju članova iz Indije i Nepala je novi nivo retardacije. Čestitam.Crle

Al što je najgore ekipa to i dalje gura iako je olfo došla nakon što je krenula rasprava. Eto kolega napisao cijeli esej stranicu prije plus da ako je to ideja da klub to kaže. I onda smo mi koji ismijavamo tu ideju zapravo ludi, a oni pametni koji su vidjeli veliku zavjeru na pomolu.

Što će nam neprijatelji kad smo u većini slučajeva neprijatelji sami sebi.
  • emilperska
    9.1k
    Svaka promjena statuta bi trebala zahtijevati raspravu među članstvom. Bar pisanu. Klub je demokratiziran i to je bio jedan od ciljeva. Ako se ova promjena i ne sviđa manjini, treba čuti argumente i raspraviti o njima. Ja ne kažem da sam ja u pravu, ali ja tu vidim više potencijalne štete nego koristi. Za 6 mjeseci će netko za svog psa platit tu novu "članarinu". Po meni neka granica mora postojati.
    Nemaš OIB, nisi član. Ako toliko želiš biti član, ne budi lijen i nabavi OIB na koji svakako imaš pravo. Priče o 80 ljudi koji se nisu mogli učlanti u Čitluku su mi sulude. Znam jako jako puno ljudi odozdole, neki su mi i u obitelji i stvarno ne znam nikoga tko je bio toliko lud da nije uzeo hrvatske papire. Ovo što je kolega dzgšb napisao jučer mi je prvi glas da takvi ljudi postoje.

Znači bio si lijen i još uvijek si podići papire članice EU na koje imaš pravo, ali bi se htio toliko žarko učlanit u Dinamo, a ne možeš?

I sad bi se radi takvih mijenjao statut koji se navodno toliko teško mijenja da ćemo pravu završnu verziju statuta dobiti za 3 godine tek. Meni je to besmisleno i bespotrebno. Dijelu ekipi na Zoni bi bilo normalno i da se ukine statut jer je netko tako rekao tko im se sada sviđa.
  • Mali Zeus
    16.3k
    Znam jako jako puno ljudi odozdole, neki su mi i u obitelji i stvarno ne znam nikoga tko je bio toliko lud da nije uzeo hrvatske papireemilperska

Eto ti ne znaš neki znaju. I što znači odozdole, znaš ljude i u Njemačkoj, Americi, Kanadi? Ti bi trebao biti mjerna točka za ovako nešto jer eto znaš puno ljudi?
  • Neron53
    1.3k
    Na stranu zajebanciju ali je sigurno da ima tisuce potencijalnih clanova dinama koji nemaju OIB jer nemaju regulirano HR drzavljanstvo. Na stranu oni koji to nisu napravili zbog lijenosti, osobno znam dosta ljudi koji su drzavljani slovenije i/ili bih a koji nisu hrvati ali navijaju za Dinamo te bar desetak puta godisnje dolaze na tekme. Njima bi se prvenstveno olaksala online nabava ulaznica i nebi vise morali uzimati na tudja imena.
  • emilperska
    9.1k

Sve koje ja znam s drugih kontinenata. A igrom nesretne sudbine od prije 80 godina znam ih puno. Imaju naše papire. Ne znam tko je ciljana skupina, a da nema naša papire i paralelno bi se učlanila u GNK.

Znaš dobro što znači odozdola kad se priča s pozicije Zagreba. Rečeno je da dosta naših dolje ipak nema OIB, a bili bi članovi. To mi je nevjerojatna teza.
  • Mali Zeus
    16.3k
    Znaš dobro što znači odozdola kad se priča s pozicije Zagreba. Rečeno je dosta naših dolje ipak nema OIB, a bili bi članovi. To mi je nevjerojatna teza.emilperska

Onda mora da ekipa u klubu laže. Ti ljudi ne postoje, a oni tvrde da postoje. Nemam drugog objašnjenja. Ti znaš puno ljudi, svi imaju OIB i bok, otkud sad ti neki ljudi koji nemaju OIB.
  • NB86
    16.2k
    Pazi ti ekipa nas uvjerava da je ovo potez radi stranih radnika (svi imaju oib) a ne radi dijaspore di ima velik broj ljudi bez oib-a, teska psihoza, hitno prestat preskakat terapiju.
  • Neron53
    1.3k
    Pa zar je tako tesko prihvatiti da ima Hrvata u bih ili bilo gdje u svijetu koji nemaju dvojno drzavljanstvo??
  • Sajla
    7.7k
    Nemaš OIB, nisi član. Ako toliko želiš biti član, ne budi lijen i nabavi OIB na koji svakako imaš pravo.emilperska

Tako je. I nećeš biti punopravni član i dalje nego neki 'prijatelj kluba' koji ima pravo kupit kartu za utakmicu i popust u shopu.
    A rasprava o tome je upravo počela, kako bi ju drugačije inicirali?
  • vjeko1701
    13.2k
    Za 6 mjeseci će netko za svog psa platit tu novu "članarinu".emilperska

Napisano je da će se tražiti dokument i identifkacijski broj. To namjerno ignoriraš?

Ovo što je kolega dzgšb napisao jučer mi je prvi glas da takvi ljudi postoje.emilperska

Evo ti onda drugi glas. Od 5 kolega Hrvata iz BiH na studiju, samo je jedan imao Hrvatske papire i njih je izvadio tek na trećoj godini samo zato jer su mu za nešto trebali, mislim radi SC ugovora i bankovnog računa za isplatu, ne sjećam se točno. Pričam o ljudima koji su živjeli i studirali u Zagrebu.

Znaš dobro što znači odozdola kad se priča s pozicije Zagreba. Rečeno je da dosta naših dolje ipak nema OIB, a bili bi članovi. To mi je nevjerojatna teza.emilperska

Što sa državljanima država koje ne dopuštaju dvojna državljanstva?
  • Toni90d
    1.4k

Ti uspoređuješ naše članstvo sa ovima dolje, gdje i sam kažeš bez ikakve kontrole i potpisa možeš učlaniti mačku, pasa, Putina, Trumpa, sa nama gdje će (vjerojatno) biti obavezan bar broj dokumenta (osobne ili putovnice), kojeg ćeš moći usporediti sa državom u kojoj je taj dokument izdan, još uz to ćeš vjerojatno morati potpisati papir za učlanjenje ili nešto slično.

Ne kužim čemu toliki otpor tom projektu Plavog Prijatelja. I dalje ćeš imati kontrolu tko je sve član/prijatelj, moći ćeš tu istu osobu provjeriti je li dala istinite podatke.

Ponavljam ima dosta ljudi koji ne žele imati ništa sa našom poreznom upravom iz razno raznih razloga (a bilo je primjera gdje su odbijali izdati OIB radi učlanjenja u Dinamo).

Za sve one koji se boje Indijaca, Nepalaca i tko zna koga. Svi oni rade u Hrvatskoj i već sad se mogu učlaniti u Dinamo i izaći na izbore jer imaju OIB! Jesu to napravili, nisu, totalno glup argument.

Ja na ovo gledam pozitivno i pohvalno. Negativno će jedino biti ako nebude taj "zaštitni" mehanizam, koji će spriječiti učlanjenje pasa, mačaka, miševa.

Ti se danas sa svojom osobnom možeš učlaniti u bilo koji klub sa brojem svoje osobne i sam biraš koliko novaca želiš dati tom klubu, tj koju razinu članstva si želiš "kupiti".
  • Bosskovitz
    15.8k
    Po meni je ovakva promjena statuta da se omogući "učlanjenje" bilo kog za kog se plati članarina (pas, mačka, kauč, biljka, rakija, auto)emilperska

Otvaranje nekog modela "prijatelj" kluba gdje je dovoljno uplatiti 20 EUR da bi se učlanio Peugeot 208 ili pas Rokiemilperska

Za 6 mjeseci će netko za svog psa platit tu novu "članarinu".emilperska

Ajde neka me netko uvjeri da, nakon svega napisanog zadnjih par stranica, ovo nije maliciozno trolanje kojim se želi naštetiti klubu nego neko pravo na iskazivanje različitih mišljenja na forumu?

Nemam više volje za ova sranja, pišite kaj hoćete. Argumenti vam i tako ne trebaju, a sankcije za ovakve stvari očito ne postoje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.